Miniäventyr med das minilamor

Kim har jag är båda förkylda. Medan Kim gör sitt bästa för att bekräfta sin förkylning försöker jag istället att ignorera min. Det gick super idag, även om vädret inte riktigt var på vår sida. Vi såg sol och appen visade sol så jag och ungarna drog till Barabadet. Vi hade asmysigt, för vattnet kändes varmt och Sienna är bra på att leka själv och Julie är en fisk. De mörka molnen gick att ignorera ganske länge, men blev rätt tufft när de följdes av åska och ösregn. Vi drog hem och värmde oss, och stack sedan till lekplats. Ungarna härjade och jag.. härjade? Därefter åkte vi och veckohandlade. Inte en dag för tidigt. Snarare lite för sent, för ungarna fick äta korvmackor i hamburgerbröd till lunch idag samt flingor till mellanmål. Och jag var konstant hungrig. Men så går det när man är på så många äventyr. Rätt prioriterat tycker jag. Vi lyckades dock både handla och laga mat tillslut. Nu ska barnen nattas, sedan ska jag erkänna min förkylning lite och lägga mig tidigt. Imorgon börjar sista sommarlovsveckan, och den är full av planer! 
 
Älskade älskade ungar. Jag har så roligt med er!

Fail, fail och fail

Idag tänkte jag, min moder och ungarna seiza lite sol och sticka till Hallongården på förmiddagen- innan eftermiddagsregnet drog in. Det stod att de öppnade kl 11, så då var vi där. Vi hade glömt läsa den lilla detaljen att självplocket öppnade kl 13. Snopet. Fikade lite, och beslutade oss sedan för att dra rill Vikingamuseét. Tyvärr var solen inte så medgörlig som vi trodde, vilket gjorde det snorkallt. Och blött. Och barnens dagar som de skyltat om var... sådär barnsliga? Fanns inget för barn, nämligen. Men ungarna rastades ändå och fick käka vikingabröd, och vi fick alla frisk luft. Om än lite för frisk. Så nu ska jag njuta av att vara hemma resten av dagen. Undra om man kan klämma in en liten powernap också?
 
Kubbspel- ungarnas favorit! 
 

Andra planer

Saker jag och Sienna har bråkat om idag:
 • Att jag inte vattnade hennes blomma
 • Klädpåtagning
 • Hårborstning
 • Tandkrämen
 • Strumporna
 • Skorna
 • Om Sienna skulle stanna kvar själv hemma
 • Att jag glömde hennes cykel
 • Att jag glömde hennes snutte
 • Om man fick stoppa vagnen genom att ställa sig framför den
 • Om man fick riva sin mamma
 • Att vi inte gick hem igen
Detta var under en timmes tid. Efter detta var ungen så arg att hon satte sig i skuggan på den kalla marken och skrek. I 45 minuter. Det är ganska lång tid. Känns värre när 200 föräldrar ser på. Därefter skrek hon en stund för att hon frös och jag och Julie var i den skuggiga delen av lekplatsen. Då ringde jag Kim och meddelade läget och därefter mamma och avbokade barnvakteriet. Hell no att jag utsätter någon för detta. Som tur var flöt resten av dagen på smidigt, och med lite tur somnar väl dessutom barnen någongång. Helst innan mig. 
 
Julie härmade E.T. med Siennas skor- dessutom på fel fot. Orkade inte bry mig. Alla blängde ändå.

She's back!

Sienna är hemma och ordningen är återställd. Och med återställd menar jag att vi är tillbaka i kaoset. Sienna är inne i en rätt så avanverad fas av sexårs-trots, medan Julie har hittat fram till tvåårs-trotsen. Lovely. Den minsta bråkstaken tar dock mindre plats när Sienna är hemma. Kanske får hon inte möjlighet att kräva så mycket när syrran stormar omkring. Eller så kräver hon lika mycket, men att vi inte märker det på grund av ovan nämnda storm? Oavsett vad så bryr jag mig inte så länge de är här båda två. Jag kan ha mobilen på ljudlös och jag kan sova igen. Visserligen vaknade jag uppochner i sängen i morse, något som inte hänt sedan jag var barn, men det tar jag som ett tecken på att jag sov djupt. Fasar lite för tonårstiden när ungarna är ute och ränner. Hoppas jag har spänt av till dess. Anar att jag inte kommer vara den coolaste föräldern. Nu blir det lek på rum, följt av lekplatshäng, lunch och siesta. Därefter kommer mormodern hit för passande av vilddjur, medan jag och Kim drar på fest. Tidigare har vi varit noga med rutiner och vetat att läggdags går bra vid passning. Idag säger jag bara- lycka till! 
 
