Mysig barnvagn

Vi har pimpat Siennas barnvagn med en fårskinnspläd. Den ser numera så mysig ut att jag vill hoppa ner i den! Ingen blir väl egentligen förvånad om jag försöker.
 
 
 

Knäppa unge

Vilken tur att vi har lånat hem min morfars mjuka fårskinnspläd så att Sienna slipper ligga och leka på det hårda golvet. Eller?
 

Ett litet datageni?

Idag lyckades Frida trolla fram något som Sienna blev helt galen i; Bubblarna. Det verkar vara en ny, fast lika störig, variant av teletubbies. Jag fattade inte riktigt om det bara är ett datorspel eller ett tv-program, men om det är ett tv-program ska kanalen det visas på portas för min psykiska hälsas skull. Dock var det rätt roligt att se Sienna helt facinerad av något som rörde sig på en datorskärm. Oftast är det sladdarna hon siktar in sig på.
 
30 sekunder efter att bilden togs såg jag hur något svart blänkte till i hennes mun, och lyckades fiska ut tangenten S.
  • Positivt- den hann inte ner i strupen och nu vet vi att tangentbord inte är barnvänliga.
  • Negativt- det var inte Fridas dator, och jag undrar hur hon ska förklara detta för Nathalie?

Lugnet före stormen

Detta ser ut som en fridfull Sienna. Det är det inte. Eftersom vi nu kör smakisar varannan dag är det en ledsen unge vi har att göra med varannan natt. Igår började hennes magonda redan vid nio. Så jag visste vad jag hade att vänta mig resten av natten, liksom. Kim kastades ut på soffan och Sienna bäddades ner bredvid mig med en varm handduk på magen. Sedan vaknade hon 23, 01, 03, 06 och 07 då vi gick upp. Dock lyckades jag efter många diskussioner övertala henne att bara äta vid 01 och 03, så jag är rätt nöjd. Ny plan: låta ungen testa en smakisarna en smak i taget, för att utesluta att det är en sort hon är intolerant mot. Imorgon blir det blåbär. Någon kommer att vara i himmelriket. Inte jag och Kim som är de som tvättar.

Lösning på sömnproblem

De senaste veckorna har Siennas sömn blivit sämre och sämre. Först berodde det på att hon var konstant hungrig eftersom bröstmjälken inte räckte till, men på senare tid har jag upptäckt att hon knappt äter på natten utan bara vill mysa när hon vaknar. Och hon vaknar varannan timme. Vi har ändrat temperaturen fler gånger, kastat ut Kim på soffan, testat att ha Sienna i sängen med mig... men ingenting har fungerat, och jag har varit helt utmattad. I förrgår upptäckte jag (när jag hemskt nog vägrade mata den skrikande ungen på natten för jag orkade inte och jag visste att hon ändå inte var hungrig) vad som var fel. Hon har börjat få magknip, och botar detta med bröstmjölk. Vilket i sin tur gör att hon får ont i magen igen, eftersom den då blir överfull. Så eftar att jag vägrat ge henne mat sov hon i fem timmar. Magknipet kunde jag lista ut berodde på att vi börjat med smakportioner, så igår tog vi en paus från dem. Och inatt sov den lilla sötnosen i ett sträck från 19 till 02 (ätpaus- då hon åt för att hon var hungrig) och sedan vidare till 06. Hallelulja! Nu kör vi smakportioner varannan dag, så att magen hinner vänja sig och en viss mamma får sova.

Coolaste ungen i stan

Sienna tyckte att höstsolen var lite skarp på väg till Mobilia igår.

Vinterutrustad

I den nykomna kylan har vi upptäckt att Siennas nalleoverall inte riktigt räcker till. Framförallt eftersom hon i samma veva bestämt sig för att hon är för stor för vagnens liggdel. Men att ligga ner i sittdelen är helt underbart tycker hon! Hmm. I alla fall så fick vi ju bege oss till Mobilia omgående för att inhandla vinterutrustning. (Jag vågar inte mig på Emporia första helgen.) En fodrad mössa och en kaxig vinteroverall fick hon. Och eftersom vi var på Kappahl var en newbie-body bara tvungen att hänga med oss hem. Fast nu var jag smart och köpte den i storlek 74, för tydligen är 68 bara en fas de går igenom.
 
