God jul

En härlig jul, med många skratt, är över. Sienna genomskådade tomten- och har bildbevis- men är lika glad för det. Julie sminkade alla gäster och minglade dessutom loss med mina kusiner, trots att hon sällan träffar dem. Morfar satsade på frågesport trots att han är halvdöv. Och vi andra drack öl, krängde mat och minglade. Supertrevligt! Ska dessutom bli rätt nice att leka med ungarnas nya grejer imorgon. Sienna fick Lego elves och ett nytt spel. Not bad. 

Snart klar plugglama

Såhär glada blev mina barn när jag fick godkänt på näst sista tentan. Not. Men jag blev det! Hade missförstått sista frågan, men fick godkänt ändå. "För högre betyg" så behöver du utveckla didaktiska förslag. Äh ja? Eller skriva dem alls? Men jag tar gärna mitt godkänt och slipper komplettering. Fem minidelkurser klara, en to go.  Och den är redan påbörjad. Känns bra detta!
 
 
 
 

Djurplågaren Julie?

Kim och Julie diskuterade hennes dag.
 
Vad gjorde du idag, Julie?
Lekte med Tilda!
Vad lekte ni då?
Katt.
Var ni båda katter?
Nä, bara Tilda.
Vad var du då?
Mamma.
Haha okej! Kattmamma eller vanlig mamma?
Vanlig mamma.
Klappade du din katt då?
Nej, jag mosade henne.
... Jaha...
 
Knäppisunge! 😍

De snygga tanterna i Indien

Sienna och jag läste lite gåtor för varandra innan kvällsmaten. Det gick sådär. 
 
Lisa: Vilka tanter är mest populära? (Svaret var torrt nog kontanter)
Sienna: Jag vet inte... de i Indien? 
Lisa: Va? Varför tror du det?
Sienna: Jo, men de har ju så fina klänningar. 
 
Naw! 😍
Efter några torra skämt, som vi gapskrattade till, käkade vi American Breakfast. Mums!

Trött ynklama

Hade behövt klona mig på jobb. Behöver minst fyra kopior av mig själv. Orimlig arbetsbörda. Det jag gör minst av allt äe att undervisa. Lov snart?
 

Att råka elda upp papper

Hade fixat ett intyg till en elev, som känner att hon behöver lyssna på böcker istället för att läsa dem. Egentligen behövs ett intyg från specialpedagogen, efter ett personligt möte med eleven. Jag gick dock väldigt mycket i god för ungen då jag känner att det verkligen hade hjälpt henne. Specialpedagogen lät sig övertalas. Hon fick ett intyg. Nu måste jag be specialpedagogen om ytterliggare ett. Eleven råkade nämligen elda upp det första. I kid you not. Hon råkade, på riktigt, elda upp det. Trots att hon visste hur viktigt det var. Jag vill ha jullov. 

Överlastad cykel

Min mamma har ingen bil. En gång cyklade hon till IKEA, och därefter hem med varorna. Avståndet är inte långt, men lasten är liiiite för stor för cykeln. Jag tror att jag har ärvt denna gen. 
 
Tur att jag hade med mig Sienna, miniteeny, som kunde hjälpa mig med Jullan som absolut inte kunde gå hem.

Diskoprinsessan lämnad åt sitt öde

Igår var Sienna på juldisko. Första diskot för henne. Jag var sjukt stolt och ganska knäckt. Hur kan tiden gå så fort? Jag hinner inte med! Nu är ungen liksom med om saker som jag själv minns från min barndom. I alla fall, disko. Det var för f- klass upp till femman, kl 18-21. Jag tyckte att det kändes sent och stort, men en hel drös med ungar från klassen skulle dit, så jag lät Sienna gå. Hon släpptes i kön klockan 18, med pengar till inträde och godis. Vi hade kommit överrens om att jag skulle hämta henne halv åtta. Vilket jag gjorde. Och då insåg att ALLA andra föräldrar hade stannat kvar. Jag hade alltså lämnat min lilla, lilla flicka på ett ställe där tom tvåornas och treornas mammor var. Helt ensam. Lämnas alla barn betyder det att där är några vuxna som har ansvar. Lämnas inga barn betyder det att det är föräldrarnas ansvar. Sienna var alltså obevakad i mer än en timme, på kvällstid. Ångesten! Som tur är hade hon knappt reagerat och hon hade haft superkul och både dansat och handlat godis. Utan att kvävas eller bli kidnappad. Men ändå! Lär inte vinna ett pris för Mom of the year, precis. 
 
 

RSS 2.0