Docklek

Lilla Bus har börjat leka med dockor. De får ny blöja, bäddas ner, ska ha flaska, får smaka napp och vaggas sött. Dessutom släpas de med överallt, ska sitta på första parkett när man läser godnattsaga, och snart hävdar hon nog att de ska få välling de med. Idag hade vi ett storgräl när Sienna tvunget skulle ha med dockorna i badet. De är inte vattentäta, så jag råvägrade. Ungen skrek, rev ner allt omkring sig, slet i mig och i sitt hår och kastade sig handlöst på golvet och grät. Efter lite övertalningsförmåga och en massa extra bubblor i vattnet gick hon med på att bada utan dem- om de satt bredvid på toaletten och kollade på. Nu har jag dessutom tvingats att lägga ungen med dockorna i spjälsängen bredvid sig, något som jag vet inte är en bra idé. Hon kommer nämligen aldrig att somna, utan sitta och leka med dem i en evighet innan hon kallar på hjälp för att en har tappat sin blöja. När hon väl däckat kommer hon vakna av en dockarm i revbenen inatt, och börja leka igen. Den enda fördelen är väl att hon kanske leker en stund med dem innan hon kallar på mig imorgon, men jag är inte så säker på det- vid det laget har säkert den andra dockans blöja trillat av. Söt är hon dock, och jag kan inte låta bli att bli stolt över henne fantasilekar och beslutsamhet. Min stora flicka.
 
Dockorna hon har nu är ingen hit. Var hittar jag en fin docka? Den ska ha plastansikte, plastarmar och plastben, men tygkropp. Typ en Skrållandocka, fast snyggare och helst utan ljud. Några tips?
 

Kommentarer
Postat av: Renata

Men sötplutten!!

Vi har en docka av märket Corolle som matchar den där beskrivningen! :)

Svar: Bra tips! Blev helt kär i de dockorna! Vilken har Iris? Sienna ska lätt få en vanlig (typ julklapp) och en som badar (typ när jag fått jobb), och när hon fyller tre ska hon få en sån med det långa håret. :)
Lisa

2013-08-15 @ 19:57:53
Postat av: Evelin

Gud så gulligt!

2013-08-15 @ 19:58:41
URL: http://enlitengiraff.blogspot.com
Postat av: ellenojag

Håller med Renata, Corolle har vi också till Ellen! (varnar dock att det luktar (stinker) vanilj ;)

2013-08-15 @ 21:45:01
URL: http://ellenojag.blogspot.com
Postat av: Amanda

Chou Chou docka!!! (Dockfantasten nr 1 som barn)

2013-08-15 @ 23:38:06
URL: http://aochmflyttarin.blogg.se
Postat av: Cissi

Emma har en Corolle och nån mer avancerad som pratar, andas och skriker... Corolle är ett bättre altrnativ ;)

2013-08-16 @ 11:06:48
URL: http://nastanperfekt.blogg.se
Postat av: mamma/mormor Lena

Men gud så gulligt! Är det inte väldigt tidigt att börja leka med dockor ( då menar jag tidigt=bra ;))?

Svar: Haha nä, jag tror inte det. Givetvis vill jag gärna tolka allt som att hon är väldigt smart och avancerad, men detta tror jag de flesta snart 1,5-åringar gör. :P
Lisa

2013-08-16 @ 16:53:13

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0