Bara för att...

Bara för att jag gnällde innan stötte vi på en underbar affär idag. Lekia, vid Lunds centralstation. De hade allt! Gnuggisar (låtsastatueringar som Sienna använder istället för plåster, då det har visat sig att hon är allergisk mot det.) med lejonmotiv. Tydligen väldigt viktigt. Just nu har hon en noshörning på benet. Funkar inte alls. 
Lejonklungen-plastfigurer!
 
 
Och en underbar Frozendocka!
 
 
Vi valde dock att inte köpa dockan till henne. Dels för att hon inte hade sett den än, så att vi hade chansen att låta bli, men också för att det är en rätt stor present för att varken vara julklapp eller födelsedagspresent. Och dessutom för att hon fick de små Frozendockorna igår och gnuggisar både idag och igår, och för att hon fick välja två stycken lejonkungenfigurer. Någon måtta med bortskämdheten får det vara! Men om hon fortfarande gillar Frozen till jul ska givetvis en sådan inhandlas då. Om jag kan hålla mig så länge...
 
 
 
 

Frozen leksaker

När man googlar leksaker från Frozen får man upp fina dockor och plastgubbar och sängkläder och gud vet allt. Och allt finns på samma ställe; i USA. Det kan inte vara möjligt, tänkte jag och Kim, och gav oss häromdagen iväg på en lång shoppingrunda i en mängd olika leksaksaffärer. En misslyckad sådan, för det visade sig att det visst var möjligt och vi hittade inte en suck av Frozengrejer. Till och med barbiedockor och andra ting finns enbart i Lilla Sjöjungfrun, Askungen (vem sjutton gillade den filmen?) och Prinsessan Sofia (har inte ens sett den. Borde nog, baserat på leksaksutbudet). I den sista affären fann vi dock till våra stora lycka små plastgubbar föreställande Elsa och Anna. Fult gjorda, snordyra och inte alls tilltalande. Men Sienna är bara två och märker nog inte det, tänkte vi. Jodå. Hon struntar fullständigt i de fula dockorna och vill mycket hellre leka med... allt annat. Typsikt också. Antingen får vi emigrera, eller så får jag lära mig hur Ebay funkar en gång för alla. För nu verkar det vara ett Lejonkungen-intresse på G, och inte sjutton finns de karaktärerna i Sverige iheller. 
 
 

Busmustortyr

Tortyr för en tvååring. Att cykla med en hemmakvällspåse bak på sin trehjuling, och upprepat bli tillsagd att godiset är till PAPPA, och att man inte får smaka eftersom man inte har ätit mat idag. Det gick sådär. Sienna fick lite karaktärsövning, och vi fick efter lite övertalning i henne två bitar avokado och en sked majs. Kim blev hysterisk och sa att hon är sjuk och måste ha ont eftersom hon inte äter utan bara vill ha välling. Sienna motbevisade honom snabbt genom att i rask följd äta upp sju stora godisbitar.
 
Hon var tvungen att trösta sig med napp
 

Tv-tittande på pottan

Sienna ville inte ha blöja i morse, för hon ville kissa pottan (hon är konstant mutad och vet att hon får russin om hon kissar i den. Hittintills har det hänt en gång). För att underlätta för damen satte jag ut pottan i vardagsrummet så att hon kunde se på Lejonkungen samtidigt. Sedan gick jag för att borsta tänderna. När jag kom tillbaka var det denna syn som mötte mig. Jag tror det skett ett litet missförstånd här.
 
 

Overallväder

Vad kan man göra i 30 graders värme? Man kan ligga på stranden. Eller så kan man kan leta overaller inne på Kappahl. Och när man hittar en kan man ju bli lite osäker på dotterns kommande storlek, och tvinga henne att testa den. Om hon inte var tillräckligt varm innan, liksom. Men den var så underbart fin och underbart rabatterad att vi inte kunde låta bli att köpa den! Dessutom blev även Sienna kär i den, och har velat testa den tre gånger sedan vi kom hem. Tillslut fick jag hänga undan den med orden om att den kommer fram när det börjar snöa, och tvinga i ungen isglass medan hon satt i ett kallt bad. Vår lägenhet är omänskligt varm, och det funkar inte så bra om man har overall på sig då.
 
