Actionspäckad dag

I morgon blir det en fullspäckad dag, fylld av påskrivningar och avskrivningar och flygresor. Dagen kommer att sluta vid midnatt när två mycket trötta människor och en minimänniska däckar på sitt hotellrum.
Topp fem saker jag ser fram emot med resan:

Siennas lycka när hon inser att man får plaska i poolen
Sienna i baddräkt
Soool
Äta ute varje dag
Egentid (Kim har lovat att jag ska få ett par timmar för mig själv mitt på dagen, medan han tar med Sienna upp på hotellrummet för en tupplur. Tänk er att ligga i en solstol vid poolen med en bok, och veta att sambon har hand om lillskriket. Lyx!)
 
Bild från min och Kims första sommar ihop
 

Kampen om täcket

Det är kallt i vårt sovrum. Typ 17 C. Jag älskar att sova i ett kallt sovrum med ett gosigt varmt täcke, och Kim får liksom stå ut. Dessutom har jag läst att småbarn sover bättre när det är svalt och skönt. Men det är lite omständigt eftersom Sienna envisas med att sova utan täcke. Då verkar 17 C inte så lämpligt längre. Varje kväll stoppar jag om henne och viker ner ändarna på täcket under madrassen så att de ska hållas på plats. För säkerhets skull kastar jag på henne en filt också. Och tio minuter senare när jag tittar till henne är täcket avsparkat. Och filten. Allt utom nallen, som har bytt plats från bredvid henne till mitt över ansiktet. Jag drar bort nallen och stoppar om ungen igen, efter att ha gnuggat hennes kalla fötter lite. Hon somnar om och jag går ut... tio minuter senare är täcket magiskt av och nallen på. Denna kampen kör vi nattetid också. Kanske ska ge upp och använda overallen som pyjamas?
 
Jag slet av nallen innan jag fotograferade.
 
Ber om ursäkt för den kassa kvaliten. Ville inte använda blixt och skräma slag på stackaren.

Apoteksshopping

Nu har jag länsat apoteket på granngården. Närdukar, näsdroppar, öronproppar som ska tryckutjämna och halstabletter. Om min förkylning envisas med att stanna kvar till i morgon ska den få stryk! Sienna har med sig alvedon, Lillenos näsdroppar (naw!) och koksalt i sin medicinlåda. Men vi hoppas att hon håller sig frisk och kry så hon kan bada massor, vilket verkar vara favoritsysslan just nu. Jag har lovat henne både en egen simring och badankor.

Duktig bebis

Idag har Sienna:

  • gjort något i blöjan utan laxermedel- en sak jag aldrig trodde att jag skulle skriva offentligt
  • hittar sina R- och friden i hemmet är nu slut. Rrrrrrrrrrrrrrr
  • rullat från mage till rygg- jag ska pussa den där bläckfisken!
 
 
 

Sittvagnspremiär

Idag kände jag, i min feberyra,att det var en bra idé att inviga sittdelen av vagnen. Sienna vill gärna sitta upp när hon gör saker, och jag tänkte att det inte kunde vara så svårt att fälla upp ett ryggstöd och ställa in ett par remmar. Det var det. När jag äntligen var färdig och dessutom hade fått på ungen och mig själv kläder var jag genomsvettig och fick ta av mig allt igen, och Sienna hade hunnit bli trött. När bebisar är trötta vill de inte sitta i sittdelen. Det slutade med att jag bar en snyftande bebis på ena armen medan jag puttade vagn och matkassar och min jacka och väska med den andra. Jag snyftade nog lite jag också. Nu sover Sienna och jag har precis tröstätit upp hela godispåsen som jag skulle ha till ikväll. Och den var inte ens god, för jag kan inte smaka något!
 
Halvtjurig redan innan start
 
Varför gör du så här mot mig elaka mamma?

Missoni overall

Overall Lila
 
Denna underbara overallen, som Renata (<-- hade jag kunnat länka här hade jag gjort det) hatar, har jag precis beställt till Sienna. I storlek 80, med förhoppningen att den lilla loppan kan ha den på kvällarna nästa sommar. Har jag meddelat min sambo/försörjare att jag beställt plagget? Nope. Kommer jag att berätta det? Probably not.

Misslyckad mejlerska

Jag skickade precis ett iväg ett långt mejl till mammagruppen, för att beklaga mig att jag inte kom på promenaden denna veckan då jag var sjuk... och skryta om att jag inte kommer nästa vecka heller. Dessutom skrev jag ett par frågor. När jag skickat mejlet inser jag att jag inte skrev vem det var från, och måste skicka ytterligare ett mejl med raden "förra mejlet var förresten från Lisa, Siennas mamma". Lagom förvirrad. Jag som är yngst i gruppen vill gärna göra ett bra intryck. Än så länge har jag inte lyckats. Kanske ska muta dem med muffins eller något nästa gång vi ses?

Snigelpromenad och populäritet

Jag och Sienna har precis kommit tillbaka från en promenad i pildammarna. Jag var inte alls laddad på att gå ut och gå, men eftersom vi var inne hela dagen igår och tvättade så behövde vi lite frisk luft. Hastigheten var inte hisnande precis, och jag trodde att vi aldrig skulle komma hem igen. Men det har vi gjort, så nu är det dags att byta om och ge oss iväg till min mamma. Hon ska bjuda på mat och säga hej då inför resan. Igår var Kims mamma här och sa hej då. Det är otroligt när man blir populär när man har barn. Tidigare var det minsann inga föräldrar som var tårögda när man åkte på en veckas semester.
 
