Harmoniska läggningsrutiner

Två saker man behöver veta innan denna text:
 
1. Julie kräker när hon gråter för mycket
2. När Sienna somnar direkt blir det aldrig bråk
 
Läggdags. Ungarna har fått stränga order om att vara tysta och stanna i sina sängar. Samtidigt som jag lämnar rummet börjar de prata. Dåligt tecken. Sängprat betyder i 9 fall av 10 bråk. Och mycket riktigt- efter tre minuter skriker Julie. "Mamma, Sienna retas!" Trots skvallret hör jag när jag närmar mig rummet, hur Sienna fortsätter. Hon nynnar någon tetig sång. Jag säger åt henne. "Men vad, jag leker bara?!" Yeah, right. Efter ytterligare två minuter skriker de på varandra. Jag hotar Sienna, som är den som det hänger på, att jag inte tänker spela spel med henne under morgondagen om hon fortsätter. Hon fortsätter. Julies nallar börjar flyga i ren ilska. Sienna börjar gnälla för att Julie skriker. "Jag kan inte somna!" Skyll dig själv? Båda barnen vrålar, på varandra och mig. Jag försöker höra när Julie är nära hysteri, för att hinna före en kräkattack, samtidigt som jag inte vill gå in i rummet... för det blir alltid värre. Kräket närmar sig. Jag går in i rummet och lyckas lugna Julie. (Innan spyan. Kim kommer alltid försent). Sienna börjar protestera och klaga och be om saker. Alltid om saker som inte går, typ hitta en leksak som är helt borta. Hon asvrålar sedan när jag inte kan lösa det. Julie asvrålar när jag går ut ur rummet igen. Båda gråter sig till sömns. I en halvtimme. Jag och Kim har panik och börjar småbråka under tiden, i ren desperation. Det finns inget så irriterande som ljudet av gnälliga barn.
 
Hade de bara inte bråkat hade de somnat på tre minuter. Vill ha ett till rum, för att ha möjlighet att dela på dem. Var på visning på ett hus igår. Blev kär. Kim blev kär. Ungarna blev kära. Budade hela dagen idag, och förlorade. Vill just nu gnälla som ungarna. Tar glass istället. Tröstar lite.
 
Härlig lekplats i förgrund, hus som jag ville ha med grönt staket i bakgrunden.

Kommentarer
Postat av: Tina

Åh vad tråkigt att ni inte fick det. Nästa gång så! 💪🏻

2018-05-08 @ 17:04:15
Postat av: Mamma/mormor

Är det det man kallar syskonkärlek 😇😅? Jag blev också knäckt av att ni inte fick huset- det kändes som om det var det ni skulle ha 😢

2018-05-09 @ 10:00:30

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0