Kundtjänst

Har precis upptäckt "kundtjänst" på Facebook. Återkommer när jag har slutat skratta.

Julies dop

Igår döptes min lilla knubbsäl. I samma dopklänning som Sienna hade, och i samma kyrka som Sienna döptes i. När Sienna döptes bjöd vi alla vänner och släktingar vi hade, och hyrde en lokal efter där vi hade pyntat satan. Vi bjöd på mat och sprit och tårta. Julie hade 16 gäster. Den absolut närmsta familjen. Och vi åkte hem efter dopet och käkade smårgåstårta och köptårtor från Willys. Men knubbsälen verkade nöjd ändå. Hon fick fina presenter, lyckades sova bort större delen av middagen och uppförde sig under dopet. Dessutom lyckades hon med bedriften att hålla inne spyan till EFTER dopgudstjänsten. Not bad! Känns som att andrabarnet får det lite lugnare över lag, när det inte ska slås på så stort hela tiden. Minde uppmärksamhet, men mer avkoppling. Är nog inte helt fel det heller.
 
 
Jag, Kim, Julie och Sienna (ytterst motvilligt) framför Skanörs kyrka.
 
 
 

Filmkväll med underhållning

Filmkväll med Mia och Emma igår. Svinkul, även om filmen sög. Kim stod nämligen för underhållningen när han raglade in efter en afterwork kväll, redan klockan halv elva. Han hade djupa diskussioner, åsikter om filmen, frågor om fotboll... Varvat med att han powernappade lite på golvet, och presenterade sig för Mia och Emma! För er som inte vet detta har Kim 1. Dejtat Mia 2. Känt dem lika länge som han känt mig, vilket gör det lite extra roligt. Pricken över i:et var när han krälade in i sovrummet, utan att säga godnatt. Vem behöver en bra komedi när man har en sådan sambo?
 
Underhållaren och Sienna som gapar på alla bilder, för att hon seriöst inte kan vara tyst i trettio sekunder. Hur kommer det att gå när Julie lärt sig snacka?

Dagiskonversationer

Kommer in på dagiset och får se Sienna och hennes polare.
 
"Hej Sienna och Tage!"
 
"Mamma, mamma, Charlie var inte på dagis idag, för hon har fått tekoppar!" 
 
"Tekoppar?"
 
"Ja, hon har prickar över hela kroppen! Hon har fått tekoppar!"
 
Försöker att inte kissa på mig av skratt och vänder mig istället till Tage.
 
"Hur är läget med dig då? Du fyller ju snart år och ska ha kalas.. Vad önskar du dig?"
 
"En bebis! En sån som Sienna har! Fast som kan gå."
 
Försöker hålla masken och svarar seriöst att det kan bli lite svårt för att man inte kan köpa bebisar, men att jag ska föra önskemålet vidare till hans föräldrar, när en flicka som tjuvlyssnat avbryter mig.
 
"Du kan ju köpa såna bebisfrön! Såna som man stoppar i mammans mage så att en bebis börjar växa där. Och sen kan du ge dem till Tages mamma!"
 
Bryter ihop av skratt, ger upp och går därifrån med en mycket förvånad Sienna. Ungar är inte kloka.
 
Min älskade docka hjälper Olof att trycka på hissknappen

Lookalike

Jag säger inte att de är identiska, det gör jag inte. Bara att det finns en viss likhet där. En liten.
 
 
 

Syskonlek

"Mamma, får jag leka med Julie på mitt rum?"
"Ja..." (Tankar: Naw! Nej, livsfarligt! Kul! Måste jag övervaka? Kan de bråka redan? Är detta bra för Julie, eller plågsamt? Och vad ska de leka?)
 
 
Jag hade inte behövt oroa mig. Julie tog sitt förnuft till fånga och spelade avsvimmad, så Sienna bäddade raskt ner henne och började leka med dockorna istället. Med gulligt att "de" ville leka tillsammans.

Siennas snack

Sienna pratar väldigt bra för sin ålder. Det har hon alltid gjort, förutom på 10-månaderskollen då hon låg efter med "mamama och dadada" och de därför fruktade att hon var döv på BVC. Att hon reagerade på ljud och förstod vad jag och Kim sa tyckte de inte var relevant. Jag bytte sedan BVC. I alla fall, hon pratar mycket bra. Men det finns en del ord som hon kämpar lite extra med just nu, och som jag tänkte skulle dokumenteras innan de faller i glömska. 
 