Snyggningen under promenaden

Misslyckade telefonsamtal

Eftersom jag är sjuk är planen att göra så lite som möjligt idag. Tyvärr har jag en lista på telefonsamtal jag måste ringa... och den dumma listan krymper inte! Jag hatar när folk inte svarar. Sen undrar de varför man inte hört av sig när man skulle. Jag har försökt ringa sjutton gånger? Bvc-sköterskan sa att jag skulle ringa innan jag gav Sienna laxermedel igen. Men det har nu gått tio dagar och här luktar död råtta när hon släpper sig, så nu måste vi hjälpa stackaren på traven tycker jag. Lyft på luren! Och Stena fastigheter skulle ha hört av sig senast förra veckan. När man försöker nå dem är det möte, upptaget, möte, tjänsteärende... Hoppas ärendet gäller mig, annars tänker jag lyfta en skrikande bebis mot luren när de väl svarar. Flygbolaget svarade i alla fall, och var mycket trevliga. Blöjväska, fullpackad, får fraktas i vagnen på planet utan att räknas som bagage. Guldstjärna för dem. Lyfter en skrattande bebis mot luren istället. Hoppas Kim har fått tag på försäkringsbolaget. Vi har ett minilås i källaren, som man kan förstöra typ genom att blåsa på det. Men tjuvarna som igår bestämde sig för att sno lite saker (en påse sladdar, x-box, en kylväska?! etc) tog vägen över nätgallret istället, vilket borde göra att försäkringen faktiskt gäller i detta fallet. Hade varit bra, för den kylväskan tänkte vi faktiskt använda nästa sommar.
 
 
En bild som inte alls har med saken att göra, men som får mig lite glad bara för att det är Sienna.

Livet är orättvist...

... jag, jag blir aldrig kung. Och du, du får aldrig se solen gå upp. Adjö lilla vän.

Lejonkungen är underbar. Vårt förkylningsmaraton här hemma är inte lika kul. Först är jag sjuk, sen Kim, och nu jag igen. Så här dricks det c-vitamin och käkas frukt, för vi ska alla vara friska till torsdag. Håll tummar och tår att inte lillskrik blir sjuk, för då lär det vara en mycket ledsen bebis på planet. Och mycket ledsna medresenärer också, för den delen.

Konsten att kväva sig själv

När Sienna ska sova älskar hon att ha sin nalle över ansiktet. Jag är inte riktigt lika förtjust i detta fenomen och försöker alltid att dra bort den, vilket resulterar i att ungjäkeln vaknar igen och börjar illvråla. Så nu kör vi en kompromiss; hon får ha den där medan hon somnar, och jag får dra bort den innan hon andats in för mycket koldioxid och svimmar.
 

Tvättdag = fulkläder

Idag har vi tvättat. Det behövdes verkligen. Om jag ska vara ärlig tvångshandlade jag sex par trosor i veckan, så att vi kunde skjuta upp tvätten ytterliggare ett par dagar. För mig och Kim fungerar det, eftersom vi kan använda samma klädesplagg mer än en gång. Lillspyan däremot har gått från finklädd till bebisklädd till klädd i hopskrapade halvsmå omatchande kläder.
 
Bildbevis
Lika glad är hon för det. Och ser det inte ut som att en vändning är på g snart?

Träningsvärk

Kinect eller dans... vet inte anledningen, men jag har i alla fall träningsvärk i vaderna idag. Vittnar om en mycket lyckad gårdag!

Kinect och inflyttningsfest

Nu ska vi strax dra till Furulund och spela kinect med tjocka släkten. Till och med morfar kommer. Han är 81 år, så det ska bli spännande att se hur han klarar tekniken. Antagligen bättre än mig, om vi ska vara ärliga.

Efter spelandet ska jag vara barnfri! Kim ska lägga Sienna och jag ska iväg på inflyttningsfest, med hela tre öl i väskan. Yeeeey! Det jag ser mest fram emot är att ha en vanlig bh istället för en amningsbh. Då ligger inte ribban högt precis. Känner på mig att det blir en riktigt rolig kväll! I alla fall fram till midnatt då Kim ringer hysteriskt och berättar att Sienna vaknat vrålhungrig, två timmar tidigare än vanligt.

Favoritbild

Jag älskar denna bilden. Jag ser inte klok ut och av Sienna ser man mest valkar. Dessutom är den tagen ur en skum vinkel och man ser nästan bara tak. Men ändå... Den är naturlig och varje gång jag kollar på den kan jag känna hur det kliar i fingrarna att krama min dotter och leka och busa med henne. Jag minns precis hur hon kändes när bilden togs. Jag kan till och med känna hennes lukt när jag ser den. Myyyys!
 

Teknisk lycka

Jag är hemskt dålig på tekniska grejer. Trasmattan på min header vittnar om det. Men nu har jag precis lyckats ställa in min mobil så att min bakgrundsbild är en bild på Sienna! Och som om det inte vore nog så har jag en annan bild som skärmsläckare. Jag är så stolt att jag är tårögd. Eller så är jag extremt trött. Det blir man när man sjunger ramsor innan klockan sex på morgonen. Därför ska jag lägga mig nu, och drömma om en sovmorgon i morgon. För drömma kan man ju.

Lurar ingen

Ibland hävdar Sienna att hon inte är en busunge. Pffft. Vem tror på det när man ser såna här miner dagligen. Nu ska detta lilla trollet vila upp sig efter besök hos tant Josse, sen blir det fredagsmys. Inte för Sienna dock. Tydligen ska man inte ge flera matskedar med fruktpure när man börjar med smakportioner, för det sabbar magen lite. Så nu kör vi bröstmjölkdiet i ytterliggare tre veckor till de stackars tarmarna återhämtat sig. Dumma mamma.

