Sommarenformiga

Jag och Kim har denna sommar märkt att vi är lite enformiga i våra semesterplaner. Varje år: 1. Åker vi en vecka till ett varmt ställe 2. Besöker vi Tosselilla en dag 3. Tillbringar vi några nätter i Skanör med min mamma 4. Hyr vi en stuga vid Luhrsjön i tre nätter. Jättemysiga saker, allihop! Men de gör att vi varken har pengar eller tid att göra något annat. Varit på Astrid Lindgrens värld? Nope. Lalandia? Nope. High Chaparall? Nope. Kolmården? Not so much. Så nästa år ska vi försöka tänka utanför vår lilla box. Förhoppningsvis involverar det ändå en utlandsresa, men det andra kan twistas om lite. Tveksamt om vi klarar det dock. Vi älskar liksom allt. Får satsa på att tjäna mer pengar istället? Och skippa alla lediga chill-stranddagar. Låter sunt ju. Not. Åh well, har ett år på mig att fundera ut hur vi ska komma över detta ypperliga i-landsproblem. Så länge njuter jag av att vara ledig! Även om lite jobbsug faktiskt har smugit sig in i tankarna...
 
Tosselilla förra veckan 

High five

I lördags var vi på High five. Det är som Big slap- en cool musikfestival- fast för barn. Eftersom jag inte är så förtjust i musik, och biljetterna var asdyra, tänkte vi inte gå. Sedan såg Sienna en affisch med artisterna och blev hysterisk, vi fick veta att bästa kompisgänget ska dit, samt att vi kunde få biljetterna för halva priset- inom loppet av en timme. Vi beställde biljetter. Så i lördags klockan 12 stod vi i en aslång kö, för att komma in på festivalområdet. Där inne tillbringade vi sedan de nästföljande åtta timmarna. En form av tortyr. Sitter hellre i ett flygplan i åtta timmar. Där var barn överallt. Där var långa köer överallt. Maten var asäcklig (jag smet ut och handlade falafel). Jag tog en öl, Kim blev frestad och drack tre, vilket gjorde att jag fick hålla mig till cola resten av dagen. Sienna och Julie ville testa alla hoppborgar, så vi köade och köade och köade. Och när artisterna uppträdde satt barnen på våra axlar. Jag. Är. Inte. Så. Stark. Dagen därpå fick jag roa mig med alvedon och blixtrande huvudvärk på grund av rygg- och nackont. Men Sienna njöt! Oj vad hon njöt. Samir och Viktor. Theoz. Pidde P. Två unga tjejer, Agnes Frisk och Felizia K, som Sienna inte kände till sedan tidigare men nu gillar. Och Marcus och Martinius. Jisses vad hon var nöjd. Värd all smärta. Måste dock komma på en plan för nästa år; träna rygg och axlar eller övertala Kim att gå dit med henne själv. Tycker att det sistnämnda låter som en bra plan. Undra om han håller med?
 
Fotocred Jessica eller hennes syrra Paulina

Postnord, yey...

Är ute efter ny skolväska till Sienna.
Hittar snabbt alternativ.
Sienna väljer ett av dem.
Jag hittar gympaskor och en t-shirt på samma sida, på rea.
Är mycket nöjd. 
Beställer sakerna. 
Får korrekt bekräftelsemejl direkt.
Får mejl att varor skickats dagen därpå.
Är mycket impad av hastigheten.
Får inom en timme sms att jag ska boka dag för hemleverans.
Inser att vi ska iväg, och att jag vill ha sakerna till ett utlämningsställe... vilket jag faktiskt klickade i också. 
Ringer postnord. 
"Men detta kollinumret är till en William?"
Tydligen bor det en William i samma hus som jag, som har köpt sakerna jag ville ha, betalat för dem med mitt kort och nu måste hämta dem själv. Det blir ju rätt svårt? 
"Vi kan ju köra hem sakerna till dig? Då kvittar det vem som hämtar ut det!"
Fullt logiskt. Suck. Undra om det bor en Lisa i Williams hus också? 
 
Tuffingen som ska få adidasväska, adidassneakers och adidaströja inför skolstart. Årskurs ett! ❤
 

Regninga Luhrsjödagar

Varje sommar tillbringar vi några dagar i två små ministugor i Hästveda. De är 9 m². Sienna, min mamma och ibland Frida bor i ena, och jag, Kim och Jullan i andra. Nära till sjö med lekplats, pizzeria och glasskiosk. Allt man behöver. Tänkte vi. Tills vi kom på plats i år och kollade väderprognosen. Tre dagar fyllda med ösregn. Inte rimligt lite smådroppande, utan skyfall! Orimliga mängder. 62 mm imorgon. Inte 6,2. 62! Det går ju inte ens. Kan en stuga flyta iväg? Vi hann bada en timme när vi kom hit, men nu är det igång. Detta blir spännande. Vi har öl, godis, fulltankade mobiler och spel. Hur länge står vi ut? Vem bråkar först? Blir det en live-version av Cluedo? Drunknar vi? Spänningen är olidlig. Jag är mest nyfiken på hur vi ska lyckas grilla ikväll.
 