Fin overall
 
Fin bus i fin overall
 

Tivoli

I lördags var jag och Kim på Tivoli med Madde och Martin. Vi gjorde det enligt många absolut hemskaste en förälder kan göra- vi roade oss utan Sienna. Men i ärlighetens namn; hon hade bara lackat loss för att hon inte fick åka samma karuseller som vi, och dessutom fick hon tillbringa dagen på stranden med sin farmor och kusin och bada och spana in kameler och åsnor. Och jag och Kim fick dricka öl (mest Kim) och åka häftiga karuseller (mest jag). Jag fegade dock ut totalt när det kom till slänggungorna och flygplanet som åker på alla håll och kanter. Fy sjutton vad höjdrädd jag har blivit. Jag klarade dock nedsläppet trots att jag tidigare dyrt och heligt lovat att jag aldrig ska åka den igen, men det var enbart för att stackars modiga Madde skulle ha lite sällskap. Hon åkte vackert och nöjt VAD SOM HELST, medan vi andra mest stod nedanför och darrade. Först var vi lite tveksamma på om vi skulle komma iväg till Tivolit, för det var överhängande risk för regn en stor del av dagen. Som tur var beslutade vi oss för att åka ändå. Och tur var väl det, för det regnade exakt tre minuter under hela dagen. Tyvärr var det då ett skyfall. Och tyvärr hade vi just då spänt fast oss i en karusell. Och tyvärr var karusellskötaren lite sadistisk och körde igenom oss ett extra varv medan hon vinkade. Jag kan ärligt säga att ingen njöt av den åkturen. Men i övrigt en finfin dag! 
 
En dyngsur Kim och en dyngsur jag
 

Luhrsjön

Häromdagen var vi vid Luhrsjön uppe i norra Skåne. Sienna, jag och Kim åkte upp med min pappa för att hälsa på Frida som jobbar på kolla där. Det gick sådär de första timmarna. Jag körde dit och höll på att ge Kim en hjärtattack då jag inte lyckades köra om en halvdöing som i sakta mak körde minst 20 km för långsamt, pappa glömde bada och dricka vatten och äta när han kom fram, och fick nästan solsting och fick sätta sig på tåget hem rätt fort. Men sedan förbättrades läget! Sjön var helt underbart fantastisk, och Sienna trodde i allra högsta grad att hon var en liten sjöjungfru. Hon badade och plaskade och dök (oftast ofrivilligt) som en liten firre, och vägrade gå upp ens när hon hackade tänder. Efter badandet delade jag, Kim, Sienna, Frida, Danne och sjutusen getingar på pizzor som pappa bjöd på i sin frånvaro (han var klar nog att sticka till oss pengar innan han gick på tåget- tackar!) och sedan gick vi upp till en ministuga som jag och Kim hade hyrt över natten på campingen. Spel, vindrickande och lite vattenpipa på terassen medan Sienna snarkade högt i våningssängen. Underbart! Och dagen därpå i samma anda innan vi körde hem, medan Frida och Danne stannade för ytterligare en veckas jobb. Dagarna toppades av att vi INTE körde på det enorma rådjuret som ville ut och mingla på motorvägen på vägen hem. Det var vi rätt nöjda med. 
 
 
 

Tisdagslista

 • Vi fick låna mammas lägenhet idag, så vi kunde använda Siennas lekpool
 • Sienna älskade poolen, och skaffade till och med en kompis där
 • Jag har fått en ny dator! Det bästa var att det var Kims idé. Han tyckte att jag förtjänade en nu när jag ska börja plugga.
 • Fortfarande nästan tre veckor kvar av ledigheten 
 • Solen och värmen!!!
 • Och en sjätte punkt som bara föräldrar behöver läsa- Sienna bajsade på pottan idag!
 
 

Sommar

Kan man annat än att älska sommaren?
 
 

Någon saknar dagis

"Mamma, ja minns Maaavin."
"Kommer du ihåg Marvin? Från dagis? Saknar du honom?"
"Ja, sakna Maavin. Å Samel. Ja sakna Samel. Vill leka dom."
 
