Barnrådet

Häromdagen satt det en lapp vid Siennas plats på dagis. Där stod lite info om sjukdomar som cirkulerar på avdelningen, planer för våren och annat smått och gott. En paragraf handlade om barnrådet, om vilket det stod:
Två av barnen har varit med i Barnrådet. Tanken är att ge barnen möjlighet att påverka verksamheten med sina förslag och ideér och stärka deras inflytande i förskolan.
Jag blev lite full i skratt när jag läste det, då Sienna som tidigare nämnt går på en 1-3 år avdelning. Hur mycket kan ett par tre-åringar tillföra till ett sådant råd, tänkte jag. Men värre blev det, för när personalen kom ut för att hälsa på mig nämnde en av dem att Sienna var "utvald" till att sitta med i rådet. Say what!? Alltså, jag har höga tankar om ungen, men seriöst? Hur kan hon möjligen sitta med vid ett råd?
 
"Vi kommer satsa mer på ekologiskt under våren. Det innebär nyttigare mat men mindre kött. Hur känner ni inför detta?"-personal
 
"Jag hade hellre sett att vi hade satsat mer på närodlade grönsaker, då de innehåller mindre gifter"- Sienna
 
Typ. Eller inte. Snarare "Vi kommer att satsa mer på... Sienna, sätt dig ner! ...ekologiskt... Sienna, ta ut fingret ur näsan! ....under... Sluta slåss! ...vår.... Kan nån ta ungen?!" Men, men, vill de vara demokratiska så inte mig emot. Något lär sig väl ungen av det. Och trots att det är så helknäppt att jag fortfarande fnissar kan jag inte låta bli annat än att känna mig lite stolt. Min lilla, lilla flicka har blivit så stor. Utvald till barnrådet.
 
 

Kommentarer
Postat av: Annika

Hon kommer att gå i mormors fotspår 🐾🐾🐾👣👣👣

2014-02-12 @ 18:52:52
Postat av: Garnstump (Madeleine)

Haha kul grej :P

2014-02-12 @ 19:14:36
URL: http://garnstump.blogg.se/
Postat av: Karin

"Sienna började sin politiska bana redan som 2 åring"

- Traktorer åt folket! Rösta på Sienna :D

Svar: Hahaha ja, det hade hon nog gärna velat få igenom!
Lisa

2014-02-12 @ 20:50:30
Postat av: Emma

Något att leva upp till resten av livet då. Inte illa för att vara två. Skall ju börjas i tid.

2014-02-12 @ 21:28:45
URL: http://urenbrudssynvinkel.spotlife.se
Postat av: S

Jag tycker det är lite gulligt ändå, även om inte barnen kanske tillför något konkret så tycker jag det är fint att man involverar dem. Men jag skrattar högt åt hur du beskriver det hela :D

2014-02-12 @ 22:09:38
URL: http://lifeofabandwife.blogg.se
Postat av: Carolina

Haha.. Så roligt det lät! Men grattis till Sienna!

2014-02-12 @ 23:13:08
URL: http://carolinas.webblogg.se
Postat av: Anonym

Hahahahahaahha vad gulligt!!! Blir inte förvånad över att hon är utvald! Hoppas hon är förberedd inför nästa möte och har skjorta och kavaj på sig den dan. Och en domarklubba med sig..

Svar: Haha det har du rätt i! Jag måste ju fråga vilken dag de har möten så att hon kan kläs rätt. Undra om det finns små miniglasögon så att hon ser smartare ut?
Lisa

2014-02-12 @ 23:55:46
Postat av: mamma/mormor Lena

Detta är så sanslöst roligt så jag vet inte var jag ska ta vägen :D! Vaddå "gå i mårrmårrs fotspår "( Annika)- jag har väl aldrig blivit utvald till nåt Barnråd ;)?

2014-02-13 @ 08:28:40
Postat av: Anna-Lena- mamma till 4 trollungar

Haha låter lite komiskt. Men låt personalen ta hand om de så blir de nog bra haha men ibland undrar man hur de tänker.

2014-02-13 @ 09:32:58
URL: http://annalenanordmark.blogg.se
Postat av: Annika

Lena hade det funnits på din tid hade du säkert varit med . Eller så blir det du som går i Siennas fotspår när du blir invald i pensionärsrådet 👣👣👣👣👣👣

2014-02-13 @ 17:50:39

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0