Siennas nya skills

Sienna har den senaste veckan förvärvat sig en del nya kunskaper. När jag dammsög i fredags upptäckte hon start- och stoppknappen. Och herrejäklar vad kul hon tyckte det var! Dels fick hon trycka på en stor knapp, dels gjorde knappen så att maskinen började låta högt eller blev helt tyst, och dels fick hon en häftig rekation från sin mamma varje gång. Jag, dammsugarhataren nummer ett, skrek nämligen i högan sky varenda gång hon stängde av eländet och jag var tvungen att gå tillbaka för att starta den innan jag kunde fortsätta den avskyvärda sysslan. Att starta och stänga dammsugaren är numera uppe på hennes topp 10-lista av roliga saker att göra. Sienna har även lärt sig dricka ur glas och dessutom att göra detta i smyg. Hon övar såklart när vi inte ser, och vi upptäcker det först när hon bär omkring på ett tomt vattenglas som tidigare stått (fullt) i sovrummet medan vi samtidigt känner ett halvt hav när vi trampar på sovrumsmattan. Jättekul! Lite snopet var det idag när jag och Kim beskyllde varandra för att ha druckit upp varandras cola medan Sienna gick omkring med en konstig brun fläck på sin tröja. Och det är inte så att vi lämnar henne i långa stunder, det är "hämta mobilladdare i andra rummet eller gå och snyta sig" sekunder jag snackar om. Vi kan nämligen inte lämna henne ens en minut nu, för den tredje grejen Sienna har lärt sig är att klättra. På kökspallen. På ministolarna i hennes rum. På varenda trappsteg hon stöter på utomhus eller hemma hos folk. Och uppför rutchkanan. Det sista går dock inte så bra, men hon kämpar vidare varje gång. Men, som Kim säger, man får ju vara tacksam för färdigheterna eftersom det visar att hon utvecklas som hon ska. Det ska jag tänka på nästa gång dammråttorna har möte.

Kommentarer
Postat av: mamma/mormor Lena

Härligt med framstegen :) Men förstår att det känns som om en tornado drar fram, hahahaha!

2013-05-11 @ 19:42:18
Postat av: Amanda

Jag förstår varför ni kallar henne för busmusen!

Jag ska se om jag kan fixa fram en sådan polarn och pyret mössa till Sienna! vilken storlek har hon på polarns mössor?:-)

2013-05-12 @ 17:25:51
URL: http://aochmflyttarin.blogg.se
Postat av: Cuison

Hahaha. Vi skrattar högt här hemma (förlåt!). Du nämner grejer som jag bara fasar inför med ungen här hemma. Klättra upp för stolar.. aaahhh!

2013-05-12 @ 18:26:35
URL: http://www.cuison.se
Postat av: Daniela

Ha ha... Förstår att ni har fullt upp! Då vet jag vad jag har att vänta mig...

Kram

2013-05-12 @ 19:21:10

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0