Hemkomsten

Efter en härlig vecka i Kos är vi hemma igen. Jag vet inte vem som är gladast- Julie som fick återse alla sina dockor eller våra krukväxter som fick lite vatten i värmen. Jag måste erkänna att jag också tyckte det var lite skönt att vara hemma. Charterresor i all ära, men man blir lite rastlös. Och trött på att tvinga i barnen mat. Hemma är de duktiga på att äta, men när de ser en hotellbuffé så slår det liksom slint och de kan inte äta något. Mer än glass då. Resan var dock precis som den skulle, med bad, lite utflykter, massa bokläsning och öl. Och sena kvällar och sovmorgnar. Klockan är snart åtta och båda mina barn sover fortfarande! Rätta sommarlovstakter. Har ingen aning om hur det ska bli med mitt springande nu, för det känns som att jag tappat all fysik. Inte på tal om sovmorgnar då, utan mer chillandet och all öl. Tänker att jag avvaktar med att ta reda på hur det är på den fronten, dock. I helgen ska det bli 25-30 C här och vi ska bygga staket. Ska inte ge mig ut på en löptur då. Någon självbevarelsedrift har jag. Och lite semesterlathet är kvar. Får hoppas att jag skakar av mig den i veckan.
 
Tillslut gick vi och köpte en barbie åt stackars docksaknande Julie. Sienna fick ett asdyrt ritblock med enbart sex sidor. Det var med svart... material.. bakom figurerna. Ludd typ. Hon älskade det! Någon som vet vad det heter och var man hittar sånt i Sverige? 
 
 

Kosvecka

Vi njuter på Kos! Mesta tiden tillbringas i poolen. 
Sienna har simmat så mycket att hon har ont i knävecken. Hon är mer under ytan än över. Julie har lärt sig att doppa huvudet och simmar modigt med hajfenan. Vågar dock inte hoppa från kanten än, för det är ju mycket läskigare att doppa huvudet genom hopp än huvudnick. Havet är båda livrädda för. Första dagen var det gul flagg, och då sa jag att de inte fick bada utan oss utan att vi fick vänta till morgondagen. Sienna tolkade det som att "gul flagg är jättefarlig och så fort tårna nuddar vattenbrynet kommer något onämnbart attackera och dra iväg en". Typ. Julie är rädd för allt, så varför inte för havet? Men jag ska tvinga i dem en dag! Igår gick vi till Kos stad, med minigolfrunda och lunchpaus på vägen. Därefter var barnen helt slut. Och Kim. Han är nog mer värmekänslig än vad de är. Och mer havsrädd. Jag och flickorna fick fiskpedikyr- vilket Jullan otippat nog älskade! Tänk att få ta med den njutaren på manikyr, med fint nagellack. Ungen hade nog varit i himmelriket. Sienna fick badskor, Julie en barbiecykel och jag en gosedjurslama. Efter öl- och glasspaus tog vi bussen hem, så att inte mina kära familj avled av ansträngning. Idag väntar lite Polly och Mino (tänk grekiska Lolo och Bernie motsvarigheter) aktiviteter, som pizzabak och filmvisning. Och imorgon ser ungarna fram emot minidisko. Jag ser fram emot att se dem dansa. Rätt nice med semester! Och värme! Och pool. Och inte minst att slippa städa och laga mat. Föööönt, som tvååriga Julie hade sagt.
 
 

Sommarlov!

Läsårets sista tre dagar avslutade! Jag och mina kollegor har, liksom förra året, ägnat tiden åt att packa ner, flytta och packa upp. Förra året från röda till gula byggnaden, och detta året tillbaka igen. Inte lätt när man är en skola i två byggnader, två matsaler, två gympahallar- varav ungarna bussas till en. Ska jag vara helt ärlig så vet jag inte vad alla mina kollegor heter. Och min nya chef vet inte vad jag heter, trots att jag jobbat på skolan i två år. Men det blir nog bra det med. Jag får påminna henne på medarbetar- och lönesamtal... eller sno en duktig kollegas namn? Sienna och Julie, som varit lediga sedan i fredags, är redan inne i semesterlunk. Chill, bad i uppblåsbar pool, stöka ner lite, käka, bada mer, kanske få en glass, studsmatta, Barabadet. Precis som det ska vara. 7 långa veckor tillsammans väntar nu. Ska bli underbart! Först ut är resa, och sedan staket hoppas jag. 
 
Världens i särklass tråkigaste bild. Men man ser pool, som faktiskt är ganska stor! Och de fula staketet bakom studsmattan. Tyvärr ser man inte hur söndrigt det är. Kanske tur, å andra sidan.