Någon modefotograf lär jag inte bli
 
Mössan invigdes direkt

Walking panda

Min sambo har i ungefär sex månader då och då utbrustit i chock över att Sienna inte kan vissa saker som är självklara. Som att veta skillnaden på dag och natt, rulla runt, äta fast föda. Han trodde liksom att det var en treåring som skulle födas, och har inte riktigt varit beredd på allt förjobb innan ungen blir "lekbar". Men nu när Sienna har börjat skratta högt och visa glädje för vissa saker och avsky för andra har han funnit sin rätta roll. Även om han då och då missar att hon fortfarande är en bebis. Som när han vill låta henne bestämma själv vad hon vill äta. Här kommer en bild från häromdagen när han övade på att gå med henne.
 

Ynk igen

Sömnbristen har gjort sitt, och nu har jag blivit förkyld igen. Inte så konstigt för kroppen klarar inte av att inte få sova mer än max två timmar i sträck. Vad är fel unge? Hon är inte hungrig, inte pigg, inte kall, inte varm, inte närhetströstande. Tur att hon är söt.
 
Dagens outfit är en present från pappas ex Annika. Köpt på Kappahl. Sienna verkar dock tveksam till om hon gillar den.

Förgrömmade unge!

Vi har precis gett Sienna ett mål mat bestående av morot, palsternacka och blåbär, vilket hon åt under stor protest. Nu när vi äntligen är klara börjar hon gnälla. Varför? För att hon är hungrig! Ung*****

Go MFF!

 
 
Nu är det snart fotboll. Eftersom vi bor precis vid stadion blir det ibland lite stökigt när det är hemmamatch. Här kommer Djurgården tågande och Kim visar Sienna alla polisbilar.

Nyklippt bebis

Siennas vackra långa, tjocka, mörka hår har på senare tiden blivit tunnare och ljusare och väldigt ojämt. Så igår tog jag och mamma fram saxen för att jämna till det lite. Nu ser Sienna ut som en liten trollpojke. Både jag och Kim är knäckta och hoppas att det växer ut snart! Fast så känns det kanske alltid första gången man klipper sitt barn? I alla fall så har vi satsat på riktiga tjejkläder idag så att folk inte skulle behöva fråga om det var en kille eller tjej. Det har fungerat fint förutom hos vår granne som på sex månader inte lärt sig att det är en tjej och frågade hur "killen" mådde trots att "han" hade en rosa rosett i pannan. Så kan det gå.
 
Lilltroll

Sehr trött!

Inatt vaknade Sienna 00, 02, 04 (och somnade inte om förrän 05:30) och gick upp vid 08. Jag är helt slut! Och inte är hon hungrig när hon vaknar heller, utan hon bara ligger vid bröstet och myser. Men om jag skulle föreslå att hon somnar om utan bröstmys eller tar nappen istället skriker hon som om hon delat säng med en grupp bålgetingar. Giv mig styrka! Jag är helt slut. Dags för en tupplur.

Fast nu borrar de i lägenheten bredvid... Ynk.

Konsten att fotografera en bebis

Alla som har sett mina foton på Sienna frågar varför jag tar typ sjutton bilder av samma motiv. Dessa personer har uppenbarligen aldrig själv försökt fånga en bebis på bild. Det är seriöst lättare att få en vampyr att se bra ut i en spegel! Igår försökte jag ta en bild i riktig blogganda, då Sienna hade strumpor som matchade mössan. Detta blev den bästa bilden. Jag dog lite inombords.
 

Upptagen

Babysång, betala räkningar, bvc-besök, handla, fika med mamma, tvätt. Och en seeeeg dator. Ej optimalt för att blogga. Tröstar mig med cola och muffins.

Snart Halloween!

I helgen gröpte Kim ut vår pumpa. Nu är det snart Halloween! Fast i år ska vi inte klä ut vare sig oss eller Sienna. Trist, men vi har inte tid att fixa en fest eftersom vi snart ska flytta. Och dessutom är Sienna för liten. Men nästa år kör vi en barnvänlig Halloweenfest. Har jag planerat. Undra vad sambon tycker om att jag tänker bjuda hit massa familjer och inte festvänner? Kul ska det bli i alla fall! Så börja planera kostymen redan nu kära vänner. Ni vet vad som väntar!

Vettigt beslut

Av allt som skulle göras innan gjorde jag det enda vettiga; bar med mig Sienna in i sovrummet och lät oss båda ta en välförtjänt powernap. Jag älskar att vara mammaledig!

