Valborgsvila

Började dagen med en liten tripp till simhallen. Dels för att Sienna tjatat, men också för att jag tänkte att ungarna blir rätt möra efteråt- och kan ta en tupplur så att de orkar med Valborg. Gick sådär. Kim väckte precis mig efter att jag sovit i över en timme... medan barnen lekte på sitt rum. Oh well, någon kommer i alla fall att vara pigg ikväll. Kvällen tillbringas med förra helgens grillfamiljer. Sienna fokuserar på att polaren Amanda ska vara där. För Julie är Amandas pappa Kennie viktigast. Han är "hennes älskling". Naw! 
 
Den obligatoriska efter-badet-glassen
 

Ny dag, nya alster

Man skulle kunna tro att Sienna har läst vad jag skrev igår. Eller så ville hon bara fylla upp de tomma lådorna i sitt skrivbord igen. Oavsett anledning så var Picasso på det idag igen. Och denna gången fick syrran stå modell. Tyvärr fick jag inte se det färdiga resultatet. 
 
 

Sienna, das Konstnär

Sienna har, som jag tidigare nämnt, något litet samlardrag. Och när jag säger litet menar jag att hon lätt kunnat ställa upp i barnversionen av "Horders", där människor samlat på sig så mycket skräp att de knappt har plats att bo på. Idag rensade vi hennes skrivbord, för femtielfte gången. Två hela papperskassar fylldes med halvfärdiga teckningar som hon "skulle rita klart sen". Men till skillnad från de tidigare rensningarna var hon denna gång lite mer kapabel att kasta saker. Visserligen slängde jag ytterligare prylar i smyg, men ändå. Är nöjd att det går framåt. Och fick mig en del skratt när jag kollade på hennes alster. Min underbara tokunge!
 
Kolla bara vad snyggt! En "hors" (engelskläraren i mig njuter), tärmo, jaka, jelm och bajs. Ifall vi undrade, liksom. Och så Peppa Gris som äter en tårta, samt ett stort gult klot som hästen sniffar på. Wunderbar!
 
 

Tisdagslista

 • Inte många veckor kvar till sommarlov! 
 • Känner mig ganska lugn på jobb just nu. Är i fas med all bedömning för tillfället och gör rätt roliga saker på lektionerna.
 • Har roliga saker inplanerade under de fyra lediga dagarna som kommer snart (är ledig på klämdagen och valborg-lyx!)
 • Ungarna sov många timmar natten till idag
 • Julie är äntligen frisk!!!!
En frisk liten puff

Siennas cykelkärlek

Sienna fick en ny cykel när hon fyllde år. Hon är kär i den. Sedan hon var knappt ett år har hon älskat cyklar, och den nya var inget undantag. Eftersom hennes cykelvanor är större än vad benen är långa så måste vi alltid köpa lite större cyklar än vad som rekommenderas. När hon var 2 år fick hon en cykel som hon knappt nådde ner till tramporna på, men runt 3-årsdagen klarade ungen att cykla flera kilometer- utan stödhjul. Vilket hon fick göra varje dag, då jag lämnade henne på dagis med nyfödd Julie i vagn. När hon fyllde 4 fick hon en 5-8 års cykel. Och nu på 6-årsdagen fick hon en 20 tums, trots att hon är en decimeter kortare än rekommendationerna. Man kan ju undra varför vi prackar på henne för stora cyklar? För att hon cyklar långa sträckor själv (med oss), och varje dag. Hon sliter ut cyklarna inom två år, och behöver dessutom ha så stora hjul hon kan för att orka. Jag var jättenöjd när jag insåg hur fort hon kunde cykla på den nya cykeln. Inte riiiiktigt lika nöjd när hon satsade i stadstrafik i morse. Rätt hispig var jag, måste jag erkänna. Men ungen var själaglad! Ska bli härligt för henne i sommar, när vi ska flänga till och från strand och lekplatser dagarna i ända. 
 
Har bara bild på sovande cyklist utan cykel, då jag förde över alla bilder till datorn igår.

