Mönsterpappan

Sak som jag bara kunde drömma om innan Kim blev föräldraledig på heltid; att jag skulle komma hem till ett dukat bord med maten färdig, i en ren lägenhet där även frysen frostats av och nappar kokats, och få höra om en härlig utedag de haft tillsammans. Och dessutom satt han sedan självmant och lekte med Sienna efter maten, istället för att slänga sig på soffan. Tror att denna praktiktiden har varit lärorik för oss alla! Men nu är jag rätt glad att den snart är förbi. Känner mig otillräcklig här hemma, och saknar ungarna så att jag håller på att spricka!
 
 

Tisdagslista

 • Var hemma hos en lärare idag, och samrättade sexornas nationella. Hade urkul! Och det var jättelärorikt.
 • Testade av en slump en storlek större på kläder på Julie idag. Och de passade! Tur jag testade dem, så att vi inte missade en hel storlek.
 • Bara tre praktikdagar kvar!
 • Snaaaaaart sommar!
 • Älskar att jag har blivit bättre på att köra bil. Känner mig mycket tryggare.
Min älskade knubbsäl i sina fina kläder. Lackade loss totalt när hon inte fick mobilen.

Mina stora flickor

Idag har både Sienna och Julie blivit typ tio år äldre, i mina ögon. Sienna har varit på kalas på Leos lekland, med några dagiskompisar- alla sex år! Och jag har smugit omkring och hållit koll på henne och försökt låtsas att hon inte alls fyllde fyra i veckan, utan är minst lika mogen som de stora flickorna. Och Julie fick för första gången leka själv en stund på Leos, utan att släpas med efter storasyrran. Hon dissade mig totalt och roade sig till det yttersta med bollar, stora legobitar och stora ytor- och smet iväg så fort jag blinkade. Dessutom älskar hon att öva på att stå, och skrattar så hon skriker när hon tappar balansen. Ungen har även läst sig att kasta en boll, och älskar nu bollekar. Hon är ingen bebis längre! Jag förstår inte hur detta gick till. När man är gravid är varje dag lika lång som en vecka, minst, men när barnen väl är ute så poff- så har ett år gått. Snopet. Skönt att det snart är sommar, så att jag kan få njuta massor av mina stora små vilddjur! 
 
Julie har dessutom äntligen börjat jollra! Och det är så sött att jag smäller av!

Utefödelsedagen

Saker för en lyckad utefödelsedag: 
 • Sooool! Hur kan man ha sån flyt att det blir strålande solsken och nästan helt vindstilla? 
 • Alla som tackat ja höll sig friska och kom! 
 • De flesta föräldrarna lämnade sina barn, vilket gjorde det mycket mindre stelt.
 • Ungarna hade askul och ingen gnällde. 
 • Korven, saften och muffinsarna slank ner, förutom hos en liten polare- som hellre åt gurka.
 • Fiskedammen uppskattades
 • Ungarna roade sig själv nästan hela tiden
 • Sienna blev superglad för mina presenter.
 • ..och jag blev glad att hon inte fick något stort och platskrävande!
Sienna och Julie går igenom alla fina presenterna. Väska, brillor, nya pärlor och pärlplattor, lego, halsband, tröja, barbiekläder och annat pyssel. Perfekt!

Borta alldeles för mycket

Att praktisera är kul, men det fungerar inte särskilt bra när man har två små barn. Jag är hemifrån mellan 7:30 och 17:30, och ungarna lägger sig klockan 19 respektive 20. Jag är för trött för att orka leka, läsa... duscha, städa, laga mat, och fungerar ungefär lika väl som en koala på drogor. Det värsta är dock inte hur trött jag är eller hur mycket jag saknar barnen, utan hur mycket de saknar mig! Julie har börjat vinka hej då så fort jag lämnar över henne till Kim, även om jag bara behövde händerna fria för att värma välling. Och Sienna tror att jag ska gå varenda gång jag passrar hallen eller hämtar något i min väska eller jacka. Naw! Bara en vecka kvar. Praktiken har varit en nyttig erfarenhet för lärarmig, men för mammamig har den inte varit någon hit. Inte för mina böcker heller. Har typ 20 stycken på kö. Har nog aldrig hänt innan. Längtar till maj då jag kan chilla med att bara ha skola och Julie. Och till juni, då jag verkligen ska vara ledig och gosa med mina barn!
 
Idag hann jag äntligen se Sienna testa sina nya rullor! Och så duktig hon är! Jag är sjukt stolt.
 