"Kartong" Vadå, det heter ju kartong? kanske ni tänker. Nej, det heter inte kartong. Hon syftar nämligen på tången i havet. 
 
"Läspamatta" Surfplatta. Mitt fel. Jag är nämligen en teknisk idiot och trodde att läsplatta och surfplatta var synonymer när Sienna fick sin första, och nu hänger det i. A:et mitt i ordet är dock inte mitt fel. Men ungen är ju... skånsk.
 
"Mask" Mats. Min mammas pojkvän. Nu har hon ändrat det till Mats, men det höll i sig väldigt länge. Det bästa var när hon pratade om honom, och använde ordet i bestämd form. "Mamma, kommer masken också?"
 
"Benine" Också ett namnfel. Hennes polare heter nämligen Benjamin. Dock så insåg hon sitt misstag förra veckan, och lekte lite med bokstäverna. När hon bestämt sig förklarade hon tydligt för mig: "Benjamin, min kompis som jag tidigare kallade Benine...."
 
"Vaffär" Jag ska gå till vaffären och handla. Va? Ja, vaffären? Okej...
 
"Gake" Jake är jäkligt svårt att säga. Ännu mer så eftersom hennes jäkla mamma, moi, envisas med att uttala namnet på amerikanska, så det låter som Djake. Då blir det Gake. 
 
"Väla" Detta rättade hon till för rätt så länge sedan, men är ett av de få ord jag kommer ihåg från hennes tidigare problem. Svårt att gissa vad det är utan facit. Lejon. Naw!
 
Och sedan har vi alla ord med TV i rad. Två, tvätta, tvinga, tvål. Ursvårt tycker Bus. "Trrrå, trrrätta, trrringa, trrrål osv". Också väldigt sött. Förutom när äldre barn rättar henne. Då blir jag vansinnig. Ungen snackar ju för sjutton bättre än de flesta femåringar! Kanske inte helt lätt för åttaåringar att veta, så jag skäller inte på dem. Jag bara fnyser lite och fräser inombords. Och ger dem en och annan arg blick.

Nakenbebis

Gissa vad som hände trettio sekunder efter att jag tagit detta fotot? 
 
Nu har i alla fall jag, Sienna och Julie badat tillsammans. Mysigt det med.

Tisdagslista

 • Sienna ska få träffa bästa polaren efter dagis imorgon, och blev bjuden på kalas till en annan favoritkompis om ett par veckor. Kul när vi föräldrar lyckas få ihop det trots att ungarna inte längre går på dagis ihop.
 • Hösten är på g! Jag älskar sommaren, men har så många fina långärmade tröjor. Och vill kunna andas frisk luft. Och slippa stressa ut varje dag. Och sedan kommer julen!
 • Julie sover jättebra på nätterna fortfarande. Så skönt att slippa lida av sömnbrist och kunna planera saker utan att känna trötthetspanik.
 • När Sienna började på ny avdelning i måndags mötte vi en av de gamla pedagogerna, som hade bett mig ta med ett usb-minne. Och på det hade hon fört över alla bilder på Sienna sedan hon började där! Så sött. Och så kul att få en inblick i hennes dagisliv. 
 • Det gick bra på återbesöket. En bvc-sköterska (vi går inte ens på bvc där!) satte sig och läste för Sienna medan jag undersöktes. Schysst!

Fotograf fail

"Mamma, får jag ta en fin bild på dig?"
 
Nu har vi hittat ytterligare ett yrke som jag inte kommer pusha Sienna mot. Fotograf. Det andra är sångerska. Hon har nämligen ärvt sångrösten av mig...

Chilldag.. Fram till klockan 15

Planerna för idag: kasta ner Sienna i ett bad. Försöka få båda ungarna att ta en powernap efter lunch. Kanske baka något om inte sockersuget ger med sig. Eventuellt bygga ett pussel och spela lite spel med Sienna. Chilla. Kan inte säga att jag lider nämnvärt av att det regnar. Behöver en slappdag. Blir dock halvtufft i eftermiddag då jag ska på efterkoll på mvc, och ska ha med mig båda ungarna. Kan bli spännande. Dessutom får man inte ha med sig vagn in, då man passerar ett bvc. Så det lär sluta med att Julie vrålar hysteriskt i bärselen på min mage, och Sienna ställer tusen frågor och glor som en uggla medan sköterskan undersöker mig där nere. Topp tre stressiga saker kombinerade i en. Yey.
 