De förbannade badblöjorna

Sienna älskar att bada. Vi ska till Kreta. De har en barnpool. Vi har köpt badbyxor och baddräkt. Vad fattas? Badblöjor, så att hon inte förorenar hela poolen. Alltså har jag varit på jakt efter sådana sedan vi bokade resan. Och vad upptäcker jag? Att bebisar mellan 6 och 7 kg tydligen inte får bada. Ena storleken är för barn som väger mellan 3 och 6kg, och nästa storlek är för barn mellan 7-11kg. Sienna väger nu 6kg, och kommer, förhoppningsvis, gå upp några 100 gram under veckan fram till resan och ytterligare ett par hundrapå resan. Alltså är vi körda. Eller så är det helt enkelt så att barn som väger mellan 6 och 7kg inte bajsar? Det skulle ju förklara varför Siennas blöjor har varit skrämmande tomma de senaste veckorna. Hon har övat.
 

Godmorgon

Vem ville gå upp klockan fem idag? Inte var det jag i alla fall. Men efter lite lek och trams och några avsnitt Masterchef är vi nu redo för dagens första powernap. Och det redan innan sambon vaknat! Jag önskar att jag hade lika lätt för att somna som Sienna. Hon tjatar på mig att vi ska gå upp och hitta på något kul, och när jag väl ger med mig hinner vi bara leka en kvart innan ungjäkeln bestämmer sig för att hon är trött. Lagom till jag har börjat piggna till! Tur att jag inte dricka kaffe, för då hade jag varit helt körd.

Dagen avklarad

Babysång- check
Fika med Mia- check
Skjutsa hem mamma från tåget- check
Helt slut bebis och mamma- check

Om en vecka

Om en vecka befinner vi oss här. Yeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeey!!
 
 

Sienna fem månader

Idag fyller denna underbara lilla flickan fem månader
 

Sammanfattning av dagen

En kort sammanfattning av dagen:

Gunilla är knäpp!
Sienna väger 5965g.
Sienna grät mer än mig när hon fick sprutan- framsteg.
Min pappa gillade tacosen.
Jag lyckades baka en kladdkaka. Fast den var inte kladdig. Sienna ville nämligen äta medan den var i ugnen.
Trots förkylningen vann Kim med 2-0-0-0 på Cluedo.

Hollywoodfruar

Varför släpar Gunilla med sig katten när hon ska bort?

Oartigt?
Onormalt?
Tänk om husägaren är allergisk?
Rädd för katter?

Dagens planer

Om en stund ska vi bege oss till bvc för vaccinering, vägning och mätning. Dessutom har jag en hög med frågor jag ska ställa. Jag brukar aldrig ha något att fråga om, så jag är rädd att sköterskan inte har planerat in tillräckligt med tid för vårt besök. Eller att hon ska vara försenad eller stressad. Därför har jag en plan! Frågorna ska ställas och besvaras innan min lilla dotter får sina sprutor. Då kan de ju inte hindra mig, liksom.

Därefter är det hackning av grönsaker som gäller, och sen blir det tacokväll med syrran och pappa eftersom han fyller 55 år. Gamling. När han har gått (han är inte så social vår käre fader) ska vi spela Cluedo. Fridas nya favoritsysselsättning sedan hon fattade vad det gick ut på. Stackars Kim hatar det men måste vara med ändå, för annars blir det för få spelare.

Håll tummarna att jag inte gråter när Sienna blir stucken! Och att hon inte blir för dåligt efteråt. Min stackars lilla flicka..

Wannabe stor

Det blev en liten kvällspromenad igår, trots att vi hade en innedag. Både jag och Sienna behövde lite frisk luft efter vår misslyckade bakning. Damn you Sega choklad rutor- jag ska hämnas. Sienna fick smaka smeten. Där fick jag se fullkomlig lycka. Och hennes tröja fick se insidan av tvättkorgen. I alla fall, under vår promenad började Sienna kinka. Hon har nämligen fått för sig att hon är en stor flicka nu,och tänker minsann inte ligga i vagnen. Problemet var att det var kallt och duggregnade, så jag kunde varken palla upp henne mot den nedfällda suffletten som jag brukar, eller ha henne i bärselen. Lösning? Upp-pallning inuti vagnen. Hon såg inte klok ut och jag småfnittrade under helavägen hem. Men nöjd var hon och både Nina, Ross och Harry fick sig varsin slick, något Sienna har kämpat för sedan hon fick sin nya vagnleksak.
 Tjuvlyssnat.se

När man har lite långtråkigt- reklam på tv, när man ammar, när ens sambo inte lägger på wordfeud- kan man roa sig med en underbar internetsida. www.tjuvlyssnat.se
Här kommer ett smakprov:
 

Resecentrum, Linköping

Två kvinnor ~30 sitter och diskuterar vardagliga problem i hemmet.
Kvinna 1: Min man är en sån kärring, han kan aldrig säga ifrån och han blir aldrig arg. Din gubbe är det ju i alla fall lite tryck i.
Kvinna 2: Ja, han kan bli vansinnigt arg. En gång slog han ett hål i väggen för att LHC förlorade sin hockeymatch.
Kvinna 1: Oj, det va värst… Ja, min man blev arg på mig en gång.
Kvinna 2: Arg? Riktigt arg? Vad gjorde han då?
Kvinna 1: Jag tror att han skalade potatisen lite slarvigare än vanligt bara för att jävlas.


