Julie snackar

Sienna var grym på att prata. Det är hon fortfarade. Med ett ordförråd som en.. betydligt äldre, och grammatik som nästan alltid är korrekt så är det många som blir imponerade. Men när hon var liten var det liksom extremt. Alla reagerade. På ett bra och lite läskigt sätt. Så därför har vi tänkt att Julie inte är så bra på att snacka. Hon var inte lika tidig som Sienna, och utmärkte sig inte heller bland jämnåriga. Förrän nu. Nu har det exploderat, och ungen snackar nonstop! Hon får till och med tyst på syrran ibland, vilket är en bedrift. Och hon är grym! Kan hur många ord som helst, och kör både tre- och fyraordsmeningar. Jag är omåttligt stolt! Och glad, för det är svinkul och underlättar verkligen vardagen. Nedan kommer en lista på saker Julie har sagt sedan vi kom hem från dagis. Inte allt hon sagt dock. Det hade blivit en roman. Med ett deppigt slut, för hon var inte laddad på att lägga sig.
 
Sienna hjälpa den
Jacka hjälpa den
Julie osså cykla
Julie osså bada
Julie osså äpple
Var e väska?
Vad e de?
Mamma sitta dä
Docka ligga dä
Var e Juli napp?
Mamma ta den dockan
Julie annan macka
Tuggummi till tack
 
Kanske inte imponerande för utomstående, men jag tycker att ungen är grym! Måste spela in det också, för det är så himla kul att se tillbaka på i framtiden. Hur jag vet det? Har inga filmer med Sienna när hon snackar, nämligen. 
 
Den lilla papegojan, med Snutte som numera heter Snuttis. Var har hon fått det ifrån? Måste fråga dagis.

Tisdagslista

 • Fick hem förra sva-uppsatsen med posten. Tycker fortfarande att jag förtjänade ett vg, men nu vet jag i alla fall vad de har bedömt efter. Och jag tycker inte att skulden ligger hos mig. 
 • Lyckades, med hjälp av mycket godis och min nya målarbok, genomlida två dryga sva-föreläsningar idag. Nu är de klara! En bok kvar att läsa, sedan är jag redo för hemtentan!
 • Lön idag, vilket betyder att det är dags att betala räkningar.  Älskar att betala räkningar. Nåt med att flytta siffror som är otroligt tillfredsställande. 
 • Julie har nu även skippat tupplurarna på dagis, och det går svinbra!
 • Hann se ett avsnitt av nya serien- 13 reasons why- efter plugg och innan dagishämt. Not bad med lite chill.
En otrolig snygg Julie förra veckan. Innan jag fick barn hade jag alltid en bild av att de skulle vara rena och snygga. Går utför med det. Barn blir liksom smutsiga på väg upp från badkaret, ungefär, och de HATAR att ha snygga kläder. Som att allt fult är skönare? Här i blinkande skor, jeansskjorta och leggings, Siennas nattlinne, fleece, dunväst och keps. 

Julies fem saker

Hittade en rolig lista hos Starbys, där man ska skriva bra saker om sig själv. Jag känner mig inte helt bekväm med att vara så positiv gällande mig själv (mest för att jag är trött och godissugen) så jag laddar upp lite genom att inleda med Jullan. Därefter kör vi Sienna, och om några dagar kanske jag kan vara nöjd med mig själv. Om jag har handlat choklad då. 
 
Julies lista
 
Fem saker jag är bra på: Äta! Leka koalaunge för att få kramar. Berätta precis allt jag ser hela tiden. Tigga tuggummi. Låtsas att mina ben är av gummi så att jag slipper gå. 
 
- Fem saker jag älskar med min kropp/utseende: Min gumpalalla- så jevvla kul när jag slår på den och Sienna skrattar. Min mage som kan ta emot all mat. Mina vackra tänder som kan tugga alla mat. Mina fötter. Mina fingrar som kan nå överallt.
 
