Skillnaden på gravidmagen och en ettåring

När man är gravid är det en hel del vardagliga saker som blir lite svårare att göra. Men så fort ungen föds blir detta lättare, tänker man. Då har man fel.
 
  • Att raka benen som gravid kräver vissa akrobatiska kunskaper som man inte trodde att man hade- men man löser det, även om man sedan har träningsvärk i två dagar och vissa sträckningsskador i nacken. Att raka benen med en ettåring i badrummet är däremot helt omöjligt. Först ska hon sno rakhyveln, sedan stänga av vattnet, kasta badleksaker på en, sno en tandborste och springa ut ur badrummet så man måste jaga efter henne, för att sedan halka och slå sig. Och benen är lika ludna som tidigare.
 
  • Att diska med en jättemage kräver både pall (i alla fall om man är 1.59 lång) och förkläde, men går att lösa om man byter kläder efteråt och får tillåtelse att vila resten av dagen. Med en ettåring måste man hela tiden hoppa undan för pallen som kommer farande över ens fötter, samtidigt som man ska nå fram till kranen medan ungen traskar fram och tillbaka mellan en själv och vasken och liksom puttar undan en varje gång hon går förbi. Och sedan ska man lyckas torka upp allt utskvätt vatten INNAN ungen halkar i det, alternativt placerar ens mobiltelefon mitt i pölen.
 
  • Sminka sig var och är ungefär samma utmaning som att diska, förutom att ungen då även passar på att äta jord från den närliggande blomkrukan. Att gå hemifrån med mascara på bara ett öga känns inte längre som en omöjlighet.
 
  • Att gå ut och promenera med foglossning, minimal lungkapacitet och en tyngd framtill som gör att man liknar Ringaren i Notre Dame är inte kul, men vettisjutton om det inte är roligare än att gå med en hysteriskt skrikande unge som DÖÖÖÖR om hon inte får komma upp ur vagnen och gå själv i en hastighet som inte ens hade imponerat på en snigel.
 
  • Det är jobbigt att handla när man råkar välta ner saker från hyllan med magen. Det är ungefär lika jobbigt när ungen sliter ner saker från hyllorna. Värre är det när hon sedan tar sakerna och springer iväg, eller illvrålar när jag sätter tillbaka dem.
 
Men även om inte allt man trodde blev lättare, så kan man i alla fall trösta sig med att vissa saker blev det. Att ta till sig en komplimang som gravid är ungefär lika lätt som att lära sig flyga, men när någon ger ens barn beröm är man helt säker på att de talar sanning. (Även fast det kanske inte är så.) När man är gravid är man ledsen för att inga kläder passar. När man har barn kvittar det för kläderna kommer ändå bli smutsiga direkt. Att ha ensamtid när man är gravid är tråkigt. Att ha det när man har barn är lyx. Att klappa sin gravidmage är mysigt, men att få en kram och en puss av sin dotter är oslagbart.
 

Kommentarer
Postat av: terese

hur fick du sovit?

ja de där gravidmagarna är besvärliga. nu andra gången tänkte jag, jag uppskattar nog bulan mer nu.. men nej=P och trots livet blir svårare när bulan typ försvunnit (för man måste ju kämpa bort den suck) blir det iaf bebisskratt rikare :)

2013-04-29 @ 09:53:31
URL: http://tesslashes.blogspot.com
Postat av: Camilla ♥ Gravid

Vilken kanonlista :D

2013-04-29 @ 11:38:16
URL: http://mirabilibus.blogg.se
Postat av: Cuison

Word!

2013-04-29 @ 13:52:27
URL: http://www.cuison.se
Postat av: Tanja

Mina lösningar på ovanstående problem.
Bada och raka benen när killen är hemma, alt när barnet sover. Eller snabbt som fan när barnet leker, med stängd dörr då så klart. Står de utanför och skriker... Ja då vet du var dom är i allafall.
Diska sker med barnen i barnstolar med slevar vispar och plastburkar framför. Samma med matlagning alt när de sover eller killen är hemma.
Damsugning, låt dem jaga den.
Sätt det du är rädd om utom räckhåll. Klart att man ska kunna ha fina saker. Några går inte att ställa undan. De lär dig så småningom vad som är ajabajja så småningom.

Ja det är lite så jag gör, kanske därför vi inte alltid har det så städat.. ;)

Svar: Jag vet att jag borde duscha på kvällarna, men då oooorkar jag inte. Sen får jag stå mitt kast på morgonen. Dammsugning löser jag som du sa! Diska med Sienna i stol- omöjligt! I stolar sitter man inte. Haha jag har inga värdesaker som hon kan förstöra! Förutom mobilen, och det är bara en tidsfråga innan jag hittar den i toalettstolen. ;)
Lisa

2013-04-29 @ 14:46:17
Postat av: Amanda

Ja hu! Konditionen var verkligen hemsk under graviditeten, nu också ifs! ;-)

Tack för idag, väldigt roligt att träffa er "live"!:-)

Kram!

2013-04-29 @ 16:50:13
URL: http://aochmflyttarin.blogg.se
Postat av: Lisa

Rolig lista :)

2013-04-29 @ 17:20:50
URL: http://lisajadeholt.blogg.se
Postat av: Louise

Haha rolig läsning! :P

2013-04-29 @ 18:15:39
URL: http://vitmossa.blogg.se
Postat av: Maria

Haha!! Säger bara... Jag förstår! ;p

Svar: Hahaha ja, vi som beklagade oss och tröstade oss med att "det blir bättre sen". Så fel vi hade!
Lisa

2013-04-29 @ 22:23:36

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0