Julies önskelista

Lilla lilla puffen är ingen liten puff längre, hur gärna vare sig hon eller jag vill det. Min minsting blir 4 år, och ska således snart ha sitt första barnkalas. Hennes polare läser möjligtvis inte här, men en del vuxna släktingar gör det. Och barnet ska såklart ha ett släktkalas också. Därför kommer här en trevlig önskelista. 
 
 • Läppglans. Så glittrigt som möjligt. 
 • Diadem i alla dess utformningar- diskreta svarta, snygga rosa, regnbågsfärgade med enhörningshorn.. allt önskas och tages emot tacksamt. 
 • Lego. Gärna för ålder 4+ som finns och är lite enklare än vanligt.
 • Barbiesaker- kläder, cykel, ny docka. Hon har en hel hög, men tyvärr är en del saker slitna och söndriga för att de inte var av bra kvalitet. Så hellre en fin sak en 8 som kostar lika mycket. Less is more? För den som städar är det också en skön tanke. 
 • Besök på busfabriken.
 • Fotobok med bilder på henne själv. 
 • Fotopussel. 
 

Ledig dag

Ledig dag att njuta av! Jag och Kim har jobbat lite med helvetesväggen, som vi slet bort för att byta rör. Inte helt lätt att bygga vägg när man aldrig gjort det. Eller ja, bygga och bygga, det var ju en rätt kraftig överdrift. Laga. Så vi har satt på gipsskivor. Och spacklat. Och där är vi nu. Har typ 13 spacklingsomgångar kvar. Därefter ska byggtapet på, och sedan ska där målas. Så länge målar jag resten av hallen. Förutom att måla har jag och ungarna bakat och byggt pussel- 1000 bitars, varav vi hittade 999..-, och vi har alla varit på sysav och slängt skräp. Har dessutom sprungit. Trodde att jag skulle springa över 7 km, men tydligen låg Bara och Klågerup mycket närmre varandra än så. Vägrade att springa en extra runda, utan stack hem och badade och läste. Givande dag. Nu är jag astrött. Tycker ändå att man får lov att lägga sig kl 19 en dag i månaden. En ynka sovkväll kan man väl få, även om man somnar innan 22 alla andra dagar också? Kim håller inte med. 
 
Jullan önskade kanelbullar. Kanske inte helt säsongsenligt, men det störde bara Kim. Som åt en ändå.

Tisdagslista

 • Snart 4 lediga dagar!
 • Det går bra med springandet- klarar 7 km nu. 
 • Fick en ny dator på jobb idag, efter ett psykbryt inför en klass när den vägrade starta sig. 
 • 3 veckor till sommarlov! 
 • Ska på bio två gånger nästa vecka. En med klassen och en med Corre och Madde. Niiice! Älskar bio.
Var och shoppade med bara Sienna i lördags. Var så mysigt att vara bara vi två! Och satan vad hon gillar att shoppa. Min miniteeny. 😍

Fördelar med en bokmalsmamma

Tittar på en Sune-film, Siennas absoluta favorit. 
 
- Vet du att det finns Suneböcker också, Sienna?
- Va, finns det?! Snälla kan jag få en?
- Vi kan kolla i bokhandeln imorgon när vi ska shoppa. Ditt presentkort behöver ju inte bara gå till kläder. 
 
12 minuter senare har jag klickat hem 7 Suneböcker från tradera. Kan liksom inte låta bli. 

