Jobbventilering

Idag bröt en av lärarna ihop. Jag vet att jag inte ska vara nöjd över det, men det känns så förbaskat bra att även "de bästa" kan misslyckas. I fredags däckade jag ihop helt och ifrågasatte mitt jobb, mina framtida yrkesplaner och min existens över huvudtaget. Och då skickade den läraren sms och sa att alla hade dåliga dagar och att hon också kände sig uppgiven ibland. Och tydligen talade hon sanning! Styrkt av detta tog jag raskt över lektioner, ringde föräldrar och bokade in hastiga möten idag. Jag är mycket nöjd med mig själv. Jag hade även en liten konferans i korridoren med några sexor (som jag undervisade när jag vikarierade de första dagarna på skolan), och vi kom fram till en sak: deras småsyskon är inte kloka. Jag har fyra av deras syskon i mina klasser, och alla fyra är helt vilda. Tydligen är de lika eländiga hemma. Hur kan detta komma sig, när de bara två år äldre syskonen är "normala"? I alla fall hade vi ett connecting moment, och kom överrens om att de stora ska sluta storma in i mina klassrum för att slå sina syskons fiender... eftersom det oftast är syskonen själv som startar bråken. Väldans bra deal det där. Nu hoppas vi att de håller det! Fast helt ärligt, att jag har lyckats kasta ut dem ur mina klassrum vid upprepade tillfällen har gett mig respekt bland de små, så det har inte varit helt bortkastade bråk. Om man nu får säga så. Bra dag, bra dag. Avslutas med lite cola och marabou jordgubb.

Kommentarer
Postat av: Lisa

Klart ni ska matcha :) den har jag köpt på Lindex för ett bra tag sedan men de har kanske kvar, annars har hm en jeansskjorta med.

2013-10-23 @ 18:12:56
URL: http://Justmypassions.blogg.se
Postat av: Thilde

Du är grym!! Ärligt, grym! Tummen upp för ditt tålamod och styrka.

Sv;Ville ju inte vara oartig förstår du väl?! ;) haha (jag vågade helt enkelt inte, kände mig liksom korkad som inte förstod)

2013-10-23 @ 18:30:23
URL: http://thiilde.blogg.se
Postat av: Yohannas.se

Åh phuuuuuu! Jag tror jag hade varit STENHÅRD som lärare (och gett massa kärlek också - precis som jag är hemma)... Så otroligt bra att du inte tar hur mkt skit som helst!! De måste lära sig gränserna, och fixar dem inte det hemma faller ju ENORMA lass på pedagoger som er :(

2013-10-23 @ 18:35:00
URL: http://maiplunevermind.blogg.se/
Postat av: mamma/mormor Lena

Go, go, go ;)!

2013-10-23 @ 20:04:18
Postat av: Carolina

Heja på!! Läraryrket verkar inte vara någon dans på rosor nu för tiden.. Men du verkar ha tålamod!

2013-10-23 @ 20:11:22
URL: http://carolinas.webblogg.se
Postat av: Beatrice, mamma till Robin och Jennifer

Vilken härligt avslutning på dagen :)

Postat av: terese

du e ju en toppenlärare=)

2013-10-23 @ 22:34:39
URL: http://tesslashes.blogsot.com
Postat av: Amanda

Du är grym Lisa!!

2013-10-24 @ 00:19:15
URL: http://aochmflyttarin.blogg.se
Postat av: Natalie

Jag såg på Uppdrag Granskning igår som handlade om nedläggningen av Rosengårdsskolan. De visade filmklipp när elever berikerade dörren till klassrummet för läraren och det var totalkaos. Jag tänkte på dig då. Och jäklar vad du är modig och stark som klarar av bråkiga kids även utanför hemmet!! :) Klart du ska bli lärare, du har alla kvaliteter som behövs!Och elever behöver lärare som dig också. Jag har hade nog brutit ihop för längesen, haha.

2013-10-24 @ 08:53:10
URL: http://nataliepettersson.blogspot.com
Postat av: Elina

Men så härligt och jag förstår precis vad du menar. Du är grym och gör ett bra jobb! :)

2013-10-24 @ 10:36:45
URL: http://www.volanen.blogg.se
Postat av: Karin

.....Inga ord.

Jo, lär mig hur man sparkar ut personer från ett klassrum. Respekt! For Shizzles. Bra gjort Lisa!

Svar: Haha jag är sjukt nöjd med mig själv! Ninjalama!
Lisa

2013-10-24 @ 15:57:34

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0