Konsekventheten själv

Inget mer godis på fredagar! 
Ni får inte äta och kladda i soffan! 
Julie får absolut inte äta godis som är segt!
Nu får inget mer när det är slut i skålarna! 
 
 

Rätt bitter

Vad jag önskar att jag gjort idag:
Lekt med ungarna utomhus. Fått frisk luft, motion och umgåtts med mina kära barn nu på lovet.
 
Vad jag har gjort: skrivit på en jäkla planering till en dum uppsats som jag just nu känner kommer gå åt helvete. Vill inte! Allt medan Kim och ungarna hade roligt hos kompisar. Dessutom är lärarna så förbannat sega på att skicka in höstens betyg att jag börjar bli nervös inför vårens csn. Blä. 
 
När jag behövde en paus roade jag mig dock med att planera lite lektioner inför praktiken, så om jag någongång blir klar med denna förbannade utbildningen så har jag i alla fall valt rätt yrke. Men ändå. Känns som att det är långt borta.

Mattjuv med halsont

Julie har troligtvis ont i halsen. Eller tänderna. För hon vill inte äta. I alla fall så vill hon inte äta sin mat; Siennas hade hon gärna gett sig på! Jag har bestämt mig för att inte låta henne sno andras mat (en ovana hon har), bara för att "då äter hon i alla fall något". Seriöst, matglada Julie lär inte svälta sig själv för att hon måste äta från sin egen tallrik. Inte ens när hon har halsont. Så jag får ha lite is i magen och stå på mig.
 
Här försöker retstickan sno syrrams glas. Sienna tar det sådär.

Ej harmonsik julaftonsmorgon

På julaftonsmorgon fick Sienna, som älskar Doc Macstuffins, gosedjuret Lammi i sin strumpa. Då kunde hon stå ut till resten av klapparna dök upp med tomten på eftermiddagarna, tänkte vi. Julie, som givetvis också skulle få något i sin stumpa, fick ett par ascoola elefantstumpor. Hon älskar att ta på sig skor och strumpor och de var roliga och mysiga. Perfekt, tyckte vi. Vad sjutton är detta, undrade Julie, och snodde Siennas Lammi. Vilket Sienna förståligt nog tyckte var sådär. Julaftonsmorgon blev inte riktigt lika harmonisk som vi hade hoppats. Nu har dock både Julie och Sienna insett glädjen med strumporna och använder dem flitigt, medan Lammi får chilla lite mellan varven. Tar någon upp henne sätter dock bråket igång. Älskar syskonkärlek! Nästa år ska de få exakt samma sak som varandra. 
 
Sienna visar de coola strumporna och pusslet hon fick av Annika
 
Julie gosar med Lammi
 
 
 

Sådär avslappad dag

Vi körde en slappedag igår. Tills jag insåg att det var tredje dagen vi var inomhus. Då fick jag panik och packade ner Julie i vagnen och placerade Sienna på ståplattan och gick på prinsesschampagnejakt i diverse udda butiker. Gick sådär. Mest för att det visade sig att man bara kan köpa de flaskorna i Tyskland. Men vi fick i alla fall frisk luft! Stannade till på en lekplats på vägen hem också och hade jätteroligt. I tjugo minuter. Sedan upptäckte jag de mörka molnen. Kastade ner Sienna i Julies vagn och tryckte ner Julie på henne, innan jag stängde in dem med regnskyddet. Började småjogga hem. Hann 30 meter innan regnet kom och ytterliggare 30 innan det övergick till hagel. Sprang som en galning, medan Sienna skrattade hysteriskt och Julie skrek i panik och försökte komma ut. Visade sig i efterhand att Sienna hade fisit där inne så det var kanske inte så konstigt att Julie försökte fly. Men ut kom vi och rastade blev vi. Idag körde vi tidig morgon på Hylliebadet och därefter lite reaspaning på Mobilia. Ser fram emot torsdag när jag och Kim ska shoppa utan ungar!
 