Misslyckat jogg, skoltrött och resa

Efter att ha trott att jag kunde jogga aslångt installerade jag en ny app, som gick efter gpsen, och insåg att mina små dvärgsteg lurat mobilen tidigare. När jag trodde att jag sprang 6 km sprang jag typ 3,5 km. Fick en liten svacka, men har nu tagit tag i mitt liv och tvingat mig att springa längre. Och när jag häromdagen testade att springa på plan mark gick det asbra! Med backar klarar jag knappt 5 km, och är då mer medvetslös än vaken. Men på plan mark kan jag nu springa 7 km utan att dö. Mycket trevlig överraskning. Förutom att springa har jag mest jobbat. 4 veckor kvar till ledighet. Eller 3 + 3 + 5 + 3 (fast de sista tre utan barn). Ska bli så sköööönt! Varken jag eller eleverna vill vara där. De ser liksom inte syftet med skolan de sista veckorna innan lovet. De är trötta, rastlösa och arga på mig som tvingar dem att vara där. Inget jag gör är roligt, inget är meningsfullt och de kommer aldrig någonsin ha nytta av detta. Jag undervisar i svenska och engelska. Bad news, mina elever; ni kommer att ha nytta av allt. För att liva upp tillvaron så bokade jag och Kim en resa imorse. Till Kos! Vi har tidigare sagt att vi aldrig mer ska boka paket via resebyrå. Bokade via Apollo. Aldrig mer all inclusive. Blev all inclusive. Aldrig mer charter. Alltså, ja. Vi har tom bott på samma hotell innan! Men vi kände oss väldigt sugna på en chillresa. Och orkade inte ta tag i något själv. Solstol, öl och pool lockar. Lätt värt att svika sina ideal och nappa. Vi kan ju åka på riktiga resor när ungarna blivit större. Nu ska ungarna nattas och jag ska krypa ner med en bok. Kim är på Möllan efter att ha sett MFF, och vi är alla slut efter ett tre timmar långt besök på ny lekplats med farmor. Älskar helger! Och sol. 
 
 

Tjuvlyssnat på bussen

Tjuvlyssnade på bussen i fredags. Samtal mellan två kvinnor i 40-års åldern.
 
Kvinna1: Vad ska du göra i helgen då?
Kvinna 2: Det är fotbollsmatch för Svante på lördag, och sen på eftermiddagen ska vi ha kalas. Själv då?
Kvinna 1: Jaadu, det är så mycket. Vad ska vi inte göra? Vi ska dammsuga av bilen och påta lite i trädgården. Sen måste man handla och så. Städa lite. Så det vi inte hinner på lördagen får vi göra på söndagen. 
 
Jag orkar inte. Noll självinsikt, men full pott på självupptagenhet? Resten av bussen anar nog att även kvinnan som ska ha kalas måste städa och handla lite, utan att hon nämnde det. Men det gick den självupptagna helt förbi. Spännande vilka typer det finns. 
 
Mina vackra tjejer igår, när de båda skulle på kalas. Då passade jag och Kim på att handla en sedan länge utlovad studsmatta till dem. De blev rätt glada. Hoppade och hoppade och la sig långt efter läggdags, alldeles genomsvettiga. Och nu räknar de ner minuterna till klockan blir nio och de får börja studsa igen. ❤

Blötdjursroande

Kim kompade ut ett par timmar från jobb, och hämtade barnen redan klockan 14. Därefter hämtade de en viss lärarmamma, som alltid slutar tidigt på fredagar. Vi hade den utomordentligt bra planen att dra till Hylliebadet, "för där kan ju inte vara så mycket folk en fredag eftermiddag". Jo, det kunde det. Jobbar inte folk eller? Vi trängdes i tre timmar, sedan körde vi två utmattade och välrastade ungar hem. Eftersom jag ölade med Josse igår, så var jag trött redan innan. Nu är jag halft medvetslös. Men lätt värt det! Superkul att träffa henne igår och superkul att mingla med ungarna idag. De är verkligen blötdjur. Ett fegt och ett modigt sådant. Resten av helgen är det kalas, ärenden, play dates och förhoppningsvis lite chill som gäller. Fööönt! 
 
Två trötta barn som matades innan hemfärd. Planen var att de skulle däcka i bilen och sedan sova för natten. De somnade i bilen och vaknade sedan hemma för att begära gröt. Har dock somnat om nu tror jag. Hoppas på lååång sovmorgon. 

Skolkatalogsälskaren

Varje kväll, utan undantag, läser Sienna i sin skolkatalog. Hon har memorerat onödigt många namn och hittat alla släktskap som finns i Bara. Till sist var katalogen i tre delar. Det förtog inte nöjet för henne, men jag tyckte så synd om ungen att jag köpte en ny till henne. Hon fick den i måndags. Och hon blev jätteglad! Tur det. Jag var rädd att hon skulle ha fäst sig vid den första och envisats med att ha den kvar. Men icke. Hon kastade glatt den och högg genast in på den nya! Undra om det kommer att bli likadant varje år? Lika bra att beställa två direkt då, för att spara in på frakten. Knäppisunge. 
 