3 dagars firande

Siennas firades av oss i fredags. Hon fick en cykel, fick gå till förskolan, fick äntligen fika på kockums på vägen hem (varför man nu vill det), tacos och tårta och sen en cykeltur på gården. Nöjd unge. Igår vaknade hon till doften av amerikanska pannkakor. Sedan fick hon obegränsad tillgång till sin mobil, innan vi klockan 12 gick ner på bakgården. 13-15 var det barnkalas. Cupcakes, paketöppning, fri lek och skattjakt. Ungarna löpte amok och var hypade till 1000. Därefter var det upp och chilla i 40 minuter, medan jag och Kim förberedde inför kvällen. Grill i parken med halva kalasgänget. Supermysigt! Åtta barn och sju vuxna, som bara hängde. Önskar många fler såna kvällar i sommar. Och tolv av oss ska till Mallorca tillsammans! Kan inte annat än bli bra. Klockan 22 var vi hemma. Klockan 5:30 vaknade Jullan. Någon lär vara trött och gnällig idag. Eller några. Jag gillar också åtta timmars sömn. Nu ska vi alla duscha av oss brandröken, från vår brasa igår. En av grillarna skulle kastas, och vi frös... Därefter blir det städ och kakbakning, för klockan 11 kommer släkten för vuxenkalaset. Rätt hyfsad helg, om man säger så. Solen gör det inte sämre. Älskar varma dagar!
 
Skattjaktsdags. Kul när ungarna sprang hit och dit. Mindre kul att förbereda, dvs gräva ner saker på olika ställen på en allmän gård. Man såg rätt... skum ut. Men det blev lyckat! 

Sienna 6 år

Min underbara älskade stora tjej fyller 6 år idag! 

Vad är din favoritsak att göra om dagarna?
Rita och spela
 
Vad vill du bli när du blir vuxen?
Fröken, på förskola. Och då ska jag jobba på M*** där jag går nu!
 
Vad är du riktigt bra på?
Hjula! (Hahaha nej, not so much)
 
Vilken är din favoritmat?
Amerikanska pannkakor
 
Vad får dig att skratta?
Jag vet inte (allt, när hon är trött)
 
Vad är du rädd för?
Getingar
 
Vem är din bästa vän?
Emmylou
 
Vilken är din favoritfärg?
Guld, silver, lila, blå, turkos
 
Vem vill du gifta dig med när du blir stor?
Ingen!
 
Har du någon superkraft?
Jag har jättebra kraft. Liksom styrka.
 
 

Kim älskar grillat

Eftersom det äntligen är vår och varmt och härligt så tänkte jag och Kim att vi skulle grilla förra helgen. Om man inte känner Kim, så kan följande samtal ge en indikation på hur herren är som person. Maten var alltså färdiggrillad, och låg på tallriken. 
 
K: Potatisarna var inte helt klara, tycker jag.
L: Det blev lite tokigt, för jag blandade två sorter och en blev klar mycket fortare så jag var tvungen att ta dem. 
K: Gud vad mycket majs vi gjorde! Helt onödigt ju.
L: Fast alla ville ju ha varsin?
K: Köttet var i alla fall inte gott. Kryddan smakar som kräk eller nåt. Jag vill aldrig mer äta färdikryddat kött. 
L: Okej.
K: Och svampen har i alla fall sett sitt bäst före datum..
L: Kanske enklare att säga om du gillade nåt?
K: Vad menar du?
 
Min sambo i ett nötskal. Idag ska det bli 20 C och sol. Niiiice! Så idag kör vi en favorit i repris. 
 
Sienna var i alla fall nöjd med maten

Sjukstuga

Julie tyckte inte riktigt att det räckte med magsjukan, utan har försökt att ynka sig sedan dess. Efter sista spyan, när vi trodde att vi var klara med all tvätt, visade hon vackert upp en odling av springmask. Och alla lakan och handdukar byttes på nytt, samt en ny sanering av leksakerna. Därefter körde hon lite kort med feber och matvägrande. Vilket var sådär när man skulle få i henne masktabletterna. Matvägran höll dock inte i längden, för hon älskar mat. Så idag fick hon istället en form av utslag i ansiktet. Värmen? Hon åt dock, och drack, var pigg, glad och feberfri.. och vägrade kissa. Efter 13 timmar ringde jag 1177 som sa åt mig att barnet var uttorkat. Men hon har ju druckit? Nej då, inte tillräckligt, sa de. Vi väckte den sovande lilla Puffen och tvingade i henne dricka. Hon skrek och grät och asvägrade- vilket kanske inte var så konstigt. Tillslut fick hon lägga sig igen. Vi uppgivna, oroliga och ledsna, och hon asnöjd. Därefter kissade hon. Jag säger inte att hon varit magsjuk och haft feber med flit. Jag konstaterar snarare att jag är ytterst trött på det. Och att Julie är ett sådär följsamt och medgörligt barn. Hur svårt är det att dricka ett glas saft, liksom?
 