Julie 4 år

Min underbara älskade Puff fyller 4 år idag! Dags för födelsedagsintervju.

Vad är din favoritsak att göra om dagarna?
Äta godis! Och chips och dipp! (Sagt en lördagskväll. Lätt inspirerad av skålen framför sig). Annars är det hoppa studsmatta, leka med Sienna, mamma-pappa-barn med Tilda på förskolan. 
 
Vad vill du bli när du blir vuxen?
 
Leka med barn. 
Va? Vadå, typ förskollärare?
Skriva. 
Vadå? Typ böcker?
Ja.
Men.. som jobb? Vill du inte bli typ lärare?
Jo! Lärare! 
Eller sjuksköterska, som mormor?
Ja, det vill jag, det vill jag! 
 
Lite ambivalent, skulle man kunna säga.
 
Vad är du riktigt bra på?
Leka med dockhus.
 
Vilken är din favoritmat?
Tacos!
 
Vad får dig att skratta?
Vet inte (när man kittlar henne, eller när hon och Sienna tramsar)
 
Vad är du rädd för?
Spöken! Skelett!
 
Vem är din bästa vän?
Tilda
 
Vilken är din favoritfärg?
Rosa, lila, blå och röd
 
Vem vill du gifta dig med när du blir stor?
Mamma!
 
Har du någon superkraft?
Ja! 
Vad då för någon?
Vet inte..
 
 
 
 
 

Regntankar

Innan hus- fan, det åskar och regnar.. känns som att vi inte får en sommar.
Med hus- yey, regn! Jag slipper vattna gräset idag!
 
Är dock himla glad att det inte regnade när vi spenderade förmiddagen med Kalvinknatet. Julie sprang 10:15 och man var tvungen att vara där en timme innan för att hämta nummerlapparna. Sienna sprang 11:45. Suck. Tre timmar för plats för sammanlagt tio minuters spring. Julie kom på typ 10e plats! 440 m. Sienna kämpade tappert, men sprang inte sin 1 km så fort. Hon var astrött! Rätt otippat ändå.

Klassens dag

Flera timmar på en brygga med högstadieelever, som man ska ha ansvar för. Kan bli jobbigt och tråkigt. Eller stressigt. Eller alldeles alldeles underbart. Fina ungar, underbart väder, mentorskollega som tar ansvar. Har idag fått betalt för att hänga på stranden, snacka med folk, skratta och bada. Not bad. Not bad at all. Älskar min klass! Nu känner jag att vi nog klarar en liten utflykt i nian utan att jag dör. Härligt. 
 
Kim och Jullan på väg till stranden förra helgen. Idag var inte de med. Men jag fotade inget, och hade inte fått lägga upp det ändå.

Tisdagslista

  • Bara tre skoldagar med elever kvar- och vi ska göra roliga saker ihop.
  • Är fortfarande överlycklig över värmen.
  • Vår läckande vägg har bara en målning kvar, sen är den återställd.
  • Eleverna i skolan bråkade, men löste det utan att jag behövde ha samtal, möten mm. Dessutom skrev de till mig på kvällen och berättade, så jag slapp vara stressad.
  • Snart resa!
Fullt sysselsatta med att skriva kort till fröknarna. Gick sådär. Men Julie kämpade satan, och det var ursött.

Hur många sätt ett samtal kan bli barnförbjudet på

- Mamma, har du lekt en lek som heter vattenfall? 
 
- Japp! Men det är absolut inte den som du menar, för min är en vuxenlek där man dricker vin. 
 
- Jag menar en där man antingen ska svara ärligt på en fråga, eller så ska man välja tre personer. En som man ska döda, en som man ska gifta sig med och en som man ska ligga med.
 
- ...
 
- ...?
 
- ....
 
- Vadå? Varför stirrar du på mig sådär?
 
- Jag tycker inte den leken låter så kul. Kanske inte så trevligt för den som blir utvald att bli dödad. Och vet du ens vad det där sista betyder?
 
- Nä?
 
- Nä. 
 
- Men berätta då? 
 
- Dags för en annan lek! Kan du sanning eller konsekvens?
 
Lekaren med badtrosor på huvudet. På tal om olämpliga saker, liksom.