 
 
 

Barnens lekdejter

Sommarens mönster.
 
"Ungar, idag ska vi bara vara hemma och chilla!" (Alla nöjda)
 
"Kan jag få leka med Tilda/Selma/Robyn/Alice/Lovisa?" (Sommarlovsmorgon är slut och barnen börjar bli rastlösa)
"Nej, bara chill idag. Vi har tusen vuxensaker- städ, tvätt, packa, fixa mat- att göra."
 
"Sienna/Julie... Vincents/Elins/Tildes mamma smsade och frågade om du ville leka." (Två barn skickas iväg eller kommer hit eller lämnas och hämtas eller ska träffas ute- medan jag och Kim ränner omkring som vesslor och försöker hinna med allt, medan vi sköter all smskontakt med hämtande, lämnande, mottagande förälder). 
 
"Mamma, kan vi se en Sune? Ellet spela kort? Klumpeduns!!" (Det är kväll och vi har precis fått hem våra barn och iväg andras, samt kastat i oss mat)
"Nej, klockan är mycker och ni ska sova" 
"Men du looovade!" (För åtta timmar och två lekdejter sedan ja)
"Eftersom du var iväg med Vera idag så hann vi inte, men imorgon kan vi göra det". 
 
Tills nästa sms kommer...
Längtar tills ungarna har egna mobiler och kan sköta sina egna lekträffar. Behöver seriöst en almanacka för att få ihop Siennas aktiva sällskapsliv. Idag är hon hos Vincent, som hon ska till Barabadet med. Inte alls hispigt för mig som ängslig moder, att överlåta ansvaret på badande sjuåring på förälder som jag aldrig har träffat. Inte alls. Å andra sidan, tänk stressen när de är tonåringar? Kanske inte alls längtar till de är tonåringar, ändå. 
 
Kompisälskarna på väg till High five (barns Big slap) igår 
 

Tisdagslista

Här kommer en tisdagslista! Fast i ärlighetens namn var jag tvungen att kolla så att det faktiskt var tisdag. Älskar lov! 
 
  • Vårt uterum börjar bli riktigt fint.
  • Hade en mysig dag på Kiviks marknad. Lite karusellåk, köpt obligatoriska lakritsremmar och munkar, käkat langos och barnen har köpt krimskrams. 
  • 3,5 månader kvar till USA!
  • Tog mig ut och sprang en runda, trots att jag verkligen inte var sugen. Och det gick bra!
  • En ledig vecka är framför oss.
Lottköparen Sienna

Inga småttingar

Mina barn har blivit så stora! Julie var precis själv hemma hos en kompis, och käkade lunch där och lekte utan problem. Och Sienna har blivit för stor för plåster med mönster, tycker att barnteater är pinsam och sover till halv nio på morgnarna. Vad hände!? Snart går de väl på gymnasiet båda två. Snyft! 
 
 

Lekungar

Sommarlovskänslan är på topp! Inte för att jag gör sommarlovsgrejer, men för att barnen gör det. I förmiddags veckohandlade vi och sedan sprang jag hem (var tvungen att skriva det, för jag är sååå nöjd och skryt är dubbel glädje. 7 km för den som troligtvis inte alls undrade). Men sedan dess har här varit lek. Först stack Sienna till en kompis, och sen stack Julie till en. Därefter kom Sienna och kompisen hit och badade i vår plaskpool. Julie kom hem och joinade. Efter flera timmar cyklade Sienna och lämnade sin kompis, varpå Julie drog till en sandlåda. Sienna hittade ny kompis på vägen hem, som också kom hit och tog ett dopp i poolen. Han stannade sedan och åt. Nu leker de alla tre kurragömma på ovanvåningen. Älskar att bo i hus! Cykelavstånd till polare. Lekplatser så nära att en fyraåring kan gå dit själv. Trädgård med pool och studsmatta. Flera rum för barnen att leka i. Medan jag och Kim fixar uterumsgolvet och dricker öl, utan att behöva skjutsa barnen överallt och roa dem eller ta med dem ut. De bara springer omkring. I tunna kläder, skrapade ben och med smutsigt hår. Myyyyysigt!
 
 

Sommarlov

Semesterdagarna flyter på i en sån fart att jag varken vet vilken dag det är eller vad vi har gjort den senaste veckan. Hääääärligt, men utan att försöka förolämpa alla med 5 veckors semester så önskar jag att sommarlovet var ännu längre. Det är så skönt! Och mysigt. Vad jag minns av denna veckan så har vi har varit på konfirmation, haft en hemmadag, cyklat till Leos lekland (11 km bort- Sienna rocks!), lekt med kompisar, varit på Sommarlovsmorgon (tråååkigt) och hängt på Barabadet. Jag klämde dessutom in en vin- och sushikväll med kompisar. Not bad. Tack vare sommarlovsmorgon och chromecast kan jag jogga även när jag är ensam med barnen, och tack vare dualingo "pluggar" jag spanska. Så jag låtsas att jag är duktig. Att öl- och godisintaget är större, att jag sover nio timmar per natt och ligger och läser varje dag låtsas vi inte om. Idag går Kim på semester nr 2, så nu har vi tre lediga veckor tillsammans innan jobb. Invigs troligtvis med ett avsnitt av "Dark" och att vi båda däckar innan klockan 21. Inte så illa det heller. 
 