 - Fem saker jag är stolt över: Att jag når upp till lampknappen. Att jag kan tvätta händerna själv. Att jag kan prata. Att jag kan cykla. Att jag kan (allt är relativt) tugga tuggummi. 
 
- Fem saker jag är tacksam över: Mina älskade dagisfröknar. Min gosiga mamma! Min roliga pappa! Min asballa syrra. Mina dockor aka älskade, älskade bebisar. 
 
I söndags var Jullan ytterst tacksam över att hon fick leka med Siennas Vaianaprylar.

Fyra dagars partajande

Efter fyra dagars firande av ett stycke femåring är jag helt slut. Sienna är nog snäppet tröttare, och Julie- som håller på att sluta med tupplurar- ska vi inte tala om, men fokus på mig här. Vi har firat Sienna hemma, varit på simhall, haft kalas på Busfabriken och haft kalas för släkt här hemma. Ungen är supernöjd och tacksam och jag är asglad att hon fick så fina och SMÅ presenter. Vi slipper alltså flytta för att få plats. Skönt det. Vad som inte är skönt är att jag har ignorerat plugg i fyra dagar. Ligger kanske inte efter, men jag gillar marginal. Och börjar bli nervös för kvaliteten både på examensarbetet och SVA. Fick besked om att jag på förra delkursen på SVA fick ett g. Inser att jag borde bli glad över det och gå vidare, men jag var helt säker på att jag skulle få vg. Jag var liksom supernöjd och kände att jag satte uppsatsen, och den var bara värd 3 hp. Och så får jag g! Vad händer då med examensarbetet som är värt 15 hp och som jag känner att jag kommer få g på? Trist om det blir underkänt liksom. I så fall kan jag inte börja jobba i höst. Den suger. Så nu ska jag ta tag i mitt liv och satsa lite extra på den. Och läsa SVA-litteraturen lite extra noggrant. Imorgon då. Med nu menar jag imorgon. Nu nu ska jag övertala Kim att se Veep med mig och käka kaka. Innan jag lägger mig kl 20.
 
 

Godnatt gosanka

Välling?
Nä Julie, du får vänta lite. Klockan är bara 17:15.
Zzzzzz...
 
Jahapp. Men egentligen, vad trodde jag? Stökig natt, tre timmar på simhallen, hänga med och storhandla och sedan leka medan mamman städar. Med bara 5 minuters tupplur innanför bältet. Håller tummarna att koman håller i sig hela natten! För jag är också sliten...
 
 

Sienna 5 år

Min älskade, älskade stora tjej fyller fem år idag! Som vanligt- kan inte fatta det, tiden går så fort, ändå känns det som att hon alltid funnits osv osv. Men förutom alla- ack så sanna- floskler, så känns det helt underbart. Jag har en stor, stolt, stark, självständig och lycklig liten flicka. Hon är otroligt vacker, otroligt bestämd, helt fantastiskt smart, smidig, företagssam och beslutsam. Är inte helt säker på att hon är en snäll och bra vän, men hon har många kompisar och hon är fullt medveten om andras känslor. Hon älskar mig och sin pappa och sin lillasyster, och resten av släkten. Hennes idoler är kusin Zandra och min kusin Macie. Väger ca 17 kg, är ca 105 cm lång. Älskar att spela spel, rita, pyssla. Gillar att se på My Litte Pony och filmer på surfplattan. Älskar Vaiana och Trolls. Kan nästan simma. Kan läsa och skriva. Är duktig på matte. Sover mellan ca 19:30-7:00. 
 
Gjorde en intervju med henne, precis som förra året, för att kunna jämföra.
 
Vad är din favoritsak att göra om dagarna?
Att spela spel!
 
Vad vill du bli när du blir vuxen?
Jag vill bli Sommarskuggan (utklädd katt i svt:s barnprogram. Kan ha att göra med att hon såg programmet 30 sekunder innan vi gjorde intervjun).
 
