Svartsjuk storasyster

Tidigare har vi inte märkt så mycket av syskonsvartsjukan som alla snackar om, men de senaste veckorna har vi kunnat ana lite icke odelat glada känslor hos Sienna. Till exempel när någon pratar med Julie. Då kastar sig ungen handlöst fram och börjar vråla åt den stackars bebisen, dels för att markera att Julie är "hennes", men också för att hon inte kan stå ut med att det inte är henne personen pratar med. Och varje gång Kim jollrar med Julie hoppar Sienna emellan och ska skälla på Kim för något väldigt relevant- typ att han öppnat hissdörren för långsamt eller att han inte sa hej i förrgår när han kom hem från jobb. Hon har även börjat sno leksakerna Julie leker med, och ersätter dem gärna med det tråkigaste hon kan hitta. Ett tåg utan gosedjuren som ska vara i, eller den enfärgade bitringen istället för den fina med ugglan. Men det bästa kom häromdagen, när jag sa något till Julie om hennes pappa, och Sienna högt och tydligt deklarerade att bebisen minsann kan kalla Kim för "Kim". Helt underbart! Så länge hon inte försöker skada Julie är jag helt okej med detta beteende. Tycker faktiskt att det verkar rätt sunt, om jag ska vara ärlig. Fast det tänker jag aldrig erkänna för ungen.
 
 
Sienna som norpat alla leksaker från knubbsälen, som än så länge leker strandad val om hon hamnar på rygg.
 

Kommentarer
Postat av: mamma/mormor Lena

Hahahahahaha! Helt normalt beteende :). "Öppnade hissdörren för långsamt", hahahaha! Låt henne hållas. Och som sagt- så länge hon inte är fysiskt hårdhänt mot syrran så är det lugnt :)

Svar: Du märkte ju eländet idag. 😜
Lisa

2015-11-10 @ 09:55:10
Postat av: Moas oplanerade (mamma)blogg

Skönt att det känns okej ändå:) Sambons lillebror är rätt svartsjuk på Joar och jag tycker det är skitjobbigt faktiskt när han är med och blir så sotis för ingenting. Men det är kanske för att han är 6 år och jag tycker han är tillräckligt stor för att veta bättre.

Sv: Ja det är en hel vetenskap det där. Vi visste först inte att alla stolar inte platsade i alla bilar. Den här stolen som vi köpt nu ska iaf passa i svärfars och min pappas bil så det är tur. Den är nästa steg från babyskyddet så antar att den också är någon form av övergångsstol

2015-11-10 @ 10:31:32
URL: http://oplanerat.vimedbarn.se
Postat av: Cissi

Så skönt när de kan uttrycka sig med ord, blir lite lättare att hantera svartsjukan då ;) Älskar att bebis får säga Kim och inte pappa ;) Är ju faktiskt lite gulligt ;)

2015-11-10 @ 11:27:25
URL: http://nastanperfekt.blo.gg
Postat av: Jennifers.nu - Fotograf & mamma tack vare IVF

hahaha sötnos! Ja det är nog ett helt normalt beteende. :)

2015-11-10 @ 19:35:47
URL: http://jennifers.nu/
Postat av: mamma/mormor Lena

Japp, väldigt tydligt :)Sienna VILL nog gärna ge syrran ett tjuvnyp, så passa henne ;)

Svar: Haha ja, det hade inte förvånat mig om hon "råkat" daska en liten bok i huvudet på Julie. :P
Lisa

2015-11-10 @ 20:45:12

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0