Julie snackar

Julies pratande har nått en ny nivå. Inte ens två år gammal, och hon kör sexordsmeningar i vilka hon pratar både dåtid och framtid förutom nutid. Mycket imponerande. Och roligt! Vad mycket de små skitarna tänker och känner. Och vilka åsikter de har. I alla fall, vill skriva ner några saker som hon fortfarande inte riktigt kan säga, medam de fortfarande finns kvar. Det är ju så sött! 
 
Möss- smör. Julie är av den bestämda uppfattningen att smör heter möss, vilket ställer till lite problem om hon bjuds på en macka utan oss i närheten. Hon älskar nämligen smör. Och blir djupt förolämpad om hon inte får smör på mackan. Och då kan mackan hamna på personen som erbjudit henne mackan. Det är sådär. 
 
Navi- Maui. Älskade supercoola semiguden från Vaiana. Han heter Navi vad vi än säger. Kan du säga Ma? "Ma" kan du säga ui? "Ui". Kan du säga Maui? "Navi!"
 
Babyjana- baby Vaiana. Det är så sött att man dör. Och hon äääääälskar baby Vaiana. Mer än allt annat. Riktigt längtar tills hon får öppna sin födelsedagspresent.
 
Hjälpa dig- hjälpa mig. Det där med mig och dig är rätt förvirrande. Framförallt eftersom man inte kan rätta henne. "Mamma hjälpa dig!" "Ska jag hjälpa dig?" Det går liksom inte att klämma in ett mig där. Rätt roligt för oss som fattar, men Julie blir ytterst förolämpad om hon ber någon annan om hjälp (hjälpa dig?) och de förvånat svarar att de inte behöver hjälp av tvååringen. Stackaren. Men kul är det.
 
Storasyrra med snackande busungesyster

Kommentarer
Postat av: Mamma/mormor%2525252525252525252520lena

Skriv ner allt sånt här, det är så himla kul både för en själv och för ungarna när de blir större! Allt som du inte kunde namnet på kallade du för "apo" eller "baboo" 😂😂

2017-05-29 @ 19:38:47
Postat av: Mirre

Ja det är så charmigt då men ser då de utvecklas i talet, Bellis kör mycket med som ex mamma skorna hjälpa, hon mublerar om orden lite =D

2017-05-29 @ 20:53:03
URL: http://sweetwords.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0