Arbetsfördelning

Häromdagen bad Kim mig att ta bort påskriset.
 
Varför? undrade jag.
För att påsken är över och det står i vägen, svarade han.
Men varför ska jag ta bort det, varför gör inte du det om det stör dig?
För att... ähm... (här började han svettas).. det är ditt jobb? ha..ha..ha.. alltså, jag skämtar. Jag tar det. (Kim börjar bli röd i huvudet, redo för världens avhyvling)
Du skämtade inte va?
Nej. Förlåt.
 
Kim tror att allt som behövs göras här hemma är mitt jobb, eftersom jag är mammaledig. Det gäller även på kvällarna, helgerna och när han har semester. Idag väntar jag ut honom för att se om han upptäcker vad som händer när man inte sköter vardagssysslorna. Än så länge har vi missat att handla mat (eftersom ungen inte hann förberedas i tid mellan frukost och lunch och Kim inte hade duschat eller skrivit inköpslista), disken svämmar över vasken, badrummet luktar rätt ofräscht då soporna (blöjpåsen) inte tagits ut och sophinken i köket är överfull. Det blir spännande att se hur han reagerar när han upptäcker att vi inte hinner besöka Center Syd som vi ville, eftersom Sienna inte lades att sova i tid, som en följd av att hon inte åt i tid, då hon inte var hungrig eftersom hon fick smaka av Kims frukost, som han tvunget skulle äta mitt framför ögonen på det hungriga barnet 30 minuter innan lunch.
 
En vanlig syn när Kim har ansvaret; knappt påklädd unge roas framför mobil. Tänderna oborstade, mellanmålet bortglömt, leksaker överallt och Kim som inte hunnit något eftersom han "lekte med Sienna".
 
 
 

Kommentarer
Postat av: Camilla ♥ Gravid

Haha kaos :P
Jag gillar att städa och greja men HELA ansvaret vill jag inte ha själv :P.

-Blev det nån shopping? ;)

2013-04-06 @ 12:53:19
URL: http://mirabilibus.blogg.se
Postat av: frida

Det är bra att han kom på sig själv. När han kommit hem från jobbet är det 50/50 när det gäller allt anser jag, familje- och relationsexperten. :D

Svar: Jag håller med! Inte han. :P
Lisa

2013-04-06 @ 14:46:17
Postat av: Tanja

Hahaha nä jag är inte bitter ;)

Jag känner igen det ;)

Svar: Haha nädå, inte alls. :P
Lisa

2013-04-06 @ 19:00:07
Postat av: Sandra

Ge honom chansen att vara pappaledig så småningom. Kan lova att efter ett par dagar inser han att rutiner finns av en anledning och han kommer inte vilja ta allt ansvar när du är hemma kvällar/helger. Med min man funkade det. Han smet undan i 13 mån och efter 3 dagar som pappaledig tog han sitt ansvar. Ibland tar det lite tid, haha ;-)

Svar: Kim anar nog hur jobbigt det är, eftersom han uttryckligen sagt att han inte vill vara pappaledig någonting alls. :P Men med eventuella barn i framtiden ska jag tvinga honom!
Lisa

2013-04-06 @ 20:11:34
Postat av: Icka

WORD! Precis sådär är det!! Ja håller aldrig ut speciellt länge dock när ja ska göra sådär för det blir ju KAOS! ;)
Kram

2013-04-07 @ 10:46:48
URL: http://www.kommandoran.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0