Med- och utan barn

Att göra ärenden innan man skaffar barn:
Tar 15 minuter. Bort på Hertz och hämta ut paket, in på Hemmakväll och fixa fredagsgodiset, inom ica för att handla lite. Hemma igen hel och ren och osvettig, utan att känna sig totalt psykiskt och fysiskt utmattad. 
 
Att göra ärenden med barn:
Tar över en timme. Bråk, hot, mutor och fysiskt släpande för att komma hemifrån. Detta trots både vagn och ståbräda. Kompromiss om vilken ordning vi ska göra ärendena i. In på ica. Ettåringen vägrar vagn och springer iväg fortare än kvickt. Fyraåringen vägrar gå av ståplattan och gör därmed jagandet av ettåringen mycket svårare. Fyraåringen beslutar att Hemmakväll är onödigt och att godis kan handlas på ica. Evigt bortbärande av klåfingrig ettåring medan fyraåring velar och funderar på exakt vilka godisbitar som passar bäst. Givetvis de högst upp. Skrik och tårar i kassan då fyraåringen sticker och ettåringen inte får följa med av den elaka mamman, som dessutom har stor lust att göra något så tråkigt som att betala. Önskan att vara bläckfisk infinner sig för sjunde gången på en halvtimme. Kommer ut från affären. Lastar ungar i vagn och på ståbräda och går mot Hertz. Kommer två meter. En vägrar vagn och vill springa iväg. I rusningstrafik mitt i Malmö. Den andra gnäller och piper och har startat sitt "snälllla jag kaaaan väl få en liiiten godisbit innan maten?" tjat. Jag försöker bära ettåring. Vägrar. Försöker sätta henne på ståplattan. Hon och storasyrran vägrar. Jag ger upp och struntar i Hertz. Får inte hem ungarna. Funderar på om man kan be fyraåring släpa hem lillsyrran och gå. Bestämmer mig för att inte göra ett försök. Slänger ner överraskad ettåring i vagn, knuffar av fyraåring och vrålar "nu springer vi!" medan lillskrik fortfarande är chockad och stilla. Fyraåringen vrålar hej vilt. Halvjoggar hem medan ungarna skriker, gråter och snorar. Bestämmer mig för att låta dem lugna sig på gården. Storasysters nalle snor ettårings gunga. Ettåring vrålar. Jag tar tillbaka gungan. Fyraåring vrålar. Ettåring testar gungan. Inte bra. Ettåring testar stor gunga. Inte bra. Ettåring testar annan stor gunga. Inte bra. Gungor slut. Jag ger upp och säger att vi ska hem. Storasyster besviken och arg. Lyckas övertala henne. Lillasyster vägrar. Mer släpande. Bråk för att öppna dörr. Jag ber storasyster om hjälp. Får dörr i huvudet. Blir vansinnig och hotar att kasta hennes godis. Dörr öppnas. Lillsyrra vansinnig. Hon ville också testa att låsa upp olåst dörr. Dörr stängs. Jag öppnar den igen. Ungar bärs in i hiss. Vagn dras in. Åker upp. Barn släpas ut. Öppnar dörr. Ettåring rymmer. Bär in henne trots högljudda protester. Ber fyraåring om hjälp att stänga. Hon ska dansa först. Godishot. Dörr stängs. Över en timme har gått. Ett av tre planerade ärenden gjorda. Jag genomsvettig och helt slut. Känns som att man genomgått en smärre förlossning. 
...dags att laga mat. 
 
 
Julie på rymmen

Kommentarer
Postat av: Mamma/mormor

Det låter som en fredag där alla är trötta efter veckan 😬. Jag har sovit länge, varit ute o promenerat, läst, kollat TV o sovit middag :P. Ska å andra sidan jobba 3 nätter nu, men det är rena semestern jfrt med din fred em, hahahaha! Hoppas ni får en skön helg!

2016-10-07 @ 18:53:43
Postat av: Zandra

Skrev jag precis mitt inlägg där mitt namn skulle stått? Då förstår du att jag blev upprörd över ditt inlägg och verkligen ångrar mig ;)

Svar: Hahahaha namnet hamnade i alla fall på rätt plats!
Lisa

2016-10-07 @ 20:02:21
Postat av: Evelin

Att du utsätter dig!! Kan inte Kim ha barnen/ett barn medan du gör ärenden? Jag blir svettig bara jag läser det. Styrkekram.

Svar: Kim var på jobbet. Jag skulle "passa på". Bad idea!
Lisa

2016-10-07 @ 21:10:00
Postat av: Mirre

Jag blir helt slut, ja man ska INTE handla med barn, men man måste ju många ggr

2016-10-07 @ 21:58:05
URL: http://sweetwords.se
Postat av: Linda

Åh, intressant läsning trots att jag inte har några barn

2016-10-08 @ 06:49:22
URL: http://lindaviktoria.se
Postat av: Mamma Malin

Åh känner igen mig så till viss del. Nu har visserligen mannen fått ta en hel del för jag kan helt enkelt inte springa efter ungen med foglossningen men man blir svettig av att bara tänka på det!

2016-10-08 @ 10:22:59
URL: http://www.mammamalin.se
Postat av: Yohanna af Skovde

Jag relaterar skiten ur mig här! Planerar alltid noga innan vad och hur vi ska göra för att göra så mycket damage control som möjligt innan vi drar iväg.

2016-10-08 @ 12:39:01
URL: http://yohannaafskovde.se/
Postat av: Netti Starby

Jag känner så väl igen mig och vilken klockren bild när hon är på rymmen :-D Kramis

2016-10-08 @ 14:37:52
URL: http://nettistarby.blogg.se/
Postat av: Amanda

Har inga barn själv än men det låter ju lite jobbigare ;)

2016-10-08 @ 16:37:47
URL: http://amandalarsson.nu

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0