Sneaky baby

Sienna har kommit in en dags-att-ändra-rutiner period. Tyvärr har hon inte kommit på exakt hur hon vill ha dem, för det är ett jäkla hattande fram och tillbaka. I söndags sov hon en tre timmar lång tupplur på förmiddagen, medan hon igår vägrade sova alls innan lunch. Och idag vaknade hon 5 istället för sedvanliga 6:30, och somnade om redan 7:20. Just idag passar detta utmärkt, då vi ska iväg på babysång om ett par timmar, men i övrigt är jag inte nöjd. Det är liksom lite svårt att planera när inte ens ungen vet vad hon vill. Och för att göra det ännu svårare har Sienna börja finta oss att hon sover. Hon gäspar, vi lägger henne, hon gnäller lite men kommer till ro och blir tyst och sover- tror vi. I själva verket har hon gnällt tills hon kommit på en napp- eller strumplek som hon roar sig med ända till vi går in för att kolla på vår vackra sovande dotter och då upptäcker vårt misstag. Om det dröjer en timme innan vi kollar till henne sitter hon alltså och leker i en timme- och är då fortfarande minst lika trött som innan. Och när vi tar upp henne för att vi då ska iväg eller det är dags att äta, ja då illvrålar det övertrötta barnet för hon vill ju sova. Suck. Detta har även rubbat våra fasta mattider, så nu varvar Sienna mellan att vägra öppna munnen alls till att sluka allt som kommer i hennes väg. Charmigt. Hoppas hon kommer på en lösning snart, för annars tror jag att jag får hjälpa henne på traven lite. Och då kanske det inte alls blir som hon planerat.
 
Så här ser en sovande lama ut. Jag borde kanske rama in denna bilden och hänga över Siennas säng, så att hon fattar.

Kommentarer
Postat av: Cissi - mamma till Emma och Alice mamma

Härligt med beslutsångest på de små liven...

2013-03-19 @ 08:24:34
URL: http://nastanperfekt.blogg.se
Postat av: terese

Barn är smarta dem! På gott och ont!

2013-03-19 @ 10:32:52
URL: http://tesslashes.blogspot.com
Postat av: Amanda

Haha, då kan man säga att jag missade poängen helt! Nu såg jag det dock! Sen under jag hur farlig en tygtupp kan vara. Riktiga tuppar är ju inte överdrivet vänliga..

2013-03-19 @ 15:04:35
URL: http://aochmflyttarin.blogg.se
Postat av: lena karlberg

Tips från coachen- gå aldrig in o kolla om hon sover. När hon skriker/ropar: gå in. Hon kanske vill leka en god stund innan hon somnar/vaknar. Mycket stimulerande- för henne :)

Svar: Vi smyger in så att hon inte ser oss. Om hon sover är det mycket stimulerande för oss att titta på henne. :P
Lisa

2013-03-19 @ 23:07:44
Postat av: lena karlberg

Hahahahaha! Men om ni smyger in när hon är vaken så ser hon väl er? Då vill hon upp, fast hon kanske 3 min senare hade somnat?

2013-03-20 @ 09:25:07
Postat av: Isabell - mamma till Embla och bebben i magen

Embla fick också ett bryt från 11 månaders ålder. Från att ha varit världens goaste och gladaste unge så började hon sova jättedåligt på nätterna och kunde skrika flera timmar i sträck, hon började sova konstigt på dagen och började äta sämre. Samtidigt höll hon på att få sina kindtänder, pust. Men det gick över SOM TUR VAR ;)

2013-03-20 @ 22:40:44
URL: http://annaisabells.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0