Siennas min ❤

Lära barn tacksamhet?

Sienna och Julie är inne i en sådär trevlig period. Det är inte så mycket en utvecklingsfas, som en otacksamhetsfas. Den har varat ett tag nu. Och även om föräldraskapet inte kommer med manualer, så kan jag gissa vilka det är som gjort fel. Och inte sjutton är det småmonstren. Efter att ha skrikit på dem i tre timmar och googlat lite alternativ, har jag och Sienna tagit fram förslag för hur saker och ting ska bli bättre. Veckopeng (så man sköter vissa uppgifter samt lär sig lite mer om pengars värde), att man säger fem saker man är tacksamför varje kväll (tidigare testat koncept som var rätt mysigt) och att jag och Kim säger tack till varandra när vi gjort något åt den andra (fast detta vet inte barnen, för det är rätt sjukt att vi aktivt måste lära oss att göra det). I alla fall, det känns som att det kan fungera. Det kan i alla fall inte bli värre. Håll tummarna för oss! 
 
Siennas lista. På Julies kommer det stå "tvätta händer (efter toalettbesök), duka av och ta undan efter dig". 
 
Jag gillar listor. Barn gillar listor. Och Julies mage gillar listor! Innan vägrade hon toalettbesök, men efter mutor och klistermärke går hon nu på toa vid behov. Not bad! Så vi hoppas att detta blir lika lyckat!
 

Messengermonstret

Eftersom hemtelefoner lite har dött ut, och vi anser att Sienna är för liten för mobil, så har vi.. skaffat messenger till henne. På hennes mobil. Så att jag under sommarlovet kan lämna henne och syrran ensamma, om man tex akut måste köpa mjölk eller det blir en regnpaus och man kan jogga. Ungen har alltså en mobil, som hon får använda till spel och netflix, men har inget nummer. Nu har hon dock messenger, med fyra kontakter, som hon kan nå om hon har tillgång till wifi. Mycket smart. Skulle något hända medan hon och Julie är själv hemma kan Sienna alltså ringa mig, sin mormor, sin moster eller sin fader. Hitintills har hon ringt videosamtal till alla, lärt sig fota selfies och skickat redigerade bilder och skickat en massa ikoner. Hon har även spelat in och skickat "svara, snälla svara, varförsvarar du inte"- filmer. Vi har skapat ett monster. Men monstret är rätt roligt. Tips till er på listan- ha mobil på ljudlös på morgnarna, och lär er hur man nekar till samtal. 
 
 

Sådär avslappnad moder

Båda barnen har stuckit iväg till kompisar. Jag vet, jag kan städa! Nej, ta ett bad! Eller läsa? Se en film! Nej, jag lägger mig på sängen och tittar på klockan var femte minut och oroar mig för allt som kan hända dem. Ja, det gör jag. #hysteriskmoder #hjärtattacknärdeärtonåringar
 
Vi körde lekplatshäng tillsammans i morse. Mysigt! Och mindre lätt att stressa upp sig för. Kan man kedja fast barnen så att de alltid är max tre meter från en?

Tisdagslista

  • Jag har bokat en resa till USA!
  • Jag kommer att få träffa min kusin Lauren igen.
  • Jag kommer att få träffa Laurens dotter Monna, och lära känna hennes son Knox. 
  • Jag kommer att få äta på Taco bell, Garcias  Panda express.
  • Jag kommer att få återse Arizona.
Can't wait! ❤

Bad... regnväder?

Jag och min mamma: 
 
"Vi kan ju inte sitta inne hela dagen. Jag vill gärna se den stigen där du springer. Vad sägs om en utflykt till Pudesjön? Det är inte så varmt, men det ska ju inte regna. Bara 30% risk, och det är inte förrän efter fyra. Det är strålande sol nu. Lite moln skadar inte. Vi packar badkläder och sticker!"
 
 
 
Det visade sig att de 30 % vann. Redan innan klockan fyra dessutom. Började dugga i samband med att vi bytte om till badkläder. Tog ett dopp. Frös satan. Tog på oss. Började regna rejält. Hittade en skogsdunge som vi gömde oss och fikade i. Ösregn. När det fortfarande inte slutat regna efter drygt en timme, och Sienna var blå om läpparna, gav vi upp och cyklade hem. Motvind, kallt och piskande regn. Överlevde. Kom hem och kastade in de stelfrusna ungarna i ett varmt bad. Då kom solen. Bättre lycka nästa gång?

RSS 2.0