 

Semesterbebis

Knappt hann dagisdörrarna slå igen bakom Sienna innan Julie drog en lättad suck och la sig i chillposition. Nu har jag semester, verkade hon tänka. Tror att jag följer hennes exempel och tar en powernap snart. Utmattande att snacka med doppräst. Jag satt hela tiden på spänn och tänker att jag inte skulle svära för mycket. Dessutom stank jag spya. Som tur är väntade Julie med att dränka mig i den charmiga ätna mjölken tills prästen hade kommit, så det inte rådde några tveksamheter om varför jag stank. Dessutom fick han ju en föraning om hur det blir på söndag. Så han kanske inte tar sin finaste skjorta.
 
Lillkräk i chillposition 

Back to school

Imorgon börjar Sienna förskolan igen, efter ett nästan tre månader långt uppehåll. Ny avdelning, nya pedagoger, nya kompisar. Givetvis kommer vi skicka dit henne utsövd, rentvättad, med gemensamt valda kläder och peppad till tusen. Eller så har vi haft en så underbart kul och intensiv helg, att vi glömt bort förskolestarten. Klockan nio stupade hon i säng idag, helt utmattad. Håret är skitigt, och ungen tvättades av som hastigast i den uppblåsbara poolen hos mormor. Det enda som är rent är väl tänderna. Fast Sienna bryr sig nog inte så mycket. Man får väl passa på att slarva lite med sånt nu, för jag har en känsla av att skolstarterna i framtiden inte kommer vara lika avslappade. Locktång, läppglans, tusen klädbyten och massa skrik syns där borta i horisonten. 
 
Den trötta skitgrisen

Aktivitetsungarna

Nu har jag bokat in flickorna på varsin aktivitet i höst. Kanske inte så mycket för deras skull, som för att jag ska klara hösten utan att klättra på väggarna. Sienna ska börja på Knatteskutt (naw!), där hon ska få testa på olika dansstilar varje söndag. Helt underbart! Hoppas att man får fotografera. Och Julie ska gå på babysång varje torsdag. Eftersom ungen älskar sina stämband för tillfället så finns det viss risk att hon faktiskt försöker sjunga med, men i övrigt ska vi mest lyssna på babysånger och göra rörelser. Må låta, och faktiskt vara, rätt töntigt, men Sienna älskade det när hon var liten, och jag vill ge Julie samma upplevelse. I den mån det går. Sienna kommer nämligen att vara med varannan gång, och jag har en vag känsla av att Julie inte kommer stå i centrum för mig då. Men vem vet, Sienna kanske blir blyg bland alla bebisar och deras mammor. 
 
Sienna förklarar för Julie var hon ska titta för att se bäst när Sienna hoppar på ett ben.

Iakttagelser

Ser på veckans idolavsnitt. Det kan fan inte vara livat i Kiruna om man blir så till sig av att idol kommer, att man gör en staty föreställande Alexander Bard.
 
Julie sover i sin egen säng för första gången. Hon hade inga problem att somna. Jag har det. Jag är alltså mesigare än en tvåmånaders bebis. 
 

Daniel Tiger

Hur man vet att Sienna inte faller för grupptryck; hon vill bli målad som Daniel Tiger trots att kompisarna fått fjärilsmålningar. Sweet! Daniel Tiger är dock inte sweet. Det är så pedagogiskt att jag ibland spyr lite i munnen när jag ser på det. Typ. Julie spyr lite på mig när jag ser på det. Nästan samma sak. 
 
 
 

Klagshamnhäng

Denna soliga dag har tillbringats på Klagshamns strand. Senast jag var där var jag gravid i vecka 41, och inte sådär värst nöjd med tillvaron. Idag däremot, njöt jag som fisken i vattnet. Typ. Jag kanske mest lekte fisk. Det var liksom helt klart vatten, härlig botten, få människor, och helt okej temperatur. Dessutom var ett stycke farmor med och vaggade Julie när pappan inte orkade. Så jag ville inte gå upp! Som tur var höll Sienna mig sällskap korta stunder, när hon inte skakade för mycket av den sortens kyla som bara smalingar känner av (själv har man ju gått UPP två kilo under sommaren. Rätt skickligt ändå, som nyförlöst. Brukar ju vara på andra hållet, så jag är ändå rätt imponerad av min bedrift). I alla fall, i slutet gick Sienna längs med bryggan och skrek peppande ord när jag plaskade omkring fram och tillbaka mellan de olika stegarna. Funkade bra för mig. Nu är jag sådär härligt trött och frusen som man blir efter en hel dag på stranden. Sienna däremot piggnade som vanligt till efter vällingflaskan- vad har de i den? koffein?- och Julie ligger och tjurar för att hon inte fått bada i havet idag. Kan vara att jag glömde att hon gillade det. Kan också vara att jag inte hann, för att jag var upptagen med att leka fisk. Vem vet. Så nu får vi se vem som somnar först av oss. Troligtvis inte ungarna. Härlig dag!
 