Systrarnas återförening igår

Den unga 30-åringen

Emma, som jag käkade sushi med igår, ska ha fest på fredag. Hon berättade att det skulle komma ungefär 40 gäster, och började nämna namnen på folk. Folk som kändes väldigt gamla. "Men Emma, är där ingen i vår ålder?" undrade jag. "Jo, Nelly kommer. Hon är 18." Snacka om att leva i förnekelse- det är en 30-årsfest. 
 
Jag, Emma och Mia på en Halloweenfest för två år sedan

Tisdagslista

 • Hade jättekul på Leos lekland idag, med Julie, Magda och August. Julie har blivit mycket modigare på senaste tiden, vilket livar upp såna besök en hel del.
 • Ringde kollo och fick prata med Sienna. Skönt! Hon har det bra. Och imorgon är det bara en dag kvar. 
 • Hade en jättetrevlig sushi och vinkväll med Mia och Emma!
 • Det är skönt att inte vara 19 år längre. Såg på gamla foton och vi hade askul- men jag hade aldrig orkat en gång till.
 • Har planerat en reunion för festgänget i augusti. Alla har tackat ja. Ska bli så kuuuuul! 
Hittade ingen partybild, men min kära sambo är en del av festgänget och därmed bjuden. Det är inte de andras partners. Inte ens hans vars fru ska ha festen hos sig! Hahaha. Julie får inte komma, men var med på bild ändå.

Cykelgalningen

För att vara någon som är rädd för att cykla körde Julie på rätt bra inne på Leos. Jag fattar inget. Är det sin egen hon är rädd för? Varför vill hon då rasta den hela tiden?
 
 
 
 

Snigeldag

Huuuuur kan man sakna ett barn så mycket?! Dagarna går i snigelfart. Är så rastlös! Var supersugen på umgänge idag, men ingen kunde så jag drog iväg med stackars Julie till lekplatser istället. De flesta barn gillar lekplatser. Julie gillar sina dockor och barbies. Hon suckade och stönade och nedlät sig tillslut att gunga en stund. Sedan orkade hon sitta på en snurra. Och att sitta och gräva. Inte mycket rastning av moder alltså. Tvingade ut min syrra på en joggingtur nu på kvällen istället. Jag vill ha hem Sienna! 
 
Liten söt latmask

Julie sover räv

Detta var Sienna när vi skulle hem från Halmstads äventyrsland för ett par veckor sedan. Julie ville inte alls sova, utan sov istället räv när jag kollade på henne. Hennes rävsovande var dock inspirerat av syrran, och därmed hyfsat lätt att genomskåda.
 
Min tokiga lilla knäppis

Ovant tempo

Dagarna går i ett litet annat tempo när Sienna aka virvelvinden är borta. Hon får rastas med en massa äldre barn medan chillJulie får ta det lugnt hemma med oss. Hade jag inte varit så orolig och nervös hade detta varit några härliga dagar. Idag har vi:
 
Låtsats att det regnar
 
Shoppat på Mobilia
 
Suttit och snackat med oss själv om att "det är min tur" och "jag hade den faktiskt först" trots att Sienna inte är i närheten av leksakerna
 
Ätit macka framför tvn medan modern läste en bok
 
Som sagt, chilldag. Rätt nice, egentligen.

Sienna drar på kollo!

Har skickat iväg min förstfödda på kollo. Kortkollo, i fem dagar. Hon har tjatat i ett år, sedan vi hälsade på moster Frida när hon jobbade där förra sommaren. Det verkade som en asbra idé, för jag älskade kollo som liten och Sienna behöver utmaningar och stimulans av äldre barn. Kändes inte som en lika bra idé på bussen idag. Hon såg så liten ut! Är lätt yngst där. Det är från 5-8 år, men de andra femåringarna ska fylla 6 i år. Min lilla lilla smurf. Hon blev ledsen när bussen körde, men är glad nu enligt insider information (från en ledare som jag ringde till). Gissa vem som är ledsen istället? Jag kommer inte att kunna sova förrän på torsdag. Varför har världens mesigaste mamma fått ett så tufft barn? Men jag är rätt stolt. Och med rätt stolt menar jag superstolt. Och asrädd. Mes, som sagt.
 