 
 
 

Juuuuul

Igår var det julafton! Ifall någon missade det. Vi började dock med julfirandet redan i fredags när vi träffades hemma hos min syrra för att fira den årliga minijulen med vår pappa. Gick sådär. Han glömde nämligen bort att dyka upp. Men vi hade trevligt ändå. Julafton firades hos mamma med morbror Lasse and his gang, morfar och Annika. Ungarna var laddade och blev bortskämda med både julklappar och uppmärksamhet, och Julie övergav mig helt för mormor. Sienna såg vi inte heller skymten av då hon svansade efter mina kusiner. Mycket behagligt. Efter ett tag tyckte vi dock att de skulle lägga sig så att vi fick spela julklappsspelet. De höll inte med. Julie däckade 22:30 och Sienna strax innan midnatt. Tuuur att vi planerat övernattning hos min kära moder, för jag somnade ungefär en halv minut efter Sienna. Härlig jul med många skratt. Inte minst när Julie trodde att hon snapsade och skålade hej vilt, när morfar blev djup och började hålla tal mitt under en diskussion om fisar eller när Kim drog igång med snapchat och faceswap bland alla släktingar. Eller när den närsynte norske tomten dök upp. Tur att vi alla är lika galna i min släkt. Och att vi gillar det!
 
Jag, Julie, 2 styck kusiner, Sienna och min moder

God Jul

God Jul och skål! önskar Julie
 
 

Jultema på lek

Sienna och Julie har blivit lite inspirerade av jultemat. Här är deras nya lek; Sienna är ren och Julie tomte. Naaaaaw!
 
Älskar att de leker med varandra!

Marsipanpyssel

Enligt önskan av Sienna, som råkar ha en polare som marsipanpysslade häromdagen, skulle vi idag... ja, pyssla marsipan. Jag färgade lite mandelmassa och gick all in, medan ungarna också fick några klumpar med förmaningen att "detta är lera!". Julie, som har en blondhunds näsa, gav det tre minuter innan hon började tugga. "Julie, vad gör du?" "Äte!" "Äter du leran?" "Japp!" Rätt kul, om det inte innebär att hon nästa gång vi leker med lera kommer att få en rätt otrevlig överraskning. Sienna, som har sockerabstinens sedan i söndags, konstaterade kallt att om Julie åt så tänkte hon minsann också äta, och vips så var hennes marsipan slut. Och kvar satt jag och rullade mina tomtar. Blev dock otroligt nöjd. Inte för att de var snygga, men jag har liksom alltid drömt om att göra egna marsipangrejer till jul men trott att det var sjukt svårt. Och det var det inte. Det svåra var att förmå sig att äta dem sedan. Fast efter en så slank några andra också ner. Så pass många att Kim oroligt frågade varför jag inte åt mitt geisha han hade köpt, och jag var tvungen att erkänna att jag tryckt marsipan i flera timmar. Så på det stora hela måste vi väl konstatera att det var en rätt lyckad pysselgrej.
 
Grodorna var sådär juliga, men det slog liksom slint i min hjärna så jag var helt insnöad på att om man gör marsipan ska där vara grodor. I efterhand kom jag på att den associerade det med marsipangrodorna på café och inte med julpyssel, men då var det så dags.
 
 

Julie 1,5 år

Förra veckan blev Julie 1,5 år, men eftersom vi var hon bvc idag och vägde och mätte tänkte jag skriva ihop en liten lista om hur hon är nu.
 
  • Cirka (sådär lätt att mäta) 80 cm lång
  • Väger (fick vägas i min famn) 12 kg
  • Storlek 80-86 i kläder
  • Sover cirka 18:30-06
  • Har nog ungefär 12 tänder. Eller fler. Och om inte så är de på väg. 
  • Äääääälskar mat
  • Älskar att bada
  • Älskar att se på korta musikavsnitt på youtube
  • Älskar att sjunga
  • Älskar att gå i trappan på dagis
  • Älskar mig, Kim, Sienna och mormor
  • Kan cirka 40 ord, och de blir fler för varje dag
  • Har äntligen börjat lyssna när vi läser. Om man är tillräckligt snabb.
  • Sover hela nätter och i egen säng. 
  • Gillar dagis
  • Avskyr fisk
  • Haaaatar kaviar
  • Busar alltid och vägrar gå hem när jag lyft av henne från cykeln efter dagis.
  • Är otroligt bestämd 
  • Är helknäpp och askul
 