 

Det är natt när jag säger det.

Kan vara att vi råkade lägga barnen en timme tidigare än vanligt.
Kan vara att det är Game of Thrones ikväll. 
Freudiansk felläggning?
 
Jullan på väg hem från föris. Modern- som inte var den som lämnade- råkade glömma hjälmen, och fick improvisera. Turbaner skyddar väl mot spräckt skalle?

När barnen inte inser att föräldrar vet bäst...

Vid matbordet
 
- Får vi gå ut efter maten? 
- En liten stund hinner ni, men då är drt läggdags direkt när ni kommer hem.
- Måste vi äta mer?
- Ja, ät upp det lilla jag la på tallrikarna, annars kommer ni vara ashungriga sen. 
 
45 minuter senare, när de kommer hem. Julie talar.
 
- Mamma, jag är hungrig! Kan jag få mat?
- Nej? Nu är det läggdags. Vi åt ju för bara en liten stund sen. 
- Du är dum!
- Jag tycker att det är dumt att inte äta när det är kvällsmat. 
- Och du är ful!
 
Tackar. 
 
 
 
 
 
 

Joggande lama

Jag har som sagt börjat springa. Anmälde mig i april till midnattsloppet, efter att jag och en polare hetsat varandra lite. Midnattsloppet är i september. Och en mil långt. Alltså måste denna laman satsa. Jag springer ca tre gånger i veckan, och har som plan att öka sträckan med en kilometer i månaden. Denna månaden ska det ökas från 5 till 6 kilometer. Går inte så lätt som jag vill, och jag fick lite extra panik i måndags när polaren klarade av att springa en mil. Mitt rekord är 5,8 km, så jag har en bit kvar. Men i alla fall, igår sprang jag direkt efter jobb. Samma runda som vanligt, men som jag gradvis utvidgas. På den rundan finns en inte alltför angenäm sträcka i from av en ganska brant uppförsbacke. Innan denna branta uppförsbacke finns en lång men inte lika brant backe, så när man väl når mardrömmen flåsar man redan som en överviktig och förbannad noshörning. Det brukar även blåsa från norr, så att man i denna backe slås av en halv orkan i form av motvind. Igår, när jag för andra gången (springer två varv) (var alltså dödstrött) kom fram till helvetet, så började det dessutom att hagla. Hagla?! Redan trött lama. Brant backe. Motvind. Hagel. Man kan säga att jag inte hade turen på min sida. Känner att även om jag får kämpa satan för att nå fram till målet under loppet, så kommer jag i alla fall att klara alla väderhinder på vägen. Go me!
 
 

Tisdagslista

 • Är fortfarande- efter mer än 4 månader- glad över att jag är klar med skolan. Stolt över att jag orkade. Och det är underbart att ha poängen! 200 hp i eng och 45 i sva. Önskar att där var 120 i sv också, men inser att det lätt inte är värt det.
 • Har börjat springa igen. Är sjukt nöjd. Hoppas att det håller i sig även efter sommaren.
 • Julie har kommit i en försenad tre-års-trots-fas. Inte så kul kanske. Men det positiva är dels att hon är barn två, så man tar det lite mindre allvarligt, och dels att Sienna verkar vara förbi sexårstrotsen. Hon är fortfarande askaxig, men mer som en människa och mindre som en tasmansk djävul.
 • Jobbet går ganska bra just nu, trots kommande bedömningar. Ungarna jobbar på och är hyfsat lugna, och vi räknar alla ner dagarna till loooov!
 • På tal om lov så tog jag mod till mig och bad rektorn ledigt den 7e juni, på klämdagen. Hela familjen ska vara i Skanör och fira min moder, i tre dagar, och det ska bli så skönt att slippa åka till jobb därifrån! Dessutom har jag bara två lektioner den dagen, så det är bara en massa planeringstid jag förlorar. Och vem behöver planera den dagen betygen ska vara satta? Not me! Jag ska förhoppningsvis vara på stranden med en öl i näven. 
Ungar på kosläpp i söndags. De hade inte med sig godis och nallar, utan fick dra fiskedamm. Kossorna var inte som jag föreställt mig. De sprang direkt ut och längst bort i hagen, och sen såg vi inte dem mer. Förutom en långsam brun en- alla andra var vita- som försökte bete samtidigt som han jagade efter de andra. Jag frågade Julie vilken ko hon varit om hon varit en av dem. "Den bruna!" Jag och Sienna höll med. Snacka om självinsikt. 