Lunch med gammelmoster

Jag och Sienna har precis kommit hem från en lunch med min morbrors fru. Hon är bara åtta år äldre än mig, så jag känner mig lite taskig när jag förklarar för Sienna att det är hennes gammelmoster. Men sånt är livet.Gifter man sig med äldre män som i sin tur har äldre systrar så får man stå ut med sånt. Vi åt på ett vietnamesiskt ställe. Miss Saigon. Jag och min kräsenhet kände oss väldigt modiga. Och vi fick belöning, för maten var jättegod! Nu har jag fyra timmar på mig att städa, se Svenska Hollywoodfruar och fixa mat innan Frida och Josse kommer för en spelkväll. Och detta ska göras med en gnällig unge på armen. Önska mig lycka till! Annars vet vi alla vad som prioriteras bort... och inte är det Hollywoodfruarna.

Babytecken

Jag har tidigare pluggat teckenspråk, och är en ivrig förespråkare för babytecken. Det främjar språkutvecklandet, öppnar vägar för tidig kommunikation med barnet och minskar den frustration och ilska som kan finnas hos ett litet barn som vill säga något men inte kan. Och hur coolt är det inte att faktiskt kunna fråga sin nio månader gamla dotter om hon vill ha mer mat, och få svar? Eller att få höra av sin knappt ett år gamla barn att han eller hon ser en sovande hund? I Malmö hade de en utbildning i september, som jag missade! Så nu har jag mejlat dem för att se om de kan fixa en till. Det är svindyrt (1100kr för sex timmar), men lätt värt det tror jag. Får se vad sambon säger.

Grodblöjor

När vi handlade senast upptäckte vi att Sienna nu är stor nog att ha billiga blöjor. När de är små är det ju bara pampers eller libero som gäller, men nu passar Willys egna! Vi har testat de i flera dagar nu och de är minst lika bra som de andra. Lite mjukare än libero och lite bättre passform än pampers. Och dessutom är de gröna med olika grodmönster vid fästet och med löv på resten av blöjan. Så istället för 114 kr för 68 stycken är det nu 69 kr för 56 stycken. Och då kan man roa sig med att se lekande grodor när man byter! För liberos kanin är jag rätt trött på.
 

Minisäng

Vår säng är 140 bred. Det funkar väldigt bra när Kim somnat på soffan, mindre bra när vi båda kämpar om vår plats, och inte alls bra när Sienna gallskriker klockan fem på morgonen och lösningen är att lägga henne mellan oss. Men hellre sover jag dåligt än inte alls, och en avdomnad arm och en kall fot är ingenting att betala för att ha en TYST sovande bebis bredvid sig. Fast en 180 säng hade inte skadat.

Ej genomtänkt pyjamas

Häromkvällen hade Sienna mycket svårt att somna. Hon har nämligen nyligen upptäckt sina fötter, och helt plötsligt satt det grodor på dem! I extas klappade hon dem och drog i dem och försökte käka upp dem. Hennes största problem var att hon inte visste vilken av dem hon skulle leka med först!
 

Adjö min käre vän

Idag ska jag sluta med coca cola. Jag drack tre igår för att ta farväl. Mina kompisar ska sluta med cigaretter respektive nässpray. Undra vem som klarar det bäst? Önska oss lycka till!

Not always right

Tidigare har jag tipsat om sidan www.tjuvlyssnat.se , vilken är perfekt när det är reklam på tv eller man väntar på bussen eller liknande. Men det finns en till sida som är helt underbar; nämligen www.notalwaysright.com . Det är folk inom serviceyrken i hela världen som skickar in dumma historier om när kunden faktiskt inte alltid har rätt. Vilket är för det mesta.
 

(I’m the specialist for the children’s books. A customer comes up and asks me to take her to a popular kids’ series, so I do.)

Customer: “Now, my granddaughter has numbers 1 and 2.”

Me: “Great. We have the rest of the series if you’d like to pick up a few more.”

Customer: “But what should I get?” *spreads her hands helplessly* ”She has 1 and 2 already, what should I get next?”

Me: “You could get 3.”

(The customer stands there blankly while I point to the book. She doesn’t move or react until I physically pick it up and put it in her hand.)

Customer: “And then… should I go down to 4?”


Pappabus

Sienna älskar när Kim kommer hem från jobbet på dagarna. Inte konstigt... med mamma måste man äta, byta blöja, tvättas, få nya kläder och med pappa är det bara buuuuus som gäller!
 