Fjortispose

Sienna tror att hon är fjorton år och har en egen webcam.
Vänd huvudet i profil, puta med läpparna och fram med urringningen.

Inställd barnvagnspromenad

Sienna ville upp alldeles för tidigt idag. Dessutom är hon, och jag, ledsen för att hon fortfarande inte klarar att gå på toa. Det regnar ute. Kim känner sig kass och lär komma hem från jobb. Efter en givande diskussion bestämde jag och Sienna oss för att stanna hemma idag. Serier, tecknad film, micromat och kanske bakning står på agendan. Det kan vi behöva för att ladda upp inför resten av veckan.

Recept for dummies

Jag tycker om recept där de skriver att man ska skala löken innan man hackar den. Då ligger det liksom på min nivå.

Rulla runt

Jag tror att Sienna rullade runt idag, för första gången. Anledningen till att jag inte vet det säkert är att jag inte såg henne. När vi kom hem la jag henne på mage på sin matta och gick för att packa upp matkassarna. (...kassen. Jag handlade bara tonfisk och cola. Men det lät bättre med kassarna.) Sen hörde jag en duns, och hittade min dotter på rygg på golvet. Eftersom hon aldrig vänt sig innan har jag liksom chansat och lagt henne långt ute på mattan. Taskigt. Får nog bli bättring på det. Om hon vågar göra om bedriften efter den smällen.

Hus, sovstunder och dammsugning

Strax ska denna skönheten och jag bege oss till Tanja och hennes småkillar. Vi ska spana in deras nya hus. Jag är inte aaaaalls avundsjuk för att de har ett hus, när vi fortfarande bor i en tvåa. Sienna vilar just nu. Det behöver hon, eftersom hon vaknade vid 00, 04 och 07. Ungjävel. Och inte bara vaknar hon och vill ha napp eller något, för då hade ju Kim kunnat hjälpa till, utan det är käk som gäller varenda gång. Jag tycker nästan att hon äter mer nu än när hon var en månad gammal. Trots all vakentid i natt och att hon faktiskt var urtrött nu när hon skulle sova, envisades hon med att hon skulle vara vaken. Hon protesterade högljutt när jag la in henne på sängen med napp och snutte. Jag kontrade med att stänga dörren och starta dammsugaren. Mammapoäng? Inte precis, men ungen sov i alla fall när jag kollade till henne efter fem minuter. Och lägenheten fick äntligen rena golv. Tydligen får man inte dammsuga klockan tio på kvällen, berättade Kim för mig igår när jag satte igång. Snopet.
 

Kass planering

När man är mammaledig har man all tid i världen att hitta på saker. Verkar jag ha trott, när jag planerade denna veckan. Men trots att man inte jobbar finns det ju bara 24 timmar på ett dygn, och sju dagar på en vecka. Dessutom ska lillan hinna träffa sin pappa, och vi ska båda hinna sova.

Det är därför jag storstädar lägenheten nu, om grannarna undrar.

Att bunkra upp

När jag var gravid läste jag ett tips att man skulle laga massa mat och frysa in för att förbereda inför de första veckorna med en nyfödd. Fånigt, tänkte jag, och fick det bekräftat av Kim. Om jag inte orkar laga mat gör väl Kim det till mig? Och annars kan vi faktiskt beställa hem snabbmat? Visst. Jag gick omkring i ett töcken i två veckor, och lyckades knappt hälla upp fil, ännu mindre laga mat. Kim förstod inte varför jag var så trött, och tyckte ändå inte att det var kul att fixa någon mat till mig. Och att köra iväg och hämta orkade inte han heller. Den sista droppen kom när han kom hem från jobb en dag och berättade att han hade ätit där, utan att handla med sig något färdigt till mig hem eller råvaror så att jag kunde laga något. Jag bröt ihop och bad honom köra mig till subways, då jag inte vågade parkera själv (jag är en rätt dålig bilförare, och ännu sämre när jag lider av sömnbrist och är stressad och hungrig). Han vägrade, och trots att Sienna vid den tiden vaknade varannan timme för att sedan äta 1,5 (dvs jag fick sova 30 minuter åt gången), så satte jag mig på en cykel för att hämta hem en älskad tonfisksub. Cykelsadel + sydd för mindre än tre veckor sedan= dålig kombo. Jag kom 100 meter. När jag kom hem utan mat fem minuter efter att jag gått genom dörren var jag helt knäckt. Kim körde iväg och handlade mat till mig den dagen. Och mamma gjorde en "Lenas matkasse" med massa färdigrätter som vi bara kunde värma i mikron.
 
Det positiva med att inte ha förberett mat? Jag gick ner mina graviditestkilo på två veckor.

Bebismodell

Det är inte lätt att försöka få till bra bilder på Siennas outfit när hon hellre vill äta upp den.
 
Här är en bild som nästan gick.
 
Och en där byxorna var godare än kameran var rolig.

Vuxenpoäng

Idag har Kim och jag varit duktiga. Vi har bestämt vad vi ska äta hela nästa vecka, och storhandlat. För att vara oss är det en oerhörd prestation. Och för att vara så duktiga så att man nästan kan spy på det har vi börjat med maten i tid, så att vi hinner äta innan vi är svimfärdiga. Bebis sover och hasselbackspotatisen är i ugnen. Det blir så mycket vuxenpoäng att jag nog måste äta några rutor choklad, precis innan maten, för att jämna ut det liksom.
 