 

Sienna, 3 år

FAKTA OM TREÅRINGEN

Listan snodd från Spiderchicks blogg. Svaren är dock Siennas. Helt utan hjälp från mig.
 
Sienna aka treåringen berättar fakta om sig själv:
 
Yrke: Daredevil, bergsklättrare, simmerska, simhoppare och förskoleelev. Ibland även lärare och bästvetare.
 
Favoritsyssla: Att prata. Med mamma, med pappa, med Julie, med Simba, med främmande folk på stan, på stranden, på lekplatsen. Och i brist på åhörare; med mig själv.
 
Superkraft: Jag behöver inte hämta andan mellan orden. Och jag kan allt. Rätt imponerande för att vara tre år. Att kunna allt. Allt utom att städa då.
 
Smeknamn: Bus. Ingen aning om varför. Jag som är så lugn.
 
 Älskar: Gooooodis! Drömmer till och med om det. Dagis. Att bada. Mamma. Pappa. Julie. Farmor, mormor och moster. Mina nallar. Sa jag godis?
 
Hobby: Att byta om. Och att prata. Och att hitta nya spännande tricks på lekplatser som får min mamma att bli alldeles blek och liksom flämta med utåtstående ögon och dinglande svettpärlor. 
 
Drömmer om: Gooooodis.
 
Vill gärna: Ha dag dygnet runt. Sömn är för mesar. 
 
Är alltid: Pigg. Förutom när jag sover. Men det tror jag inte att jag gör på riktigt, utan bara är något mina föräldrar hittat på. Jag har ju aldrig märkt att jag sover?
 
Mest frekvent använda ord: Vad äter du? (eftersom pappa och mamma också älskar godis, och tror att de kan dölja det. Stackars jäklar, vet de inte att jag har röntgensyn och superhörsel?)
 
Övrigt: Jag är smart, rolig och helt fantastisk. Och jag vet om det. Och berättar det gärna för andra. 
 
Världens bästa och busigaste treåring

När du får oväntat besök...

Mobilen ringer.
 
"Hej! Jag heter B R, och är prästen som ska döpa Julie. Jo, jag ringer för att det börjar dra ihop sig, och vi borde kanske ses och bestämma lite inför dopet. Jag ser här att du bor i Malmö? Det gör jag med! Och jag är bara inhyrd av Skanörs kyrka, för det har kört ihop sig lite för dem. Vi bor väldigt nära varandra, båda i Slottsstaden. Jag bor på T-väg, och du på K-väg. Bara fem minuter från varandra ju! Jag brukar leka med barnbarnen i parken. Där är du säkert ofta med din dotter. Så att... vi ska ju ses snart då. Och var tycker du vi ska ses...?"
 
"Vill du komma hit på en kopp kaffe?..."
 
Ibland är folks vinkar inte så subtila. Men jäkligt skönt att slippa åka ner till Skanör för att snacka lite dopsånger! Dessutom lät mannen så förvirrad att det mycket väl kan vara samme person som döpte Sienna. Han som sa fel namn. Och då kan det vara bra om vi har nära till varandra. Jag fick även hans privata mobilnummer. 
 
Sienna på sitt dop,med faddern Frida och mormor. Julie ska få samma fadder. Varför byta (eller bryta? Jag googlade det, och fick lika många träffar på båda!) ett vinnande koncept?

Tisdagslista

 • Allt gick bra på Julies bvc-besök. 5370g och 57 cm lång.
 • Vi besökte Siennas nya avdelning på dagis och fick klara besked om höstens schema. Dessutom hade de redan lådor och hängare märkta med hennes namn!
 • Julie är så lätt att ha att göra med.
 • Sienna har lärt sig att leka själv, både inomhus och utomhus.
 • Fortfarande härligt väder!
När pappan är rädd för att ungen ska spy.

Smart...

Jag tror att Sienna är lite smartare än medeltreåringen. (se föregående inlägg) Hon kan jättemycket, pratar utmärkt och verkar liksom lite vettigare än de flesta i hennes ålder. Men när farmodern skickar denna bild från deras besök på Malmöfestivalen så börjar man ju undra. 
 