Gårdagen

Gårdagen på Möllan var mycket trevlig! Tre öl och jag var glad och pratsam och lullig. Tyvärr känner jag mig seriöst bakfull idag. Är det ens möjligt? Sienna åt när jag kom hem vid midnatt, och sov sedan till sex. Tack för det! Sedan fick hon lite mat, och därefter tog Kim över. Jag fick somna om och sova till tio. Vilken lyx alltså! Idag trodde jag att vi skulle ha en myskväll ihop, men nu har Kim börjat bli lite ölsugen. Jag kan ju inte precis protestera, så jag kör en myskväll med mig själv och chips och dipp och marabou jordgubb medan Sienna sussar i rummet bredvid. Sämre lördagar har man ju haft.

Glad stor flicka

Såhär ser en sex månader gammal minilama ut. Glad är hon i alla fall! Och lite halvgalen tror jag.
 

Sienna sex månader!

Idag är det exakt ett halvår sedan Sienna föddes. Det känns som att jag ska börja gråta. Tiden går för fort! Om lika lång tid har jag en ettåring. Det är spännande och härligt och roligt när de utvecklas, men jag vill ha kvar min lilla bebis. Här kommer bilder på hur hon sett ut de första fem månaderna.
Nyfödd
En månad
Två månader

Tre månader

Fyra månader

Fem månader
 
Kommer en bild på en sex månader gammal Sienna senare idag

Körning som kräver öl

Nu har vi kommit hem från en härlig dag hos Maria och Elin. Jag fick kanelbullar och Sienna fick persikapure så vi är båda nöjda. Körningen dit och hem var väl sådär. Jag hamnade bakom en långsamtgående traktor på vägen dit, vilket kan tyckas rätt störigt i vanliga fall... testa då att ha en skrikande bebis i baksätet. När jag kom fram insåg jag varför; mössan hade åkt ner över ögonen. Stackars Sienna, hade suttit i mörker sen vi lämnade ringvägen. På hemvägen hamnade vi i rusningstrafik. Jag är en kass bilförare. Jag var rätt hysterisk. Det var nog de bakom mig också. Nu lugnar Sienna nerverna genom att powernapa, och jag ska lugna mig genom att ta en dusch och förbereda kvällens utgång. Jag ska till Möllan! Hur undrar ni kanske, eftersom jag helammar och ungen vägrar flaskan? Effektiv kortvisit. När Sienna precis har lagt sig drar jag, sen har jag en matfri frist på fyra timmar. Hej Josse, hej öl, hejdå. Lite stressigt, men lätt värt det!

Duktig pappa

Kim sa igår att han räknar ner dagarna till helgen varje vecka, eftersom han längtar efter att spendera mer tid med Sienna. Naw! Lite skillnad mot förra året när han räknade ner dagarna för att få festa.

Smakreklam

Vi har fått massa reklamböcker om att lära barn äta mat hemskickade, tillsammans med smakportioner av gröt och välling och annat trevligt. Det står recept på egna barnmatsmåltider, när och med vad man ska börja när man introducerar mat och är bilder på glada ungar som käkar och missar munnen. Inte någonstans står det hur man ska göra om man har en unge som totalvägrar allt utom bröstet. Men det kunde ha varit värre; idag hörde jag att det finns en avdelning på sjukhuset för barn som faktiskt inte äter alls och nu är för gamla för bröstmjölk och därför har börjat minska i vikt. Fy sjutton om Sienna hade behövts läggas in! Stackar alla de barnen och deras föräldrar. Tänk att spendera varenda minut på dagen med att tvångsmata sitt barn.
 

Mormormys

Vi är nyligen hemkomna från en halvdag hos min mamma. Underbart när man blir bortskämd med mat och efterrätt och slipper handlandet, lagandet och disken. Dessutom skickade Maria sms och ändrade morgondagens planer, så jag slipper baka till imorgon eftersom vi ska vara hos henne istället. Ångest dock eftersom jag är Malmös sämsta bilförare och vägarna till Klågerup verkar krympa vaje gång. De är seriöst smalare än min bil, och jag har en suzuki alto! Sienna hade jättekul hos sin mormor. Hon spottade puré överallt, hade en personlig leksaksupplockare och snodde sedan mammas säng i 2,5 timme. Det lilla charmtrollet.
 
Fast de ser ut att gilla varann ändå

Godnatt

Efter en dag bestående av trevligheter som playdate med Renata och Iris, kladdkaka, solpromenader, avsnitt av Hollywoodfruar, Walking dead och How I met your mother, och smakportioner som äntligen åkte in i munnen säger vi nu godnatt.