 

Sienna 4 år

Jag härmade Cissi, och gjorde en födelsedagsintervju med Sienna. Gick sådär. 
 
Vad är din favoritsak att göra om dagarna?
Att se på läsplattan! (Surfplattan. Sorgligt. För att försöka verka som en bättre förälder frågade jag tjatande om det inte fanns något mer hon gillade. Att leka under hökens vingar, svarade hon. Första gången vi gjorde det var idag. Suck. Vad hon borde ha svarat är: bygga med pärlor, bygga pussel, spela spel, gunga, bada, vara utomhus och leka.)
 
Vad vill du bli när du blir vuxen?
Jag vill laga grejer. (Va?! Senast förra veckan skulle hon bli astronaut, lärare och polis.)
 
Vad är du riktigt bra på?
På att åka rymdraket (Va?) och åka rullskridskor (intervjun gjordes i söndags. Då hade hon testat rullskidskorna en gång i hallen... och trillat.) Hon borde ha sagt att hon är asgrym på att klättra, bygga pussel och cykla. Och snacka!
 
Vilken är din favoritmat?
Korv och bröd. (Say what? Varför  är det alltid de jäkla köttbullarna och pannkakorna du tjatar om då?)
 
Vad får dig att skratta?
Du får mig att skratta. (Artigt, men inte helt sant. Jag skäller mest. Rätt svar var: att bli kittlad, Julie och snapchat, samt roliga djurfilmer på youtube, och djurbilder på instagram.)
 
Vad är du rädd för?
Enorma spindlar. (Mmm, men senast idag sa du ju att du älskade spindlar?)
 
Vem är din bästa vän?
Alla på dagis! (Synd för dig att vi äntligen har fått en ny dagisplats till dig, och att du har bara har en månad kvar med dina polare.)
 
Vilken är din favoritfärg?
Gul, vit, svart, brun.. röd (Jag upptäcker att hon tittar ner på sin gula minionklänning, som har exakt de färgerna. Fantasifail. Rätt svar: gul, lila, rosa och turkos.)
 
Vem vill du gifta dig med när du blir stor?
Med en kille eller tjej? (Det får du bestämma själv.) En tjej då! Med Matilda. Och Charlie. Och en kille, kom jag på. Tage! Kanske bara Tage faktiskt. Eller Tage först, sen Matilda och sen Charlie. Jag kan inte fatta att jag glömde Tage. 
 
 
Min älskade fyraåring
 

Tisdagslista

 • Det gick verkligen superbra när min handledare var på besök och såg mig hålla i en lektion i torsdags. Överöstes med beröm. Niiice!
 • Ser ut som att det ska bli sol på lördag när vi har utomhuskalaset. 
 • Kim har verkligen blivit en mycket bättre pappa och sambo under dessa veckorna när jag har praktiserat. Han har större förståelse för vad som krävs när man är hemma med ungarna, och verkar dessutom uppskatta deras sällskap mer. Och han anstränger sig till tusen för att de ska ha det bra!
 • Snart sommar! Och vi har jättemycket roligt inbokat i juni. Längtar!
 • Eleverna visar förtroende för mig trots att jag bara har varit på skolan några veckor. Jag känner att jag trivs där. Bra att veta om det dyker upp en ledig tjänst i framtiden!
Min älskade lilla gos. Som jag saknar henne när jag är borta hela dagar. Tror hon saknar mig med. 

Julie tar över

Jag är väldigt bestämd med att barnen inte ska sova i våran säng. Det förstör både deras och min sömn, och även om det kan vara supermysigt så är det en dålig och ohållbar vana. Sienna fattade tidigt galoppen, men Julie är lika envis som en hyena. Och eftersom knubbsälen har trumfkortet att Sienna vaknar om hon vrålar, så kommer hon likförbannat in i min (Kim har sedan ca tio månader hängt majoriteten av nätterna på soffan- gissa varför?) säng vareviga natt. Vi har sedan ett par månader tillbaka möblerat om, så att det ska passa den lilla damen. Sovrummet ser inte klokt ut, men sängen täcks på två sidor av väggar, vilket minskar risken för att hon ska trilla ner. Och idag rök våra doftljus vi har haft i fönsterkarmen, och ersattes av leksaker. Så att Julie när hon vaknar klockan 05:30 på morgnarna kan stå och leka lite i fönsterkarmen medan jag försöker öppna ögonen, istället för att kasta hårda ljus på sina- och mina- fötter och vråla hysteriskt. Bestämdhet i all ära; jag kan känna lite att Julie har vunnit denna matchen. Med hästlängder.
 