Vad är du riktigt bra på?
Jag kan leka jättebra lekar, och har bra tålamod (say what? Önsketänkande det där med tålamodet)
 
Vilken är din favoritmat?
Macka (Japp! Helst med hallonsyl. Mycket hallonsylt. Hade nog kunnat skippa mackan om där bara var tillräckligt med sylt)
 
Vad får dig att skratta?
Om man kittlar mig eller skrämmer mig. Fast ibland blir jag lite rädd när man skrämmer mig.
 
Vad är du rädd för?
Giftspindlar
 
Vem är din bästa vän?
Amanda
 
Vilken är din favoritfärg?
Rosa, lila, guld, silver, gul och ljusgrön.
 
Vem vill du gifta dig med när du blir stor?
Ingen! Jo, Amanda.
 
Har du någon superkraft?
Att när jag ska lyfta tunga grejer, så kan jag det! Det är en superkraft va?
 
 
 5 eller 15? Min lilla älskling.

Lösning på tråkiga föreläsningar

Har tre långa onlineföreläsningar kvar på på sista sva-kursen denna termin. De hade varit otroligt intressanta, om det inte varit för att jag redan kan deras innehåll. Handlar nämligen om genrepedagogik och cirkelmodellen, något som jag både läst mycket om och jobbat med när jag faktiskt jobbade som lärare. Men jag vågar ändå inte missa föreläsningarna, för på de andra två kurserna har tentorna haft specifika frågor från föreläsningar. Troligtvis kommer de även på denna ha en eller två frågor som man måste ha sett just exakt dessa föreläsningar för att kunna svara på. Förra föreläsningen genomled jag genom att spela wordfeud på mobilen samtidigt. För nästa har jag gått ett steg längre- jag har köpt en målarbok. Man lyssnar aktivt, men somnar inte av uttråkning. Perfekt! Nu gäller det bara att gömma den för Sienna. 
 
 

Tisdagslista

 • Det känns bra med uppsatsen. Är inte stressad alls, än så länge. Samma med sva.
 • Jag och mamma har bokat musikaltitt i Kristianstad i höst. Chess! Med övernattning på hotell. Vet inte när vi sågs själv senast, bara vi två. Tror det var mer än fem år sedan. 
 • Ungarna älskar dagis! Kan inte säga det nog. Underbart att de springer in när de blir lämnade och alltid är nöjda och glada (om än trötta och bråkiga) vid hämtning. Och de är nästan alltid ute. 
 • Mindre än två månader kvar till resan!
 • Finns massor av lärarjobb att söka inom engelska. Blev lite stressad när det kom upp så få på högstadiet, så jag vände ögonen mot mellanstadiet. Kan mellanlanda där medan jag pluggar klart sva, tänkte jag. Och vips fanns där hur många som helst!
Kolla Julies fötter! Sienna ville ha nagelack i helgen. Julie med. Naaaaaaw!

Laddad för sin födelsedag

Sienna är rätt laddad på att snart fylla år. Hon har under de senaste veckorna räknat ner dagarna, och har tjatat både hemma och på dagis. Hon har även, till min förtvivlan, börjat attackera människor som vi inte känner. Kunder i mataffärer, grannar, folk vi möter när vi är ute. Hennes förväntningar har varit skyhöga, och vi har fått skala ner dem lite. Istället för tårta på sängen på torsdagsmorgon ska hon få blåsa ut ljuset i sin macka. Hon får inte stanna längre på dagis för att "få dela ut frukten", men hon får gå dit istället för att hänga med familjen på Skånes djurpark (då skippar vi också det). Dagen efter måste hon dock vara ledig och följa med oss till simhallen. Hon får ha sitt kalas på Busfabriken, men istället för att bjuda ALLA kompisar fick hon välja tre från dagis, medan jag valde tre andra. Och hennes syrra måste få joina. På söndagen firar vi inte med alla vi känner, utan med familjen. Det blir inte tårtkalas, utan en enkel brunch med kakor. Men jag tror nog att hon blir rätt nöjd ändå. Jag och Kim har köpt Elsa och Anna gosedjur, Labyrithspel och 3 läseböcker. Dessutom är en Trolls-klänning påväg, men tyvärr hinner den nog inte fram. Två dagar kvar. Jag räknar också ner. Räknar ner till att slippa nedräkningen. 
 