Skanörsammanfattning och Klassensdag-stressad

Är nu hemma igen efter tre härliga dagar i Skanör. Firat Jullan och mamma, hängt på stranden, spelat Ticket to ride och otaliga rundor yatzy. Lekplatshäng, kubbomgångar och massa mingel med morfadern och lite med ett stycke kusin. Så himla härligt! Nu ska vi försöka övertala ungarna att lägga sig tidigt, för ikväll vankas både Chernobyl och Handmaid's tale. Och sedan ska jag samla energi för att överleva de sista fem dagarna innan eleverna får sommarlov. Massa schemabrytande aktiviteter, vilka är ungefär lika energikrävande som ett mindre maratonlopp. Har hellre vanliga lektioner än städdagar, skattjakter och klassens dag. Framförallt när klassens dag är bestämd att vara vid djuphavsbad som har strömmar. Är så nervös att det är större sannolikhet att jag får en hjärtattack innan barnen är i vattnet än att de drunknar. Ska tvinga på alla flytvästar. Trots att de är 15 år, kan simma och har föräldraintyg. Alternativt att de får bada EN OCH EN, medan jag blänger på dem och har en livboj nära. Får se. Längtar inte. Men snart lov!
 
Delar av Skanörsgänget. Frida, avkommorna, mormor. Kim, jag och Danne saknas på bild, samt moffi och kusin Hanna, som också dök upp en av dagarna. 

Den blinde morfadern

Vi befinner oss i Skanör, där min snart 88-åriga morfader residerar. Mamma har hyrt en lägenhet här, liksom hon gör några dagar varje sommar, och vi har kommit för att våldgästa- liksom vi gör varje år. Morfar både ser dåligt och hör dåligt. Tidigare har det mest varit ett problem med hörseln (våga vägra hörapparat?), men då morfar ska till ögonläkaren på onsdag är det synen som är i centrum. Han är nämligen rädd att få indraget körkort. Något som absolut borde ske. Helst innan han kör ihjäl grannens hund eller krockar med ett träd. För ett par veckor sedan körde han mot rött, för att han missade att där var ett trafikljus. Nedan kommer en bild som Kim fotade igår och visade morfar. Han tittade på det och svarade "är det en hund?". Om inte läkaren tar hans körkort, så får vi nog gömma nyklarna till hans bil.
 
Vov?

Tisdagslista

  • Den härliga värmen! Älskar att sommaren har kommit!
  • Är fortfarande löjligt lycklig över att vi flyttade till Bara, och har ett hus. Barnen är friare, får ha en älskad studsmatta, kan cykla till kompisar. Igår när vi hängde på Barabadet- en timme direkt efter skolan- så hade Sienna tre klasskamrater där. Så lyxigt!
  • Tre lediga dagar i Skanör väntar.
  • Jag lyckades springa en mil i söndags?!
  • Kul att träffa Corre och Madde idag, även om bion var sådär. The Hustle. Mer fånig en rolig, men man fick några garv.
Blev askallt i slutet. Värmen försvann och det började regna lite!

En bokmals mardröm

Jag känner att jag har begått en liten miss. Kan ha proportionerna av en smärre dödssynd, om man är lika bokgalen som jag, men i alla andras ögon är det nog en liten miss. Jag har fått ett gäng böcker av en kompis mamma. Vanligtvis sorterar jag dem i den ordning jag vill läsa dem, utifrån story. Men denna gången upptäckte jag att fyra hörde ihop; de var alla från Camilla Läckbergs Fjällbackaserie. Jag hade inte alla- finns nog tio- men la de fyra jag skulle läsa i kronologisk ordning. Och upptäckte, när jag gav mig i kast med fyran, att jag råkat sortera fel! Så den sista boken i serien lästes före bok sju. Stor miss. Och som om det inte vore nog, så har jag nu hittat en till! Ka-ta-strof! I min hand håller jag bok nummer fyra, när jag precis avslutat tian. Visserligen är de fristående, men huvudkaraktärerna utvecklas ju också. Kul att läsa att Martin är ungkarl, när vet att han kommer att träffa Pia, som sedan dör när deras dotter är två. Och sen träffar han Mette ytterligare två år efter det. Jag kanske ska läsa boken med känslan av att vara synsk? Kanske blir spännande. För i övrigt är jag rätt knäckt. 

Habla espaniol? Mjau!

Jag har bestämt mig för att lära mig lite spanska. Kan ju inte vara så svårt när man är A. genuint intresserad B. språklärare och C. har netflix. Förra veckan tog jag hem en gammal kasserad bok från skolan, och övade på lite siffror och hälsningsfraser. Sienna nappade, och övade med mig, medan Kim satt och drack öl och himlade med ögonen. Sen kom Julie och ville vara med hon också. "Absolut! Säg me llamo Julie."
"Mjau Julie!"
Därefter fick vi avsluta lektionen. 
 
Promenad vid Torups slott igår

RSS 2.0