 

Siennas första kalas

Idag har vi firat Sienna, med släkten. På onsdag ska jag, Kim och min mamma fira henne med pizza och bakelser och cykeln. Och på lördag är hennes utomhusbarnkalas. Någon är sådär bortskämd. Nöjd med dagen är hon i alla fall. Kanske mest med presenten från moster Frida och Danne- rullskridskor! Hon har varvat mellan dem och sina nya Frostskor av Annika, till grannarnas stora förtvivlan. Jag är rätt nöjd med att Kim är pappaledig två veckor till. Han har rullor, och kan åka. Det kan inte jag. Kan bara föreställa mig Siennas besvikelse när hon sett sin moder flaxa omkring som en bambi. Nu är Julisen däckad, Kim ivägskickad till korpen och Sienna placerad framför läsplattan. Om en timme är jag nergrävd i sängen. Nice!
 
Sienna och hennes älskade gammelmorfar 

Julie tio månader

 • Sover från 19-05:30, med en hämtningspaus mitt i natten.
 • Två tupplurar om dagen, ca 1,5 h vardera.
 • Har två framtänder där nere.
 • Kryper överallt och snabbt... Men med ena ben3t fram!
 • Ställer sig konstant mot saker.
 • Går längs med möbler, men lite tvekande.
 • Älskar mat och jordgubbar! Och allt annat. Skriker hysteriskt när vi är i köket om hon inte får mat. Samma om hon hör micron. Vällingbesatt.
 • Älskar att bada. 
 • Både mammig och pappig.
 • Älskar att bli buren.
 • Älskar Sienna!
 • Kan vinka och klappa och banka.
 • Kan kramas och mysa. 
 • Ger pussar ibland, men mycket sällan.
 • Gillar att sitta i vagn, om den rör sig.
 • Älskar att stå i min och Kims säng och titta ut genom fönstret.
 • Väger 9,3 kg
 • 72,5 cm lång
 • Och alldeles, alldeles underbar!
 

Kvävningshysteri

Trots första hjälpenkurs och viss erfarenhet är jag och Kim fortfarande hysteriskt rädda för kvävning. Inte för att vi ska kvävas då, utan Sienna och Julie. Sienna? Som snart är 4 år? Japp. Vi har dock tagit oss samman, och ger ungen riktig mat och inte flytande. Med Julie är det tyvärr värre. Vi har tagit oss vana att helmixa vår mat till henne, men nyligen slog det oss att hon snart fyller 1 år! Många bebisar börjar på dagis då. Och inte sjutton får de mixad mat. Så nu har vi börjat ge henne bitar. Typ. Kanske påminner de mest om smulor, men ändå. Babysteps. Hon klarar det utmärkt. Jag och Kim har höjt vårt blodtryck rejält. 
 
 

Inslagen födelsedagspresent

Sienna fyller år om en vecka. Hon ska få en fin Frozencykel. Bråk vi har haft om den:
 
Kim vs mig- om huruvida hon ska få en så pass (16 tums) stor cykel. Jag vann.
Kim vs mig- om huruvida det ska vara Frozen på den eller inte. Jag vann, Frozen it is.
Cykeln vs mig- om huruvida den ska ha fotbroms eller inte. Cykeln vann, enbart handbroms.
Kim vs cykeln- om huruvida dens sadel ska fästas. Kim vann, den har en sadel. 
Cykeln vs mig- om huruvida de fina Frozenklistermärkena ska sitta fast fint eller flaxa. Cykeln vann. 
 
Nu är den dock ihopskruvad och fin, och vi har klippt till en stor kartong som vi har placerat den i. Jag har slagit in eländet, och vi har gömt den jäkligt bra. 
 
 
Sienna kommer inte att ana någonting.

