Julies premiärtur på cykeln

Sienna har tröttnat på att cykla till sitt dagis. Jag förstår henne. Det är nästan 2 km dit, vilket är rätt långt för en treåring när man ska cykla i stadstrafik, med en mamma bakom sig som vrålar "Titta fram!" "Akta stolpen!" "Håll till höger!" "Bromsa nu!". I blåsig, kallt och regnigt väder dessutom. Och för att göra det ännu värre så är Julie vansinnig när hon ska åka i vagnen, och vrålar och tjuter hysteriskt. Det får mig att vråla hysteriskt på Sienna, för att hon ska skynda sig. Jag är även asstressad för att jag inte vill att Julie ska somna i vagnen, eftersom ett av mina två pluggtillfällen försvinner då. Så det är liksom inte en harmonisk cykeltur, om man säger så. Men Kim jobbar i Lomma, och måste ta bilen dit. Och den enda gången jag och Sienna tog buss till dagis var det nästan värre, eftersom det är rätt långt att gå både hemifrån till hållplatsen, och från bussen till dagis. Alltså måste Sienna cykla. Så idag när hon föreslog att Julie skulle åka på min cykel nappade jag. Dels kanske inte Julie skriker av uttråkning, dels kanske hon inte somnar och dels kanske det går fortare så att jag är mindre stressad, tänkte jag. Vad jag inte tänkte är att det kanske inte är en bra idé att börja med bebisskjuts på cykel när det regnar och blåser. Julie var sådär laddad. Sienna tyckte att det var jätteroligt eftersom vi tävlade. Hennes cykel var SuperZebran, och min var en galopphäst. Och hon vann hela tiden. Men Julie satt där bak och skrek och var assur och jättekall och mycket ynklig. Och oj vad jag hade skuldkänslor! Tror vi får avvakta lääääänge innan nästa gång, om inte ungen ska drabbas av permanent cykelfobi. 
 
Lite skillnad mot när Sienna fick åka cykel första gången, då det var härligt vårväder och solen sken... och hon somnade på cykeln. Julie somnade inte, kan jag säga. Hon var visserligen trött, men även hungrig och kall och arg på hjälmen och blåsten som fick henne att tappa andan. Stackars, stackars min lilla knubbsäl. Och dumma mamman som tog upp kameran för att få en bild innan jag knäppte loss den ledsna bebisen.
 

Kommentarer
Postat av: Days by Johanna

Så härlig bild! Även fast hon är sur, hon visar verkligen sitt missnöje, varför har du satt mig här mamma.

Ja, hastigheten finns av fler anledningar. Kör man i rätt hastighet, lägger sig många i häcken på bilen, det är inte heller kul, då brukar jag jäklas och köra saktare haha... så brått kan man inte ha ..

2016-02-08 @ 13:10:24
URL: http://nouw.com/daysbyjohanna
Postat av: N

Det är inte lätt alla gånger!

2016-02-08 @ 13:50:51
URL: http://nathalies.vione.se/
Postat av: Jennifers.nu - Fotograf & mamma tack vare IVF

Hahaha stackars Julie :)

2016-02-08 @ 17:56:34
URL: http://jennifers.nu/
Postat av: Madde / ★ Livet som mamma, lärare och doula i Dalarna ★

Hehe ja gud hon ser verkligen missnöjd ut!

2016-02-08 @ 20:20:27
URL: http://www.saramadeleine.se
Postat av: Mirre

Ja nä det var inte kul ser det då ut, hehe. Enomrt mickel ibland, jag med då jag ska lämna Isabelle och ta mig till jobbet, tänkte skaffa allt för att hon ska kunna cykla med mig, alla tillbehör, får se vad damen tycker om det =D

Är nog mer jag som kommer noja och tro jag ska köra omkull

2016-02-08 @ 21:47:15
URL: http://nouw.com/sweetwords
Postat av: Anna-Lena- mamma till 4 trollungar

Man ser verkligen hennes missnöje på den bilden, men oerhört söt ändå 😊

2016-02-09 @ 15:30:53
URL: http://nouw.com/mammatill4trollungar
Postat av: mamma/mormor Lena

Fotot är skitroligt, det kommer Julie också att tycka så småningom. Mardrömsdebuten,typ :D

Svar: Hahahaha ja, roligt men hemskt!!
Lisa

2016-02-09 @ 17:59:59

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0