Bvc-besöket

På bvc-besöket var temat idag sjukdomar. Yihaa liksom. Förkylningar, krupp, öroninflammationer, ögoninflammationer, halsfluss, vattkopper, vinterkräksjukan, tredagarsfeber... Bara massa roligheter. Och tydligen helt obligatoriskt för alla barn att få. Helst i samma sekund som de sätter foten på dagis. Och sedan är det vabbande, för att efterföljas av egen sjukdom i samband med vård av sambo (i alla fall lär det bli så här hemma). Sköterskan sa att barnen de första året på dagis har ungefär 10 förkylniningar under vintermånaderna, på en vecka vardera. Jahapp. Är det ens lönt att jag söker jobb efter mammaledigheten om jag ska vara hemma varannan vecka? Hur gör man med två barn då (för givetvis turas ungarna om att bli sjuka)? Hemma alltid kanske? Då kommer det stora problemet; om man har tre barn. Då får man bygga ut månaderna med ett par veckor för att kunna vara hemma de med. Jag borde kanske skriva det i mitt personliga brev när jag söker jobb "har dotter-men med mycket bra immunförsvar och en vabb-villig pappa".
 

Kommentarer
Postat av: lena karlberg

Så är det, som Ranelid säger. Första året är ett evigt pusslande. Först blir barnet sjukt, sen man själv, sen pappan. Sen är alla friska några dagar, sen kör det igång igen :)Ju äldre barnet är när det börjar på dagis, desto bättre. Immunförsvaret inte utvecklat förrän vid 3 års ålder. Fast de är snoriga o hostiga sen också- men inte sååååå farligt. Så njut allt vad du kan nu fram till dagisstarten!

2012-11-15 @ 15:18:52
Postat av: Amanda

Fast hon är ju faktiskt ovanligt söt! Sjukt lik Carolina gynnings dotter!:-)

Ja, just den från acta graco ska ju vara ok från födseln. De är ju bara så jäkla dyra! 2400 kostar den på bilden så det är ju bäst för honom att han gillar den om vi slår till;-)

2012-11-15 @ 17:24:19
URL: http://aochmflyttarin.blogg.se
Postat av: Lina

Du har en nominering i min blogg :-)

2012-11-15 @ 19:40:28
URL: http://Bubblanochjag.blogg.se
Postat av: Carolina

Lät lite som att hon ville skrämma er.. Det där med sjukdommar kan vara så olika. Jag har vabbat max 10 dagar och då har vår dotter gått på förskolan sedan i augusti 2011. Men vissa har ju otur och måste vabba typ varannan vecka..

2012-11-15 @ 20:00:18
URL: http://Carolinas.webblogg.se
Postat av: Frida

Usch och fy! Får Filippa inte ruskigheterna på dagis får hon väl dem av mina elever...

2012-11-15 @ 22:01:17
URL: http://fridafabulous.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0