Hon hade blivit tillsagd att sticka ut huvudet. Sienna är hon i näckrosen...

True that del 3

Japp. Sienna är världens smartaste, busigaste, bäst koordinerade, energifullaste, mest vältaliga och vackraste unge. Och Julie är helt underbar bara för att hon är hon. Otroligt att man har haft en sådan tur att man fått de två bästa ungarna i världen. Helt opartiskt då såklart. 

Paradox?

Lek lite själv så att mamma får städa... Är det det som kallas en paradox?
 
 

Julie två månader

 • Helammas fortfarande 
 • Ler ofta och mycket och mot alla. Fast pappa är roligast!
 • Har storlek 56 i kläder
 • Storlek 3 i blöjor
 • Har lärt sig snacka denna veckan!
 • Sover mellan 19-04, ätpaus, 04-07. Fast två dagar nyligen 19-5:30. Duktig flicka! (hemma. Råvägrar att somna borta.
 • Hatar blåst.
 • Gillar att ligga utomhus på en filt och sprattla.
 • Och är alldeles, alldeles underbar.
 

Böcker till lillskit

Kom på att lilla Julisen (japp, så töntiga är vi. Jag och Kim då. Sienna kallar henne lillskit.) också bor i mitt och Kims sovrum, och inte alls har något kul här förutom en säng. Upptäckte det en morgon när vi var fast i sovrummet för att inte väcka den lättväckta men aströtta syrran, och inte hade något att göra. Så nu är mitt sängbord pyntat med lite mer lättlästa böcker än vanligt. Imorgon ska här mysas! Om Sienna sover då. Drömma kan man ju. 
 
 
 

Sovvägraren

Jag. Ska. Inte. Sova. 
 
Sienna har bråkat hela sommaren om sin läggning på kvällarna. Vissa kvällar har hon skyllt på att hon varit kissnödig, vissa på hunger, ibland har hon bara ränt upp och ner och bråkat, och de flesta kvällarna har hon varit vaken i flera timmar och lekt. Jag och Kim har analyserat detta, då hon sällan haft sömnproblem innan. Är det för att hon äter för lite på dagarna? För att det är för varmt? För ljust? För att vi ofta tar fram godis när hon lagt sig? För att Julie är vaken? För att hon är överstimulerad? Eller är det kanske så att stackaren fått springmask och därför inte kommer till ro, då de äckliga jäklarna kliar henne i rumpan på kvällarna?
Japp, det var det. Nu vet jag i alla fall vad som är värre än en fästing på ungen. Skönt att ha fått det i rätt proportion. Nu finns det i alla fall ingenting värre. Jo, skulle vara en binnikemask då. Dyker en sån upp hittar ni mig på ett plan till Australien. Ensam.

True that del 2

Stämmer precis. JAG. TJUTER. FÖR. ALLT. Precis allt. Om Sienna säger något gulligt, eller elakt, eller roligt. Om jag ser en sorglig film. Eller en lycklig film. Eller egentligen en film överhuvudtaget, av ren glädje att jag kunnat se en film utan att bli avbruten. Musik som aldig har berört mig har nu plötsligt fått djupa och meningsfulla budskap. Och alla annonser dit man kan skänka pengar är bara en källa till stora fallande tårar och en klump i bröstet. Hade det gällt Rädda barnen, barncancer, isbjörnarnas utrotning eller något liknande hade det kanske varit logiskt, men när det handlar om en räka som hotas kanske man ska kunna lägga band på sig? I alla fall, nu för tiden gråter jag mer än både Sienna och Julie tillsammans, och då har Sienna ändå upptäckt effekten av fejkgråt. Katastrof.

