Fantasilekar

Sienna har börjat leka fantasilekar. Det är bra av två anledningar. Dels tycker jag att det bådar gott med fantasin inför framtiden, både när hon ska roa sig själv och när hon ska leka med kompisar. Dessutom kan vi övertala henne att göra en massa saker hon inte annars vill när hon är i sina olika roller. Sienna kanske inte vill ta på sig kläderna, men Tage vill det. Vi har fått henne både påklädd och tandborstad vid ett flertal tillfällen tack vare dessa lekar. Mycket nimt. Vad som däremot inte är lika kul är att hon vill att vi ska spela med. Även om jag gillar att leka med min dotter och tycker att det mesta vi gör tillsammans kan vara lite kul så kommer jag inte över min spärr här. Jag gillar INTE att kalla ungen för "Marvin" när vi är på lekplatsen så att alla hör. Och jag vill verkligen inte leka att jag är Tage och hon är Tages pappa och ska gå till jobb och lämna mig på dagis. I mataffären är det sådär kul att skrika "bebis" till min treåriga dotter. Men det absolut värsta är när lekarna inte är tillräckligt uppenbara, utan bara lite sådär halvskumma. Som när hon var Sienna som vanligt, men jag var "mormor". Den leken hade jag hellre lekt hemma. Eller inte alls. Framförallt inte inför en hög snobbiga mammor, som dessutom visade sig ha barn på Siennas förskola. Hoppas denna lekperiod håller i sig länge, men att den utvecklas och frodas när Sienna är tillsammans med andra barn och inte här hemma. Eller att Kim helt plötsligt utvecklar någon skum lek- och teatersida, som gör att han älskar att leka med. Hade han varit Tages mamma en dag så hade jag lätt ställt upp på leken. Jag hade kunnat komma med klädråd.
 
Min vackra flicka, i mosters ganla solhatt, ballerinakjol och högklackat, även om det inte syns på bilden. Här var hon Fröken Nässla, från prinsessan Sofia. Fröken Nässla ville dock inte heller äta upp sin mat.
 

Kommentarer
Postat av: mamma/mormor Lena

Hahahahaha, jag bryter ihop- hon är Tages pappa :D!Håll ut o spela med, detta är hur kul som helst och en väldigt kort period. Njut och dokumentera :D

Svar: Igår var hon Heman. Och åt mossa och pinnar.
Lisa

2015-04-29 @ 23:57:38

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0