Tuffingen vid sin väska. Den har numera ett klistermärke, Frida. Hehe. Tack för lånet!

Chhhips

"Åh vad söta ungarna är när de sitter så mysigt bredvid varandra- jag måste ta en fin bild!" 
 
Note to self: det blir aldrig en fin bild när någon äter, hur sött barnen än sitter

Väderinspirerad beslutsångest

Solen skiner! I min väder-app kommer den att skina till klockan 14, sedan kommer det att regna nonstop i tre veckor. Ungefär. Så jag vill ut! Helst bada, men jag är flexibel så länge jag får komma ut. Nu! Problemet är att barnen leker. Jättebra. På sitt rum. För första gången på över en vecka. Alltså... vad gör man? Tror ni de märker om jag lämnar dem och sticker till Klagshamn ett par timmar?
 
De lekande ungarna på en buss tidigare i veckan

Bamse på turne

Varje gång vi åker förbi ett par rondeller så ser Sienna reklam för en Bamseföreställning. Och varje gång frågar hon när den är, trots att vi inte har bokat biljetter än. Då rondellerna ligger mellan vår lägenhet och... allt annat? händer detta rätt ofta. Så idag tog jag tag i saken och gick in och kollade upp föreställningen. Som visas 7 oktober i Malmö. Den ENDA dagen i oktober vi har något inbokat. Jag ska nämligen själv på teater då. I Kristianstad. Med övernattning! Det visade sig dock under viss diskussion att mina barn har en fader också, som råkar vara min sambo, och som är fullt kapabel att ta med barnen på teater själv. Så nu ska hela familjen vara kulturell den 7 oktober. På olika ställen bara. Känns bra! Sienna lär blir glad imorgon när jag berättar det. Och varje gång vi åker förbi rondellerna och hon påminns. 
 
Julie älskar också Bamse. De kommer att ha så kul! Jag är lite avundsjuk på Kim som får gå med dem. Men jag ska å andra sidan få se Chess. Och sova på hotell. Och äta ute... Känns rätt bra det med.
 

Tisdagslista

 • Tjejerna sover. Värt att uppskattas. Dessa sommarkvällsnattningarna har inte varit smärtfria, om man säger så.
 • Sienna längtar som sjutton till kollo. Ska bli så kul att ge henne samma upplevelser som jag hade. Hoppas hon gillar det! 
 • Fortfarande roliga saker kvar att göra i sommar. Hoppas på sooool till dem. 
 • Ser fram emot att börja jobba- trevlig känsla. 
 • Hade en kul dag med min moder och flickorna idag. Först lekplatshäng med lunch och sedan hemmalek. Satan vilka garv vi fick. Knäppisfamilj. 💜
 

Stadiumrean rockar

Jag måste ha nya löparskor. Fick blåsor senaste gången jag sprang med mina gamla, vilket har gjort att jag inte har sprungit på hela sommaren. Det och att jag är lat och tycker det är mycket skönare att ligga på soffan än att röra på mig. Men jag vill liksom ha ett par skor redo om jag mot all förmodan skulle ta tag i mitt liv igen. Vilket jag nog i ärlighetens namn behöver, med 100% nytt jobb och 50% skola + småbarn som väntar i höst. I alla fall, Kim som är sådär förtjust i matte läste upp ett mejl han fått av stadium för mig tidigare idag. Där stod att man som medlem hade ytterligare 30% rabatt på rean om man handlade minst tre reasaker. Han fattade nada. Jag å andra sidan är rätt förtjust i matte och fattade snabbt mejlet. Lika snabbt shoppade jag loss, och vips så har jag nya springskor. Och jobbskor. Och en sport-bh. Och så tvingade jag Kim att välja ett par gympaskor. 1250 kr istället för 2900kr. Not bad. Not bad at all.

Knasväder

Jag vågar påstå att vädret varit lite schizofrent de senaste dagarna. 
 
 • Lördag- strålande sol och vi iklädde oss bikini. Begav oss till stranden.
 • Söndag- kallt och regnigt, där jag till och med drog på ungarna mössa som komplement till tjocktröjor och regnkläder. Tog oss med mycket möda bort till Kims mamma för att hämta kvarglömd snutte.
 • Måndag- gassande sol och shorts och t-shirt. Tillbringades på en eller två lekplatser, och avslutades med grill med polare.
Bilder från knäppisdag 2 och 3.
 