Morgonpigg bebis

Eftersom Josse var här igår kom jag inte i säng förrän vid halv två. Då vaknade bebis och ville ha mat. Vi hade en lång diskussion och hon lovade att sova till åtta sa hon. Luuuurad skrek hon i morse halv sex. Föreställ er min lycka. Tur att det är helg, för då har man en partner in crime som kan ta över. Det meddelade jag en hängig och bakfull Kim vid halv sju. Det var nästan så att jag och Sienna fnittrade i samförstånd.

Godmorgon lördag!

Fredagsmusikal med Josse

Chipsen inhandlade, dippen blandad och mannen ivägskickad på ishockey. Nu väntar vi bara på Josse och Vov, sen blir det Burlesque! Hoppas nu mopsfan inte tuggar sönder Siennas leksaker. Eller att Sienna tuggar sönder stackarens svans.

Lamastrumpor för lamabebis

Det är kallt och ruggigt idag, och då har en lamaälskare som jag givetvis tvingat på min dotter lamastrumpor. Tack Mia och Emma!
 Varma sovstunderHär har vi en som inte ska frysa under sina tupplurar idag.

Hysterisk mamma?

Sedan Sienna fick testa smakportioner har hon inte gått på toa, något hon annars gör minst varannan dag. Detta trots att en smakportion var katrinplommon! Jag är hysterisk, och funderar på att ringa bvc för att fråga vad jag ska göra.
Lite frågor de kommer att ställa:
Verkar hon ha ont- nej.
Spänd över buken- nej.
Minskad aptit- nej.
Öm vid buken- nej.
Hörde du när vi sa att man skulle vänta sex månader med smakportioner för att deras tarmar inte var redo- ja.
Har du läst att man max ska ge dem ett kryddmått i början- ja.
Kommer du att göra om samma misstag så fort detta löst sig- ja.

Jag ser inte fram emot detta samtalet...

Hemska morsan!

Sienna brukar alltid ligga och sova på vår säng när hon vilar middag på dagarna. Idag sov jag en stund bredvid henne, och märkte att hon gnällde ovanligt mycket. Det tog säkert en hel timme innan jag listade ut vad det var för fel-stackaren frös! Där låg jag med ett tjockt täcke, och min lilla busmus hade bara en filt. Jag kastade på henne mitt täcke över filten och la en kudde som skulle skydda mot drag och värme huvudet. Den stackars sönderfrusna flickan drog en suck av lättnad och har nu däckat totalt. Naaaaw!
 

Babysång

Vi kom precis hem från babysången som de ordnar i Johanneskyrkan. Det var otroligt töntigt och förvånadsvärt kul. Sienna var astrött, så vi kunde inte stanna och fika efteråt, men hon log i alla fall under sångerna. Nästa gång ska vi vara utvilade, och svalare klädda!

Smakportioner

Nu skiter vi i bvc's rekommendationer och börjar med smakportioner. Sienna är helt klart redo. Häromdagen när vi var hos Maria och Elin fick Sienna smaka lite av Elins banan & mango, och inte sjutton tänkte hon nöja sig med en slick. Trots att jag precis ammat henne slevade hon i sig sked efter sked och var inte nöjd förrän det var tomt i skålen. Att det mesta hamnade i ansiktet på henne själv, på mig och på alla våra kläder struntade hon högaktningsfullt i. Ge mig käk! Så absolut, nu ska det inhandlas barnmat.
 Sienna chillar

Sienna har nästan slutat att jollra. När hon är förbannad skriker hon fortfarande, men annars är det små tysta hostningar hon kommunicerar med. Nervös som man är googlar man för att se om det är normalt. Jomenvisst, det är jättevanligt att de är tysta i denna åldern, eftersom det händer så mycket med motoriken. På alla forum håller mammorna med. Och Sienna ligger platt som en fisk och varken rullar, ålar eller gör någon ansats till att flytta sig. Vill hon ha en sak som ligger en bit bort stirrar hon tills ögonen vattnas, men fan om hon skulle försöka nå den.

Nu är jag mer nervös än innan. Att googla är dumt. Sienna bara chillar.

Sienna das Hyena

Jag har ingen bra förklaring till varför vi döpte Sienna till Sienna, förutom att vi tycker att det är ett fint namn som fungerar både på svenska och engelska. Tyvärr fungerar namnet inte så bra på skånska, och vi har fått höra vår dotter kallas Zena, Xena, Sena och min personliga favorit... Hyena. Idag på vårdcentralen lyckades dock en sköterska pricka in hennes namn direkt. Sienna- som den italienska staden Siena? Jaaaaa! Kan dock bero på att sköterskan kommer från Motala. Vi borde flytta norrut innan vår stackars flicka börjar skolan under namnet Hyena.
 


 
 

Charmtrollet

Jag var precis på vårdcentralen för att kolla mitt blodtryck som har bråkat lite tidigare. Eftersom Sienna sov så lämnade jag henne i vagnen utanför rummet där jag skulle undersökas... men givetvis vaknade ungen. Tror ni att jag märkte det för att jag hörde skrik och oväsen? Nope, jag märkte det för att jag hörde jollrande sköterskor. När jag kom ut stod det fyra kvinnor och tittade ner i vagnen och ojade sig. Sienna låg och smilade för fullt. Tur att jag hade klätt upp ungen, och inte släpat ut henne i pyjamas som jag tänkte. Hon fick nog kramp i käken av allt skrattande, för på vägen hem gnällde hon satan. Eller så ville hon bara stanna hos de roliga damerna.
 
