Vellingeblomman

Var på Vellingeblommans årliga påskbesök idag. Kom varken hem med blommor, krukor eller påskpynt. Istället handlade vi:
 
glitterspray
en badbomb
guldgirlanger till det stundande kalaset
badslajm
tablettaskar
 
Och sen fick ungarna välja varsin porslinskyckling. Sienna ville välja bort sin och ta en pruttkudde istället, men jag vägrade. Någon måtta får det vara. Vi shoppade inte bara konstiga saker, utan spanade lite på djuren också. Fåren hade jättegulliga lamm och där fanns en enorm kanin. Jag frågade skämtsamt Sienna om det var en sån hon ville ha när hon tjatade om ett husdjur. "Nä.. alltså då tar jag nog hellre fiskar, även om de är tråkiga". Då vet jag vad jag ska hota med nästa gång hon tjatar. Efter Vellingeblomman drog vi hem till Jessica och Kennie och bjöd in oss på en fika. Not bad! Det är en sak som är tråkig med att vara vuxen- man hinner nästan aldrig träffa sina vänner. Men idag så! Och snart är det varmt och man kan köra grillträffar. Längtar till sommaren!
 
Också sommarsugen person

Snutte på nattvandring

(För att förstå denna händelse måste man ha lite förkunskap. Nämligen att Julie har två, nästan identiska, elefantsnuttar. En är hennes gamla som hon alltid haft, och en är en likadan fast lite nyare, som vi köpt som reserv. Den gamla är hennes favorit.)
 
Vaknade med Julie i min säng i morse. Hon satt upp med sin snutte i famnen och såg bekymrad ut. Hon frågade efter sin andra snutte. Lite yrvaket och ganska halvblint försökte jag hjälpa henne att leta, tills hon stoppade mig. "Mamma, jag tog bara med en snutte till sängen!" Ganska så förvirrat undrade jag vad som då pågick. "Du tog bara med en snutte till min säng. Och du har en snutte i näven. Så vad är problemet?" Jo, problemet var att det inte var den snutten hon tagit med till sängen. Nu satt hon med den nya snutten, men inatt när hon traskade till min säng så hade hon haft med sig den gamla, förklarade hon. Ahaaaa... "Så vad har hänt, tror du?" Julie var helt säker på svaret: den gamla snutten måste ha gått tillbaka till Julies säng under natten, och den nya kommit till min. Trots att de inte har ben. Jo men absolut. Precis det tror jag också var vad som hände. Absolut. Älskade Puff!
 
Puff i Branäs, med dålig bild på snutte

Tisdagslista

 • Vårt rör är fixat! Läcka borta, mögel borta och vägg borta. Ska bara bygga tillbaka väggen, sedan kommer vårt hus se betydligt trevligare ut. 
 • Min chef försökte boka in ett möte med mig förra veckan. Gick sådär då jag hade matvakt, rastvakt och vikariepass ALLA stunder jag inte hade veckomöten eller lektioner. Han fick panik och tog idag bort all rastvaktstid samt ett vikariepass från mitt schema. Tackar. 
 • Barnen var stimmiga och trötta idag. La dem 18:20. När jag kollade till dem en halvtimme senare sov de som små grisar. Naw! De behöver mer än 11 timmar flera gånger i veckan. Brås på sin sovälskande moder, som har somnat både på dansgolv och liknande. 
 • Snart påsklov!
 • Det är så ljust och härligt ute morgon och kväll. Älskar våren. Och sommaren. Längtar!
Nästan ljus kvällshimmel

Utmattad fiskmås

Dagens känsla. Ganska många dagars känsla faktiskt. Efter en lugn, härlig helg där vi kom ikapp med allt... En vardag och sedan- puff! Så orkar man inte ens rulla ihop ett par strumpor. Jag är en konstant utmattad fiskmås. Men en ganska nöjd sådan.
 