Sommardag

Äntligen kom sommaren! Jag läste att den ska vara en hel dag, så denna dagen har vi sett till att njuta. Vi packade väskorna och var på stranden klockan 11. Badade, byggde sandslott och käkade glass. Och eventuellt lite lunch först. Sienna slog rekord i att leka själv med sina dockor, och Julie var rätt chill. Vid 14 skulle Kim dra för att se på fotboll, men eftersom jag redan på morgonen anat att vi andra inte ville hem samtidigt hade jag cyklat till stranden medan de andra körde, så Kim kunde ta min cykel hem och jag och tjejerna kunde stanna. Efter 15 minuter ringde han och gnällde- hemnycklarna var i bilen. Jag sa att han fick klara sig bäst han kunde, för vi ville stanna. Efter 30 minuter ringde han och bad mig föra över pengar istället- han hade hittat en pub. Nöjda fortsatte jag och ungarna vår stranddag, i ytterligare tre minuter. Sen insåg Julie att hon var astrött och ville hem. Hon tog på sig Siennas skor, sa hej då och meddelade att hon skulle gå hem till sin pappa. Jag och Sienna gav upp och hängde med den stackars småttingen. Visserligen inte hem till hennes fader, som ju hängde på en pub, men hem. Vi hann dock njuta rätt mycket av solen, så jag är nöjd. Hoppas på fler såna här dagar. Älskar sol! Och bad! Och mina underbara ungar!
 
 

Snäll Swedbank

I början av april växlade jag in en jäkla massa mynt åt min halvsenile fader. Jag fick cykla runt till 4 olika ställen. På det sista sa de att de hade kunnat ta emot allt, utan avgift, om jag kommit dit först. Snopet. Men där skulle det istället ta 6-8 veckor att få in pengarna på kontot. På ett av de andra ställena tog det bara tre dagar. Och på två av ställena fick jag kontanter, som jag satte in direkt. Eftersom pengarna var pappas ville jag få allt fixat så snart som möjligt, och störde mig på de 6-8 veckorna. Efter 8 veckor störde jag mig mer. Efter 10 blev jag lite nervös. Efter 12 undrade jag vad jag gjort för fel, om jag fått kvitto och vad Kim skulle säga när jag var tvungen att ta av våra pengar för att ge pappa- som knappast hade koll ändå. Så jag mejlade banken för att fråga vad som skett. Och banken ringde mig. Och förklarade att DE gjort ett fel! Och inget litet heller. De hade tappat bort listorna till vem som satt in vad. Yikes. Den stackars kvinnan i telefonen undrade om jag visste ungefär hur mycket det rörde sig om. Jag tippade på 2500kr. Hon sa att hon skulle föra över 2700kr under dagen, vilket hon gjorde! Service. Idag fick jag dessutom 2 biobiljetter på posten, med en ursäkt för strulandet. Så himla schysst. Mest lättad är jag att fadern fick pengarna tillslut, och att de löste problemet så fort de upptäckte det så jag slapp oroa mig mer. Men de 200 kr extra (som jag inser även kan vara för lite, eftersom 2500 var en gissning, men de försökte i alla fall) och biobiljetterna var en snäll tröst. Jag behöll de 200kr. Och biljetterna. Det är inte pappa som ränt Malmö runt för att dumpa pengarna och sedan fått jaga tillbaka en fjärdedel igen. Så tack för det Swedbank! Nu hoppas vi att det kommer en bra biofilm snart!
 
 

