Packlama

Helgen har tillbringats i Skanör. Man kan tycka det är sådär schysst att åka bort under barnets födelsedag, men i ärlighetens namn hade Julie knappast fått bjuda några kompisar ändå. Nästa år, har vi lovat. Visserligen fick Sienna ha kompiskalas när hon fyllde tre, men Julie fick börja äta godis mycket tidigare så det jämnar typ ut sig. Dessutom kunde vi inte bara strunta i att åka ner till Skanör. Det har blivit tradition att komma ner och våldgästa när min moder hyr en gästlägenheten i morfars område. Kim brukar komma ner och stanna sista natten med oss, men detta året valde han att åka till Ryssland istället. Jag tror inte att han var särskilt bitter över sitt val. Men jag och ungarna och min galna moder har haft kul ändå! Först myskväll, sen kalaset, därefter lekplatshäng och ett kvällsdopp. Ny lekplats och sedan strandhäng. Not bad! Nu är vi hemma och ungarna leker loss med alla nya leksaker, medan jag försöker packa upp allt från Skanör och packa ner allt som ska med till arbetskonferensen på Ystad Saltsjöbad (för mig) och övernattning hos moster (för ungarna). Går sådär. Kommer sluta med att jag har med en snutte till Ystad och barnen har min baddräkt. Önska mig lycka till.
 
 
 

Julie 3 år

Min lilla, lilla flicka är stor! Idag fyller Jullan, som absolut inte vill kallas Jullan, 3 år. Huuuuur fort går tiden egentligen? Är man stor blir man såklart tvingad att ställa upp på en födelsedagsintervju.

Vad är din favoritsak att göra om dagarna?
Leka! Med dockor och barbie och mamma pappa barn. 
 
Vad vill du bli när du blir vuxen?
Vet inte! Lärare? (Enda yrket hon vet)
 
Vad är du riktigt bra på?
Att skriva! Jag vill ha pennan! (Försöker sno pennan jag håller i, då jag är gammeldags och skriver intervjun för hand)
 
Vilken är din favoritmat?
Tacos! 
 
Vad får dig att skratta?
Jag vet inte (all typ av vattenlek? Stim med Sienna? Kennie?)
 
Vad är du rädd för?
Vad är det? (Pekar på död mygga) Den är jag rädd för! Och getingar, men då bara visssspar jag så med handen så flyger de iväg.
 
Vem är din bästa vän?
StorElias och Sienna
 
Vilken är din favoritfärg?
Röd!
 
Vem vill du gifta dig med när du blir stor?
StorElias? (Eller Kennie, som visserligen är vuxen och upptagen, men som hon är störtkär i)
 
Har du någon superkraft?
Skriva! (Försöker sno pennan igen)
 
ÄlsklingsPuff

Piff och puff springer Kalvinknatet

Ungarna sprang Kalvinknatet idag. Sienna var supertaggad, och har längtat sedan hon sprang för två år sedan (förra året var vi på semester). Julie visste dock inte vad hon gav sig in på. Inte jag och Kim heller, om vi ska vara ärliga. Vi blev bara så pepp när vi såg att vi var hemma detta året, och anmälde båda barnen utan att ha en tanke på att Julie är mycket lugnare, försiktigare och... latare, än Sienna. Först i fredags, när jag hämtade ut nummerlapparna, slog det mig: Julie kommer att behöva springa 400 meter. Därefter byggdes viss ångest upp, när jag såg framför mig hur jag bar omkring på min snart 3-åringa unge medan hon illvrålade och vägrade röra sig en meter på egen hand. Men min lilla Puff överraskade mig! Hon inte bara tog sig runt varvet utan gnäll, hon sprang även stora delar så snabbt hon kunde! Vilket inte är assnabbt, men ändå. Jag blev mycket stolt! Sienna sprang såklart hela varvet, när det var hennes tur. Utan vuxenhjälp. Mina stora tjejer. 
 