 
Naw! Jag vet ju att dagispedagogen Samuel har slutat, men kompisen Marvin... Jag var tvungen att snoka upp och mejla hans mamma via Facebook för att fråga om han är kvar i höst. Och det är han! Jäkla tur. Funderar på på att åka förbi dagis nästa vecka och hälsa på med Sienna, så att hon får stilla sin dagisabstinens lite.

underbara stranddag

Eftersom det lovades ännu en solig dag tvingade jag med mig en bitter sambo och en leksugen dotter till stranden. För att göra det lite mer lockande för de motvilliga styrde vi kosan mot Skanör. Lyckades sådär. Kim satt i tre timmar och gnällde för att han frös, och Sienna fick jag gräva ner för att hon inte skulle springa iväg. 
 
 
 

Ystad djurpark

Idag var vi på Ystad djurpark. Den var sådär, om jag ska vara ärlig. Visserligen har jag varit där tidigare, men det känns lite som att jag förträngt hur tråkig den var. Men vi hade en bra dag ändå! Sienna hade jättekul, och vi hade trevligt sällskap. Nedanför kommer lite bilder som beskriver vad vi gjorde.
 
Klappat getter med Elin
 
Pussat åsnor
 
Sett lemurhög
 
Posat framför kameler
 
Lekt Sound of Music
 
Spanat på lamor
 
Ridit ponny
 
Åkt skrinda och skvallrat med polaren Elin
 
 
 
 
 
 

sömnsvårigheter

Jag kan inte sova. Har precis sträckläst "jag är kvar hos er" av Peter Pohl, och har tjutit så mycket att ansiktet är alldeles svullet och ömt. Boken handlar om en 16-årig flicka som dör av en hjärntumör, och är vinklad ur bästa kompisens, systerns och mammans perspektiv. När jag var yngre (japp, har läst boken mååånga gånger) såg jag det alltid mest från kompisens sida. När jag blev lite äldre kände jag igen mig i storasysterns roll. Och nu, jag nu är det ju ur mammans perspektiv jag upplever det. Och det är rent fasansfullt. Så jag kan inte sova. Och lite på grund av att Kim är ute på vift också, och jag känner mig bara helt trygg när familjen är samlad. Och lite på grund av att en spindel var i sängen när jag la mig, men jag hann inte döda den. Så nu bara väntar jag på att den ska dyka upp och dela kudde med mig.
Godnatt

Rastlös klätterbus

Efter en halvlugn dag i lördags, en lugn dag igår och en lugn förmiddag idag klättrade ett stycke familjemedlem på väggarna. Tyvärr stod regnet fortfarande som spön i backen, så en lekplats var inte att tänka på. Därför hade vi inget val än att bita i det sura äpplet och bege oss till ett lekland. Som tur var hade vi sällskap av nästan hela föräldragruppsgänget, vilket livade upp eländet lite. Men oturligt nog hade resten av Malmö samma idé så att resten av befolkningen också besökte stället. Plågsamt är bara förnamnet. Men vi stod ut i två timmar och nu har någon i alla fall blivit av med de flesta myrorna i benen. Och imorgon står Ystad djurpark på menyn, vilket inte kan bli annat än roligt!
 
 
Sienna försökte imponera på alla genom att utan problem cykla med den stora cykeln (trots att hon då inte nådde till sadeln utan fick sitta på pinnen). Ingen blev särskilt imponerad, utom hennes moder som i sanningens namn tycker att allt den lilla busungen gör är i Nobelpris-nivå. Men ändå! Någon applåderade åt henne i alla fall.

Konsten att sova räv

Sienna däckade vid 17:50 idag, direkt efter badet. Hon hann inte äta välling, få på pyjamas eller borsta tänderna, men vi tänkte att hon nog skulle sova gott ändå. Vår enda fasa var att hon skulle vakna 05 imorgon, för det känns ju sådär bra. Vad vi inte trodde var att Sienna skulle vakna nu, klockan 19:30, efter en nästan två timmar lång tupplur, och känna att hon nog var pigg nog att vara vaken i flera timmar till. Men det gjorde hon. Alltså, jag och Kim är lite halvbakis, och efter snart två veckor utan en enda lugn hemmakväll är jag så sliten att jag nästan känner mig sjuk. Så detta var inte idealet för kvällen. Fan också. Tänk om vi bara kunnat vara lite minisynska. Då hade vi givetvis väckt henne direkt och gjort henne klar, och tvångsshållt henne vaken- typ med russin- för att sedan lägga henne... typ nu. Det hade varit skönt.
 