Sommarlovsmorgon

Vi startade dagen med att vakna till larmet. Inte för att det är första jobbdagen, utan för att det är sista semesterdagen (för Kim- vissa andra börjar ju inte jobba förrän 10 augusti- hehehe) och vi hade lovat Sienna att ta med henne på en inspelning av Sommarlovsmorgon. Vilket vi har skjutit på till absolut sista möjliga dagen. Som råkade vara den dag The Foo & o var där och uppträdde. Och satte publikrekord för Sommarlovsmorgon. Yihaa... Vi var där kl 7 och fick rätt bra platser, men satt tillslut som packade sillar och fick kaffe spillt på oss, blev trampade på och fick en filt lagd över halva vår filt. Så kan det gå. Sienna satt dock som ett litet ljus och var väldigt delaktig i att vinka, vifta med ballonger och lyssna på instruktioner. Julie satsade mer på att slå syrran i huvdet med sin ballong, klättra på mig, tjuta när man skulle vara tyst och utföra akrobatiska konster när hon skulle stanna på filten. Lyckan var dock total när Sommarskuggan dök upp. Lätt värt att vara där en publikrekordsmorgon för det. Vi har lovat Sienna att göra ett besök nästa sommar också, men då ska vi inte pricka in en fredag med uppträde. Jag känner att en regnig tisdagsmorgon hade suttit fint. Nu är det dags för en timmes chill, innan vi måste ut och rasta ungarna på riktigt. Vi har visserligen varit utomhus i tre timmar, men vi har inte rört många tår om man säger så. Men som sagt, lätt värt det. Sienna är mycket stolt och lycklig.
 
 

Sienna bajsa bordet!

Julie gillar att underhållas. Framförallt av youtube, men om vi vägrar att sätta på tvn eller mobilen (surfisen gav upp) så fungerar även Sienna. Antingen leker de tillsammans, eller så beordrar Julie Sienna att sjunga för henne. Gärna genom att skrika ut kommandon, som "Vaiana!" eller min personliga favorit "Sienna! Bajsa bordet!" Det blir inte alls pinsamt när vi är någonstans offentligt, och det låter som att en av ungarna faktiskt har satt sig för att uträtta sina behov på ett bord. 
 
Soffchill med mobil och tv, vilket betyder att Sienna slipper sjunga.
 
 

Onsdagslista

Möjligtvis fel dag, insåg jag när jag skulle skriva rubriken. Men idag behövs en lista, för denna dagen har inte varit kul. Vi skulle ha en välbehövlig hemma-chilldag. Behövde städa och det skulle dessutom regna. Och ungarna hade bett om att få vara hemma en hel dag! Perfekt. Men not so much. Skrik, bråk, irritation och en massa retande för att trigga igång varandra. Sienna och jag bråkade så mycket att jag seriöst bröt ihop. Hjälpte inte precis. Försökte snacka med ungen om det nu vid läggdags- noll reaktion. Sienna har, ett år i förskott, nått sexårstrotsen. Hon är inte ett lätt barn i vanliga fall. Nu är hon en tasmansk jävul. Som sagt, behöver en tisdagslista. Även om det är onsdag.
 • Kim var inte hemma under mitt och Siennas ramabråk. Skönt, för två mycket arga och ledsna vuxna mot en hysterisk liten flicka är ännu värre än en.
 • Vi har städat.
 • Pappas myntpengar, som jag växlade in i början av april, har äntligen kommit! Det skulle ta 6-8 veckor, så jag har varit rätt stressad. Mejlade banken i fredags, och idag ringde de. Tydligen har Loomis gjort en miss, och de har tappat bort vems mynt som var vems. Hej hopp. "Har du nån gissning om hur mycket pengar det var?" Jag hade det. De gav mig 200 kr extra och förde över det direkt. Sköööönt! Ett stort orosmoment mindre. 
 • Har rensat bland skolböcker och papper. Så skönt att vara klar med lärarutbildningen. Och jag är så laddad för att börja jobba!
 • Ungarna ligger ner, tysta. De sover inte, och det är tveksamt om de kommer somna, men jag får i alla fall en paus. Jag gillar pauser. 
Min stora vackra kloka smarta tjej. Jag önskar att jag räckte till. Att jag kunde ge dig vad du behöver.

Pooldag

Vi har vänner som har en pool. Såna vänner är nice. Extra nice är att de dessutom är trevliga. Så vi kollade vädret och bjöd hem oss där idag. De kontrade och bjöd oss på lunch. Inte en helt fel deal. Som tack plaskade vi loss i flera timmar i deras pool. Nu är vi hemma och ungarna är så slut att de inte ens orkar äta kvällsmat, utan får käka mackor i soffan istället. Nöden har ingen lag och de ska minsann vara vakna till minst 19. För imorgon måste vi få sovmorgon. Då väntas nämligen en regning städdag, och en sån sover man gärna bort. 
 
Om ungarna ser nakna ut är det inte en synvilla, utan av oklar anledning tog de av sig alla kläder mitt under badandet. Vi vuxna valde att inte följa deras initiativ.