 
Bildcred- The typical jag

Studsmattesugna barn

Diskussionerna går heta här hemma. Sienna önskar sig en studsmatta när hon fyller år. Mer än allt annat. Och hon hade älskat en! Men vår trädgård är asliten. Jag vill ha lite blommor där. Och en plaskpool i sommar. Och möjligheten att sitta och sola. Kim vill ha en grillplats och en trevlig utsikt, med trädäck eller fint gräs. Och en lite större pool där även vuxna kan tycka ihop sig. Men barnen vill så gärna...
 
Sienna ska ha en studsmatta.
Men den får inte plats.
Men hon ska ha en. 
Men då kan vi inte sola eller ha en pool.
Jag ser hellre att barnen är ute och rör på sig. 
Önskar hon inte sig något annat?
Nej.
Den får inte plats. 
Jag vet. Vi kan köpa en liten?
De är inte bra.
Men hon vill hellre ha en liten än ingen.
Men vårt gräs är inte ens uppe. Allt kommer att dö!
Japp. Men det är det värt.
Det kommer inte se klokt ut.
Jag vet.
Du har ingen nytta av trädgården. 
Hellre ungarna än jag.
Jag vill inte. 
Inte jag heller. Men Sienna vill inget hellre. Och vi får väl ha en fin altan istället och njuta där.
Som skyms av studsmattan?
Jag beställer en nu.
Då vill jag ha ett trädäck! 
Okej.
Du ville ju inte det?
Nä, jag ville ha en trädgård. Men det är antingen en studsmatta eller en trädgård. Och barnen vann. Det var ju mest för deras skull vi flyttade till hus?
Du vet att alla grannbarn kommer att komma till oss?
Usch. Ja. Usch.
Men ändå vill du beställa en?
Nej. Jag vill inte. Men vi måste.
Fan.
Japp.
 
De två studsmattesugna barnen

Siennas önskelista

Sienna, världens tonårigaste mini, fyller 7 år om en månad. Helt sjukt. Sjukt är också att man kan bli lika chockad varje år, över att tiden går så fort. I alla fall, över till presenterna. Av mig och Kim kommer hon att få nya simglasögon och leksaker till pooldyk samt assnabba rullor. Och möjligtvis en studsmatta till trädgården, som vi hoppas syrran får låna ibland. Ska nog kalla det en gemensam födelsedagspresent, vid närmare eftertanke. Däröver får hon en släktmiddag på påskafton, vilket lär innebära en del presenter, samt ett barnkalas på annandag påsk. Fasar redan. Eftersom barnet tror att hon är 15 år så önskar hon sig träningskläder "typ en sån bikiniöverdel" aka sportbh, som visar så mycket som möjligt. Jag tänker mer att en vanlig t-shirt vore lämplig, så en kompromiss är att säga att hon önskar sig en magtröjeträningst-shirt. Gärna med matchande tights. Eller andra "tuffa" kläder. Utöver detta vill minitonåringen gärna ha en upplevelse. Jump? Klättervägg! Simhall utan moder och syrra? Extremezone kanske? Annars tänker jag att någon liten leksak inte vore fel. Absolut inte slajm, då det är förbjudet här, och ingen dagbok då hon redan har sjuttioelva. Men en cool barbie? Något pyssel? Lego? En bok? En barnbakbok så att hon själv kan fixa fika till sin moder? Radiostyrd bil? Ett spel? En digital väckarklocka! Inte helt lätt. Därav brist på länkar och konkreta förslag. Men släktingar, boka in påskafton hos oss! 
 