Hemsk morsa

Jag upptäckte precis att Sienna blöder. På tummen. Där jag klippte hennes nagel precis. Naaaw! Fy sjutton vad hemsk man känner sig. Stackars bebis. Hon får väl hämnas genom att riva mig extra hårt när naglarna växer ut igen.

Bra natt

Trots nyligen utövat matkrig här hemma kan jag inte vara arg på Sienna- jag är nämligen utvilad! Sienna "väcktes" vid tio när jag la mig, och lyckades slurpa i sig några klunkar i sömne. Sen vaknade hon tre, och gick upp vid sju. Detta hindrade mig dock inte från att powernapa en timme i förmiddags. Man får ju passa på!


Bild på en inte alltför pigg bebisTortyr i olika former

Jag har en kladdkaka som svalnar i köket. Och jag får inte äta av den förrän imorgon! Dessutom är jag hungrig. Detta är ren tortyr. Kim sa precis att jag inte får se "I love musicals" om inte Sienna har börjat ta flaskan tills dess. Det kan han ju tro. Snopen han kommer att bli när jag inte kommer hem från affären den kvällen. Jag vet att det är halvrått att låta Sienna vara hungrig en hel kväll, och att det nästan är tortyr att lämnas ensam med ett skrikande barn... men jag måste faktiskt få komma hemifrån! Det finns ju en chans att Sienna lär sig ta flaskan. Eller att hon gör det då när hon inser att den andra maten- moi- har sprungit sin väg. Eller så har hon kommit så långt med gröten att det täcker hela kvällsmålet. Annars kan Sienna och Kim trösta sig med att även om jag är på musikalen så har jag inte lika kul som jag borde, tyngd av oro, skuldkänslor och fasa för Kims utbrott när jag kommer hem. Fast även om detta är jobbigt så är det nog jobbigare att inte få äta av kladdkakan. Nästan.

Lunch & öppen förskola

Strax ska jag och Sienna bege oss iväg på lite nöjen för oss båda. Lunch med mammagruppen (jag blir alltid glad av mat) och sångstund på öppna förskolan vid St Andreaskyrkan (Sienna gillar att sjunga... eller blir sjungen för ska man kanske säga). Dagen i ära inviger Sienna sin nya jeansklänning och de rosa conversen, så jag tänkte lägga upp en bild på dagens outfit. Hon å andra sidan tänkte äta upp sina skor, så det blev inte så lyckade foton.Detta blev den bästa, så den kör vi på.

Rörlig bebisHittade precis Sienna under soffbordet. Ops.

Sova, vad är det?

Inatt vaknade Sienna 00:30, 02, 04 och 06 då hon gick upp. Ni med nyfödda kan slänga er i väggen, vänta bara tills de når sex månader! Eller va? Så här skulle det inte vara ju... Vid sex månader trodde jag att jag äntligen skulle få sova en hel natt. Hur tvingar man en unge att ta flaskan så att hon får i sig lite välling eller ersättning och däckar av mättnad? Fast om jag ska vara ärlig tror jag att två av "vaknen" berodde på magont och att hon bara åt för att någon annan skulle bli lika störd som hon själv. Tack för den liksom.
 
Bild från Kreta då bebis sov

Att bli gravid igen

Det skiljer knappt femton månader på mig och min lillasyster. Det betyder att om jag hade varit lika snabb som min mamma så hade jag blivit gravid igen nu. Fy sjutton! Jag hade aldrig orkat! Min kropp måste få en chans att återhämta sig, jag måste få sooooova (vilket är rätt svårt när man är gravid också), och dessutom vill jag kunna ha lite snygga kläder utan att de ska rymma en tjock mage eller vara amningsvänliga. För att inte glömma att jag vill kunna dricka lite öl, hänga med kompisar och gå på bio nu när jag slutar amma (jag vet att de flesta kan göra allt utom att dricka när de är gravida, men jag mådde hemskt under min graviditet). Hade jag blivit gravid igen hade jag nog grävt ner mig och gått i ide. Vilket i och för sig låter som en bra ide när man kollar ut och ser mörkt regnrusk.

Coca cola älskare

Jag älskar coca cola. Tyvärr har jag dessutom blivit lite beroende av det, och dricker ungefär en liter om dagen. Jag försökte sluta när jag var gravid men klarade det inte, så nu är målet att sluta innan Sienna börjar äta med oss så att inte hon ska bli sugen. Idag fick hon dock leka med min colaburk och det verkar som hon redan har fastnat. Kan också vara den röda färgen som var fin.
 
