Stackars lilla räddharen

Tog, för tredje året i rad, med ungarna och deras farmor på spökrundan på Vellingeblomman. Sienna var hysterisk första året, okej förra året, och livrädd idag. Julie ska vi inte snacka om. Hon är sådär modig i vanliga fall. Hon gillade det inte, om vi säger så. Det slutade med att jag bar ungen tryckt mot mig, medan hon hade sin kapuschong nerfälld över huvudet. När vi kom ut skrattade Kim till och sa att hon hade somnat. Det hade hon inte. Hon bara knep ihop ögonen så hårt att hon inte märkte när vi kom ut. Min stackars lilla rädda knubbsäl. Ser fram emot en gosig natt med henne. 
 
Naw! 
Vi köpte med oss en massa pumpor hem. Och jag köpte två till klassrummen. Har jag två klasser? Nej. Jag har en mentorsklass, så en hade varit logisk. Annars är det framförallt tre klasser jag jobbar med, så det hade också varit rimligt. Men två? Hur tänkte jag där? 
 

Cirkusälen Sienna

Sienna älskar bokstäver. Idag kom hon på att vissa bokstäver bara låter som en bokstav, medan vissa låter som två. Läraren i mig kunde inte vara tyst, och förklarade att de som lät som en var vokaler och de som lät som två var konsonanter. Sedan testade jag att säga ett par stycken, och ungen fattade. Sjukt coolt partytrick kände jag, och tvingade Sienna att visa upp sina kunskaper för min mamma. Och sedan för Kim. Sedan filmade jag det. Därefter kunde jag inte hålla mig utan la ut det på instagram. När jag funderade på att spela in en film med henne för att använda i undervisningen kom fick jag dock tillbaka förnuftet och taggade ner. Vilket var tur, för då var Sienna så kaxig att hon trodde att hon kunde bestämma här hemma. Hybris is the shit. Stackars barn med lärarmamma. Jag tvingade henne att läsa för min mamma också. Sienna kunde lika gärna varit en cirkussäl. 
 
 
Cirkussälen vid den sedvanliga fikan efter skridskorna förra veckan. 

Tisdagslista

 • Lyckades lugna två hysteriska barn och en mycket bister sambo när de kom hem efter påfrestande dagishämtning.
 • Barnen somnar numera alltid utan problem i sina egna sängar. 
 • Jag har så mycket kul att se fram emot! Teater och hotellövernattning, Ullared och tre dagar i Prag! Yey!
 • Första riktiga fulla lönen imorgon. Ser mycket trevligt ut, om man jämför med senaste årens CSN och mammapenning.
 • Var på givande workshop idag. Känns snart som att jag har koll. 
Gosankor i helgen. Kolla Julies min!

Ekonomiskt fruktätartänk. Not.

Älskar när barnen ber om en frukt för att sedan äta såhär mycket:
 
Inte alls slöseri. Inte alls...

Minibokmal

Min femåring ligger i sängen och läser en bok. Det kan vara att det går ytterst långsamt. Och att det är väldigt högljutt, med tanke på att lillsyrran ligger 1 meter bort och försöker sova. Och att Sienna egentligen också borde sova. Men ändå! Jag är så stolt. Mammas lilla bokmal. Älskar att man kan tvinga fram ett intresse hos barn. Mehehehe.
 
 

Blöja vs trosor

Har länge försökt få Julie att sluta med blöja. Har gått sådär. Julie har inte gillat blöjor, men hatat pottan och toan. Att sitta där utan att göra nåt har tydligen varit kul, men för att uträtta behov har hon krävt blöja. Det mindre onda av två hemska ting, ungefär. Jag har inte pushat, utan tänkt att det kommer när hon är redo. Tänkte det senast igår. Sen insåg jag att det var Julie det gällde; hon kommer inte att vara redo förrän hon är 15. Så idag var det blöjförbud. Sienna, som kommer att få en pottpresent varje gång Julie får det (annars slutar väl den smarta ungen att gå på toa hon med), har ivrigt hejat på syrran. Hittintills har står det 4-3 till pottan vs trosorna. Tre kiss och en nr 2 i pottan. Två kiss och en nr 2 i trosorna. Men ändå, fyra saker på rätt ställe är inte dåligt för första dagen, känner jag. Undra om mamma känner samma sak när vi är på besök hos henne imorgon? 
 
Sienna och Julie leker med några av pottpresenterna. Kylskåpsmagneter. De fick även varsin nyckelring och varsin my little pony. 

