21:a december, blogglista

En bild på någon som är din förebild inom föräldraskap

Min barndomskompis Tanja fick sitt andra barn samtidigt som jag fick mitt första. Under en hel graviditet och mammaledighet var det hon som lugnade mig med orden "det löser sig". Vilket det ju faktiskt oftast gör. Tanja är avslappnad i sitt föräldraskap, men är ändå en aktiv förälder som leker och hittar på saker med sina pojkar. När jag stressar upp mig och känner att jag inte riktigt klarar vad jag har tagit mig för, så tänker jag "vad hade Tanja gjort?" och så försöker jag ta det lite mer chill. Ungar behöver kanske inte äta hemmalagad ekologisk helnyttig mat varje dag prick klockan 18. Eller vara på dagis mellan 9-15 varannan dag, för att det är sagt så. Man kan skolka från dagis för att smita in och se en biofilm med ungen, slänga till barnen en skinkmacka till kvällsmat om man inte hunnit fixa middag, eller lämna mannen och åka och träna trots att det krockar med läggningen. Jag vet att alla bråkar och har sina icke så harmoniska stunder som småbarnsföräldrar, men det känns som att livet blir mycket enklare och skönare om man tar det lite lugnare. Som Tanja. 

 

 Tanja i mitten med grön jacka, som stirrar ur fotografen. Den blonda flickan framför som pillar i munnen, är moi.

Kommentarer
Postat av: Frida

Åh😍 så gulliga och så sjukt vad jag minns jackan och skolväskan så tydligt 😁

Svar: Eller hur? Sjukt vad mycket man minns sedan man var barn!
Lisa

2015-12-21 @ 11:19:05
Postat av: mamma/mormor Lena

Hahahaha! Jaa, jag minns det också tydligt :) Var det i förskolan? Absolut har du lite att lära av Tanja, hon verkar vara en avslappad och närvarande mamma- fler skulle nog behöva vara såna för att må bra. Och säkert mår barnen också bra när man inte tar allt så gravallvarligt ( jag hade också behövt en Tanja när jag var småbarnsmamma :P )-

Svar: Jag vet inte om det var förskolan eller mellanstadiet. Fast jag har för mig att Tanja hade den frissan i förskolan, och längre sen. Ja, lite chill skadar inte! Är man stressad blir ungarna bara mer hysteriska!
Lisa

2015-12-21 @ 15:26:47
Postat av: Tanja

Nämen gud vad snällt! Jag blir alldeles generad! Vet inte vad jag ska säga. Tack så mycket! Du är en fantastisk mamma!

2015-12-21 @ 18:13:39
Postat av: Tanja

Nämen gud vad snällt! Jag blir alldeles generad! Vet inte vad jag ska säga. Tack så mycket! Du är en fantastisk mamma!

Svar: Hahaha det är bara ren sanning! 😀 "Tanja-tänket" har hjälpt mig många gånger sedan Julie kom. Typ, klarade tanja det med två såna små kan väl jag med en stor och en liten (strand, buss, lekplats, besöka kompisar).
Lisa

2015-12-21 @ 18:13:41

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0