Hon blundar inte av njutningen utan av blixten.

Impulsshopping

Vi har precis kommit hem från en bebisgröt-inhandlingstripp på ica maxi. Gröten kostar 36kr. Vi kom därifrån 450kr fattigare. Vad gick fel?

MiniSienna

Här var Sienna nitton dagar gammal. Naaaaaw, vad stor hon har blivit!

Nio bollar och två möss

Vi har precis städat badrummet. Det har luktat lite skumt ett tag, och nu när vi inte har katten att skylla på längre så var vi ju tvugna att se sanningen i vitögat pch inse att där behövdes ett rejält städ. Alla avloppsrör tömdes och skrubbades och sprayades och alla vrår fick sig en omgång med en diskborste. Sen kom vi till den stora utmaningen; att få loss badkarskanten. När den ryckts av hittade vi lite efterlämningar från Molly. En hög med kattsand, nio bollar och två möss. Nu jäklar ska jag spraya doftfresh på den som säger att där luktar!

Mammaledigheten

Efter lite förhandlingar här hemma har vi kommit fram till att jag får vara hemma med Sienna till första augusti. Oavsett när Kim har semester och hur många mammadagar jag har kvar. Yeeeeey! Nästan tio månader till med lillskrik, hon slipper börja på dagis under vikarietiden, jag får en till sommar ledig, och jag har ett vettigt datum att sätta på ansökan när jag söker jobb. Helt underbart! Nu kan jag slappna av helt och bara njuta av tiden med min lilla underbaring.

Nytt favoritdjur

 
Detta är mitt nya favoritdjur. Frasse heter han.
Snodd från Hyresgästföreningens nya reklam.
Jag skrattar så jag piper varje gång Frasse dyker upp.
Stackars Sienna, eftersom jag oftast tittar på tv när jag ammar.
 
 

Zzzzzz

Bevis på en jobbig natt- sambon går upp klockan sex för att diska upp all disk från gårdagen, så att den som är mammaledig får vila mer under dagen.

Babysångsdrama

Dagens playdate med Elin och Maria ställdes in eftersom de är sjuka, så nu kör jag och Sienna en slappdag resten av dagen. Det kan behövas efter morgonens bravader på babysången. En trött och arg Sienna inte alls ville sjunga och leka och busa, utan skrek och åmade sig och vägrade ligga ner. Hon avslutade sin lilla dramauppvisning med att spy ner både mig och sig själv, så då packade jag ihop oss och gick hem. Nu tröstar jag mig med kladdkakan som var tänkt till gästerna och Sienna sover i vagnen. Här kommer en bild från i förrgår kväll då ungen var på trevligare humör.
 
Vadå min dotter har flax? Hoppas hon inte har tänkt sig en kort frisyr i framtiden.

Voff

Sienna tagen på bar gärning med strumpan i mun.
Är det en hund eller dotter jag har?

Höstens ljuspunkter

  • Flytta! Urtrist, men härligt när det är klart. Dessutom har vi redan flera frivilliga bärare, som vi mutat med öl som vi har kvar sedan dopet.
  • I love musicals. Jag är töntig, men jag står för det (nu, när jag är 26. Innan ljög jag.), och jag älskar musikaler. Så nu när Peter Jöback ska sätta ihop en samling och uppträda tillsammans med en hög kollegor måste detta ses! Eftersom ingen ville gå med mig tvingade jag mamma att ställa upp. Jag köpte en biljett till henne, som "tack för all hjälp med Sienna den första månaden" och då kunde hon ju inte neka. Mohahaha.
  • Evita. Det blir tredje gången jag ser den live. Vet inte hur många gånger jag har sett filmen. Detta trots att jag inte är så förtjust i handlingen. En gång när jag såg den live tvingade jag med två kompisar.... vi smugglade in vin och drack under pausen. Dumt nog hade jag glömt berätta för kompisarna vad den handlade om, så de var lite förvirrade under sista halvan. Tror inte att folk förstod riktigt varför vi tjöt av skratt när Eva Peron blev sjuk, men vi livade upp publiken lite i alla fall.
Och vad kommer efter hösten.... JUUUUUUUUUUUL!

