Matvrak

Sienna åt inte så mycket när hon var sjuk. Det försöker hon nu ta igen, med råge! Det enda hon går och tjatar om på dagarna är "ma", och varje måltid varar i nästan en timme då hon inte riktigt kan slita sig. Eftersom ungar i denna åldern ska äta väldigt regelbundet kan ni ju tänka er hur stor del av dagen vi spenderar vid köksbordet. Det har till och med gått så långt att vi bryter mot vår mobilregel och sitter vid facebook medan ungen äter. Det är inte så att hon bryr sig om oss ändå, så länge där är något på tallriken. Enda saken hon inte kommit igång med efter sjukdomen är kvällsvällingen, vilket betyder att hon vaknar vrålhungrig vid 05 varje morgon. Jag vet inte riktigt hur vi ska lösa detta. Det är såklart jättetrevligt att hon äter ikapp sig igen, men någongång måste man väl sätta stopp? Kan man ha en tidsbegränsning när man äter? Typ, nu har du 30 minuter på dig. Eller skapar vi en unge med ätstörningar då kanske?
 
Matvrak äter pommes. Hon gillar inte ens pommes, men såsen var slut, hamburgaren var slut, svampen var slut och zucchinin var på golvet.
 

Kommentarer
Postat av: Jennie & FrökenFlis

men så skönt att hon äter, & förstår att det tar sin tid! Man kan ju alltid försöka skynda på det lite, vet dock inte hur :P
Men hoppas ni kommer på något :)

ja men visst är det kul när barnen kan vara med vid bakning och matlagning. såå mysigt! :)

2013-10-09 @ 20:24:32
URL: http://jenniesays.blogg.se
Postat av: Anna-Lena- mamma till 3 trollungar

Leya sitter också länge och äter. Måltiderna tar runt 45min- 1 timma.
Fast vi har nog inte så "stränga" tider för maten. Har hon ätit klart frukost 9 så äter vi lunch 3-4 timmar senare osv.

2013-10-09 @ 20:28:58
URL: http://annalenanordmark.blogg.se
Postat av: Amanda

Skönt att hon fått tillbaka aptiten, här hemma har den försämrats sen vi kom hem!

2013-10-10 @ 09:48:44
URL: http://aochmflyttarin.blogg.se
Postat av: tess- mamma till Malin

Jo, jag vill verkligen inte att det ska gå så långt att hon blir rädd för hundar & inte kan vara i närheten av dem! Jag är själv hundrädd, & det är faktiskt riktigt jobbigt!

Usch, Malin åt med så himla dåligt nu när hon var sjuk. Nästan tvingade i henne lite blåbärssoppa & annat flytande så att hon skulle få i sig något. Men sen igår gjorde hon inget annat än att äta. Sån aptit på den lilla har jag aldrig sett, haha! Men det är skönt. Jag blir så himla stressad & mår så dåligt när de inte äter :(
Kram

2013-10-10 @ 10:11:53
URL: http://jaklakrokus.blogg.se
Postat av: Camilla ♥ 130510

Så skönt att hon är så matglad :)

2013-10-10 @ 11:06:25
URL: http://mirabilibus.blogg.se
Postat av: Cuison

Bra med matglad unge! Nu är det vår tur att vara sjuka här hemma så nu slinker ingenting ner när jag serverar mat till ungen. Hon bara tittar bort och låtsas som att maten inte finns. :/

2013-10-10 @ 12:09:14
URL: http://www.cuison.se
Postat av: Carolina

Men härligt!! Då vet man att hon är på bättringsvägen.. Här hemma har vi två tjejer som är väldigt kinkiga med maten. Skulle bli jätteglad om de mumsade på som Sienna!!

2013-10-10 @ 12:13:52
URL: http://carolinas.webblogg.se
Postat av: Elina

Haha, så skönt att lilldamen har fått tillbaka aptiten :)

2013-10-10 @ 15:49:52
URL: http://www.volanen.blogg.se
Postat av: mamma/mormor Lena

Vad var det jag sa :D? Låt henne proppa sej full- människokroppen är fantastisk, hon tar igen det hon förlorade. Erbjud nåt annat än välling innan läggdax- nåt hon verkligen gillar?

Svar: Hon gillar mackor. Hon äter mackor varje frukost och mellanmål på dagis, och vill alltså ha det varje "förfrukost" och kvällsmåltid. Jag tycker inte att hon är kapabel till att bestämma sin egen kost. :P Vi testade dock nyponsoppa igår. Gick lite. Välling gick idag. Vårt andra alternativ är gröt. Men hon tjatar hela tiden om mackor.
Lisa

2013-10-10 @ 18:38:50
Postat av: mamma/mormor Lena

Ge henne mackor :D!

2013-10-10 @ 20:11:24

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0