Sienna goes dagisbarn

Sienna har fått dagisplats. Jag blir helt tårögd när jag tänker på det; om bara tre månader kommer min lilla flicka att bli lämnad av mig en hel dag. Fem dagar i veckan. Hädanefter. Jag är stolt för att hon har blivit så stor, samtidigt som jag är ledsen för att hon är så stor. Hur kunde detta året gå så fort? De nio graviditetsmånaderna var som nio år. Se första sex veckorna var som sex månader. Och de resterande tio månaderna har varit som tio veckor. Hur kan tiden fungera så? Nu har jag ringt ner min syster som jobbar som förskollärare och frågat ut henne en massa saker. Och googlat det jag glömde fråga. Nej, de matar inte alla barn, utan måste låta dem äta själv i största möjliga utsträckning. Nej, man måste inte ha med egna blöjor. Ja, man får besöka förskolan. Nej, troligtvis tar de inte illa upp om du ringer dit och ställer lite frågor. Att få in ungen på dagisets rutiner redan innan verkar smart. De kommer att låta henne äta äpple om hon inte är allergisk, även om du är rädd att hon kommer kvävas av det. Usch vad nervös jag är! Men på det stora hela kommer känns det bra. Rätt datum. Ett dagis i närheten, även om det inte var så nära som vi önskade. Ekologisk mat som de lagar på plats. Mycket utelek. Många aktiviteter. Grupper med bara 1-3 åringar. 3 pedagoger per grupp. Mottot "alla barn kan". Då håller vi tummarna att Sienna lär sig snacka några ord innan vi kommer dit, så att hon inte pajar det. Och så håller vi tummarna att jag får ett jobb så jag har något att ta mig för när ungen är på alla sina aktiviteter!

Kommentarer
Postat av: frida

Google har fel, ni står för blöjorna. Om det inte är nån superlyxförskola! :) och jag jobbar som barnskötare :D fast det är tyyyp ingen skillnad på uppgifterna jag och en förskollärare gör :p

Svar: haha jag märkte det! men annars hade de väl sagt till på introt.
Lisa

2013-04-12 @ 19:26:08
Postat av: Camilla ♥ Gravid

Åh vad kul :D Då är det bara du som ska släppa taget om henne ;)

2013-04-12 @ 19:30:14
URL: http://mirabilibus.blogg.se
Postat av: Renata

Åh ja tiden bara går... Iris har också fått plats nu, jag grät! Har du börjat söka?! Jag är lite sådär nääär ska jag börja söka jobb??

2013-04-12 @ 19:44:38
URL: http://renatas.blogg.se
Postat av: Elin

Oj, vad spännande! Vilket dagis blev det?

2013-04-12 @ 19:54:40
URL: http://pysselochpaket.blogspot.com
Postat av: Cuison

Men neeej! Jag får ångest bara av att läsa att andra barn ska gå på dagis så när min egna lilla ska börja så kommer jag nog gråta i dagar. :'(

2013-04-12 @ 20:28:07
URL: http://www.cuison.se
Postat av: Daniela

Åh, vad spännande och stort!

Jag får ångest när jag tänker på att lillen ska börja på dagis, men det blir inte förrän till januari. Om fyra månader börjar jag dock arbeta och det känns både skojigt och läskigt... Hur ska jag klara mig utan min plutt?

Tror också att det är smart att försöka ställa om till förskolans rutiner. Då blir det nog lite lättare iaf!

Kram

2013-04-12 @ 20:43:59
URL: http://panylund.blogspot.se
Postat av: lena karlberg

Klart att hon kommer att snacka tills dess- är hon lik dej så får ingen annan en syl i vädret, är hon lik Kim så får alla andra hur många sylar som helst;) Så nånstans mittemellan blir det nog, o det blir bra:)

Svar: Haha vad menar du? Är inte mitt babblande alldeles lagom? ;)
Lisa

2013-04-12 @ 21:18:19
Postat av: Magda

Det kommer gå skitbra för henne!! Ett tips, och all ära åt pedagogik och verksamhet.. (så talar en lärare i förskolans värld) men det viktigaste är att det är en förskola som ni känner er bra bemötta och trygga när ni lämnar er dyrgrip!
Kram från "storasyster" lärarinna

Svar: Det kändes helt rätt när vi läste om förskolan online, så nu håller vi tummarna att det känns lika bra när vi besöker den!
Lisa

2013-04-12 @ 22:27:58
Postat av: Hanna Karlsson

Förstår precis känslan. Ida började i februari och jag tycker fortfarande att det känns lite jobbigt även om Ida älskar sitt dagis och att vara där och leka.

2013-04-13 @ 07:10:26
URL: http://hannafialotta.blogg.se/
Postat av: Amanda

Åh! liten blir stor, så spännande och läskigt på samma gång!:-)

2013-04-13 @ 09:51:51
URL: http://aochmflyttarin.blogg.se
Postat av: Tanja

Blöjorna står vi för. Barn som inte kan äta själv, matar dom. Utelek i mån om personal.
Men Lucas älskar det, framförallt när Lucy börjat där. Han är förälskad i sin nya pedagog. Inga sura miner innan dagis längre ;)

Svar: Jag hoppas att Sienna också kommer att gilla det! Frida sa att de inte hinner mata barnen varje gång, men jag tror att de löser det om Sienna verkligen inte klarar det. Och ja, det var tydligen bara på någon privatskola i Stockholm de inte behövde ha med sig blöjor. :P
Lisa

2013-04-13 @ 11:30:38
Postat av: Elina

Eller hur, var tar tiden vägen egentligen och det är väldigt blandade känslor när dom små börjar förskolan, men det är tur man vänjer sig, för det gör man ;-)

2013-04-13 @ 12:31:26
URL: http://www.volanen.blogg.se
Postat av: terese

det kommer gå bra! =)själv är jag inte nöjd med lokes dagis av många anledningar, men han älskar det och det är ju huvudsaken=))

2013-04-13 @ 22:28:00
URL: http://tesslashes.blogspot.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0