En av saneringsomgångarna

Tisdagslista

 1. Att Julie slutat kräka! Hon matvägrar fortfarande, och är slö och febrig. Men vi slipper i alla fall tvätta upp massa nerspydda saker för hand.
 2. Sol och vår!
 3. Känns ganska bra på jobb.
 4. Sienna har lärt sig schack. Mycket trevligt. 
 5. Ska vabba imorgon. Trist att missa jobb, men lite skönt att få vila. Efter två nätter med spyor är inte bara sjuklingen trött..
Sötnos nerbäddad i min säng, första sjuknatten

Sjuk Puff

Den när dottern som spytt konstant i 18 timmar kan äta lite glass, men inte orkar hålla den..
 
Min lilla lilla puff. Hoppas på en lugn och skön natt inatt.

Hur definerar man blommigt?

Var hemma hos min kompis Madde i fredags och käkade middag med henne och andra polaren Corre. Efter ett tag gled samtalet över till kläder, och Madde berättade att hon köpt ett par blommiga skor. Hon funderade dock på om hon skulle lämna tillbaka skorna, för blommigt var inte riktigt hennes stil. Eftersom mina blommiga sneakers stod och riktigt utstrålade blommighet från hallen så förtydligade hon att det var snyggt på andra, men att hon nog inte var bekväm i det.
Bild på mina skor:
 
När jag och Corre skulle gå passade Madde på att visa sina skor. Jag och Corre blev lite... snopna. Bild på Maddes skor:
 
Jag har en känsla av att blommigt mönster inte riktigt betyder samma sak för alla. Men jag tror nog att hon skulle våga ha dem utan att vara rädd för att folk ska bli chockade av hennes nya klädstil.

Nice surprise

Ungarna älskar McDonalds- och BK-leksaker. Det gjorde jag med när jag var liten. Dock inte nu. Nu försöker jag istället smussla undan plastgrejerna de får, och smygkasta dem. För det mesta går det, men någon ful Scooby doo och en hemsk plastsnigel har vi kvar. Som ungarna aldrig leker med, men har stenkoll på. Hade jag kastat leksakerna hade de aldrig förlåtit mig. De hade nog fan tagit upp det under mitt begravningstal. Så jag är alltid lite rädd när vi äter snabbmat, för jag vet att det blir en ny pryl att kriga om. Därför blev jag mycket positivt överraskad idag, när vi åt på Max. De fick böcker! Är det något denna laman gillar är det böcker. Perfekt storlek, perfekt mycket text och historier som passade Sienna perfekt- vilka Julie såklart då också tror att hon gillar. De fick varsin bok till sitt meal.. och en bok från en flicka som även om hon gillade små portioner inte gillade barnböcker, för hon var typ femton år. Lyx! Vi invigde en av böckerna ikväll. En "skräckbok". Ungarna var asrädda, vilket var jättekul. Hoppas jag tycker det är lika kul inatt när de drömmer mardrömmar och kommer in till mig. 
 
Boken till höger var den som lästes. Den var läääääskig!

Kartritaren

Sienna fyller år nästa helg, och önskar skattjakt på kalaset. Eftersom kalaset ska vara på bakgården har jag ritat en underbart snygg skalenlig karta, som jag ska kopiera upp fem exemplar av, sätta kryss på och stoppa ner i flaskor som ungarna sedan ska få leta upp. Jag räknar med att detta tar två timmar...
 
Än en gång vill jag påpeka att jag tidigare har jobbat som bildlärare. Stackars, stackars ungar...

Snorunge

- Jag älskar dig Julie.
- Jag tycker att du är dum.
- Fast det var ju inte snällt sagt. Jag sa ju en bra sak. Då kan väl du också säga nåt bra?
- Nä.. för du är ful.
 
Jag har uppfostrat henne väl. 
 
Min älskade lilla Puff

Tisdagslista

 • Det är vår och sol! 
 • Sienna är inne i en ganska bra period, vilket betyder att vi numera kan prata med varandra utan att skrika och kasta saker. Älskar hur mogen jag verkar när jag skriver detta. Stämmer dock, tyvärr.
 • Kim lagade supergoda "rivna potatisar" idag.
 • Har ganska roliga lektionsplaneringar framöver. 
 • Fick mingla med lärare från andra skolan, som ska slås ihop med vår, på möte idag. Mycket trevligt gäng!
Duktig flicka inne i bra utvecklingsfas. Måtte den vara läääänge!