Dumma dag

Idag har inte varit rolig trots pandadräkt. Trött efter natten med en sambo som snackar i sömne och snor all sängplats, en dotter som är konstant hungrig och mardrömmar. Sedan stress på bvc, där de konstaterade att Sienna bara gått upp 180 gram denna månaden och nu avvikit helt från kurvan. Men fick jag tips på hur vi skulle göra? Nej, för hennes mage är fortfarande inte okej. Jag tror att problemet är att den är tom och att det är därför hon inte kan "gå på toa". Så nu jäklar tar jag saken i egna händer och ger henne ersättning ikväll. Och imorgon ska det stackars svältande barnet få smaka grönsaker. Jag är redo att sluta amma och Sienna är redo att få riktig mat, så nu kör vi! Efter bvc kom min käre fader och smutsade ner mina nytvättade golv genom att inte ta av sig skorna. Trots att jag påpekade det gick han sedan rakt genom hela lägenheten för att besöka toaletten. Sen lät han Sienna ha fingrarna i först hans mun sen sin egen trots att han snusar. Han pussade henne dessutom så mycket att hon fortfarande stinker axe. Jag är glad att han gillar Sienna och att hon verkade ha kul... men jag har så svårt för honom. Nu ska jag tröstäta choklad och om några timmar är det Grey's Anatomy.

Dagens panda

Idag är Sienna pandaklädd, i det första plagget jag köpte till henne. Jag tror att jag var i typ fjärde månaden, men jag kunde inte låta bli. Smart nog (av min kompis som påpekade det) köpte jag den i storlek 68 så att hon kunde ha det nu på hösten/vintern, och inte mitt i sommaren (vilket jag hade gjort om Tanja inte fått mig på bättre tankar). Så nu har jag en liten urgullig varelse som rullar omkring här på vardagsrumsgolvet. Jag tror inte att Sienna kommer få ha på sig några andra kläder förrän hon har vuxit ur denna.
 
 

Dagens shoppingfynd

Det blev lite mer shopping idag. Svårt att låta bli nu när man fått fria händer ju. Fast eftersom jag även vill kunna äta i framtiden ska jag nog ta en liten paus nu. Eller i alla fall begränsa mitt handlande till varannan dag.
 
 
 

Found a foot

Sienna har nu lyckats rulla från mage till rygg, från rygg till mage (må vara bara en gång, men det räknas!), hittat sina fötter och börjat jollra med riktiga konsonanter. Yey, vår unge är inte efter längre! När jag på vårt senaste besök oroligt frågade bvc-sköterskan om inte Sienna borde kunna dessa saker än sa hon förtroendeingivande "det är ingen fara... hon har ju nästan en månad på sig". En månad innan vadå? Hon räknas som ett felaktigt exemplar? Jag räknas som en kass ostimulerande moder? Vi tvångsvänder henne? Tur att hon lyckades, för vårt nästa bvc besök är imorgon!

Skrikmaraton

Sienna har kommit in i en ny charmig fas där hon hävdar att sovandet är för veklingar. På natten sover hon (mellan måltider), men på dagen vägrar ungen. Och det högljutt! Det spelar ingen roll om jag lägger henne innan hon börjar visa trötthetstecken, när hon är lite småtrött eller när hon är helt slut: hon ska jävlar i det inte sova! Skrik, vrål, vridande, ålande, svettande, hysteri och tårar. Och gud nåde den förälder som närmar sig med en napp, den får veta att han eller hon lever. Det skär både i hjärtat och öronen, men hon måste ju vila mellan varven. En av tupplurarna idag slutade dock med att hon somnade medan hon höll mig i handen. Gulligt värre. Då förlät jag henne lite för bråken tidigare idag.


Shoppingresultat

 
Tyvärr verkar alla bebisar just nu ha storlek 68, så det blev väldigt lite handlande. Men rosa mjukbyxor, coola jeansshorts (jag vet att det inte är sommar, men hon kan ju ha strumpbyxor under), en haklapp (någon gång ska väl ungens mage hämta sig så att hon får äta mat igen) och en liten badanka (jag har ju lovat Sienna en) fick hänga med hem. Hoppas att Kim inte är slutkörd efter jobb så jag kan tvinga in honom en tur på Lindex i Limhamn efter vår matshopping också.
 
Kan vara att jag råkade handla en tröja till mig själv också, men finns det inte bildbevis så har det aldrig hänt, eller?

Shoppingdax

Efter att ha sett hur alla har förnyat sina barns garderober inför hösten har jag nu fått tillåtelse av sambon att ge mig ut på en shoppingtur. Det visade sig att jag inte ens hade behövt fråga upptäckte jag igår, när Kim utbrast "barnkläder kostar ju ingenting jämfört med våra! Handla hur jäkla mycket du vill!". Tack sambo. Newbie, here we come!