Ett stycke tjatig fyraåring, som nu snart blir fem. 

Hon med den stabila frissan

Mamma, kan du sätta upp mitt hår i en ny hästsvans? 
Varför funkar inte den du har?
Mitt hår känns inte så stabilt. 
 
 

Adjö påsk

Strax är påskhelgen över. Jag längtar lite. Dels för att kunna sätta barnen på sockerdetox, men också för att jag äntligen får kasta påskriset. Jag satte det nämligen i vatten, så så att det slog ut. Jag är allergisk mot påskris. Underbart. Jag är allergisk mot julgranar också, men dem måste man liksom ha i vatten till skillnad från påskriset. Sienna har haft rätt starka känslor denna påsk. Socker, vilket har gjort att hon antingen är suuuperglad eller superarg, en massa nya leksaker, lek med släkt och polare och häng med oss. Julie har mest gått omkring och varit hungrig (seriöst, vad är det med den ungens mage?) och lekt med sina älskade dockor.  Varje dag tar hon en stund och går iväg på en avancerad docklek. Sjukt sött. Och skönt. Och jag och Kim har chillat och ölat och blivit bjudna på middagar av familj och vänner. Not bad. Men det ska som sagt bli skönt att komma tillbaka till verkligheten. Och förhoppningsvis ska jag jobba extra ett par dagar de kommande veckorna. Behöver lite stimulans. 
 
 En som också fått så mycket godis att hon numera ber om det efter varje måltid. Känns sådär. Sådär.

Glad påsk

Glad påsk!
 
 
 Från två busungar som idag har fått:
 • Leta ägg
 • Få leksaker och godis i ägg
 • Fått göra påskfigurer med marsipan och smält choklad.
Tacksamma? Absolut inte! Mina barn reagerar inte väl på socker, det är bara att inse. Men de gillade i alla fall småponnyna som låg i äggen. Så mycket att Julie inte ens fått röra dem än. Oh well, hon trodde i alla fall att hon fick vara med i leken ett tag, när Sienna i smyg hämtade riddarhästar till henne istället. Nu sover bråkig lillskrik, medan storvrålet sitter astrött och leker med de älskade hästarna. Snart är det dags för kaninklänningar och påskmiddag hos farmor.
 

Julie uppdate

Min lilla lilla bebis börjar bli stor! Hon är snart 22 månader, snackar som en 2,5-åring, bossar som en fjortonåring och är envis som en åsna. Underbart! Förutom envisheten då. Idag satt hon i flera minuter och lekte och pysslade med sina dockor. Bäddade ner dem och klappade dem och sa godnatt. Ursött! Och när vi satt och väntade på maten sjöng Julie- i blinka lilla stjärnamelodi- Julie äta köttbullar. Dessutom är hon mycket känslig. Hon har liksom inte riktigt vuxit ifrån det där stadiet när man lär sig vems känslor är vems, och tjuter konstant när vi läser "sorgliga" böcker. Brås på mig då med andra ord. På tal om det- jag såg filmen Lion igår. Fantastisk! Se den!
 