Sienna och Giisen tog en powernap
 

Yeeeeeey!

Jag kom in på utbildningen! Nu jäklar ska här kämpas i höst. 80% jobb och 100% skola. I can do it! Hoppas jag. Annars får jag faktiskt skära ner lite på jobbet. 1,5 år till jag är behörig lärare!

Orolig moder

Jag är orolig för Sienna. Hon sover nämligen 14 timmar per natt, och vill ändå gärna ha en tupplur på dagen (som vi varje dag har probblem att väcka henne från). Hon äter också sämre än vanligt.

Men hon är pigg när hon är vaken.
Hon äter fortfarande mer än de flesta två-åringar.
Vi hittar på saker varje dag, så att jag förstår att hon är tröttare.
Jag och Kim sover också mer än vanligt.
Hon är alltid glad på morgnarna.
Hon har alltid sovit mycket.
 
Borde jag oroa mig? Eller har hon bara en tillväxtperiod? Eller är det värmen? Eller tröttar vi ut henne? Eller tar hon igen det hon gick back i början av sommaren, då hon sov mindre och mindre hela tiden och var nere på max 11 timmar per dygn, men ständigt var trött och gnällig?
 
Mycket liten soverska, när hon var vaken knappt 4 timmar per dygn.
 

Sushi premiär

Igår testade jag sushi för (typ) första gången i mitt liv. Jag blev introducerad för det för åtta år sedan av några kompisar från USA, som var helt lyriska och tog med mig till en snobbig sushirestaurang där de samlade ihop sina besparingar och bjöd mig på middag. Givetvis hatade jag varenda bit och fick tvinga mig i det och försöka le och inte klökas. Så jag var sådär taggad igår, men tog mod (och en flaska vin) till/med mig. Mia och Emma är vana sushiätare och valde ett ställe som vi köpte från, och sen satte vi oss i en park och åt. Och jag gillade det! Visseligen höll en eller två fiskar på att rymma ur munnen på mig, men en del av bitarna önskade jag att jag hade fler av! Det tråkiga är att jag inte kommer ihåg vad stället heter som vi handlade från. Det positiva är att jag nog hittar dit, och att jag även stötte på min kusin där- och hon lär ju kunna namnet. Nu ska jag bara övertala Kim att testa, sen ska jag nog bli sushiätare jag också.
 
 
De översta bitarna med riset runt om var helt klart godast! Synd att jag inte fotade pinnarna. T´jejen i kassan uppfattade rätt tydligt att jag var sushinovis och band ihop ett par pinnar till mig med ett gummisnöre och en pappersbit emellan, så att det inte gick att misslyckas. Tack för det!

När det inte blev helt rätt

Farmor gav Sienna en glass. Sienna tryckte ut den för långt. Farmor försökte rädda den genom att trycka tillbaka den, men det gick inte. Sienna säger "farmor klumpig"
 
Jag chillar på en filt med en bok. Sienna kommer fram till mig med utsträckta armar och säger "kom då lilla fegis!"
 
Jag, Sienna, min mamma, Mask och Kim sitter och äter. Sienna tittar upp från sin mat, pekar på min mamma och frågar "vem är den gammeltanten?"
 
Alltså, va? Ungen är fan inte klok. 

Tisdagslista

 • Ännu en härlig soldag!
 • Kim hittade äntligen ett par snygga finskor, och kan nu sluta tjata om detta.
 • Vi fick liv i Sienna och lyckades få i henne kvällsmat. Hon däckade vid 16:30 och trodde liksom att hon skulle sova för natten, efter att bara ha ätit en flaska välling, tre miniyoghurtar och ett russinpaket på hela dagen. Skönt att vi fick henne att ändra sig! (mutade henne med lejonkungen)
 • Jag går fortfarande och smånjuter av att det står "lärare" istället för "assistent" på mitt nya anställningsbevis
 • Dags för öööööl på Möllan med Josse!
Någon ville gärna vara med de stora barnen och leka
 

Selfie försök två...