Tuff vecka

Mina dagar denna veckan: 
 
6-7 fixa till mig och barn
7-8 ta oss till förskola och jobb
8-16 jobba
16-17 ta mig och barn hem
17-19 laga mat, äta och göra trötta och skrikiga barn redo för natten
19-21 plugga
21 fundera på att jag borde jobba, men somnar. 
 
Är så trött på denna hemtentan. Den är för otydlig i instruktionerna. Blä. Ska bli mucho skönto med helg. Ska gosa och leka massor med barnen. Skoldetox i några dagar.

Tisdagslista

 • Mina två jobbigaste arbetsdagar är förbi, och nu blir det nerförsbacke till HELGEN!
 • Sienna och Julie är asroliga. Tramsiga och lite halvjobbiga när de drar igång med sitt stimmande, men de är helt otroligt roliga. 
 • Har kommit igång med SVA-hemtentan. Den är SVÅR! Men jag känner att jag börjar få koll. Satt 1,5 h igår och 1,5 h idag... och har kommit knappt 25%. Och då har jag ändå läst all litteratur och sett alla föreläsningar i förväg! Men som sagt, börjar få koll. 
 • Har fått beröm för två lektioner idag. Märker att jag gillar att undervisa i svenska också. 
 • Gosankorna somnade i tid, för tredje dagen i rad. Sweet!
När de väcktes från en powernap i lördags, innan vi skulle på grillfest. De sov från 16:15-17:45. Och tyckte tydligen att det var natt sedan, för de var rätt svårväckta om man säger så.

Kan man sätta upp reglerna på dörren?

Saker som jag inte tycker är okej: 
 • Att man har mobil på min lektion
 • Att man vägrar lämna mobilen i skåpet trots att de andra gör det
 • Att man använder mobilen under läxförhöret
 • Att man SVARAR i mobilen under läxförhöret
 • Att man går ut från salen under läxförhöret, trots att jag säger att man inte får
 • Att man, trots att jag springer efter en, fortsätter sitt samtal och bokar biobiljetter under förhöret
 • Att man säger åt mig att "softa"
 • Att man vägrar fortsätta med uppgiften för att man "inte pallar"
Jag har blivit gammal. Och ungarna är fan inte kloka.

Das helg

Intensiv helg, som vanligt. Varje torsdag kväll tänker jag att "denna helgen ska vi bara ta det lugnt". Och varje fredag tänker jag HELG! Det är inte så att jag ångrar mig på söndagarna, det är mer så att jag är så trött. Kim är på MFF, så jag har redan gjort ungarna klara. Blir tidig nattning av oss alla ikväll. Tror att Julie redan nickar till på soffan. Föööönt! Men förutom att bli aströtta i helgen har vi även fått en del gjort. Jag och Kim har lämnat ungarna hos farmor och shoppat satan, därefter minglat med en massa polare. Idag var det skridsko, och efter det visade det sig att några av gårdagens polare skulle till Kockums, där Sienna åker skridskor, för att bada. Så jag cyklade och hämtade Jullan och så badade vi tre med. Vi har även städat, storhandlat och tvättat. Not bad. Nu ska jag kasta in även Sienna i bingen, sedan jobba lite och avsluta med ett skönt bad och bokläs. Pluggade när Sienna var på skridskoskolan, så jag känner mig i fas. Det enda som saknas är lösgodiset. Undra om man kan muta Kim att handla på vägen hem?
 
En del shopping.. och mat-veckohandling.. och trött Julie

Liten älskande tokfis

Julie är, när hon inte visar monstersidorna, en kärleksfull liten varelse. Säger hon. Hon berättar nämligen högt när hon älskar någon. Eller något. Rätt ofta något, om vi ska vara ärliga. Dockan, snutten, barbiena.. I början blev jag smickrad när hon sa att hon älskade mig. Och glad när jag hörde att hon älskade en dagisfröken och en kompis. Men sedan hörde jag henne en dag utbrista "åh, en mugg med vatten! Jag ÄLSKAR denna muggen! Och jag ÄLSKAR vatten!" Och nu har jag lite svårt ta hennes kärleksförklaringar på allvar.
 
Julie älskar lera. Och pappa. Och kepsen...

Det går br... nej

Hade mycket jobb att komma ikapp med ikväll. 
 
Ungarna somnade tidigt- yes
Vi hade godis hemma!- yes
Hade fått med mig alla papper och inlogg- yes
Kom på att jag var tvungen att se det avsnittet av Jenter som eleverna inte hann klart med i skolan- yes
Fastnade och har nu sett halva säsong 3, utan att jobba- noooo
 
För att göra det värre- ungarna är 13 år där. Som Kim sa: "jag hade kunnat vara deras mamma". Ångest! Han delgav även den fina uträkningen att jag är lika nära 13 som 50 år. Känns sådär. Ikke grejt liksom.