Komplimanggivaren

I våras spanade jag in ett par shorts på hm. Tunna, blåvita med zickzackmönster. Visserligen var jag ytterst gravid, men jag hade hopp om att inte alltid vara det. Alltså köpte jag shortsen. Men bredvid mina älskade byxor hängde ett par leopardmönstrade shorts i samma modell, som Sienna föll pladask för. "Titta mamma, så fina! Dom måste du köpa! Dom är helt fantastiska!" "Ja, dom är fina, men nu vill jag ha dessa blå", svarade jag lite lätt. "Men du måste köpa dessa! Dom ser ut som en leopard. Dom är underbara!" "Ja, men jag vill ha dom blå." "Men mamma, då köper jag dessa till dig, för dom är ju såååå fina!" Jag köpte leopardshortsen (för egna pengar, och inte för pengar ur min dotters spargris). Och la dem i garderoben. Och inte förrän häromdagen blev jag sugen (eller desperat, för det var dagen innan tvätt) på att använda dem. Men surprise, surprise, Sienna kom ihåg shortsen. Och istället för att göra en klassisk Sienna och dissa mig, så blev hon lika kär i dem som första gången. "Men mamma, du har på dig dom fina leopardshortsen! Så fin du är! Jag sa ju att du skulle passa i dom!" 
Naaaaaaaw! Underbara och läskigt vältalande unge! Så glad man blir. Och stolt. Tyvärr såg jag jag inte klok ut i shortsen, men det beror nog mer på min snygga bilring som syns i alla svarta linnen, än på mönstret på byxorna.
 
 
Älskade leopardkära tokunge. Min mormor hade älskat dig!
 

Tisdagslista

 • Mitt program som ska göra mig till lärare finns kvar! Ska söka det om en månad.
 • Programmet verkar även (förutom åk 7-9 som är målet) göra mig behörig i åk 4-6.
 • Fortsatt bra väder väntas! Fast skönt med en regnpaus idag.
 • Jag har två friska och fina döttrar.
 • Kim har många dagar kvar av semestern.
 

True that del 1

Hittade en mycket sann lista om att vara förälder. Del 1:
 
Så sant, så sant, så sant. Förutom sista meningen. Jag dör inte om jag gör fel; mitt barn gör det. Är Julie för varm? För kall? Kommer hon bli sjuk, eller få värmeslag? Är hon överstimulerad? Är Sienna överstimulerad? Sover de för lite? För mycket? Jag har (SERIÖST!) mejlat BVC och frågat om Julie sover för lite, för att två dagar senare fått hindra mig från att mejla dem och fråga om hon sover för mycket. När sjutton är man nöjd? Aldrig. För gör man fel så är det panik. Eller, troligtvis inte, men det känns så. Att få barn innebär att ständigt vara förlamad av skräck, skulle jag vilja säga.

Min fotogeniska familj

Försökte ta en fin bild när vi var på stranden idag. Julie hängde så sött på Kims axel, och Sienna sprang och lekte idylliskt i bakgrunden. Gick sådär.
 
Julie räckte ut tungan. Som vanligt. Av 1000 bilder skulle jag tro att hon sticker ut tungan på minst 700. På de andra 300 blundar hon.
 
Sienna försvann ur bilden, och förstod inte mina väldigt pedagogiska direktiv. "Stå still! Nej, backa! Mer åt vänster. Nej, inte där! Gå mot mig! Nej, stanna!" (+ eventuellt en del svordomar)
 
Sienna lydde kommandot "KOM HIT ISTÄLLET!" medan Kim lossade på greppet så att Julie gled ur bild...
 
The end

Sienna das Matvägrare

Sienna är inne i en matvägransperiod. INGENTING går hem. Ibland försäger hon sig och råkar erkänna att hon är hungrig, men inte ens då slinker maten ner. Vi har testat med muter, hot, att inte uppmärksamma eländet, att skälla på henne, att resonera med henne, att böna och be. Nope. Mat ska inte ätas. Den ska pillas på, spottas ut, lekas med, kastas omkring och vid väl valda tillfällen klökas upp. Är ungen sjuk? Tveksamt. Godis fungerar nämligen. Det åker ner varje gång. Likaså kakor, bullar, chips, glass. Så magproblem har hon inte. Bara attitydsproblem. När Kim var i hennes ålder åt han enbart ris, fiskpinnar och berneisås... i ett år! Jag har alltid tyckt att det var lite knäppt och desperat, men nu är jag helt med på noterna. Hade lätt lagat den rätten i ett år. Om bara Sienna hade ätit ris. Eller fiskpinnar. Eller sås. Suck.
 
Jag och Kim hade med oss sallad på stranden. Sienna fick en pannkaka (sista hoppet. Hon har tom övergett de älskade bruna bönorna och vanlig varmkorv), som nästan åts upp.

Tosselilla 2

Nä, i verkligheten var det faktiskt en riktigt lyckad dag. Motsatsen till besöket på zoo, skulle jag vilja säga. Julie var duktig och åt och sov som hon skulle, med lite chillpauser på en filt. Och Sienna badade, åkte karuseller, lekte, kollade djur och käkade en massa onyttiga saker. Himmelriket för en treåring. Längtar redan till nästa år, då de båda två kan flänga omkring och leka tillsammans!
 