Gråtlama

För 1,5 år sedan slutade jag på skolan där jag jobbat extra nu i höst. Slutade samma dag som Julie skulle födas, så det var hög tid, men jag var ändå sjukt ledsen. Tjöt som en gris. Nu har jag alltså för andra gången slutat där, och vad gör jag? Tjuter som en... ja, inte gris, för mina tårar tog slut igår när jag läste Fyren mellan haven (seriöst?! Hur kan nåt få vara så hemskt?!). Men jag gråter i alla fall igen. Undra om jag kommer hålla på såhär varje gång jag byter jobb i framtiden? Känns stabilt. Blev i alla fall avtackad med blommor och presentkort. Känner mig rätt nöjd över att, som extraanställd på timmar, ha fått julpresent och bekräftelse. Inte illa när de visar att de tycker om en. Nu ska jag chilla- aka städa- i två timmar, sedan är det dags att hämta hem barnen från dagis och ha looooov! 
 
 

Tisdagslista

  • Jag blev klar med tentan igår. Igår! Satt 3 timmar på kvällen. Är sjukt nöjd. Både med resultatet och hastigheten. Så nöjd att jag faktiskt räknar med ett VG. Not bad. 
  • Att hemtentan blev klar igår innebar en chilldag för mig. 8 timmars lugn och ro. Kände att jag förtjänade det. Och när jag fick panik för att jag var onyttig så städade jag badrummen. Sedan chillade jag lite till.
  • Hittade kläder till ungarna till julafton. Hela familjen har levt snålt i höst, så det var härligt att shoppa nåt nytt. Och i mellandagarna ska jag och Kim ut och handla utan ungar. Till oss. Lyx! 
  • Sienna har varit ett monster i ett par veckor. Ungefär som hon var i somras. Vi chansade och tog bort sockret (så lätt att det blir en pepparkaka, en lussebulle, choklad från pepparkakshuset etc). Tre dagar senare gick ungen att snacka med igen. Seriöst! Är vissa barn så känsliga för socker? Vi är i alla fall mycket nöjda med resultatet. 
  • Ser för första gången på många är fram emot nyår. Ska hem till roliga kompisar som bor nära och vars barn är bästa polare till Sienna och Julie. Kan det bli bättre?
Bus i kök innan läggdags. Spana in Julies stil! Kafka-material

Går sådär

Behöver göra en hemtenta. Har tagit ledigt hela morgondagen för den, men eftersom den släpptes redan i morse och jag har jobbat hela dagen känner jag mig lite stressad. Så härligt då att Julie hjälper mig genom att rita på mina anteckningar, grannen genom att borra och Sienna genom att argt skrika åt den störiga grannen (som givetvis inte hör henne). Allt detta medan jag samtidigt lagar mat. Undra om man kan mejla läraren angående omtenta redan innan inlämningstiden är slut? 
 
 

Avancerad lek

Julie har kommit på en ny lek. Hon klättrar ner från soffan, tittar bedjande på storasyrran som knuffar upp henne. Skrattar lite. Hoppar ner igen. Tittar bedjande på Sienna... osv. Har varit kul i 17 gånger nu. Iq fiskmås. Det sjuka är att Sienna tycker det är lika roligt. Jag fattar ingenting.
 
 

Knäppisjulie

När vi kommer hem från dagis tar jag av Julie hennes overall och skor. Det går hon villigt med på. Direkt efter kräver hon dock att få på sig Siennas gympaskor och sin jacka, innan hon raskt går in i lägenheten. Och svettas. Jag fattar ingenting. 
 
Här hade jag lyckats locka av henne jackan, men skorna- 5 storlekar för stora- skulle tvunget vara på.

