Siennas snack

Sienna pratar väldigt bra för sin ålder. Det har hon alltid gjort, förutom på 10-månaderskollen då hon låg efter med "mamama och dadada" och de därför fruktade att hon var döv på BVC. Att hon reagerade på ljud och förstod vad jag och Kim sa tyckte de inte var relevant. Jag bytte sedan BVC. I alla fall, hon pratar mycket bra. Men det finns en del ord som hon kämpar lite extra med just nu, och som jag tänkte skulle dokumenteras innan de faller i glömska. 
 
"Kartong" Vadå, det heter ju kartong? kanske ni tänker. Nej, det heter inte kartong. Hon syftar nämligen på tången i havet. 
 
"Läspamatta" Surfplatta. Mitt fel. Jag är nämligen en teknisk idiot och trodde att läsplatta och surfplatta var synonymer när Sienna fick sin första, och nu hänger det i. A:et mitt i ordet är dock inte mitt fel. Men ungen är ju... skånsk.
 
"Mask" Mats. Min mammas pojkvän. Nu har hon ändrat det till Mats, men det höll i sig väldigt länge. Det bästa var när hon pratade om honom, och använde ordet i bestämd form. "Mamma, kommer masken också?"
 
"Benine" Också ett namnfel. Hennes polare heter nämligen Benjamin. Dock så insåg hon sitt misstag förra veckan, och lekte lite med bokstäverna. När hon bestämt sig förklarade hon tydligt för mig: "Benjamin, min kompis som jag tidigare kallade Benine...."
 
"Vaffär" Jag ska gå till vaffären och handla. Va? Ja, vaffären? Okej...
 
"Gake" Jake är jäkligt svårt att säga. Ännu mer så eftersom hennes jäkla mamma, moi, envisas med att uttala namnet på amerikanska, så det låter som Djake. Då blir det Gake. 
 
"Väla" Detta rättade hon till för rätt så länge sedan, men är ett av de få ord jag kommer ihåg från hennes tidigare problem. Svårt att gissa vad det är utan facit. Lejon. Naw!
 
Och sedan har vi alla ord med TV i rad. Två, tvätta, tvinga, tvål. Ursvårt tycker Bus. "Trrrå, trrrätta, trrringa, trrrål osv". Också väldigt sött. Förutom när äldre barn rättar henne. Då blir jag vansinnig. Ungen snackar ju för sjutton bättre än de flesta femåringar! Kanske inte helt lätt för åttaåringar att veta, så jag skäller inte på dem. Jag bara fnyser lite och fräser inombords. Och ger dem en och annan arg blick.

Kommentarer
Postat av: Maria

Elin kallar tång för skump. Haha!

2015-08-26 @ 19:35:46
Postat av: mamma/mormor Lena

Underbart med utvecklingen av språket :)! Väla glömmer vi väl aldrig, Mazk uttalades med lätt läspning. De flesta av mina vänner kallar honom numera Mazk o inget annat :) Jag säger Läspa om min Ipad- svårt att säga rätt där, hahahahaha! Du jycklade o hoppade i joffan. Frida hjälpte mej att damma med en krasa och var rädd för kroll :D

2015-08-27 @ 22:56:59

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0