Den stöttande sambon

Kim har en kollega som fick barn samtidigt som oss. Och visst är det kul att jämföra ungar. Men Kim inser liksom inte när det inte är läge att vidarbefodra denna jämförelsen till mig. Det började redan veckan innan vi hade bf (japp, de skulle få ungen samma dag som oss), och Kim kom in och väckte mig när jag var en mycket trött och tjock och uppgiven val, och glatt berättade att hans kollega fått sin bebis nu. Oj vad glad jag blev för deras skull- not. Kim förstod inte alls min brist på entusiasm, och blev irriterad. Han har även delat med sig av den strålande nyheten att deras bebis bara vaknar en gång per natt "och hon ammar också, precis som du!". Detta gjorde han dagen efter att Julie hade vaknat för mat och magontsbråk varannan timme. Och nu senast berättade han att kollegan och dennes familj har varit på Tosselilla, Ölands djurpark, Astrid Lindgrens värld och mycket mer trots att de har en nyfödd. Vad kul för dem. Jag känner redan att jag inte kan stimulera Sienna tillräckligt, att Julie inte får nog med lugn och att jag inte har tillräckligt med tålamod med dem eller är tillräckligt avslappnad. Finns det något sätt att få mig att känna mig ännu mer misslyckad som mamma? Japp, där hade vi den! Tack för det, käre sambo.
 
Detta är vad Julie tycker om saken.

Kommentarer
Postat av: Tanja

Finkänslighet är nog inte hans starka sida 😂 tat lugnt du är en toppen mamma!

2015-07-15 @ 08:40:05
Postat av: mamma/mormor Lena

Kul för dom att det funkar med utflykter och att allt går som på räls :)Lite ovanligt dock, tror jag. Och ibland vill folk försköna tillvaron litegrann, både inför andra och sej själva. Gör inga jämförelser, det är som det är. Och min bergfasta övertygelse är att ju mindre bebisar, desto bättre mår de av att vara hemma o ta det lugnt, att få sova ostört och att ha rutiner. Ha inte för stora krav på dej själv o tillvaron. Sienna ser säkert till att få sitt och hon mår bara bra av att ha det lite långtråkigt ibland :)

Svar: Men om du skriver så blir jag istället hysterisk för att Julie får vara hemma för lite!! Hahaha #aldrignöjd
Lisa

2015-07-15 @ 16:37:33
Postat av: Maria

Det hör absolut inte till vanligheten att folk far och flänger så med ett nyfött barn. I dom allra flesta fallen är mamman lycklig bara hon har hunnit duscha den dagen! 😜 Så säg till Kim att lugna ner sig och var nöjd med det du lyckas prestera. Du gör så gott du kan och det är allt man kan göra och det är dessutom hur bra som helst! :)

Svar: Och jag har duschat idag! Dock är jag nerspydd igen... :P
Lisa

2015-07-15 @ 19:04:14
Postat av: Anna-Lena- mamma till 4 trollungar

Skulle de vart min sambo som sagt så till mig hade jag bett han ta övriga barn och göra alla dessa aktiviteter så jag fick vara hemma i lugn och ro 😉

2015-07-16 @ 19:32:41
URL: http://annalenanordmark.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0