Den lilla sjöjungfrun

Igår drog jag, Sienna, Frida, min mamma och hennes polare Annika till en teater i Ystad. Öjas trädgårdar visade Den Lilla Sjöjungfrun. Först tänkte vi att Sienna var för liten för att följa med, men som tur var ändrade vi oss- då det i princip var en barnföreställning. Om än en rolig sådan. Med mycket sång, vilket jag älskar. Vi hade cyklar med oss till Ystad, vilket efter mycket plats-brist-stress var en bra idé. Med hjälp av cyklarna tog vi oss inte nämligen bara till teatern, utan även till en trevlig liten strand där vi hängde i flera timmar. Vi började med tåg till Ystad, fika och bad, chillade lite, cyklade till teatern, käkade där, såg föreställningen, cyklade till tåget och åkte hem. Väl hemma var klockan 22. Vi stack hemifrån 10:15. Jag och Sienna var rätt möra. Men nöjda. "Mamma, den här teatern var bättre." "Bättre än vad?" "Alla de andra." Nu har vi visserligen inte varit på så många, men det var ändå ett bra betyg tycker jag. 
 
Den regnbågsfärgade firren till vänster, som man kan se om man kisar, zoomar och använder förstoringsglas, var bäst. Hon var fejkdansk och slängde in wienerbrö, pölse och bropass i varannan mening. Underbart!

Sån här information vill jag inte höra

Som jag tidigare berättat så blev Julie getingstucken förra veckan. Sienna undrade då varför det gjorde ont även efter att taggen var borta, och vi berättade att getingen sprutade in lite gift vilket var det som gjorde ont. Följdfrågan var naturligtvis om gift var farligt, varpå jag svarade att det beror på giftet och började berätta lite snabbt om giftormar, giftspindlar och flugsvamp. Väldigt pedagogiskt tyckte jag. Det tyckte inte Sienna. Efter några minuter avbröt hon mig och sa "mamma, mamma, sån här information om giftormar vill jag faktiskt inte höra!". Nähäpp. Borde kanske inte spä på femåringens dödsångest, nu när hon säger det. Lätt att vara efterklok.
 
Smart liten varelse, denna

Tagit matchningen till en ny nivå

Jag har övergått från att smygmatcha till att gå all in. Det har gått så långt att ungarna är förvånade när jag inte matchar dem. Kim har gett upp, och föreslog till och med nattlinnena nedan när vi handlade på ica maxi igår. Vi gick in där för att handla majs, och kom ut 692 kr fattigare. Skumt fenomen. Händer alltid mig på just ica maxi. I alla fall, dagens matchning var helt fantastisk. Samma frissa- utbakad fläta i luggen med rosett- lavenderfärgade t-shirtar och jeansshorts. Med likadana rosalila gympaskor. Not bad alltså, not bad. Är sjukt nöjd.
 
De nya nattlinnena...
 
Och dagens outfit 💜

Trepartssamtal

-Mamma, vad är det som piper? (Nyfiken och frågvis dotter
-Kylen tror jag. (Ointresserad, trött och halvt hörselskadad mamma)
-Julie, hör du pipet? (Sienna hoppas på bättre respons från syrran
-Ja. Ja hö pip. (Julie blir till sig över att få uppmärksamhet från Sienna och försöker vara till lags)
-Du hör pipet. (Jag försöker bekräfta Julie och visa att vi tar henne på allvar)
-Hahahaha man vet aldrig med henne  (Sienna inser idiotin med att fråga tvååringen en sån sak och börjar asgarva- älskar den ungens humor!)
 
