Helgerna

Varje fredag flödar facebook och instagram över av positiva utrop från folk som är överlyckliga för att helgen har börjat. Och varje fredag känner jag mig lite halvt spyfärdig av alla glädjeyttringar. Jag avskyr helgerna just nu. På helgerna måste vi handla och tvätta och träffa en släkting jag inte vill. Vi äter aldrig godare mat (av den enkla anledningen att ingen av oss kan laga mat), jag får aldrig sovmorgnar, och att umgås med familjen gör jag ju på vardagarna också. Helgerna för en mammaledig är typ som att jobba 12 timmar de dagarna istället för 8 timmar som man gör måndag till fredag. Att vara mammaledig hade kunnat vara hanterbart, eller till och med mysigt, om Sienna fått vara på dagis. Men jag är helt slut! Ungen är uttråkad och trotsig och ostimulerad. Och jag känner mig som en urvriden disktrasa i mina försök att aktivera henne. Vissa barn mår kanske bra av att vara hemma när de får ett syskon. Det gör inte min vilda och livliga treåring. Och jag njuter inte av henne, eftersom vi aldrig får vara ifrån varandra, utan tvingas umgås med varandra som några gamla plåster dygnet runt. Kim förstår inte, eftersom jag lämnar henne på dagis 15 timmar i veckan. Det enda det innebär är att jag måste väcka och släpa omkring Julie, planera in amningar, och bråka vid hämtningar och lämningar. Julie har inga rutiner, eftersom all vår tid går att att roa Sienna, och vaknar nu och äter var tredje timme dygnet runt. Det hade varit enklare för mig att ha Sienna hemma jämnt, men då hade väl ungen dött av tristess. Tuuuur att det snart är december och jul, så att man kan livas upp av tända ljud, adventskalendern och förhoppningsvis en gran!
 
Mina två fantastiska flickor, och en ko, som förtjänar en mamma som jobbar eller pluggar och orkar leka med dem på fritiden

Kommentarer
Postat av: Tina

Förlåt, men det är SÅ underbart att läsa. Jag trodde jag var den enda som hade det så. Inte kul att känna sig som en dålig mamma som inte orkar något.
Men heja på oss!

Svar: Så skönt att höra att du också känner så! Funderade först på att radera inlägget, för jag var lite rädd för påhopp och "välmenande" kommentarer som "måste vara jobbigt, så har jag aaaaldrig kännt". Men om vi båda känner så finns det säkert fler. :)
Lisa

2015-11-08 @ 16:26:28
Postat av: mamma/mormor Lena

Håll ut, du ska snart börja plugga :). Och ja, det kan inte va lätt med en 3,5-åring som är full av energi. Och samtidigt försöka skapa rutiner för Bebis. Tur att hon är så lätthanterlig. Hon kommer att äta mindre ofta när hon får kraftigare föda- skippa amningen, ge tillägg och puréer- börja nu ;)

Svar: Vill börja, men med ungens toavanor vågar jag inte! Hon får dock något vid middagen varje dag, för annars bryter hon ihop totalt. Naw!
Lisa

2015-11-08 @ 17:56:50
Postat av: mamma/mormor Lena

Jag tror att hennes "toalettbesök" blir mer regelbundna av riktigt käk ;)

Svar: Hoppas det!!
Lisa

2015-11-09 @ 15:03:13

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0