Ullaredsfynd

Hängde på Ullared igår. Min shoppinggalna, sminkälskande, hudvårdsproduktbesatta lillasyster har aldrig varit där! Så igår när hon fyllde år kastade jag, mamma och Annika in henne och oss i bilen och körde dit. Vi hade grymt roligt. Givetvis kom jag hem med en hel hög med saker till mina ack så bortskämda barn, men det går ju inte att låta bli. Jag delade dock upp presenterna rätt bra, och gav dem bara kläder, shampoo och badskum och varsin leksak igår. Sienna fick en spindelmannendräkt, och går nu under titeln Spiderflickan. Hon drog på sig dräkten vid 06:02 i morse, och har bara haft den av sig under de timmarna vi hängde hos min mamma i eftermiddags. Inte för att hon ville, utan för att den blivit genomblöt då hon ägnade förmiddagen åt att hjälpa mig baka och diska. Lycka. Julie fick en bok. Den kastade hon snabbt på mig, efter att hon besviket konstaterat att den inte gick att äta, och har vägrat se på den sedan dess. Hur kan jag, das Bokmal, ha fått en unge som hatar böcker? Jag förstår det inte! Men skam den som ger sig. Vi kämpar på. Jag gillar i alla fall böcker, så nu ska jag kasta mig i badet och läsa den jag köpte igår. Och inte sjutton tänker jag tjura för att den inte går att äta! Jag har chips...
 
Spiderflickan, fotat medan jag fortfarande låg i sängen i morse
 
Spidey och Julie. Varför har vi en simring i sovrummet, kanske ni undrar? Jag kan eventuellt ha köpt en extra till Sienna, och blåste upp denna för att se om den fortfarande funkade eller om hon skulle få en ny direkt.
 
Spidey i förkläde för att inte förstöra kostymen, då den bara kan handtvättas. Gick sådär. Sienna testade nämligen att ha den som halsduk runt Julie efter maten. Julie svarade med att spy. Det kanske inte var för att jävlas dock, utan för att hon kan ha varit lite körig i magen. Ungen åt nämligen en snigel igår. Kim hann få ut det mesta av skalet, men inte det andra... Mums. 

Tisdagslista

 • Känns inte lika awkward att svansa efter en lärare längre, utan praktiken är nästan enbart kul. Alla på skolan har liksom vant sig vid att jag är där som en liten störig fluga och spionerar. 
 • Ullared på lördag!
 • Resan nästa månad!
 • Jag har fått nya linser, och kan nu seeeee! Helt fantastiskt. Jag fattar inte hur jag har klarat mig innan.
 • Jag kommer inte hem förrän 17:30 på kvällarna. Är heeeeelt slut. Och ändå njuter jag mer av mina barn än vad jag någonsin gjort, tror jag. Längtar till sommaren när vi får hänga på heltid utan att stressa för skolan. 
Sienna håller sven i handen när hon sover. Naaaaw!

Svåra engelsktal

Sienna älskar sin Surikatbok och vill gärna läsa den (räkna surikaterna) sjuttio gånger om dagen. Nu verkar hon dock ha tröttnat lite på att höra sitt eget tuggande, för jag hörde precis hur hon övergick till att räkna på engelska. Gick sådär. One, two, three, four, five ... fourteen, fifteen, sixteen... ähm... sjutteen. Höll på att sätta kaffet i halsen. Huuuuuur håller man sig för skratt när ungar gör sånt? Jag klarar det verkligen inte. 
 
 
Sienna gungar Julie
 
Julie gungar Sienna

Helgen i bildform

Förutom att låta Julie flyga från vagnar, så har vi hittat på annat kul denna helgen. Nedan kommer lite bilder från våra äventyr. Det kan vara så att det inte är superspännande grejer vi gjort. Jag kan eventuellt ha saknat mina barn så mycket under veckan att jag var tvungen att föreviga varenda ögonblick, oavsett om det var roligt eller inte. Och det kan vara så att jag inte riktigt kan välja en bild och måste lägga upp alla. Det kan också vara så att alla bilder nedan är jätteväsentliga och intressanta. Fast troligtvis inte, om man inte är typ ungarnas mormor. Möjligtvis inte ens då.
 
Julie fick testa mer i fredags. Slurp sa det, sen var den slut. Ännu en familjemedlem som diggar socker.
 
Harmonisk bild som inte speglar verkligheten. I verkligheten krälade Julie nämligen fram och tillbaka över pusslet för att reta Sienna, medan Sienna skrek som att någon doppade hennes tår i tjära. När vi försökte ignorera Julie satte hon sig helt sonika på pusslet. 
 
I lördags besökte vi Sularpsfarmen med min morbror, hans fru och en av mina småkusiner. Julie fick ananas och gjorde sitt tidigare nämnda huvuddyk, och Sienna fick se en tupp live för första gången.
 
Vidare till en svampgård. Här fick stadsungen se en get. Och hon vågade klappa den!
 
Lek med mina småkusiner och deras polare. Sienna kände sig stoooooor!
 