Efter Julies lopp, innan Siennas, satt de och hejade på en massa folk de känner

Skoägarbarnen

Häromveckan köpte jag nya skor till barnen. Visseligen hade de två par gympaskor var och Julie hade ett par crocs , men de behövde båda sandaler och Sienna behövde också något foppatoffleliknande. Först handlade jag Siennas foppatofflor i en butik. Sedan upptäckte jag en annan butik. Den man själv fick skor från som liten, där man kan ta tre och betala för två? Gillade den butiken. Kan ha tänkt att vissa tygskor var bra att ha. Efter denna shoppingrunda fick Jullan skoskav av sina crocs, som dumt nog är av en variant med häl. Så hon fick ett par nya, billiga foppatofflor. Därefter hittade jag ett par av Siennas gamla gympaskor, i Julies storlek, på vinden. Och ett par ballerinaskor. Barnen har nu många par skor. Räknar man med deras två par stövlar var, så har de tillsammans 16 par skor... Tur att de inte växer ur dem snabbt! Eller?
 
 

En lite snabbare kommun?

Igår kväll sa vi upp Julies förskoleplats här i Malmö, och ansökte om ny i Bara kommun. Idag fick vi besked om att vi dels fick vårt förstahandsval och dels fick det startdatum vi önskat. Not bad, Bara. Not bad. 
 
En clownpuff som ska börja på ny förskola i höst
 
 

Tisdagslista

  • Vi har köpt huuuus!
  • Snart sommarlov.
  • Lediga imorgon. Ska fira mamma som fyller år, i en park. Mysigt!
  • Sienna sover över hos en kompis, för första gången. Min stora tjej. Hon var så stolt.
  • Julie somnade direkt. Föööönt. 
Älskade lilla Puff

Lama som är sugen på sommarledighet

Jag älskar sommaren! 3 veckor kvar till ledighet. 13 arbetsdagar. Ungefär 13 mer än vad jag orkar, men what to do? 4 av dem är i alla fall utan elever. Varav 2 är på Ystad Saltsjöbad. Så det kanske går att stå ut ändå. 
 
Skanörsmys igår

Husägarna

Okej.
Det kan vara så att Kim överreagerade lite.
Det kan vara så att han stressade upp mig till hysteri.
Det kan vara så att mäklaren ringde upp mig och förklarade vad olika saker betydde.
Det kan vara så att jag även fick prata med en mycket lugnande besiktningsperson i telefon, som förklarade skillnaden på faktisk skada och skaderisk.
Det kan vara så att vi insåg vårt misstag.
Det kan vara så att vi har köpt ett hus. Yey!!
 
Bara, here we come! 
Det svarta huset i mitten, med ljust träfärgat staket. Myyyyysigt! Gissa vilka som kommer ta bort staketet runt minigräsmattan som tidigare varit en damm, förresten? Vi har en lite större trädgård på baksidan också. Underbart!

Vill ha huuuuus

Jag och Kim letar hus. Fördel: vi har lärt oss mycket om kontantinsats, handpenning, bolån, räntor, lagfart, pantbrev, besiktning och liknande trevligheter. Eller allmänbildande otrevligheter? Nackdel: vi har inget hus. Vi har lyckats zooma in på området vi vill flytta till, och börjar få lite koll. Men själva husköpandet går det sådär med. Det första vi ville ha missade vi visningen på. Snopet. Det andra förlorade vi budgivningen på. Och det tredje, som vi var såååå nära att köpa, valde vi att hoppa av från efter besiktningen. Alldeles för många stora fel att fixa, då säljaren renoverat allt själv- utan papper och utan kunskap.. och sedan dött. Så där fanns ingen dolda fel garanti heller. Vi vågar helt enkelt inte köpa ett sånt hus. Tillbaka på ruta ett. Vi är rätt deppiga. Ungarna med. Blä. 
 
Tur att det är sol och helg och snart lov, i alla fall!
Mös på stranden idag efter jobb. Älskar sommaren! Med eller utan hus.

RSS 2.0