Min väluppfostrade knubbsäl

- Bajskorv! Bajskorv! Bajsblöja! Du e bajskorv! Ja osså bajskorv! Hahahahahahaha!
 
Fantastiskt lunchsällskap

Sienna ska ha en övernattningskompis

Ligger och smsar med Siennas polares mamma. Sienna har nu blivit så stor att det är dags för den första övernattningen med en kompis. Kompisen, också fem år, ska sova här en natt i november. Känns stort! Sedan inser jag att om fem år så kommer Sienna själv att sköta smsandet och övernattningsplanerna. Då känner jag mig mest gammal. Hur kan tiden gå så fort? 
 
Storsmurf och lillsmurf som fick fruktskål framför tvn idag, med mysiga höstljus. Känner att lillsmurfen får sova i min säng när Siennas polare sover här. För de stora tjejerna lär snacka loss hela kvällen! Fasar lite redan.

Tisdagslista

  • Sovmorgon för hela familjen idag! Kim för att han försov sig, men för oss andra var det för att jag börjar 9:15 på tisdagar. Och idag verkade ungarna tycka det var en bra idé att ta igen sig 30 minuter extra. Lyx. 
  • Ungarna har så roligt tillsammans. De bråkar som hund och katt, men älskar att vara med varandra. Syskon är världens bästa grej.
  • Går bra på jobb. Får beröm, trivs, har roligt, har lärt mig klara att ta en viss del kritik utan att bryta samman på kvällen. Börjar bli lite tryggare som lärare. Skönt! Det skönaste är dock att jag har roligt igen. Man ska gilla att gå till sitt jobb.
  • Ungarna älskar sin förskola!
  • Snart lov och Prag-resa!
Icke alls relevant bild på söt liten prinsessa i förrgår

Julie das hypokondriker

Julie är världens hypokondriker. Hon brås på någon av sina föräldrar. Den som inte är jag. I alla fall, ungen är inte klok! Varje gång hon trillar skriker hon hysteriskt att hon "fick blod!" trots att där ytterst sällan är ens en röd lite skråma. Två gånger har hon kommit hem från förskolan med plåster- utan sår. Jag kan gissa vad som hänt. Men det värsta är när någon annan slår sig; då har Julie slagit sig värre. Har Sienna ont i höger fot så har Julie också det. Slog Sienna huvudet så fick Julie också ont... även om det var hon som slog. Häromdagen kollade jag ett skrapmärke på Siennas rygg, när Julie kom springande: "mamma, ja me klistermärke på ryggen! Ja osså ha klistermärke på ryggen!" Jomenvisst. Man kunde ju förväntat sig att den lilla hypokondrikern i alla fall tjuvlyssnat rätt? Hon är inte klok. Men svinball. Bara hon växer ur det, till skillnad från sin käre fader. För det är inte lika roligt på vuxna. 
 
Söt hypokondriker spanar efter tuggummi på diskbänken

Laman njuter

Befinner mig på ett hotell i Kristianstad. I en asskön säng, efter en god middag och en underbar föreställning av Chess. Modern är med mig. Ungarna och Kim är hemma. De har dock också fått lite teaterkänsla, då de var och såg Bamse. Det hade varit kul att gå med dem, men jag anar att Chess var snäppet bättre. Så bra musik! Nu ska jag tugga i mig lite godis, och sen soooova! Länge, länge är planen. Och därefter hotellfrukost. Kunde haft det sämre. Hade jag varit katt hade jag spunnit. Godnatt
 
 

Tokmormor

Mina barn älskar sin mormor. Jag älskar min mamma. Men hon är fan inte klok. Hon lär barnen bus hela tiden. Efter att hon passat Julie förra fredagen har ungen börjat svara "din bajskorv" efter allt. "Vill du ha mer mat Julie?" "Nej, din bajskorv!" Underbart. Kan bara gissa vad de tänker på förskolan. Sienna är det inte bättre med. För ett par veckor sedan berättade en pedagog att hon skulle till Stockholm över helgen, varpå Sienna högt och tydligt sjöng snappsvisan Hela Stockholm står i lågor för henne. Nu är planen att min mamma ska passa ungarna varje torsdagseftermiddag så att de slipper så långa dagar på förskolan. Jag undrar vad de söta små ungarna kommer att klämma ur sig härnäst? Pinsamt lär det vara i alla fall.
 
Oförskämda tokungar som mormor har dåligt inflytande på 😘
 
 

Tisdagslista

  • Hade sjukt bra arbetsflyt nu på kvällen. Hann med massor och kände lite inspiration komma tillbaka. 
  • All fakta inför nästa delkurs i SVA ligger uppe. Och den verkar kul! Och hyfsat lätt. Den handlar om minoritetsspråk... och gissa vad jag undervisar mina 6or och 7or i just nu?! Vad var oddsen för det?
  • Kim gick på föräldramötet på förskolan. Så skönt att inte ta allt sånt. 
  • Ser fram emot helgen. Hotellövernattning, egentid med moder, hotellfrukost... och Chess! 
  • Ungarna är lika bestämda och egensinniga som vanligt, men jag känner att jag (om än inte alltid) kan hantera dem. Lågaffektivt bemötande och lirkande is the shit. Älskar mina tokiga ungar.
Sienna tog en paus på Vellingeblomman i lördags

Snutte sover borta

Den stora krisen är ett faktum. Snutte. Är. Kvarglömd. På. Dagis. Noooo! Har ni inte en extrasnutte där, kan man kanske undra? Jodå. Julie har en dagissnutte, som alltid är på dagis. Och hennes riktiga, älskade, elefantsnutte, som hon måste ha med sig på dit och hemresan. Och när hon sover, äter, leker, ser på tv, myser, hör saga, går på pottan. Ni fattar. Idag blev det en miss då jag lämnade medan Kim hämtade- och snutten inte låg i lådan utan tydligen har lekts med. En stor miss. Vi har grävt fram en trösthund ur gosedjurslådan, och jag har noga förklarat för Julie att snutte är glömd, vilket hon redan gråtit lite över. Spänningen kvarstår. Blir det någon sömn inatt? 
 
Bild från cykeltur med Snutte
 

RSS 2.0