 

Syskonkrash

Sista dagen på skidsemestern vågade Julie ta sig ner för backen själv! Inte jättefrivilligt, men utan vare sig mutor, hot eller knuffar. Det hjälpte att Sienna åkte före och ivrigt pushade lillfegisen. Sienna tyckte dock snabbt att det blev lite segt att vänta på syrran, så hon började med konster i backen. Slalom mellan stolpar, åka baklänges osv. Och vid ett tillfälle lyckades hon åka baklänges in i en flagga, och fastnade. Tyvärr hade Julie precis insett att hon nästan kunde svänga och visade för första gången lite mod och försökte ta sig mellan flaggorna. Det gick sådär. Hon åkte rakt mot Sienna, som inte hann undan. De krashade totalt och gallskrek båda två. Julie av rädsla och Sienna av smärta och ilska. "Du gjorde det med flit! Du siktade på mig! Du ville att jag skulle döööööö!" Något dramatisk 6-åring. Resten av tiden åkte Julie enbart rakt ner i knappt styrfart och Sienna höll sig demonstrativt undan. Galenpannor. Ska bli spännande att se utvecklingen nästa år.
 
Sienna puttade fram fegisen, som dessutom var rätt lat, innan krocken. 

Priset för världens sämsta mamma

Igår kallade Julie på mig när jag och Kim såg på film. Hon hade redan sovit i två timmar, men tydligen vaknat och var ledsen. Eftersom vårt vardagsrum ligger två våningar ner och det bara var 12 minuter kvar av filmen så bad jag henne gå in i min säng och vänta där, eftersom det brukar vara samsovning hon önskar om hon vaknar. Hon var inte så villig.
 
- Nej kom!
- Jag kommer strax; filmen är snart slut!
- Kom nu!
- Nä, gå du in i min säng så länge. 
- Det kan jag inte! 
- Varför?
- Kom!
- Vänta i din egen säng då?
- Nääää!
- Men kom ner i källaren då? Filmen är alldeles strax slut.
- Kooom mamma! 
 
Kim tröttnade på oss och skrek frågande till Julie vad problemet var. Julie svarade att han vara tyst för att hon inte pratade med honom. Därefter valde vi att ignorera barnet de sista sju minuterna av filmen, som faktiskt var väldigt bra. Sen gick jag snabbt upp för att kolla varför ungen var så ledsen... 
Hon hade kräkt ner hela sig själv och sängen och behövde hjälp.
 
Och priset för världens sämsta mamma går till.. denna laman!
Stackars min Puff!

Saker att bli imponerad av från skidsemestern

 • Jag körde dit och hem. För tre år sedan kallade jag mig dålig bilförare, eftersom jag körde så sällan. Sedan började jag pendla till Helsingborg- på E6:an under rusningstrafik- medan jag pluggade. Och nu kan jag alltså köra 70 mil på en dag, med två gapiga ungar i bilen. Och hem en vecka senare, genom snöstorm och skyfall och en blåst från helvetet. Är rätt nöjd med mig själv. 
 • Jag blev förkyld mitt i veckan. Åkte skidor ändå, fullproppad med ipren och rustad med näsdukar och nässpray. Slet fullkomligt slut på mig själv. Och blev frisk efter tre dagar. Borde, enligt all logik, ha blivit ännu sjukare och varit sjuk längre. Istället kortades förkylningen ner och liksom försvann. Bastade nog bort den? Eller skrämde iväg den. Mycket skönt i alla fall. 
 • Jag kan nu åka röda backar. Alltså, inte ta mig ner med hjälp av stora svängar.. utan ÅKA. Typ swish swish, fast fult. Är asnöjd med mig själv. Längtar redan till nästa år. 
Coolt träd vid toppstugan

Branäsvecka

Är nu hemma efter en underbar vecka i Branäs. Igår var jag nästan gråtfärdig, för jag var inte färdigåkt, men idag känns det okej. Fortfarande heldeppigt att det är ca 52 veckor till nästa gång jag får susa ner för en backe, men rätt härligt att se alla vårtecken här hemma. Längtar till våren! Och sommaren! Och allt roligt vi har inplanerat! Skidresan var i alla fall super. Massor av bra åk, flera asgarv och härligt att vara ute i frisk luft och få anstränga sig tills man är helt mör i kroppen. Sienna har njutit och Julie har kämpat. Jullan har åkt varje dag i minst två timmar. Skrikit av skratt när jag tagit henne i blå backar och över gupp. Och skrikit av skräck när hon varit i skidskola och behövt ta lift själv. Sienna har i princip åkt varje minut och grät efter sista backen. Hon ville inte hem. Hon svänger galant till och med i röda backar och susar i både skog och över gupp. Mina sötnosar. Älskar att de blivit små skidungar. 
 
