Das Lillmonster

När Sienna var sjuk gjorde vi en massa "undantag", och dessa har den numera helfriska ungen tagit fasta på. Ett tillfälle är vid måltiderna, då hon helt kallt vägrar äta om maten inte faller henne i smaken- trots att hon tidigare slukat allt. Och vi som tidigare haft is i magen och bara gett henne en banan vid såna tillfällen har nu börjat micra köttbullar och ge skinka och låta henne smaka av våra saker... vilka oftast är rätt mycket onyttigare än hennes. Dessutom har hon slutat med välling, för hon har upptäckt att vi i vår kamp att få i ungen någon kvällsmat antingen ger henne en älskad macka eller kämpar med olika rätter och därmed förlänger hennes vakentid i närmre en timme. Score, tänker hon. Det gör inte vi. Denna charmiga egenskap kom också till under sjuklingtiden. Det sista, och kanske störigaste, nya grejen är att hon inte kan sova i egen säng. Somnar hon mot all förmodan själv på kvällen skriker hon på natten om hon vaknar till. Och hon ger sig inte förrän hon sover lugnt och tryggt mellan mig och Kim. Gärna med en fot i min mun. Tupplurerna på helgen är inte ens lönt att försöka, utan vi lägger oss helt enkelt bredvid henne i vår säng och sover vi också. Och på kvällarna galer hon tills hon hamnar i vår säng, med mig bredvid sig. Då duger inte ens Kim. Och gud nåde mig om jag försöker smyga ut. Detta är inte alls trevligt, och gör att morgnarna blir stressiga, ungen tröttare på dagarna och måltiderna en pina. Blä. Men om man kan lära gamla hundar att sitta (vilket inte alls ska vara så svårt har jag hört) kan man lära busiga Siennor att uppföra sig. Så imorgon försöker vi igen. Fast inte med vällingen, den ersätts av gröt. Jättepassande, då vi handlade ett nytt storpack med välling förra helgen. Ungen kan tajma saker hon.
 
På dagis sa de att vi skulle uppmuntra ungarna att lära sig ta på och av sig skor och jacka själv. Vad finns det för bättre sätt än att sätta upp en egen galge i Busmus-höjd?
 

Kommentarer
Postat av: Thilde

Usch o blä! Benjamin vaknar också o skriker på natten (då vid 4) tills Alex bär med honom ut o sover vidare på soffan, jag trodde de va en kort fas... Men så har han hållt på typ 1 månad nu.
Översöt hängare till Busans jackor!

2013-10-14 @ 20:20:28
URL: http://thiilde.blogg.se
Postat av: Isabell - mamma till Embla och Idun

Embla höll också på och vaknade varje natt och var ledsen, tror det höll på minst en månad men sen gick det över :)

2013-10-14 @ 20:34:24
URL: http://annaisabells.blogg.se
Postat av: Tina

Åhh, förlåt. Men gud så skönt att det inte bara är i vårt hushåll det har helt åt helvete. Vi har EXAKT samma problem. Nattningen tar ca 1 timme. Sover då 1-2 timmar sen är det bara in i vår säng som gäller. Och slö som man är om natten orkar man ju inte ta en timmes nattning igen.
Låt denna period snart vara över!!

Svar: Haha ja, låt oss slippa eländet snart! Men kan det vara nån sorts separationsfas? Eller har det samband med att de upptäckt "rädslor"? Eller jäklas de bara med oss? :P
Lisa

2013-10-14 @ 20:46:49
Postat av: Anna-Lena- mamma till 3 trollungar

Ja dem små är luriga och tar gärna och ändrar rutiner när dem är sjuka. Här hemma försöker vi ( jag ) att inte gå ifrån de vanliga. För jag vet hur de blir. INGA barn i sängen. Kanske om dem vaknar tidigt på morgonen och jag inte orkar gå upp.

Ang vällingen så är de så typiskt att dem vill sluta med den när man köpt storpack. Samma med Liam, han slutade dock vid 1 år då han aldrig gillade den.

2013-10-14 @ 20:57:28
URL: http://annalenanordmark.blogg.se
Postat av: Jennie & FrökenFlis

Dom är smartare än vad vi tror ibland, dom där små rackarna :) Hoppas du får tämjt ditt lilla monster så det blir som det brukade vara igen :)

kram

2013-10-14 @ 21:10:53
URL: http://jenniesays.blogg.se
Postat av: Johanna

Hihi fina krokar, undra vem som gav inspiration ;)

Svar: Haha ja, det kan man ju fråga sig. ;)
Lisa

2013-10-14 @ 21:33:58
Postat av: ellenojag

haha ja de är inte dumma de där små, jäkla terrosister är vad de är ibland <3

2013-10-14 @ 23:13:29
URL: http://ellenojag.blogspot.com
Postat av: Amanda

De vet precis hur de ska testa en, de små ligisterna!

2013-10-15 @ 09:48:14
URL: http://aochmflyttarin.blogg.se
Postat av: tess- mamma till Malin

Det där är så jobbigt! Malin är hur kinkig som helst med maten & tror som du att det beror på alla sjukperioder hon haft. När hon varit sjuk har ingen varm mat gått ner alls, vilket gjort att man gett henne fil/yoghurt, blåbärssoppa eller bara välling vissa dagar. Vid 1 års ålder kunde hon fortfarande inte äta någon mat ALLS med bitar i. All mat va tvungen att vara mixat & hur kletigt & kladdigt som helst! Haha, det är väl en jäkla tur att dem är söta ibland!
Kram

2013-10-15 @ 13:25:02
URL: http://jaklakrokus.blogg.se
Postat av: Camilla ♥ 130510

Dom lär sig fort dom små busarna ;)

2013-10-16 @ 07:53:26
URL: http://mirabilibus.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0