Det är inte en korrekt selfie, men det är inte en napp heller. Jag skulle vilja säga halvvägs där.
 
 
 

We're alive! But asleep..

Nu har vi landad efter några intensiva dagar i Skanör och en heldag i Tosselilla. Vi är så trötta att vi snarare kan beskrivas som ett gäng komapatienteer än en familj. Jag är för första gången någonsin- kanske inte helt sant, men jag minns i alla fall inte motsatsen- glad över att det regnar idag. Jag hade inte orkat släpa mig till stranden. Nu passar vi på att handla, tvätta och vila mellan varven. Sienna har återgått till sitt trevliga Jag-älskar-sömn tillstånd, och sover gärna både middag och 13 timmar per natt. Not bad! I Skanör blev jag bortskämd med god mat som både lagades, betalades och dukades på och av min mamma, och Sienna blev bortskämd med en massa uppmärksamhet och godis. Och i Tosselilla lyckades vi (till min stora glädje och Kims stora sorg) pricka in årets varmaste dag, och vi hängde mest i badlandet och lekte. Förutom jag, Kim och Sienna var det Kims mamma med man och dennes kompisar, Kims alla syskon och deras barn och flickvänner samt syskonen till en av flickvännerna. Vi var rätt många, rätt omaka och hade skitkul! Om Sienna bara hade varit snäppet högre hade hon fått åka alla barnkaruseller, men redan nu kunde hon åka det mesta och hon njöt! Lyckan var total när hon kunde köra en liten traktor själv och jag fick bokstavligen släpa henne från eländet. Som tur är har vi åkturen på film så att hon kan återuppleva den gång på gång. Vilken rolig helg! Och efter denna har Kim lyckats övertala mig att vi inte behöver en restresa, utan istället ska hitta på en massa skoj här i Sverige. Så idag inledde jag med att bekräfta en stugbokning i Hästveda och boka in en heldag i Ystad djurpark med kompisar. Ska bli kul!
 
 
 
 

Skanör- here we come!

Nu drar jag, Sienna och min mamma på vår årliga lilla tripp till Skanör. Hoppas på sooool och massa bad och mys och skratt. Ha en trevlig helg!
 
Bild på Bus från när vi var nere en sväng i Skanör och badade, för ett par veckor sedan.

Fröken Larsson

 Sienna är inte så bra på att döpa olika saker. När folk frågar vad hennes dockor heter har hon till exempel innan sagt "Lisa", bara för att jag heter det. Och nu heter de "Olaf", eftersom snögubben i Frozen heter det. Enda undantaget är hennes gamla cykel. Den har hon nämligen döpt till Fröken Larsson. Fröken Larsson? Alltså, va? Vad är det för ett jäkla namn? Om vi åtminstonde kännt någon som heter Larsson, så hade jag kanske förstått det, men nu är det helt jäkla obegripligt.
 
Sienna tvättar Fröken Larsson i garagets biltvätt
 

Tisdagslista

 • Sienna sov till 10.15 i morse, vilket var helt underbart eftersom hon inte kom i säng förrän 21.30 igår.
 • Kim lyckades bygga ihop en biltema-cykel till Sienna. (Trots blod, svett och tårar på grund av en hemsk bruksanvisning och knaggliga delar.)
   
 • Ungen lyckades cykla på cykeln! (står att den är för mellan 3-5 år, men hon har seriöst tjatat sedan hon var tio månader, och trehjulingen har inte samma tjusning)
 • Vädret börjar bli bättre
 • Snart väntar tre härliga dagar i Skanör med min mamma och morfar. Och Sienna såklart! Kim ska vara hemma och vara gräsänkling, och något säger mig att han kommer njuta.
 

ingen selfie

Överallt lägger folk upp bilder på sina småbarn som tagit egna selfies. Igår lyckades Sienna för första gången komma åt kameran på min mobil, och detta var vad jag hittade...
 
 
 
 
 

RSS 2.0