Varför rida när man kan klättra omkring?
 
Mata getter
 
Plaska i den älskade Frozen-simringen
 
Bilkörning
 
Tågåkning
 
Karusellsnurr
 
Glasspaus i kärra, medan pappa drar i uppförsbacke mot lekplatsen. Definition av lathet?
 
Fresta lillsyrran med godis
 
Mina älskade flickor
 
 
 
 

Tosselilla

Idag var vi på Tosselilla. Det var sådär tyckte Sienna. 
 
Att bada var inte helt lätt.
 
Hon var för liten för att testa cyklarna.
 
Hennes pappa orkade inte paddla själv.
 
...och han snodde hästen.
 
Denna bild ser okej ut... men i verkligheten snodde Kim lotten från henne eftersom hon "öppnade så jäkla långsamt!"
 

Mina döttrar

Mina fina, fina flickor. Ibland känns det som att jag ska spricka av kärlek.
 
 
 
 

Grillsugna

På väg till Madde och Martin för lite grillande. Ungarna är superladdade.
 
 

God duschcreme

Hur gott doftar duschcemen när man måste sätta en sådan här etikett på?
 
Ät ej

Strandfamiljen

Än en gång hade jag planer på att ta mig till stranden själv med ungarna... Och än en gång vann lockelsen med sällskap. Men nu är jag helt säker på att jag hade klarat det! Extra kaxig kan jag vara eftersom imorgon är Kims sista jobbdag på två veckor, och sedan är risken stor att sommaren är slut. Så då behöver jag aldrig bevisa min strandsjälvmedtvåungarkompetens. Idag gästade vi Ribban med Jessica och hennes två docksöta barn, samt en polare till henne. Jag blir alltid själaglad av att vara på stranden, och njuter som en lönnfet och korthårig sjöjungfru. Sienna däremot hatar stället. När vi är där verkar hon ha kul, men varje gång jag- med ett superbrett genomfånigt hundleende- frågar om hon haft en bra dag på stranden svarar hon nej. Och när hon får bestämma vad vi ska göra vinner aldrig strand. Än en gång bevisar hon att hon är Kims avkomma. Tur att hon gillar böcker, annars hade jag trott att hon var en bortbyting. Nu står mitt hopp till Julie. Än så länge är hon inget fan av stället, men det är rätt förståligt när man är sju veckor och bara får ligga i en svettig vagn. Men nästa sommar är det vi som rockar loss där. Hon har i alla fall rätt förutsättningar: lönnfet och korthårig. Och lika söt som Ariel. Och med samma kinder som Blunder.
 
 
 
 
 

Förbannade mff

Kim är på mff-match. Jag har glömt Minifom-dropparna vid två tillfällen idag, varav ett för ca en timme sedan. När jag läste för Sienna fick hon vända blad för att jag tröstade den hysteriskt ledsna lilla minilaman med bröstet samtidigt. Sienna har redan varit uppe två gånger sedan jag nattade henne. Visserligen av giltiga skäl- toalettbesök- men det har även inneburit att jag varit tvungen att lämna en hysterisk miniskrik för att torka syrran. Hela min kropp och själ skriker efter ett bad och lite lugn och ro. Jag säger bara en sak; jäkla mff! 

Tisdagslista typ

Glömde listan igår igen! Inte lätt att vara ledig hela tiden; man vet ju inte vilken dag det är. Tror jag kommer ha bättre koll när Kim går tillbaka till jobb efter hans nästa minisemester, för då ska vi försöka vara sunda. Och gissa om jag kommer räkna ner dagarna till lördagen då? Anar att jag kommer att vara mer hysterisk och tjatig än Sienna. I alla fall, das List:
 
 • Julie sov mellan 19-04 inatt! Åt lite snabbt, sedan somnade hon om till 07. Rutiner is the shit. På ett positivt sätt, för det såg skumt ut i skrift.
 • Sol! 
 • Kim går på två veckors semester på fredag.
 • Julie är underbar och jag njuter av att vara med henne.
 • Sienna leker på sitt rum i flera timmar på kvällarna. Visserligen när hon borde sova, men ändå! Älskar när hon använder sin fantasi... Utan att jag behöver leka katt.
 