MonsterJullan

Vi har skapat ett monster. Ett monster. Det är inte lätt att erkänna, men det är sant. Och nu kan vi inte längre blunda för det. Julie är hemsk. Hon är bortskämd, manipulativ, retlig och självisk. Och trots att jag under hela min uppväxt sa att jag inte skulle göra så när jag fick barn, har jag låtit henne komma undan med allt för att "hon är så liten". Ungen har liksom haft mig lindad runt lillfingret sedan dag ett, och jag har varken orkat eller kunnat höra hennes gnäll. Så hon har fått sin vilja igenom på allt. Och nu är hon två år, och en liten terrorist. När Sienna har en leksak går hon fram och sliter den ur näven på henne och vrålar "jag hade den!" trots att det i allra högsta grad var Sienna som hade den, och den faktiskt är Siennas. I morse stod hon och höll sig krampaktigt fast i två dockvagnar- bara för att hindra Sienna (den egentliga ägaren till båda) från att ta en. Vid varje måltid MATAR jag ungen. Hon har ätit själv sedan fem månaders ålder. Hon kontrollerar tvn. Hon får (om än inte somna) sova i min säng (så Kim hamnar på soffan). Hon får leka med allt, då vi ofta trötta säger "Sienna, bara ge henne den, hon tröttnar snart" om en sak Sienna uppenbart leker med. Oh my God, som hon själv hade sagt. Vad har vi gjort? Nu är det monsteravvänjning för Julie som gäller. Det började i morse, när Sienna fick låna en av sina dockvagnar. Till kvällsmat var ungen tvingad att äta själv. Inatt lär hon sova hos mig- jag orkar inte fajtas på natten, men imorgon är det ett litet troll som får nöja sig med barnkanalen (och inte youtube där vi ständigt ska byts video). Hon kommer dock att få varm mjölk, trots att jag säger nej. Vi får ta det lite gradvis. Kanske mest för min skull.
 
Notera köttet som ligger bredvid tallriken- och absolut inte skulle ätas. Hon åt tillslut halva. Utan matning. Half way there!
 

Tisdagslista

 • Ungarna är numera okej med att bli lämnade på förskolan. Hela förra året var det bra, men efter sommaren (med pedagogsbyte för båda) var de ledsna. Nu är de okej igen. Skönt!
 • Båda avdelningarna gillar utflykter, och är iväg nästan hela tiden. Idag fick Julie gå på museum och kolla fiskar. Sienna var på teaterlekplatsen. Kul för dem!
 • Hann leka lite med barnen innan läggdags. Julie lekte mamma, pappa, barn. Jag var barn. Min roll var att ligga i sängen med en nalle och bli klappad. Skönt! Jag vägrade dock nappen. Med Sienna spelade jag klumpeduns och hänga gubben. Imorgon ska jag tjata till mig en yatzyrunda. 
 • Gick en runda med Mia. Skönt att rastas och roligt att snacka. Och gott, eftersom vi handlade choklad. Med vi menar jag jag. Hon åt två rutor. Jag åt resten- på ett 200 grams marabou.
 • Jobbet känns bättre och bättre. Har lite svårt att hitta inspiration då jag känner att jag inte gör någon nytta- är van vid skolor i utanförskapsområde. Men jag trivs ganska bra. Tror att jag vänjer mig. Ska ge det minst detta läsåret. Helst tre (är mentor för åk 7). Blir nog bra. 
Jullan efter mitt och Siennas klumpeduns-parti. Lekte även domino, men det pajade Julie rätt rejält. 

Världens längsta helg

Detta har varit världens längsta helg- fast på ett bra sätt. Vi har gjort en massa roliga (och välbehövda) saker, men helgen har liksom aldrig tagis slut. Saker som hunnits med på ynka 2,5 dagar:
 
Simhallsbesök
Fredagsmys
En jäkla massa jobb och plugg
Städ
Storhandling
Hemmalek
Panikärende till mobilia
Göra hemmalagad pizza
Lördagsgodis framför film
Fixa fotoalbum
Säga hej till lyxpappa (aka bortskämdsambo!) som varit på Island
Tvätt
Skridskoskola
Ica maxi-besök
Hemmalek igen
Gårdslek med polare
Restaurangbesök med polare
Lekplatshäng med polare
 
Nu är jag så trött att det nästan ska bli skönt med jobb. Sienna och Julie är dock hemma med mormor imorgon, då dagis är stängt. Rätt välbehövligt för dem. Och sen har vi sovmorgon på tisdag!
 