 
 
 
 
 

Uppsatshumör

Hade en jättebra uppsats-skrivdag idag. En dag då det känns som att jag faktiskt ska klara av helvetesuppsatsen, till skillad från de dagarna då den suger, jag suger, mitt liv suger och allt är helt värdelöst. Man kan säga att jag är lite ambivalent när det gäller skrivandet. Och att det påverkar humöret lite. Men idag gick det alltså bra, så när jag upptäckte att Sienna och Julie inte fått vara utomhus på dagis gick jag villigt med på att låta dem stanna en stund och leka på gården. Sedan tog det dock lite tid att få med dem därifrån. Och lite tid att cykla hem. För att inte tala om tiden att gå över vår gård. Vid ett tillfälle tänkte jag ge upp och helt enkelt sätta mig på en bänk om vänta på att Kim kom hem. Då hade Sienna påbörjat en lek som gick ut på att hon gick sakta, sakta, saaaakta som en gammal gubbe, och Julie fiskat upp sin dagiskudde, som jag tagit med hem för att tvätta, och lagt sig ner för att sova. Men med lite lurande och lockande fick jag dem att hoppa i vattenpölar närmare och närmare ingången, där jag tillslut kunde håva in dem. Nu är de badade och Tyra redo- gissa på vilkas dagis det spelades in?- medan jag sitter och njuter av uppsatsbedriften och av vetskapen att Kim handlat en påse lösgodis till ikväll. 
 
 

Illvrål och gapskrik

Julie var alltså sur igår. Och med sur menar jag rasande. Varför? Önskar att jag visste. Allt var lugnt till ca 18, när de satt ombytta till pyjamas i soffan och jag gick för att värma välling. Jag hade lovat Sienna en kvällsmacka, men kunde inte ge henne den för att Julie fick ett raserianfall när jag kom gående med vällingflaskan. Hon skrek inte precis sammanhängande ord, men kontentan var ungefär att hon inte ville ha välling, napp, snutte, sova, fast hon egentligen ville ha välling, snutte napp och sova. Kaos. Sienna tjatade, Julie gallskrek och hasade sig omkring på golvet.. baklänges. Genom alla rum. Oavsett vad jag gjorde. En paus när jag la henne i sängen, men så gav jag henne snutten- när hon bad om den- och ramaskriket började om. Jag fick panik och tänkte att det är i alla fall bättre med ett nöjt barn och gav den svältande Sienna sin macka, medan Julie hasade in bakom soffan. Julie såg dock mackan- och blev lugn som en filbunke. Macka? Ja, vill du också ha en? Det ville hon, och satte sig nöjt och glatt i soffan. Jag förstår inte mina barn. Julie har tröttnat på korv och har mig veterligen aldrig smakat knäcke. Ändå var det bristen på just den mackan som hennes raserianfall berodde på?
 
 

Tisdagslista

 • Min käre fader har i några år sparat mynt, som han bad mig att växla in och sätta in på hans konto. Med några mynt menar jag drygt 8000kr. Vilket väger bly. Så idag har jag cyklat runt till två banker samt två myntväxlings-ställen, och har blivit av med eländet. Sjukt drygt, men det positiva är att det nu är överstökat! Det har liksom hängt som ett sjok över en, och nu slipper jag tänka på det mer!
 • Det går väldans bra på SVA-kursen, och jag ligger bra till tidsmässigt.
 • Är tacksam varje morgon när jag lämnar ungarna. Aldrig skrik, gnäll eller bråk.
 • De är tysta och ligger i sina sängar. Efter denna kvällen är det fantastiskt.
 • Jag och Kim har beställt hem små My little Pony till ungarnas påskägg, och jag vet att de kommer bli superglada!
Julie efter kvällens raserianfall. Troligtvis övertrött, men då "attacken" började redan 17:30 hade jag inte en chans. Stackars Sienna. En av hennes "tre bra saker" var att Julie slutade skrika. Jag håller med.

Min lilla skrivande skåning

Häromdagen fick Sienna en Vaiana-pysseltidning. Jag hjälpte henne med det mesta, men sedan var jag tvungen att gå mer i tvätten- och bad henne att försöka själv. Det var på en sida där man skulle kasta om bokstäverna för att bilda de olika filmkaraktärernas namn. Hon klarade ett par, men sedan gav hon upp och skrev istället något på pappret. Sin första mening någonsin. Såååå sött! Och skånskt...
 