Julie kände sig utanför
 
Sienna pausade leken för att hjälpa Lasse, das morbror, att slänga lite pinnar
 
Och idag har ungarna lekt koja med moster Frida
 
Myyyyysig helg! Nu är jag uppladdad- fast lika trött (trots sömn!!)- inför en ny vecka!

Lista

Fick en utmaning av Mirre att svara på några frågor. Vilket jag inte är sen att göra, då det nästan är i topp med att skriva listor!

 

1. Vilken är din favoritglass?

Har ingen just nu! Fast jag älskar mjukglass med tuttifruttiströssel. Ej att förväxlas med karamellströssel. Då blir jag sur.

2. Vad skulle du göra om du vann en miljon, även om du lever i ditt drömliv?

Köpa ett hus. Och resa! Och shoppa något. 

3. Vilken är utan tvekan din bästa tvserie?

Orange is the new black och Game of Thrones. Och Bron! Omöjligt att välja. Framförallt eftersom Sienna just nu leker Dr Macstuffin på sitt rum, med stooooor inlevelse, och snackar med Lammi och Fuffe och Sally medan jag skriver. 

4. Hur hanterar du en situation om du är i ett stort rum med massa folk och du ingen känner? då det förväntas att man ska vara social ex på en fest/kalas/jobbfest osv

Katastrofalt! Är så blyg att jag verkar högfärdig och bitter. Blir mycket bättre efter ett par öl. Då slutar jag dessutom darra, vilket är ett plus. 

5. Vad är du nöjdast med med dig själv och varför?

Jag tycker själv att jag är rolig. Superpraktiskt då jag även är lättroad, och kan få mig själv att skratta.

6. Hur länge har du och din man/sambo varit ett par

8 år... Imorgon! Kom Kim på idag. Oj så romantiska vi är. Förra året upptäckte vi det i tvättstugan, när vi bokade ny tid. Detta är ändå ett steg upp. Nästa år kanske vi till och med köper blommor till varandra.

7. Om du hamnar i ett bråk, hur hanterar du det, är du den som tar fighten eller som tar emot?

Beror på vad bråket gäller och vem det är. Backar nog rätt lätt om jag känner att det inte ger något, men jag ändrar sällan åsikt. Är dessutom alltid ärlig med vad jag tycker. Även när jag inte bråkar. Det kan dock leda till bråk. Haha.

8. Vad dras du till för bloggar, vad är viktigt på en blogg, vad ska finnas med anser du?

Just nu är det såklart barnbloggar. Helst där någon har ungar i samma ålder. Annars gravidbloggar. Då sitter jag och är bitter för att alla mår bättre än vad jag gjorde.

9. Vem är bästa programledaren anser du på tv?, varför?

Ser inte på tv. Men jag har ju favoritserier? Netflix och dreamfilm löser allt!

10. Har du träffat någon kändis och pratat med & i vilken situation var det då i så fall?

Råkade cykla på Ola Salo en gång. Pinsamt. Ännu mer pinsamt att jag efteråt bad honom om en autograf, och berättade att jag var tvungen för att min mamma var besatt av honom.

11. Vilken är den roligaste sporten att utföra eller se på?

Utföra är ridning eller skidor. Se på är nog fotboll. Sport är väl inte sådär jättekul, tycker jag. Fråga igen när Sienna och Julie börjar sporta. Då är jag säkert besatt. Hoppas de inte börjar med typ curling...


Flygande knubbsäl

Priset för världens bästa moder går idag till moi!
...eller inte. Stod och kollade mobilen, när Julie bestämde sig för att leka flygekorre och kastade sig ut vagnen. Huvudet först. Ner i en grusparkering.
Fördelar:
 • Det var inte en betongparkering.
 • Det kom ingen bil.
 • Jag kollade i alla fall inte Facebook, utan en väldigt väsentlig vägbeskrivning då jag var helt lost.
Men ändå. Hur jäkla svårt är det att spänna fast sin dotter, när man vet att hon är på g? Stackars min lilla knubbsäl. Efteråt grät hon så mycket att hon däckade. Då funderade jag, lika lugn som vanligt, på om hon fått hjärnskakning. Det hade hon inte. Det visade sig att det var dags för hennes tupplur. Och när hon vaknade hade hon som tur är glömt att hon slagit sig, så det gjorde nog inte sådär jätteont egentligen. Kim tyckte dock att det var sådär, meddelade han mig när jag och flickorna kom hem och han såg ungen. Lika förstående som vanligt.
 
 
 
 

RSS 2.0