 
Ville ta en bild så de fina kläderna- present från Corre och Madde- syntes, men ungen vägrade le (fortfarande kramp?), dreglade på bodyn och vägrade låta mig vika ner byxkanten.

Fördelar med att vara vuxen

Det finns bra saker med att vara vuxen också. Cola och choklad (marabou jordgubb- vad annars?) på en tisdag. Det fixar det mesta.

Att vara vuxen

Att vara vuxen suger ibland. Jag är helt slut, och ändå måste jag ta mig i kragen och tvätta. Och släpa med bebis, som precis dreglat ner båda mina knän, i tvätten. Och sen dammsuga. Och fixa käk. Och jag har redan handlat och gjort en massa ärenden. I ösregn. Och ammat i ett trapphus efter ett möte. Hemska dag!

Minikompis

Idag har vi varit hemma hos min kompis Maria, som har en dotter som är 3,5 månad äldre än Sienna. Vad mycket som händer på 3,5 månad! Elin åt riktig mat, kunde ta sig runt, sa mamma och var som en riktig liten människa. Sienna som jag tyckt varit så stor krympte plötsligt ihop och såg ut som en nyfödd igen. Fast sötare- nyfödda är så rynkiga. Det var spännande att se hur intresserad Elin var av Sienna. Hon var hur gullig som helst och skulle klappa på henne och ville ha uppmärksamhet. Sienna fattade inte ett dyft utan var bara glad över att hon fick låna Elins coola babygym.
 


Här ser de ut som två lejon som spanar in varandra innan de ska gå till anfall.
Slagsmål om gymmet kanske?

Gårdagen i bilder

En sån här aktiv supporter var Sienna när Kim spelade fotboll igår.
 
 
 
Sedan envisades hon med att vara uppe, för hon var minsann inte trött. O nej, det ser man ju på de klarvakna ögonen och på hennes busiga rörelser.
 
 
 
Tio minuter senare sa vi att det fick vara nog, och släpade in en övertrött bebis i sovrummet. Efter mycket skrik, gråt och protesterande möttes vi av denna sköna syn.
 

Rutiner, yeah right

Bara för att jag skrev inlägget om rutiner innan så blev sängdags inte alls som vanligt för min kära dotter. Skrik och stoj och jag är inte alls trött och jag vill ha mer mat fast ändå inte och jag vill uuuuuupp och nu blev jag trött nej jag vill inte i sängen buhuuuu! Så nu ligger en däckad övertrött liten flicka bredvid mig i min och sambons säng, medan han är utkörd på soffan. Dessutom är hela golvet fyllt med kuddar eftersom Sienna när hon tillslut somnade befann sig hyfsat nära sängkanten, och jag anar att hon kommer lära sig att vända sig vid ett sånt här lämpligt tillfälle.

Godnatt från oss

Rutiner

I alla mammatidningar och på alla forum läser man att kvällsrutiner är bra för att natten ska fungera med en bebis. Jahapp, tänkte jag efter en månad när jag vaknade ur "jag-har-fått-barn-och-är-i-chock" komat. Alltså tog jag tag i rutinerna, som nu blivit väldigt invecklade, och mycket mysiga! Det börjar vid sjutiden när Sienna är trött och kinkig och ingenting duger. Drar man av byxor och blöjan blir livet helt plötsligt underbart! Där ligger hon och sprattlar och jollrar och viftar med de valkiga benen medan jag och Kim förbereder ett bad åt henne. När sprattlet är trist badas hon i en balja i vasken, vilket är mysigt och gulligt och askul enligt bebis. Vi brukar bli rätt våta. Sen torkas hon, smörjs in med olja, får håret borstat och på med pyjamas. Lite kvällsmat efter det, och sen säger hon godnatt till Kim. Därefter smyger jag och Sienna in i sovrummet, läser en bok (jag inser att hon inte fattar ett dugg, men hon ligger tyst och lyssnar och tittar på bilderna). När boken är slut lyfts hon över till sin säng, får en puss och en kram, och sen går jag ut ur rummet. Efter en stund brukar jag kolla läget, och då är ungen alltid däckad. Aldrig gnäll, bara mys. Underbart!
 

Frisk, typ!

Efter massa näsdroppar, näsdukar, c-vitaminer och två tupplurar igår är jag nu nästan frisk! Sienna firade det med att gå upp kl 06 i morse. Jag tog igen det med en tupplur. Jag har till och med duschat idag, så nu känner jag mig mänsklig igen. Nu ska den stackars näsan bara läka också, så kommer jag dessutom att se mänsklig ut.

Försenad doppresent

Sienna fick jättemånga fina grejer när hon döptes, men vissa av dem blir man helt enkelt kär i. I torsdags fick hon en försenad doppresent av min låtsassyster (den var beställd innan dopet men hann inte hem i tid). Den är så fin att jag vill leka med den! Fast när man trycker på örat låter den inte som en giraff -ha i åtanke att jag kan säga detta utan att någonsin ha hört en giraff- utan ungefär
som en brunstig tjur som dessutom är döende och jagad av krokodiler. När Sienna upptäcker var ljudknappen sitter ska den opereras ut, men fram tills dess har jag kul med den. Jättebra att väcka Kim med, till exempel. Eller att använda om en telefonförsäljare ringer. "Jag måste lägga på; en döende zebra blir jagad av sexgalna pingviner i mitt kök."
 