Chanslösa föräldrar

-Sienna och Julie, det är läggdags!
 
Ungarna fortsatte att kolla på tv. 
Kim vände fåtöljen de satt i. 
Deras respons:
Alltså, vi har ingen pli på dem.

Himla symetriskt

Jag bad Kim att handla en ny julblomma häromdagen, då jag vattnat ihjäl en av de två jag hade. Gick sådär. Visseligen handlade han blomman, men vi kan ha glömt diskutera storleken..
 
Varför en stol är med på bilden? Den har hamnat på sidan av bordet, då vi inte kan bestämma oss för om den ska upp på vinden eller inte. Julie tror nämligen att hon ska ha Siennas höga stol och tycker att Sienna kan ha en vanlig. Jag känner att båda ungarna kan ha IKEA-stolar, medan Kim tycker att Julie ska ha kvar plaststolen som hon har nu men hatar. I-landsproblem?

Tisdagslista

  • Har genom den förbannade systematiska artikelsökningen innan idag hittat två jäkla artiklar som passar till helvetesexamensarbetet.
  • Sienna hade en kul stund med sin kompis på bio idag. Tänk att hon är så stor att hon får gå på bio "själv"! Helt fantastiskt. Och jag är så glad att hon har kompisar som tänker på henne och vill umgås med henne.
  • Är snart igenom den näst tråkigaste skolboken genom tiderna. Som råkar vara 700 sidor lång. Och som vi ska ha hemtenta på...
  • Älskar vår mysiga gran!
  • Kim kom på den briljanta idén att vi ska äta pizza idag. Och stack iväg för att hämta dem!
Rätt laddad inför kompisbion. Tack Elin! (Och lite hennes mamma Maria. Hahahaha)

Plugg med och utan barn

Jag skolkar från skolan idag för att hinna plugga. Den logiken. Hade egentligen behövt jobba också, men eftersom det är rätt svårt att klona sig så jag får avstå. Första gången jag pluggade hade jag inte barn. Det är lite skillnad att plugga med ungar, om man säger så. 
 
Utan:       
7-11 plugga
11-12 lunch
12-15 plugga
Sedan chill
Mycket effektiv dag 
 
Med:
6-8 göra barn klara
8-9 Lucia på dagis
9:30-11:30 panikplugg
11:30-12 kasta i sig käk
12-13 hämta äldsta dottern på dagis och skjutsa henne till bio med kompis
13-14:30 försöka plugga igen
14:30-19 få hem dotter. Hämta tvåan, med trött etta. Medla mellan bråk. Handla. Laga mat. Göra ungar i ordning. Natta ungar.
19- försöka plugga men inse att man är för trött.
Sådär effektiv dag
 
Försökte foto mina söta Luciatjejer framför granen i morse. Gick sådär.

Sienna fick titta på

Lekte med lego med Sienna. Kaaaaaan ha gått till överdrift när jag kom på idén att bygga en labyrint. Tyckte liksom själv att det var en himla bra idé. Tills bitarna tog slut. 
 
Sienna fick titta på och eventuellt heja lite medan jag byggde. Hon fick dock inte hjälpa till eller testa den förrän jag var klar. Så kan det gå.

Julies mat

Julie är fortfarande lika matglad som när hon var bebis. Hon äter så mycket att jag ibland funderar på om där är en liten binnikemask i henne. Och nu när hon lärt sig säga mat och hungrig är det rätt svårt att låtsas att man inte förstår. Det är seriöst så illa att vi har problem med att få med oss tillräckligt när vi är på utflykt. Jag och Kim börjar bli bekymrade. Exempel på matintag under en dag:
 
6- skål med fil och havrepuffar och en leverpastejsmacka
7- miniyoghurt, julkalenderschokladbit och resterna av Siennas puffar
9- miniyoghurt
10- flaska välling
13- en kokt korv, en stor tomat och en halv bananpannkaka
15- halvt äpple och en kiwi
16- potatismos och 6 miniköttbullar, två falukorvsskivor och paprika
18- en banan
 
Strax kommer hon att få välling. Hon ber alltså om detta, och säger att hon är hungrig. Hon äter till tallriken är tom och vill ofta ha mer. Hon lämnar aldrig självmant mat. What to do?! 

