Tupplurskompromiss

Eftersom Sienna inte riktigt klarade ut det här med sovtiderna själv, så bestämde jag mig för att hjälpa henne på traven. En lång tupplur mitt på dagen, istället för en lång på förmiddagen och sedan 15 minuter på eftermiddagen följt av hysteri, var mitt förslag. Sienna hävdade att hon behövde i alla fall en timme på morgonen, så vi kompromissade. På förmiddagen fick hon en hemskt effektiv 30 minuters-powernap, och efter lunch (som jag visserligen fick ge redan vid halv 11, men ändå!) så däckade hon i vagnen och där har hon nu sovit i snart två timmar. Trots promenad, busstur, besök på ica och placering i hall. Nu håller vi tummarna att hon är nöjd med detta resten av eftermiddagen, samt att det fungerar lika bra imorgon trots att vi inte har öppna förskolans alla aktiviteter till hjälp. Och så här skriver babycenter angående maten:
 
Efter första födelsedagen kan matvanorna förändras. Små barn är kända för att vara kinkiga med maten - de kan mycket väl plötsligt vägra äta vad de älskade förra veckan, eller äta massor ena dagen och nästan inget nästa.

Delvis kan detta förklaras med att ditt barns tillväxttakt ändras efter första födelsedagen. Under det första levnadsåret tredubblades ditt barns födselvikt, medan barn typiskt bara går upp 1,5-3 kg det andra levnadsåret. Det nya oberoendet och rörligheten kan dessutom göra att ditt barn helt enkelt har för mycket upptäckande att göra för att vara särskilt intresserat av mat. Var beredd att servera små mål mat med många näringsrika mellanmål under dagens lopp. Ditt barns mage är heller inte stor nog att äta stora mängder mat på en gång. Var inte orolig när ditt barn skjuter bort tallriken - inget barn svälter sig själv. Barn äter när de är hungriga.
 
Sienna tror alltså redan att hon är ett! Då så, då fortsätter vi att låtsas det så slipper vi tänka på matproblemen. Och slipper ha skuldkänslor för att vi inte planerar ett stort kalas till henne.
 
Hallplacerad bebis
 
 

Kommentarer
Postat av: lena karlberg

Så är det, hon har inte tid att äta:) Fick ett skrattanfall åt fotot, hahaha!

Svar: Varken tid eller lust. Knäppunge. Kanske har lite ont i munnen också.. Verkar nästan så då hon är väldigt dramatisk i sin matvägran.
Lisa

2013-03-21 @ 13:29:05
Postat av: Renata

Klokt av babycenter!! Iris är ungefär likadan, vissa dagar äter hon knappt. Ska bli spännande att väga henne om två veckor!!

2013-03-21 @ 13:53:29
URL: http://renatas.blogg.se
Postat av: Daniela

Än så länge är min kille matglad, men jag kan tänka mig att det kommer ändras, så jag får väl njuta av det så länge det varar.

Det där med sovtiderna är inte lätt. Lillen sover 3 pass, men det sista passet är svårt att få till och då får man nästan väcka honom om han inte ska sova för länge och vara uppe halva natten. Får se om vi kanske snart kan ändra till 2 pass.

Kram

2013-03-21 @ 17:27:23
URL: http://panylund.blogspot.se/
Postat av: Elina

SÅ klokt skrivet av babycenter, för exakt så är det ju :-)

2013-03-21 @ 18:08:32
URL: http://www.volanen.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0