En flygande bebis

Innan resan var jag och Kim hemskt nervösa för hur det skulle gå att flyga med Sienna. Vi var rätt säkra på att hennes öron kulle klara sig, eftersom hon inte fick ont första gången hon flög, men hur vi skulle underhålla vår duracell-ettåring var den stora frågan. Det var pinsamt nog till och med en av anledningarna till varför det blev just Bulgarien; kortare restid. Att Kim är hemskt flygrädd och att jag har klaustrofobi gör inte saken bättre heller, utan vi går och stressar upp oss inför en flygning även utan barn. Med barn är stressen likt en uppkörning där läraren riktar en pistol mot huvudet på en eller en jobbintervju där anställaren släpper lös några zombies om man svarar fel. När Sienna dagen innan resan vaknade genomförkyld och Kim dessutom googlade fram att det skulle vara halv storm när vi kom fram i Bulgarien satte vi oss ner och grät. Nästan. Vi gjorde vår version av det; gick omkring och skrek åt varandra. Sienna tyckte synd om oss och höll sig vaken till klockan tio på kvällen. När hon tillslut däckade var det bredvid mig i sängen och med Kim på soffan. Då vi skulle upp redan klockan fyra tyckte vi inte att det kändes som en optimal lösning, men Sienna hävdade att hon var tvungen att hålla mig i handen så att jag kunde somna lugnt. Jag och Kim var rätt säkra på att allt skulle gå helt åt helvete, med spräckta trumhinnor, gallskrik och kraschade plan. Det gjorde det inte. Otippat nog kunde piloten landa även i blåst, nässprayen hjälpte så att Sienna inte fick lock för öronen, och den utmattade ungen somnade så fort hon fått på sina hysteriska föräldrar på planet. Även på vägen hem tyckte hon att det var skönast att ta en liten tupplur, så att jag och Kim kunde kallsvettas i fred. Smart flicka. Nästa gång kanske vi vågar oss snäppet längre bort. Det går till och med rykten om en Thailandsresa. Undra om hon kan sova 13 timmar i sträck?
 
 

Kommentarer
Postat av: S

Jag stressar, L är duracell och J är lugn. Vi gruvar oss också en hel del för flygresan men näsdroppar ska med. Vi valde också Bulgarien just för att flygturen är så kort. Om en timme lämnar vi Stockholm o jag har resfeber.

2013-07-10 @ 12:33:48
Postat av: Camilla ♥ 130510

Haha i stressar upp er medan lille Sienna är huuur lugn som helst ;)

2013-07-10 @ 12:52:12
URL: http://mirabilibus.blogg.se
Postat av: terese

ush ja.. det här med att flyga med barn.. flyga överuvudtaget. loke flög med oss till thailand när han var ett och ett halvt. världens sämsta flygbolag. ukrainskt... en mellan landning inbokad, varav 6 timmar i ukraina att döda (som min svägerska råkade boka dock..) sen en annan mellanlandning.... och en till oförväntad för piloten kände för det... o dessutom kände han för att låta de extra gästerna handla i taxfree två timmar, medan vi andra stod på en svettig buss......vem klarade det bäst? Loke, inte jag... och jag satt dessutom o bölade på planet under mina solbrillor o tänkte "nu störtar vi!"

man kanske har en del att lära sej av de små skitarna=P

2013-07-10 @ 12:53:36
URL: http://tesslashes.blogspot.com
Postat av: Elina

Haha, hon var den klokaste av er verkar de som. Sötnosen ;) Och tack för tipset, det lät som en bra serie.

Svar: Jag kommer inte in på din blogg! :(
Lisa

2013-07-10 @ 14:48:21
URL: http://www.volanen.blogg%2Cse
Postat av: Natalie

Haha!! Vi ska också utomlands snart, och FY FAN! Jag vill typ inte åka för jag tycker det är så jobbigt.Både jag och Rasmus är sjukt flygrädda, och jag är så orolig för saker att jag hade ångest en vecka innan jag skulle åka buss med Valle första gången. Buss liksom. I 30 minuter Han skrattade hela bussresan för det skakade i vagnen...

Men vi resonerar också så att åka någonstans med kort flygtid, behöver ju inte utamana ödet liksom.

2013-07-10 @ 15:03:51
URL: http://www.mynameiswhatever.blogspot.se
Postat av: Maria

Om det blir Thailand så är det 9-10h och man åker på kvällen,(bebis sova tid! ;) ) så det hade nog gått lysande! Hihi!

Svar: Då håller vi tummarna att resan blir av! ;)
Lisa

2013-07-10 @ 16:22:28
Postat av: Maria

Läst dom andra kommentarerna...
På SAS flygturer till Thailand är det ungefär såhär...
Ingen mellan landning, i princip så fort man kommer upp på planet så får barnen kritor och en målarbok, man får mat eftet ca 30-45 min och när man har ätit dämpar dom belysningen så att det ska bli lättare att somna.
Kan man inte sova så har alla en liten tvskärm på stolen framför sig, så man kan titta på film eller spela spel. SAS är med andra ord bra under en sådan resa. :)

Svar: Låter sweeeeet! :)
Lisa

2013-07-10 @ 16:33:35
Postat av: Kim

Usch... Jag har redan börjat planera för vår resa utomlands i höst. Packning, vagn, husapotek osv. Jag blir alltid grymt åksjuk när jag flyger (sist satt jag med pannan mot sätet framför hela resan och upprepade '3timmarkvar3timmarkvar').

Men tiden när man väl är på plats gör det värt obehaget.!

Svar: Ja, det är så vi också resonerar; det är värt det när man väl är där! Finns det inget du kan ta mot din åksjuka?
Lisa

2013-07-10 @ 16:56:57

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0