Vackert familjefoto önskas

Idag har vi handlat julgran. Jag ville ha en fin bild på ungarna framför den. Har att välja på foto där Sienna dansar balett framför den, ett foto där Sienna "presenterar" granen- dvs ser ut som ett psyko-, ett foto där Kim visar sin buttcrack framför granen och ett där Julie tjuter. 
 
En del av min knäppa familj

Mutar mig själv

Hur man tvingar sig själv att plugga en lördagskväll (när man under dagen har tvättat, städat, lagat mat, pysslat tomtar, spelat 75 barnspel och bakat misslyckade bullar- dvs är sådär pigg). 
 
Mutor. En kola för var tredje sida jag läser. Det funkade!

Juji

Någon har idag lärt sig att säga Julie. "Juji!" Naw. Och vi fick det på film! Kanske inte första eller andra gången, men tredje. Det räknas. Nu ska vi fira med chips. Inte Juji då, för hon sover. Men jag och Kim. 
 
Juji och Nutte hos pappa. Häromdagen när hon var trött och mysig. Idag var hon istället övertrött och superstimmig. Inte riktigt lika mysigt.

Julie i ett nötskal

Julie är inte klok. Hon trotsar och busar och bråkar och skämtar och verkar helt schizofren. Hade hon varit vårt första barn hade jag och Kim varit förtvivlade, men nu vet vi att allt knäppt som händer är en fas- som beror varken på multipla personligheter eller kass uppfostran- och går över. Därför kan man skratta bort lite mer än med ettan. Som idag när alla kunder på ICA fick kasta sig åt sidan för att Julie körde en minikundvagn och gallskrek om jag försökte hjälpa henne. Och om jag tog tag i den för att rädda någons hälsenor drog hon hårdare åt andra hållet.. så att både hon och vagn plöjde ner en annan intet ont anande kund. Rätt intensiv shoppingrunda. För alla. Väl ute satte hon sig och luktade på blommor och vägrade att gå hem. Och sedan tog hon av sig jacka och skor och fick ett raseriutbrott när jag förgäves försökte ta dem på henne. Därefter illvrålade ungen hela vägen när jag lyfte upp henne och bar henne  hem (vem bar varorna från ica då? Stackars Sienna. Tur att även hon har humor och skrattar åt galensyrran). När vi var hemma insåg hon att hon inte hade skor eller jacka, så då skulle hon såklart ha dem på sig. Och min varma mössa. Mysigt. Jag gav med mig och lugnet varade i 30 sekunder. Tills ungen bad om videor på youtube och jag svettigt insåg att internet tog en liten paus. Jag trodde att jag skulle få ett lugnt barn efter Sienna, då hon var rätt intensiv som liten. Jag trodde fel.
 
Busungen luktar på blommorna. Medan vi andra lockar, pockar och väääääääntar.

Tisdagslista

  • Känner mig halvt ikapp med plugget igen, efter en lyckad dag på högskolan. Hann dessutom läsa två kapitel inför hemtentan idag, utan att somna!
  • Sienna och Julie trivs på dagis och är tom glada när de lämnas där. 
  • Julie är i en superkul period- samt sover på nätterna. Underbart!
  • Inga planer inför helgen. Ska bli niiiiiice!
  • Beställde en bok till morfar i julklapp, som jag tror han kommer att bli superglad över!
Busungen vid matbordet idag

Min julklapp

Jag vet vad jag önskar mig i julklapp: en kanka! Hur söt?!
 

Julies första tvåordare

Julie har tagit snackandet till en ny nivå; idag kom första tvåordsmeningen. Var det Titta mamma eller Puss mamma eller kanske Där mamma? Nej. Det var "Hej bappe!" Jaja. Det var en mening, i alla fall. Om än kort och meningslös. Inte så att nappen blev hedrad, liksom. Hon har även slagit till med tre nya ord: bada, hoppa och äta. Idag är verbens dag. Härligt!
 