Tråkdag

Vi har haft en riktigt seg dag trots det härliga vädret. Lämnat död dator hos sambons mammas man och hoppas på lite CPR där. Varit i källaren och rotat. Värmt lite rester från igår. Tvättat. Dock är jag väldigt nöjd med att jag lyckades placera in en tupplur mitt under tvättandet, så Kim fick ta de två dryga gångerna i mitten. Nu borde vi sticka och storhandla, men istället ser vi på I used to be fat på MTV och hoppas att Sienna ska somna så att vi kan skylla på henne och slippa åka iväg.
 
Bild som beskriver vår motivation

Besök på det gamla jobbet

Besökte mitt gamla jobb i fredags.
Oj vad de gamla kollergorna är intresserad av mig. Eller av kunderna....
 

Studentbild?

Vi tog väldigt många bilder på Sienna på resan. Mer eller mindre schyssta. Framtida studentbild kanske?
 
 
 

Misslyckat pumpahandlande

Vi har precis kommit hem efter ett besök på Möllan. Det är snart Halloween tänkte jag, och därmed dags att handla pumpor. Jag såg framför mig små färgglada som dekoration och en stor utkarvad på balkongen med en ljuslykta i. Synd att jag inte såg almenackan framför mig, för det är bara den sjätte och mer än tre veckor till Halloween... alltså inga pumpor på Möllan. Så jag får väl ge mig till tåls i två veckor till innan jag får börja pynta.

Sienna das Blötdjur

Sienna älskar att bada! Både i badbaljan här hemma, i badkaret, i poolen och i havet. Det var inte hon som fick nog och sa till när hon badade, utan vi som fick slita upp henne när hon började bli blå om läpparna. Typ. Vi trodde att hennes läppar blivit blå en gång, men det visade sig att hon slagit i munnen tidigare på dagen och fått ett blåmärke. Ojdå.
 
Bild från hav
 
Bild från pool
 
 

Lägenhet!!!

Samma dag som vi åkte till Kreta hann vi med ett par andra saker; nämligen att skriva på kontrakt till en ny lägenhet och säga upp vår gamla. Sienna ska få ett eget rum! Vi har sökt lägenhet i nästan exakt ett år nu, och hade nästan sett framför oss hur vi delade rum med Sienna när hon var femton år när vi fick beskedet. Så vi är rätt lyckliga och Sienna är rätt lättad. Nu ska här shoppas mattor och barngardiner och tavlor och byråer och en massa andra saker... Synd bara att vår stationära dator precis kraschat, vilket sabbar vår budget lite. Den var liksom inte stor från början, och nu resan och sen kommer flytt av bredband och el och adress och dubbla hyror  och alla barnmöbler. Men skam den som ger sig, för här ska bonas! Fick jag inte göra det när jag var gravid ska jag minsann ta igen det nu. Jag vill ha en Disneytavla där karaktärerna är små. Är det någon som vet var man hittar en sådan? Jag har varit på blocket och Disneystore och googlat i Sverige och googlat USA och Englands utbud. Hilfe bitte?
 

Semesterbilder

Moder och dotter redo att möta solen
 
Snyggingen i närbild

Tillbaka i Sverige

Nu är denna galna lilla familjen tillbaka i Sverige efter en veckas mys och sol och bad. Sienna sover gott för natten och jag och Kim har precis krängt käk från McDonalds. Vem börjar sin hemkomst med att handla och laga mat, liksom? Jättebra har vi i alla fall haft det, och enklare barn att flyga med får man leta efter! Ont i öronen- nope. Uttråkad- nope. Svårt att sova-nope. Så fem barnfötter av fem, eller hur man nu säger.
 

Kort hälsning från Kreta

Här kommer en liten hälsning från härligt varma Kreta. På dagarna är det typ trettio grader, så hotellets pooler utnyttjas flitigt. Sienna älskar att bada! Vi har till och med vågat ta ett dopp i havet med henne. Och när hon blir trött hamnar vagnen i skuggan och jag och Kim käkar lunch eller tramsar i vattnet. Flygresan var inget problem trots en trött bebis och sjuk mamma, och överhuvud taget har allt gått problemfritt. Att det var så här lätt, och myyyyysigt, att resa med en bebis hade jag aldrig anat. Håller tummarna att de sista dagarna blir lika lyckade. Hoppas ni har det bra där hemma i kylan!

RSS 2.0