Skolsugna föräldrar

En kille i sexan hade med sin mamma idag. Föräldrar får gärna vara med barnen i skolan. Vara delaktiga, se hur det går till. Men jag har på känn att denna moder är med av fel skäl... 
 
Häromdagen var hon också med. Det var ungens första skoldag i ny klass, så det kan man ju förstå. Hon gick dock inte hem, utan hängde med på alla lektioner. På min lektion presenterade hon sig inte, utan jag trodde att hon var pojkens assisstent. Han blev ledsen under lektionen, då klassen presenterade sig och han var tvungen att säga sitt namn, och sprang ut. Med vad jag trodde var assisstenten efter sig. De kom inte tillbaka. Jag hittade inte dem efter lektionen heller. Det visade sig att de gått hem för dagen. Idag kom dock båda två igen, men nu visste jag genom mycket frågande att det var hans mamma. Började ana ugglor i mossen. Hon bad mig i början av lektionen att inte be honom prata.
- Så om jag frågar alla i klassen något ska jag hoppa över honom? Japp, det skulle jag. Bra sätt att smälta in i nya klassen. Alla elever fick sätta sig var de ville. Mamman och pojken satte sig ensamma vid ett ledigt bord. När jag gick igenom dagens planer räckte mamman upp TRE gånger för att ställa frågor, då de missat gårdagens genomgång. Mamman klarade dock av uppgiften snabbt. Pojken satt bredvid. När jag lite diskret påpekade att han bara skrivit med stora bokstäver svarade hon stolt att det var hon som skrivit texten... De gjorde även kamratresponsen tillsammans. I slutet av lektionen kollade jag av med klassen hur långt de kommit. Alla behövde en lektion till. Utom mamman och pojken, som var klara. Jag ska nog ge henne en svårare uppgift imorgon, eftersom hon var så ivrig och blev klar så fort. Undra om jag vågar ge pojken en egen? Eller det är kanske för mycket begärt att han ska göra sina uppgifter själv?
 
Herregud vilka föräldrar det finns. Hur ska ungen någonsin få kompisar? Och klara sig i skolan? Och i framtiden? Stackaren.
 
Tycker att denna bild sätter fingret på känslan jag hade i klassrummet

Kommentarer
Postat av: Emma

Hahahah, men va? Skämtar du? Hur har mamman ens tid att vara med eller jag tror inte jag vill ha svar på den frågan. Vad säger rektorn om det hela?

2018-08-23 @ 21:03:03
Postat av: Linnéa Lundgren

Hahaha Whaaat?!
Nån jävla regel måste det väl finnas om att föräldrar inte får vara med JÄMT?! 😧🙈

2018-08-24 @ 23:23:16
URL: http://mamanea.blogg.se/
Postat av: Mamma/mormor Lena

Det här är inte okej. Stackars kille. Lämna över till rektorn och be hen ringa mamman och förklara att hon inte hjälper, utan stjälper sin son. Annat var det när jag var med dej i nian....😅. ”Läskedrycksflaska”. Sommarlovskoloni”. #lennart 😂😂

2018-08-25 @ 00:49:10

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0