 

Lillbossen

Bråk man kan ha med en knappt två år gammal tjej, redan innan sju på morgonen. Hon säger att hon är hungrig, jag ifrågasätter det då hon fick en flaska välling kl 4 på natten. Hon blir vansinnig. Hon ber om puffar. Hon får puffar. Hon blir skitsur. Hon vill ha flingor. Hon får flingor. Helt fel! Måste ha annan skål. Får annan skål. Vansinnig. Hon vill ha puffar i den skålen. 
 
Jag orkar inte detta än. Vill ha kaffe och 3 minuters chill först.
 
Lillbossen på förskolan igår. Vansinnig när jag tvingade henne att lämna cykeln för att hämta syrran. 

Fördelar med en femårig storasyster

Det finns många fördelar med att ha en 5-årig storasyster till minstingen. Man har gratis gunghjälp. Den äldsta kan (om hen är lika grym som Sienna då) läsa sagor för den yngsta. Storasystern vill lillsyrran väl och är en hejare på att hitta och hämta napp och snutte. Man slipper sjunga för minstingen, för den äldsta ställer upp. När lillan är tramsig och vägrar äta sin mat, slinker alltid storasysterns ner (jag inser att vi skapar ett monster här). Och mycket mycket mer. Men sen finns det också en nackdel. Och det är att när storasystern töntigt nog går runt och säger Oh my God till allt, då dröjer det inte länge tills den lilla ha anammat det. Och det är sådär, om vi ska vara ärliga. Sådär. 
 
Oh my God

Underbar helg

En härlig helg med spa, familjemys och lekplatshäng avslutades idag med kaffe hos kompisar. Älskar spa! Älskar inte att spa:et var för att fira att min lillasyster fyllde 30, men om jag bara försöker bortse från det faktumet så var det superhärligt. Var där med mamma och syrran (lite taskigt att fira någons födelsedag utan att ha med personen i fråga), och de är lika knäppa som jag- vilket ledde till massor av asgarv. Kunde dock inte sova där, vilket nog inte beror på själva spa:et så mycket som allt dricka, den stora lattén och alla hemskheter som hände. Så lördagen var superchill, vilket var skönt det med. Massa spel med Sienna, mys med Julie, och avslutades med läskig film med Kim. Brimstone. För skrämmande för mig. Och idag var det soool! Vi hängde på en nyfunnen lekplats i flera timmar, innan vi bjöd hem oss till kompisar på kaffe. Älskar när man vågar släppa det stela och göra sånt. Beror nog på solen. Då blir man lite piggare och gladare. Nu ska ungarna nattas, sedan blir det en till film. En verklighetsbaserad om en bortadopterad pojke från Indien. Jag kommer att tjuta. Dessutom ska jag gömma en liten plastkrokodil. Har börjat reta Kim med den. Jag har jätteroligt. Sammanfattningsvis, mycket härlig helg, om man bortser från allt det hemska som spökar.
 
Lekplatshänget. Sooooool!
 
 

Trögfattade föräldrar

Julie kräktes på mattan igår efter dagis.
Hostade hon för mycket? Hade hon satt i halsen?
Sedan kräktes hon på kvällen.
Men vad sjutton, har hon ätit nåt konstigt på dagis?
Spydde ner hela sin säng.
Magsjuka. Lär bli jobbig natt. Hon får sova i min säng på en hög handdukar.
Sova hela natten utan problem och utan att kräka. Vaknade ashungrig. 
Nice, magsjukan är redan över! Världens lättaste magsjuka. Hääär älskling, får du en full flaska välling. 
 
Den var inte över. 
 
Chockad och nyduschad igår. "Neeeej bada!" gallskrek hon. Snuttan. 

