Tisdagslista

  • Ytterligare ett rum i huset fixat. Känns bra att något blir snyggare när vi har en riven vägg full med mögel i hallen.
  • Det härliga vädret. Snart vår!
  • Sienna blev inte mer sjuk än lite feber igår, och Jullan är frisk igen. 
  • Snart lov!!! Men njuter inte när man vabbar, då har man mer ångest. Men om tre dagar ska jag njuta. 
  • 4 veckor kvar till skidor!!!
Lite dockhusfix under vabben. Blev mindre bra, om man säger så...

Rastning av sjuklingar

Skulle ut och rasta Har-varit-sjuk och På-väg-att-bli-sjuk, enligt deras önskemål. Ägnade tio minuter åt att hälla ut och välja dockkläder. Tjugo minuter åt att rota fram och ta på extra regnkläder och fleece och halskragar. Fem minuter att fixa matsäck. Ytterligare fem minuter tog det att sätta på de förbannade docksadlarna. Begav oss iväg till närmsta lekplats. Sienna fick inte klättra i dyngsurt och halt träd, Julie vågade inte åka rutchbanan. Fanns ingen torr och blåsfri plats att äta på. Ska vi testa en annan lekplats, föreslog jag. Nä, vi vill hem, svarade de unisont. Var ute i totalt sju minuter, om man räknar cykelturen dit och hem. Lyckat.
 
 

Otippat svar

Jag och Kim tittar på en serie. Avsnittet tar slut. Jag är mer tv-sugen.
 
- Har vi något att se efter detta?
- Mm.. vi har två till avsnitt av denna serien.
- Har vi? Kan vi se dem nu?
- Ja.. (Kim fortsätter att pilla på mobilen)
- När? (Funderar på om det är lönt att jag börjar läsa medan han roar sig med mobilen)
- Jag ska bara till ICA en sväng först. 
 
Sjukt otippat svar. Jag trodde att han ville läsa klart artikeln eller något. 
Helt irrelevant bild, men detta är fåglar. Jag har aldrig sett så många! 
 
 

Sjuklingspuff

Julie är så sjuk, så sjuk, så sjuk. Överynklig. Hon har inte varit så här dålig sedan hos fick RS när hon var 1,5 år. Jag tror det är influensa. Hon sover HELA TIDEN, har feber trots alvedon var fjärde timme, och är nästan apatisk. Sedan igår har vi fått i henne lite vindruvor, några chipssmulor och en klubba. Inte ens tacos eller glass lockar. Stackars min lilla Puff. Och stackars Sienna, om detta väntar henne. Hon går just nu mest och gnäller på grund av inställda planer och orättvisan i att Julie slipper äta, medan hon glatt kastar sig alla glassförmåner och mobiltillgångar. Jag och Kim varvar vår ömkan med glädje över att vi vaccinerat oss och att det är fyra veckor kvar till skidresan.
 
 
 

Jag är en jättebra.. dålig.. bra.. dålig... allt

Vi ska snart ha medarbetarsamtal. Då ska man ranka sig på en skala inom tre områden: relationer gentemot elever, kollegor och föräldrar, pedagogik och utbildning.. tror jag. Jag är helt körd. Inte för att jag nödvändigtvis är kass på allt, utan för att min insikt om var jag ligger är noll. Vissa dagar- som idag- är jag ytterst nöjd med mig själv och känner mig omtyckt och lyckad. Andra dagar- som igår- så sög jag och mitt jobb och alla hatade mig. Kan ha att göra med att en elev faktiskt somnade på min lektion. Inte överbra för självkänslan. Men ändå. Funderar på att kryssa i olika på tre lappar och lämna fram dem och förklara läget. Om inte annat borde chefen få lite humm om vilken stressnivå ens psyke ligger på så här i februari, veckan innan lovet. Har övergått från att räkna veckor till att räkna dagar. Nästa steg är timmar. Jag längtar tills det är minuter...
 
 
 

Hemliga lappar

Nattade barnen. Tog ett bad. Jag vet att rören läcker och att där är fuktskador, men helt ärligt: om en vägg är riven och mögel är blottat... hur mycket värre kan det bli? I alla fall, när jag kom upp ur badet låg där en liten lapp och väntade på mig. Naw! Gåta: vad var ungens meddelande?
 
 

Tisdagslista

  • Första Nationellt-prov delen avklarades idag. Alla kom, alla gjorde sitt bästa, inget kaos. Skönt. Hoppas på lika bra flyt på torsdag.
  • 1,5 vecka till lov!
  • Har inte ögoninflammation längre. Så skönt! Vilken lycka att kunna sminka sig innan man går till jobb.
  • Ungarna somnar alltid i egna sängar, och oftast utan gnäll. 
  • Såg precis en film, som jag suktat länge efter. "Jag, en". Urkass! Inte alls lika bra som boken. Men nu slipper jag undra. 
Icke relevant bild på Puff och Piff ❤

En bokmals dröm

Jag har upptäckt världens bästa grej. En underbar upptäckt, här i Bara. Nu kanske det kan vara så att inte alla håller med mig, men ha då i åtanke att jag jobbar som svensklärare, är oerhört töntig, och fullkomligt slukar böcker. Nu till upptäckten: Baras bibliotek har något som heter meröppet. Meröppet innebär att jag, med mitt lånekort, kan besöka biblioteket vilken dag som helst mellan 7 och 21... Även när det är stängt! Jag är helt till mig! En bokmals dröm. 15 böcker läste sedan nyår. Detta året satsar jag på att nå 100-sträcket. 
 
Boktips!

Larvfixande syrra

Mitt hjärta smälte precis. Varje kväll bäddas ungarna ner som "varsin larv", dvs rullas in i täcket. Därefter har de begränsad rörlighet, för att inte förstöra larven. Ofta händer något, och de kallar på oss- som sitter i vardagsrummet TVÅ TRAPPOR NER- och ber oss fixa till täcket igen. Sådär kul. Men ikväll hörde jag ett litet pipande: "Sienna... jag vill ha min larv". Och Sienna fixade det! ❤ 
 
Larvälskare och larvfixare pysslade fram sitt fredagsmys
 
 

RSS 2.0