Puss?

Chill på hög nivå

Jag och ungarna har tillbringat dagen hos min mamma. Vi har varit där en heldag innan och fått in viss rutin. Kommer dit efter frukost. Serveras kaffe. Sienna startar nåt pyssel och Julie roas av mormor. Jag får chilla. Serveras lunch. Efter lunchen går jag och Julie in och samsover. Lekstund ute. Hämtas av Kim. Då har sex timmar flugit förbi. Not bad, om man säger så. Idag testade vi en alldeles nybyggd lekplats, och hade med oss walkie talkies (tack Annika! Älskar dem!). Det var superkul! 
Eftersom jag inte hade något jag "borde göra" gick jag mest förvirrad runt och fotade hela dagen. Kan inte bestämma mig för vilken bild jag gillar bäst. Visar alla. Typ. 
 
Ibland lyckas ungen! Om det inte är granar då..
 
Julie skulle såklart diska. Det bästa som finns ju.
 
Tappade ut några pärlor
 
Lekte
 
Busade
 
Fikade. Jag trodde dock att det räckte med en merdricka för två barn. Det gjorde det inte. Slutade med att Julie drack upp en cola jag hade i väskan. Kändes sådär.
 
Tuffing med walkie talkie. Min stora tjej!
 
Härlig dag! Tack mamma! Och Frida som joinade.
 

Sångfågel

Det är min sovmorgon. Klockan är 6:50, och jag har varit vaken i en halvtimme. Julie kände att hon absolut inte kunde sova i sin säng vid fyra inatt. Enda lösningen var enligt henne att komma in till mig. Vissa tycker att det är mysigt att samsova med sina barn. Det gör inte riktigt jag. Julie vill sparka mig, peta mig i näsan och ligga så tätt intill att hon knuffar ur mig ur sängen. Lagom till att jag har blivit klarvaken somnar hon- utfläkt över hela min plats och på min kudde. Jag lyckades dock somna om tillslut, och för en halvtimme sedan tog Kim upp henne så att jag skulle få sova vidare. Har gått sådär. Kan ha att göra med att jag somnade klockan nio igår och alltså har sovit i nästan 9,5 timmar. Kan också ha att göra med att ungen utför ett glatt och högt sångnummer i köket som ligger vägg i vägg med sovrummet. Jag är tondöv. Sienna sjunger hellre än bra. Kim tror att han kan sjunga... men till och med den tondöva hör att så inte är fallet. Sen kommer Julie. Vet inte om hon är strålande duktig, men hon är i alla fall så pass bra att man hör melodin och kan gissa sig till vilken låt det är utan att hon får till ett enda ord. Och hon älskar att sjunga! Det är så sött att jag smäller av. 
 
Sångfågeln när hon hade chipspicknick förra helgen

Picasso 2

Sienna har målat en julgran. För det mesta tycker jag att hon är duktig på att rita. När jag såg denna bröt jag ihop och fnissade så mycket att Sienna inte ens tyckte det var lönt att fråga om den var fin. Fast hon var rätt stolt över den ändå. Självförtroendet är det inget fel på! Och det är ju väldigt praktiskt med prydliga grenar att hänga julgranskulorna på, det får man ge henne. 

Hostlama

Jag har haft konstant hosta i tre dygn nu. Det resulterar i lite lätt huvudvärk, om man säger så. Ungarna har lagt sig, Kim är på ica. Vad kan det då vara som stör mitt stackars huvud, kan man undra? Grannarna. De spelar barnlåtar på youtube på hög volym. När Julie sover vill jag INTE höra hjulen på bussen, formsången och klappa händerna. Önskar att det gick att ringa på och klaga över barnmusik klockan 20 på kvällen. Funkar nog sådär. Tröstar mig med att de antagligen störs mer av mitt hostande. Om här är lyhört? Rätt så. 
 
Min underbara stora flicka, som lyssnade hänförd både på julkalendern på radio och såg den andra på tv. 

RSS 2.0