Bråkdag

Hur kan man dagligen bråka om ordningen i vilken man ska smörja in sig, ta på sig, borsta tänderna och fixa håret? Och råvägra varenda klädval? Hur orkar man protestera och matvägra vid varje måltid? Varför ska det alltid vid hissen så att vagnen aldrig kommer in? Och hur kan man behöva gå på toa just som föräldern är som mest upptagen med städ eller mat eller förberedelser? Det kan inte vara lätt att vara tre år; man har ju fullt upp hela tiden! 
 
Förgrömmade unge!

Stranddag

Solen har kommit! Och idag beslutade jag mig för att det var dagen då jag vågade ta med mig båda flickorna till stranden på egen hand. Nu när jag också kan bada utan att oroa mig för infektioner så riktigt kliade det i strandnerven. Så jag packade lunchväska, badväska, fixade till ungarna, kollade väderappen 35 gånger och ut genom fönstret lika många och bestämde mig för att satsa. Bussen går ända fram till Sibbarp, det finns en liten sandstrand dit jag kan dra ner vagnen fram till vattenbrynet, om Julie vaknar kan hon hänga i bärsele en liten stund medan Sienna badar... Jag klarar detta! tänkte jag. Sedan slog det mig att även om jag klarar att vara på stranden själv med barnen, så är det bra mycket roligare med sällskap. Så sällskap frågades och barnens farmor nappade. Score! Och vilken underbar dag! Prinsess-slottbygg och glassätning, ljummet vatten och härliga dopp, svanslagsmål och ankunge-skådning. Sienna har roat sig själv stora delar av dagen, och Nina har sövt lilltjock. En riktigt härlig sommardag att se tillbaka på. 
 
 
 

Reseomdömen

När vi hade bokat resan blev jag och Kim såklart nyfikna på vad andra tycker om stället, och läste igenom hotellets omdömen. Det har fått väldigt högt betyg, och de flesta påpekar att framförallt personalen är fantastisk. De nämner även att det är underbart att poolen är uppvärmd, och att maten är god. Men det finns ju alltid de bittra, och jag och Kim fick oss våra asgav som jag vill dela med mig av. Enjoy!
 

Jeanette 7/10

Uddevalla Familj

Goda aspekter+

Har inte lämnat kommentar

Dålig aspekter−

Vi är mycket besvikna över att biljardbordet inte fungerade på hela veckan....
En av anledningarna att vi valde d hotellet

 

Om Jeanette och hennes familj valde hotellet på grund av biljardbordet och det inte fungerade på hela veckan... känns det inte väldigt generöst att ge hotellet 7/10 då?

 

Marcus 9/10

Göteborg Familj

Goda aspekter+

Uppvärmd pool till barnen. Lugn atmosfär.

Dålig aspekter−

Maten var ofta slut på faten i restaurangen, så att man fick vänta på påfyllning. Ibland kom ingen ny mat in.

 

Undra hur länge Marcus stod där med sin tallrik innan han tillslut insåg att de inte kom med ny mat?

 

Bekräftad gäst 8/10

Familj

Goda aspekter+

Uppvärmda pooler o god mat

Dålig aspekter−

Glass i baren kunde ha serverats under hela dagen. Det fick barnen först kl 11.30. 
Under eftermiddagen kunde det finnas ett lite större utbud av någon form av mat till barnen som kanske inte alltid åt så bra till lunchen.


Ja, själv vill ju jag att Sienna ska börja med glassen redan klockan 9. Kim i sin tur tycker att den ska serveras som frukost. 

 

Frida 10/10

Familj

Goda aspekter+

Nära till restaurang, pool, rum. Uppvärmd pool.
Personalen var mycket tillmötesgående och kunde engelska. Kan åka hit igen rekommenderar hotellet.

Dålig aspekter−

Plattorna runt poolområdet var inte rena. Tassar under möbler i foajén samt restaurangen saknades. Incheckningen tog alldeles för lång tid förslag dela ut lapparna med en gång så man kan fylla i dem i sin egen takt och lämna in då man är klar. Skyltning på rumsnummer kan bli bättre belysning vid dessa.
Varma tallrikar till maten så den håller sig tills man kommer till bordet, samt att maten i sig själv är het då man tar densamma. Personalen i restaurangen mer uppmärksam så att maten ej tar slut. Bättre solstolar ser ut som de vore väldigt gamla och slitna. Stolarna vid baren ute väl hårda samt att baken får mönster av de håligheter som finns går ej att sitta länge, kuddar kanske. Handledare att hålla sig i till de rum som är på andra våning.

 Jag har strukit under höjdpunkterna. Nu skrattar jag igen. Detta måste ju vara för bra för att vara sant?


RSS 2.0