Vårtrött lama

Efter den härliga helgen kände jag mig utvilad och redo för en ny jobbvecka. Det varade i ungefär två timmar, sen var jag helt slut igen. Kämpade mig igenom dagen, nattade barnen och satte mig för att beställa mat online. Vaknade 11 timmar senare. Vad är detta? Nu är det vår och ljust och man ska vara pigg och glad. Vad gick fel? 
 
Pigga barn på Busfarbiken i lördags
 

Helgen har förvandlat mig till en kräftlama

Helgen har bestått av klippning, öldrickande, gårdslek, barnkalas på busfabriken, kompislek, annat barnkalas och framförallt SOOOOOL! Så otroligt underbart att få känna sol och värme igen. Mindre underbart att jag brände nosen och nu funderar på om jag kan sjuka mig imorgon, för jag ser inte klok ut. Pinsamt att stå framför 4 x 25 ungar och försöka lära ut något, medan de funderar på vilken färgskala jag faktiskt har och vad det är som glänser igenom allt smink. Men ändå, lätt värt det! Älskar våren och sommaren!
 
Gårdsutelek igår. Idag var det ännu varmare. Ungarna hade vare sig mössor eller jackor! Tänk att det snöade för sex dagar sedan...

Ibland går inte hissen ända upp..

Har ett par tokiga kommentarer från min kära moder på lager, som måste skrivas ner innan de glöms bort. Båda involverar hennes inte helt klara tänk kring det svåra spelet maxiyatzy.
 
Lisa- Men torn kan du spara på, det är ju när man ska ha 4 + 2.
Lena- Men här står tvärtemot!
Lisa- 2 + 4...

Lena- Jag ska ha allt utom 1, 2 och 5
Lisa- Mm, så 3, 4, 6.
Lena- Ska jag ha tvåor?
Lisa- Nä, 3, 4 och 6.
Lena- Men femmor ska jag ha?
 
 

Siennas önskelista

Sienna fyller otroligt nog sex år om några veckor. Hon önskar sig mycket rimliga presenter, som en liten klon av sig själv. Men eftersom jag, hennes otroligt smarta moder, inser att detta blir svårt att fixa har jag även knåpat ihop en annan önskelista:
 
 • Cykel (ska köpas av mig och Kim)
 • Böcker (köpes av min moder)
 • Pyjamashjältarkostym Ugglis (köpes inte av någon, då den kostar 400 kr)
 • Sminkdocka
 • Baka steg för steg (finns på plusbok.se)
 • Bakförkläde
 • Spelet Labyrinth 2.0 (MÅSTE vara 2.0 för hon har det andra. Finns på bamba.se)
 • Pyjamashjältarfigurer (de elaka! Hon har redan Ugglis, Gecko och Kattpojken).
 • Radiostyrd bil
 • Kläder (inte barnsliga med tryck, utan sånt som "stora" hade haft- storlek 110-116)
Hon önskar sig inte mer pyssel, även om hon tror det, för det kommer hon att få av alla på sitt barnkalas.
 
 

Tisdagslista

 • Hade bara härliga lektioner idag
 • Det är snart våååååår!
 • Har äntligen fått upp våra fina foton
 • Ska få tillbaka nästan 6000 på skatten. Oväntat och nice!
 • Har haft två mysiga lediga veckor, med skidor, spa och familjemys.
Dåligt foto av fyra mycket bra foton. 

Spalama

Befinner mig på Falkenbergs spa. Rätt nice. Man kan säga att jag blivit lite bortskämd med spa på senaste tiden, eftersom det är mindre än en vecka sedan jag var på ett förra gången (Selma Lagerlöf spa på väg hem från skidresan), men så kan det bli ibland. Är ju inte vanligtvis så att man leker relaxat blötdjur en gång i veckan. Selma Lagerlöf spa betalade snäll morfader, och denna omgången är en födelsedagspresent till mig, min syrra och min moder, från mig, min syrra och min moder. Nu är klockan strax halv elva, och jag är lika trött som en klubbad säl. Kan vara att vi svängde inom en snabbis på Ullared på vägen upp, nämligen. Kan vara att halva Sydsveriges befolkning befann sig på Ullared. Andra halvan är här på spa:et. Rätt utmattande. Tur att stället har en himla massa pooler! Och öl. Och sängar.  Godnatt.
 
Min moder hälsat att hon inte är lika ful i verkligheten. Det är jag.

RSS 2.0