Klumpeduns- nostalgi! Jag vann över Sienna, trots att jag har en sjukdom som gör att mina händer darrar lite likt ett bakfullt fyllo. Jag var sjukt nöjd. Sienna blev sjukt bitter. 

Älskar fredagar!

Slutar 13:30 på fredagar. Fick en snilleblixt. Lämnade jobbväskan, hämtade bilen, hämtade barnen- och drog till simhallen! Så mysigt! Rätt lugnt fram till kl 16, sedan kom stimmet. Då käkade vi korv och glass. Nu är vi hemma och ungarna är så trötta och nöjda att Sienna chillar med sitt lego och Julie slöar framför tvn. Utan gnäll och bråk. Jag chillar i köket med choklad. Älskar fredagar! 
 
Sådär fotogeniska

Går sådär med att göra lägenheten blom-mysig

Nu lagom till höstena intågande köpte vi nya blommor. Det är så viktigt att man trivs i sin egen lägenhet när man spenderar mer och mer tid inomhus. Synd bara att jag har sådär gröna fingrar. Blommorna är två veckor gamla- och jag rensade ut döda blad vid förra veckans vattning också. 
 
 

Onsdagslista

Jag glömde inte listan igår. Jag hade mycket viktigare saker att göra. Som att dricka öl och mingla med polare. Vilket för mig till första punkten, på något som alltså får bli en onsdagslista:
 
 • Åt middag ute med Corre och Madde igår, på Mascot. Underbar mat, roligt sällskap och jag kunde slappna av. Precis vad jag behövde för att ladda om batterierna. 
 • Börjar komma in i jobbet. Är inte odelat förtjust, om jag ska vara ärlig. Men det blir bättre och dagarna går i alla fall asfort. 
 • Kim ska till Island imorgon. Skönt för honom, och lite mysigt med egentid med tjejerna. 
 • Är ute i god tid med sva-grejerna. Känns skönt att inte ligga efter. 
 • Mamma ska hämta ungarna imorgon. Härligt för dem att slippa ännu en lång dag! 
Älskade sötnosar i regn- och vindtåliga höstoveraller. Tunna men med fleece. Och söta!

Das Underbara Kryapp

Jag har precis upptäckt världens bästa uppfinning (förutom swish- inget klår swish). Julie var halvförkyld och lite kinkig igår. Hon fick alvedon, och efter lunchen kastade jag ner henne i ett bad. Jag märkte några utslag vid blöjan och magen, men trodde att det var en konstig närgången mygga som varit på g. Efter en stund tog jag upp henne ur badet- och fick panik. Myggbetten hade exploderat och täckte nästan hela ungen, och var varma och kliade. Självständigt nog kallade jag på Kim, som i sin tur ringde våra mammor. Underbart! De hann dock inte svara innan jag kom ihåg tipset om Kry-appen som jag fått för ett par veckor sedan. Fyllde i uppgifter och bifogade foton på utslagen och fick läkartid 5 minuter senare, via videosamtal. Gratis, då Julie är ett barn. Läkaren ställde frågor och diagnostiserade sedan Julie med nässelutslag- vilket både min och Kims moder, nu i telefon med Kim, höll med om. Läkaren tipsade om anti-klåd medicin och sa att vi nog hade den hemma då ungarna haft vattkoppor nyligen- vilket vi hade! Hon var synsk, för det visste inte ens jag. Sedan skrev hon ut recept på antihistamin. 2 minuter senare fick jag sms om att receptet var klart, och cyklade till apoteket för att hämta tabletterna. Julie drack dem, och hennes utslag försvann. Inget överdrivet akutenbesök, inget långdraget helgvårdcentralbesök, inget stressande ovetande. Raka besked och Julie kunde örla omkring i lugn och ro naken härhemma under tiden. Underbart! Jag älskar Kry-appen! Älskar inte att hypokondriker-Kim fått nys om den, men det är å andra sidan bättre än att han är på akuten hela tiden. 
 
Den trötta fuklingen somnade klockan 17 igår, för att sedan vara vaken 19:30-22. Vem ville njuta av spelkvällen med Nina och Modi ändå liksom? Fast det gick ändå rätt bra.

Fällmakerskan

Sienna har en ny favoritlek. Att göra fällor. Den leken är sådär. Dels är hon otroligt kass på den, så fällorna är mest rep som hänger och stör här och var. Och dels har hon sjukt bra tålamod, så det kan ta flera timmar innan man upptäcker dem. Extra drygt är det när fällorna är på gästoaletten, och man har gäster. Undra hur detta kommer att sluta, om hon blir bättre på det?
 
Ungen tycker själv att hon är asrolig

Minitänderna

Någon behöver verkligen börja tappa sina mjölktänder. De är för små.

RSS 2.0