Skidskolepuff

Branäs

Tyckte ändå att vi lyckades himla bra med denna selfien. Branäs levererar!
 
 

Fikakungen

Det var min tur att stå för fikan på arbetslagsmötet idag. Tycker alltid att det är lite nervöst, då man aldrig vet vilka som kommer, hur många som inte vill äta socker just den dagen. Dessutom har jag ett gäng kollegor som är allergiska mot allt. Jag körde en blandning- vindruvor, päron, blandade torra kakor, chokladbollar och dammsugare. Närmare bestämt saker som jag var sugen på då jag var hungrig vid inköpen. När jag handlade igår slet jag dessutom med mig en påse chips vid kassan, som jag hällde upp i en skål till mötet. Bästa grejen ever! Tydligen älskar HELA mitt arbetslag chips, och de tyckte att jag hade fixat världens bästa fika. Not bad. Not bad at all. Känner nästan lite skuld för att jag öppnade påsen redan igår och tjuvkrängde lite. 
 
 

Tisdagslista

 • Snart skidor!!
 • Alla mina lektioner på tisdagar är härliga. Bara chillgrupper. 
 • Hade en mysig stund med barnen innan kvällsmaten.
 • Är fortfarande hemskt nöjd att jag är klar med pluggandet.
 • Så härligt att det är ljusare ute på morgnarna och kvällarna.
Övade frisyrer på Sienna. Jag blev sjukt nöjd, och hon blev sjult besviken. 

Sienna försvarar en ful fisk

För någon vecka sedan var jag och ungarna på Bauhaus. När vi skulle därifrån skulle vi svänga vänster, vilket tog en stund då rätt många andra människor också skulle till och från Bauhaus och omgivande butiker. Efter mycket väntande kommer en lucka efter en bil, och jag gör mig redo. Men bilhelvetet kör inte förbi, utan blinkar och saktar in för att svänga. Hade hen gjort det tidigare hade jag hunnit köra för länge sedan, så jag muttrade fram att det var en ful fisk. Varpå jag hör protester från baksätet. "Ful fisk! Det var väl ingen ful fisk? Menar du han i den röda bilen som vi körde förbi? Han såg ut som pappa ju! Fast utan hår. Han var ju snygg." Naw! Sienna med das Oidiupuskomplex. 
 
Ful fiskförsvararen och hennes sådär snälla mormor som här troligtvis ska knuffa henne.

Azaleebesök

Igår var jag ute med Mia och drack vin. Fast jag drack öl. Jag vägrade att dra till Lilla torg, eftersom jag visste att en massa folk skulle vara ute och att alla bord skulle vara upptagna. Tyvärr kom vi inte på något bra alternativ så vi hamnade på Möllan. Där det också var fullt. Såklart. Så lite desperat- av kyla mer än ölsug- drog jag med den intet ont anande laman till Azalee, vilket är... ett annorlunda ställe. Där är nämligen besökarna till 90% alkoholister, och 90% av dem är över 60 år. Eller ser ut att vara det. Inte så överraskande fanns där plats. Även om en rullator ockuperade ett bås. Fyra timmar senare var där överfullt, folk sjöng karaoke och vi hade minglat med både tandlösa gubbar, döva tanter och deras låtsashundar. Då tackade vi för oss och drog hem. Mycket lyckad kväll!
 
Prynadsmops i båset bredvid. Han var aktivt med på bordsgrannarnas dryckeskväll. Och de var inte ungdomar, om man säger så.

RSS 2.0