Sambo snäll mot ynkliga jag

Efter en mardrömsnatt, där jag vaknade var femtonde minut för att näsan började rinna, begav sig sambon iväg tidigt i morse för att införskaffa lite hjälpmedel. Detta kom han hem med:
 

Blåbärsmuffinsen var en bonus!
Fast man kan ju fråga sig vad jag tänkte när jag trodde att jag skulle kunna smaka den samtidigt som jag behövde de andra grejerna på bilden.

Snokande grannar

Ibland får man köra lite avledningsmanövrar när man inte vill berätta sanningen för sina snokande grannar, men man inte vill vara otrevlig heller.

Granne: heeeej, var ska niiii?
Jag: vi ska ut och gå.
Granne: vaaar ska ni gååå dåå?
Jag: norrut, hade jag tänkt. Hej då!

Tråååkigt

Vad är det för mastodontförkylning som har anfallit mig? Jag har inte varit så här däckad sen i början av min graviditet då jag var sängliggande (detta är trevligare). Tur att Sienna sover mycket, för annars hade jag inte varit människa. Hoppas bara att den lilla sötnosen inte blir sjuk!! Finns det en chans att hon klarar sig? Och att mamma inte smittats, då hon flyger till Grekland på söndag. Jaha, nu har promenad/fika med Mia strukits, spelkväll med Josse raderats och Me and I party med Renata avbokats. Tråkigt! Fåår trösta mig med godis ikväll, och Kim får vara bebisvakt hela helgen. Här ska vi bota förkylning med bad och bra bok.

Sjuk

Jag är sjuk. Ynk. Och om det känns jobbigt nu, hur tufft lär det inte bli när jag smittat sambo och bebis då?

Effektiv dag

Min kusin skickade sms i morse och skrev att hon inte kunde ses idag som vi planerat. Även om jag blev lite besviken eftersom det var jättelänge sedan vi sågs, så måste jag säga att dagen blev mycket bättre än förväntat. Jag har hunnit med att storstäda så att katthåren börjar fly sin väg, powernapa så att jag är pigg inför ikväll och bada med ansiktsmask. Det var inte igår! Otroligt vad mycket man hinner med när bebisen sover. Fast om jag ska vara ärlig var hon vaken när jag städade. Hon verkar gilla dammsugaren mycket mer än vad jag gör!
 
Så här glad kan man vara när man ska sova.
 
Nu är det snart dags att packa ihop sig och bege sig till låtsassyrran. Trevligt värre!

Brrrr

Nu märks det att sommaren är slut. Det är till och med kallt i lägenheten. Kan bero på att vi har alla våra fönster öppna en springa, och att hyresvärden inte slagit på värmen än. Vi har inga element som vi kan reglera själv, utan bara golvvärme som styrs centralt. Det funkar rätt bra och är ganska mysigt då man aldrig fryser om fötterna. Inte ens i badrummet! Men eftersom det är otroligt många ynkliga gamlingar här i huset är det rena tropiska hettan mitt i vintern så att de inte ska gnälla. Jag tycker att en av dem ska ringa in och klaga nu, för jag fryyyyser! Annars måste jag ju gå upp och stänga fönsterna.

Busmus vs Sienna

Jag gjorde en hemsk upptäckt i morse. När jag försökte påkalla Siennas uppmärksamhet genom att säga hennes namn brydde hon sig inte, men när jag sa hennes smeknamn vände hon sig direkt. Illa! Vi kallar henne Busmus. (På hennes ena öra ser det ut som en mus har tagit en tugga=musöra=musen=busig mus=busmus.) Herregud, vi måste sluta genast, så vi slipper förklara detta för folk!

Förlossningen vs minnet

Efter att jag fått Sienna sa jag till mig själv att jag inte skulle glömma smärtan oavsett vad om hände, så att jag inte "råkade" göra om det igen. Och på återbesöket höll jag mitt ord och berättade hur rädd jag var och fick inskrivet i journalen att jag har förlossningsskräck, och att jag ska få hjälp när det är dags för nästa barn. Men nu fyra månader senare har jag svikit mig själv och glömt smärtan. Hur arg kommer jag inte att bli om två-tre år när det är dags nästa gång och jag får första värken? Men det är kanske tur... finns en chans att jag blir så förbannad att jag glömmer hur ont jag har. Om inte så får jag ha skaffat vapenlicens så att Kim kan skjuta mig när det är dags. (Inser att han i så fall borde vara den med licencen, men jag behöver den bara för att skaffa vapnet och att skjuta mig är ju olagligt vem som än gör det.) Sounds like a plan?

Hej då Molly

Bild från första månaden vi hade Molly
 
Igår hittade vi en matchande tant till Molly. Hon kändes perfekt, och jag vågade till och med lämna Sienna med henne när jag sprang ner i källaren för att hämta reseburen. Hoppas nu att det funkar för dem och att de trivs ihop. Jäklar vad jag grät igår när hon stack. Och när jag snackade med mamma för att berätta att hon åkt. Och när Kim kom hem. Och när vi skulle sova. Men jag vet att det var nödvändigt, och att detta blir bäst för alla. Lilla, lilla Molly. Vad jag kommer att sakna henne!
 
Nu tjuter jag igen.
 

Mammagrupp, husfru och bokinköp

Så här glad är man när man får vara vaken och klänga på pappa. Riktigt lika lycklig är Sienna inte för tillfället, då man har magknip (men marabou jordgubb är ju så gott! Dumma mamma) och sömnbrist (vem kan sova när man är på promenad med mammagruppen? Så ska man ju mingla!).
 
