Snödag!

Efter en hel vecka full av aktiviteter behövde ungarna en vilodag idag. Och jag med. Och lägenheten behövde desperat ett litet städ. Men så råkade jag kolla väderleksrapporten igår, och det skulle snöa! Fram till 11, sedan skulle nattens snö smälta. Så det var bara att tänka om. Imorse väckte jag en chockad Sienna vid 7:30 och halvvrålade att hon skulle komma upp för att vi skulle åka pulka. På med alla kläder och iväg mot Pildammarna. 
 
Först åkte jag och Sienna, medan Julie tittade på. Sedan drack vi varm choklad, medan Julie tittade på. Därefter kom Sienna på den ytterst smarta idén att hon skulle leka kurragömma, utan att berätta det för mig, och sprang iväg. Detta var exakt tio meter från vattnet där en pappa gick genom isen med sin barnvagn häromdagen. Vattnet som jag inte berättat för Sienna fanns där, och som var täckt av en tunn hinna is och sedan snö. Yey. Som tur var hade jag fått en snilleblixt och imorse klätt på henne sin reflexväst, så jag hittade ungen innan jag svimmade av skräck. 
 
Hon var nöjd och glad bakom ett träd. Vattnet är alltså det man ser till höger. Vi hade ett litet samtal efter det. Skulle dock ha riktat in mig på endast en historia, för nu tror Sienna att man inte ska gömma sig "för då kommer fula gubbar och tar en och kör ner ens vagn i vatten". Men ändå. Hon kanske inte försvinner. Efter den ofrivilliga kurragömmaleken fick jag nog och drog med mig en gnällig Julie och en halvskraj Sienna till lekplatsen på andra sidan gatan. Där satte jag Julie i pulkan framför Sienna och drog dem lite nerför en backe. När jag upptäckte att Julie gillade det drog jag hårdare- och upptäckte inte förrän jag var nere att pulkan var på väg in i ett leksakshus. Girade snabbt, så att bebisen seglade som en liten flygekorre genom luften och landade på mage i snön- duns- med syrran ovanpå sig. Jag rusade fram och kastade av en rädd och chockad Sienna och grävde fram en chockad och kallnosad liten knubbsäl. Oskadda båda två. Tröstade Julie genom att gunga henne lite.
Det är sådär kul med snö när man är knappt sju månader, så efter gungstunden drog vi (eller jag, Sienna satt i pulkan) hem. Givetvis hade knubbsälen somnat lagom till vi var framme, så jag och Sienna passade på att göra en snögumma på gården också. Det gäller att vara effektiv när man får snö i Malmö! Lagom till gumman var klar var klockan dessutom 11, och snön gick liksom som på beställning över i regn. Då lockade värmen, så jag fick med mig Sienna in utan minsta antydan till protest. Dock vaknade inte Julie, så den ytterst påklädda bebisens vagn placerades i köket under ett öppet fönster. Nu känner jag att vi är klara med vintern. Nu kan det få bli sol ovh vår och varmt... och dags för Grekland!
 
 

Kommentarer
Postat av: mamma/mormor Lena

Impad av hur väl ni lyckades utnyttja den skånska vintern :D!Det är väl det som kallas att fånga dagen :P?

2016-01-08 @ 17:02:35

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0