Siennas födelsedagspresent

Sienna fyller alltså två år om mindre än två månader. Och har sedan länge blivit lovad en cykel. Tills dagen kom då jag och Kim upptäckte att vår dotter inte riktigt når upp till lämplig höjd för att kunna cykla. Då var vi ju vackert och pinsamt nog tvugna att dra tillbaka vårt löfte. Men nu har vi tänkt till, och bestämt oss för att damen ska få en springcykel att öva på. Visserligen kommer hon att bli besviken över att det inte är en "riktig", men inte lika besviken som hon hade blivit om hon fått en riktig och inte nått ner. Och dessutom belönas hon ju med en riktig så fort hon nått sina cykelkrävda 90 cm. Men för att den lilla damen ändå ska få känna sig stor har vi bestämt att hon även ska få en ny säng. Hon sover fortfarande i spjälsängen, vilket vi tycker fungerar utmärkt då hon kan komma ner i den själv, men inte upp ur den. Dessutom är hon ju en hejare på att sova. Men vi tänker att hon kanske reder ut det med en vanlig säng också, och hon är stor nog att få en chans. Så på födelsedagsmorgonen ska vi snickra ihop en ny säng, och ha madrass och nya sängkläder redo. Sen ska ungen få hjälpa till att bädda, och gå och sukta efter sängen hela dagen och visa alla gästerna sin stora säng. Därefter är tanken att hon nöjt och glatt ska krypa ner i bingen (och stanna där!) utan protest på kvällen. Vi håller tummarna! För att trötta ut ungen ska det även ut och cyklas mellan varven. Känns som en bra plan.
 
 

Kommentarer
Postat av: S

L fick samma saker i tvåårspresent i augusti :) Säng o cykel :) Han fick ju dock ärva en liten trehjuling från min kompis. Den är från 70-talet och väldigt låg.. Tror absolut att en i den sizen hade passat Sienna. Finns säkert liknande på blocket..

2014-03-05 @ 19:07:45
URL: http://lifeofabandwife.blogg.se
Postat av: Anna-Lena- mamma till 4 trollungar

Min 3 åring sover fortfarande i spjälsängen och har inga planer på att Leya ska byta ännu ;-) rätt skönt att veta vart barnen är under natten :-)

2014-03-05 @ 19:53:40
URL: http://annalenanordmark.blogg.se
Postat av: Frida

Låter som en väldigt bra plan, hon blir nog hemskt nöjd med båda sakerna tror jag :)

2014-03-05 @ 21:52:41
Postat av: Carolina

En springcykel låter helt kanon ju! När hon väl får en riktig cykel kommer hon nog kunna cykla på en gång.. De där balanscyklarna är verkligen bra att träna med!

2014-03-06 @ 09:25:33
URL: http://carolinas.webblogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0