Kalaspiff och shoppingpuff

Idag har Sienna varit på kalas. Det första, av fyra, som ska ske under tre helger. Och då har vi ändå tackat nej till ett! Jag vet ingen som är så social som hon. Medan hon kalasade så hängde vi andra tre på Toftanäs. Först för att handla en regel, men sedan för att vi upptäckte att det inte var lönt att köra hem om och vi var uttråkade. Det visade sig att Julie var väldigt bra på att strosa i affärer utan att ha ett mål. Hon testade cyklar, skateboardar, skor i storlek 35, mössor... och föll pladask för ett par rosa dojor inne på Stadium. "Mamma, jag måste ha dem! Jag betalar från min spargris! Snälla!" Hon fick dem. Skor går ändå åt på löpande band här hemma. Nu är vi hemma igen, och Sienna är ute och äter sitt kalasgodis och testar en ny rockring, Julie rockar också med sin nya ring i sina nya skor... och jag och Kim sätter upp regeln. Målet är att den ska hålla fast vår mya gipsskiva, som ska täcka det förre detta läckande röret. Hade gärna bytt med ungarna. Om jag kunnat rocka. Eller, hade nog helst velat ha godiset.
 
Paketinslagning × 4 i morse
 
 

Jag höll på på trilla

Julie har blivit stor! I samband med ny bilbarnstol och madrassbyte så kände Julie att hon blev lite äldre, och rättade till ett talfel. Man kan tycka att hennes moder borde vara glad över detta, men det är jag inte. Det var ju så sött! Fram till förra veckan sa Julie nämligen "på på" instället för "på att". Tex "Jag höll på på trilla!" Men nu är det slut! Buhuuuu! Kan man skaffa ytterligare ett barn för att få höra tokigheter? Min lilla lilla Puff har blivit stor.
 
 

Ledig dag lyx

Firade Valborg med Quanta-planta gänget igår. Grillade, kollade på eld, kollade så att barn inte gick för nära eld, kollade så att barn höll sig borta från dammarna, kollade var barn tagit vägen... gick hem och åt godis. Lite annan känsla än när man var 17. Höjdpunkten när man är så här gammal är ju att vara jobbledig dagen efter. Julie och Sienna höll sig vakna till 22:30, när gästerna gick, och är således aströtta idag. Jullan har tom dagit en powernap. Jag och Kim har dock varit duktiga! Köpt nya gräsfrön för att för sjuttioelfte gången försöka få fram en gräsmatta. Vi har lite tidspress; har lovat barnen att deras gemensamma födesedagspresent- das Studsmatta- ska inhandlas i maj. Köper vi den nu kommer den att sjunka ner i jordhögen med de få gröna stråna. Så väx gräs, väx! Vi var dessutom på IKEA för att köpa lite husprylar, och är så nöjda med allt vårt pynt. Soffkuddar i mängder, en puff framför nya fåtöljen, blommor.. och en ny madrass till stackars Julie. När Sienna var ett år fick hon en tjock, fin, riktig madrass till sin säng. Julie, som dessutom väger betydligt mer, har fått ligga på den tunna skumgummimadrassen som följde med sängen. Som vi dessutom handlat begagnad. Men nu slog vi till, och ikväll hoppas jag att hon sover gott trots tidigare nämnd powernap. Nu ska jag fixa min cykel, äta lite rester och tvinga barnen att spela spel och lägga pussel med mig. Sen kör vi två dagar till innan riktig helg. Detta hade man kunnat vänja sig vid.
 
Tre vilda barn ❤

RSS 2.0