Klädförberederskan

Varje kväll tar jag fram morgondagens kläder till ungarna- i samråd med Sienna. Då har man liksom eventuella tidskrävande bråk gjorda redan, och slipper dessa på morgonen. Efter att jag lagt fram kläder brukar Sienna förbereda lite extra- något som jag tycker är så sött att jag håller på att svimma. Hon lägger nämligen upp kläderna som en docka, för att se outfiten framför sig. Uuuuurgulligt när man är fem. Jag undrar om jag tycker samma sak när hon är 15.
 
Dagens kläder, fotade igårkväll

Otroligt osynkade

Klädmatchade ungarna. Nu gör jag det inte i smyg längre, utan köper helt kallt exakt likadana kläder till dem. Kim har gett upp. I alla fall, som vanligt var jag ypperligt nöjd med ungarnas matchande utstyrsel, och bad att få ta en bild på dem tillsammans. Gick sådär. 
 
Julie vägrade kolla och Sienna såg tandlös ut
 
Sienna såg ut som att hon smidde elaka planer
 
Sienna började deppa ihop och spanade flyktvägar
 
Sienna blev bra och Julie... stack

Tisdagslista

 • Kan man skriva vädret igen, utan att verka urtjatig? Älskar sol!!!
 • Att jag hittade så mycket fint till flickorna. Och att de blir så tacksamma för kläder!
 • Planerna för syrrans 30-års dag. 
 • Är glad att äntligen ha tid att skriva på examensarbetet, plugga sva, göra ärenden och umgås med flickorna. Pluggar nu 150%. Känns som 50% om man jämför med de tre senaste månaderna. 
 • Alla roliga saker som är planerade inför sommaren.
Sienna testade allt nytt och la sedan fram favoriterna. Naw!

Vårshopping

Shoppade lite kläder till ungarna idag. Man får passa på när man hittar saker på rea! Visserligen hittade jag inte det de behövde på rea, men jag hittade en massa annat. 3 klänningar, 7 par trosor och 4 par strumpbyxor till Sienna. 1 klänning, 1 vårväst och 1 hoodie till Julie. Och smink och strumpor till mig. Not bad! Och med en kompletterande fleece-beställning och solhatts-beställning äro ungarna nu vårredo. Lagom till solen! 
 
 

Stor nog för spel!

Jag älskar att Sienna har blivit äldre. Förutom lyckan i att vi kan leka dunkgömme, kan hon nu även spela spel på riktigt! Vänta bara, om ett par år är det vi som nötar monopol. 
 
 

Det går framåt...

Det går framåt...
 
 

Påskris vs marsipangris

"Ta på skorna. Jag ska bara sätta blommorna vatten så går vi sen."
"Man mamma, det är ingen blomma!" 
"Nä, men du fattar. Det är en växt ju."
"Jaja, sätt marsipangrisen i vattnet då"
 
 
Tokungen med färdigpyntat påskris. Vi kör marsipangrisen till jul istället. Och den vattnar vi inte.
 

Soldag hos Josse

Sooool idag! Vilken lycka! Har varit utomhus i princip hela dagen. Då vi saknar trädgård våldgästade jag och ungarna Josse. Jag inledde med att stolt berätta att vi inte hade någon tid att passa och att jag till och med förberett Julies kvällsvälling, så hon visste ungefär var ribban låg och hur länge vi tänkte stanna. Medan hon och hennes sambo röjde i trädgården sprang mina vilddjur omkring och störde och jag bar lite tafatt omkring pinnar. Krattade även lite löv, som jag sedan inte vågade plocka upp på grund av insekter. Har inte mycket för det, för jag la mig sedan och chillade på gräsmattan- och nu kliar det på hela kroppen. Har nu mardrömsfantasier om fästingar. Vi avslutade dagen och besöket med pizza, innan jag och ungarna körde hem. Båda däckade i bilen. Och vaknade och grät lagom till vi kom fram. Härligt. Men nu är de omnattade i sina sängar, och jag ser fram emot en lååång och härlig natt. Innan tvätt-tiden börjar kl 7 imorgon. 
 
 

RSS 2.0