Det var riktigt trevligt att promenera med mammagruppen idag. Vi var fem bebisar, fem mammor, en pappa och två hundar. Så när vi hamnade mitt på en gata mellan två trafikljus när det slog över till rött blev det kaos. Men vi överlevde allihop. Jag har insett att jag är en av de yngsta där. Idag frågade jag en tjej som ser ut att vara i min ålder hur gammal hon var. När det visade sig att hon var 32 höll jag på att snärja in mig i världens historia om varför jag frågat, och råkade nästan kalla stackaren tjock innan min hjärna lyckligtvis stängde ner helt och jag blev tyst.
Nu har jag precis handlat och ska laga lite mat och frysa in eftersom vissa saker i kylen börjar bli gamla. Jag är så huslig att jag nästan ryser lite av stolthet när jag täker på det. Jag ska kanske slå på stort och köra ett varv med dammsugaren också?
För att belöna mig själv för all min duktighet har jag beställt tre böcker inför resan. Upptäckte till min stora glädje att Linwood Barclay har skrivit massor, så nu får nog Kim framkalla ett foto av mig om han vill se mig på resan. Ska bli så myyyyyysigt! Fast lite i skuggan hamnade vår resa när en i mammagruppen berättade att de åker till Thailand 15 november... och stannar till 17 januari! Hur är det ens lagligt att få ha det så bra? Vi ska också till Thailand i framtiden, har jag bestämt. Men det är nog rätt lagom att börja med Kreta. Framförallt med en flygrädd sambo.
 

Men in black 3

Jag och Kim planerar att lägga över filmer på min laptop så vi har till kvällarna på Kreta. Eftersom Men in black 3 precis har släppts i bra bild sa jag att vi kunde lägga över den, men Kim blånekade. "Nej, kraschar planet ska inte jag dö utan att ha sett den!" Jahapp, det lät ju tryggt.

Babysittern

Sienna har nu bestämt sig för att hon är för stor för sin babysitter. Det visade hon idag genom att göra ett 100-tal situps i sin iver att sitta upp ordentligt och slippa luta ryggen när jag hade placerat henne i sittern. Så nu får den ställas undan och göra plats för matstolen som släpas runt på dagarna. Besvärligast kommer det att bli när jag ska duscha eftersom badrummet är så litet, men med ett stolsben utanför så går det.
 
Här är en bild från premiärsittningen. Då gjorde hon inga situps minsann.

Porslinsdocka

Ibland tycker jag att Sienna är mer lik en docka än ett barn. Söt är hon i alla fall! Och jag är ju givetvis heeeeelt opartisk.
 
 
Nallen heter Kompis och är hennes bästa vän. Mycket svårt att somna utan den.

Baby art resultatSå här blev resultatet av Baby Art avgjutningen. Man kan fråga sig var fotavgjutningen är. Tips: om man ska gjuta av bebisens fötter, låt då inte barnet stå på en plan yta. Då blir avgjutningen platt. Låt istället foten dingla. Nåväl... när jag och Kim får fler barn i framtiden kommer den ungens alla fotoböcker, avgjutningar, och inramningar vara perfekta. Stackars Sienna om är försökskanin! Fast å andra sidan är hon den som slipper begagnade kläder. Det måte ju väga upp lite.
 

Misslyckat städ

Jag och Kim har olika städuppgifter här hemma. Jag kan till exempel inte för mitt liv lista ut hur man får badrummet rent, och Kim hade inte rört disken ens under pistolhot. Men eftersom jag är mammaledig har jag tagit över det mesta av det gemensamma städandet som att damma och dammsuga, vilket jag gör medan Kim jobbar. Det betyder att han sällan ser mig städa. Och inte nog med att han inte tror på mig när jag säger att jag dammsugit två gånger denna veckan, han glömmer också påpeka att han hällt vatten i den tomma ajax-flaskan... Så här har jag gått i tre månader och trott att våra fettfläckar i köket har varit värda att vinna nåt pris för sin enorma envishet och styrka. Jag blev nästan lite besviken när de i princip sprang sin väg redan när de såg mig komma med den nya flaskan.

Resa bokad!

Om drygt tre veckor befinner vi oss på Kreta. Yeeeey! Jag hann njuta av bokningen i tre minuter innan paniken hann ikapp. Flyga med bebis? Ta med vagn? Transfer utan babyskydd? Sova borta utan rutiner? För varmt? För kallt? Vad gör jag om mjölken tar slut? Ta med blöjor? När vi väl är där kommer jag nog ha stressat så mycket att jag är lika skallig som Siennas bakhuvud. Men vad spännande! Tänk att få se sin bebis i badbyxor! Har man blöjor under dem? Räcker det med ett par?

Sssssaknar sssss

Om mina ord blir lite skumma... Typ jag ansar åligt eller jag älkar ienna så finns det en förklaring. Och det är inte att jag plötsligt fått d och s dyslexi. Mitt s har varit trögt ett tag, så igår fick jag nog och slet bort det för att rensa undertill. Jag fick bort smulan (muffinsjävel), men sen fick jag inte tillbaka tangenten. För att se hur man gjorde slet jag av d också. Nu saknar jag båda.

Muuu

Mjölkstockningen är på bättringsvägen. Mycket tack vare en sammarbetsvillig stackars dotter och två omgångar i badet där jag lekte ko. Rätt trist att vara uppe och bada vid tre på natten, men lätt värt det om man slipper febern. Fast någon värdighet när man pumpar och masserar har man då rakt inte. Då är det nästan mindre pinsamt med en gyn-undersökning.

RSS 2.0