En av de roligaste personerna jag vet

Dumma myra

Häromdagen var vi på vattenlekplatsen, som är en underbar temalekplats på Rosengård. Den har en liten vallgrav runt omkring sig, som ungar kan bada i. Och en linbana som åker över vattnet. Och små fontäner. Och stenar i vattnet som man ska kunna hoppa på. Ni fattar poängen. Underbart för barn! Sienna älskar den, och har alltid gjort det. Julie är inte lika modig som syrran, för att uttrycka det milt, så det tog lite tid innan hon vågade sig i vattnet. Och ännu längre tid innan hon på egen hand vågade vada över till andra sidan. Men efter flera timmars plaskande tog hon mod till sig och gick över och klättrade upp på andra sidan, i jakt på Sienna och hennes nyfunna polare. Hon hann dock inte fram. Istället stelnade hon till precis efter att hon kommit fram, drog bort nåt från sin lårvalk och slängde saken på marken, för att sedan beskåda den ingående. "Stoooooj myyyyyja!" Och sedan såg hon lite ledsen ut. Med moderlig instinkt sa jag till Kim att jag anade att det inte var en myra, och att han skulle hämta henne. Kim hade nämligen redan trampat fel en gång, och var således både nerblött och barfota. Och mycket riktigt! Han hämtade ungen, vrålade att det är en geting, och berättade sedan att taggen satt kvar i hennes lilla ben. Snuttan! Jag drog snabbt loss den, Julie insåg att hon hade asont, och vi bestämde oss för att sticka hem till alvedon och hydrokortsonsalva. Sienna, som blev avundsjuk av uppmärksamheten, meddelade att hon också blivit stucken- på exakt samma ställe- men att vi inte märkt något. Julie fick ondare och ondare ju längre bort hon kom från det kalla bedövande vattnet, och hon vrålade argt och ledset att den stora myyyyjan stuckit henne. Naw!
 
Ett stycke getingstucken småtting.

Sommartider hej hej

Även om sommaren är sådär på att erbjuda sol, gör vi det bästa av våra semesterdagar. Framförallt när det gula klotet faktiskt visar sig. Folkets park, Halmstad äventyrsland, lekplatshäng och gårdsgrill. Det är rätt nice. Ungarna har dessutom fattat poängen med semestertid, och vaknar två timmar senare på morgnarna. Visserligen lägger de sig två timmar senare också, men innan har den matten inte funkat. Och 8 är bra mycket bättre än 6. Efter kaotiska nattningar- alla rutiner bröts på resan/i stugan/i Skanör- ser jag på Orange is the new black eller spelar hexa blocks. Är beroende. Av båda. Sidorspår. Min poäng är att vi har det rätt nice. Nu hoppas jag bara på lite extra värme så att man kan börja bada också. 
 
Julie när hon gick på promenad med sin nya cykel idag. Den är lagom stor och hon älskar den. Och hon kan cykla. Hon vågar bara inte, för den går för fort. Min lilla fegis. 💜

Tisdagslista

 • Att det blev sol idag!
 • Upptäckte av en slump på Fb, att Folkets park skulle ha uppträdande för barn idag med allsång. Katta Pirat och Sjörövar Magnus. Sienna älskade det, Julie somnade och jag hade jätteroligt. Dessutom blev det lekplats innan och öl efter. Bra upplägg för alla.
 • Ska ut och äta ikväll med min praktikhandledare.
 • Sienna hängde med mormor hem till moster Frida efter Folkets park. Härligt att Frida och Danne flyttat så nära. Att Sienna är så stor att hon spontant kan hänga med på sånt. Att min moder orkar ta med henne. Att de vill ha med henne. 
 • Att jag är klar med min utbildning. Och med den första kursen i svenska som andraspråk. Fick besked förra veckan, men var så besviken att jag bara fick G på båda. Nu är jag rätt nöjd. G är väl sådär, men det är i alla fall över! Jag är behörig lärare. Jag har lov! Och jobb som väntar i höst, som jag verkligen ser fram emot. Not bad, egentigen. 
Min älskade stora tjej under teatern. Dissa ej frissan. Den var om möjligt värre innan.

Tandborstkärlek

Jag och Kim har alltid tandborstar från apoteket. Såna enfärgade extra mjuka som man köper i sexpack. Jag är sjukt barnslig och älskar att välja färg, och brukar tom rota fram en förpackning med många fina färger när jag står i butiken. Kim kunde inte bry sig mindre. Väl hemma väljer jag alltid den finaste, och köper hellre ett nytt paket än att ta en gul, orange eller vit. Därför har jag till min glädje upptäckt att Kim har sämst tandborstfärgsmak. Han väljer ALLTID de fula färgerna. Och lämnar de fina till mig. Vi kom att snacka om detta på resan, och gissa min förvåning när han svarade "jag vet" då jag berättade om min tandborstfärgförälskelse. "Hur kan du veta det" undrade jag. "Du tar ju alltid de fula?" "Jamen Lisa, gissa varför jag gör det?" Svarade han. Naaaaw! Det måste vara äkta kärlek det. 
 
 

RSS 2.0