Matnojor

Sedan Sienna slutade nattammas har hon ätit fantastiskt bra. Hon tvekar inte att testa ny mat och i princip allt- utom grönsakstimbaler- slinker ner. Det är till och med så att vi har fått begränsa hennes intag lite så att hon inte måste göra en baby gastric bypass om några månader. Allt detta har kommit som en chock för oss, då vi liksom var inställda på att det skulle bli problem. Kim är kräsen, jag måste sms:a en lista på vad jag faktiskt kan äta när jag blir bortbjuden på middag, och Sienna hade problem med både amning och flaska och smakportioner i början. Dessutom är hon så liten och späd att titeln matvrak inte riktigt passar in. Jag tror att Sienna har anat vår förvirring och chock, för nu har hon av ren bamhärtighet skaffat sig en liten matnoja: hon hatar klumpar! Detta betyder att mat för 8 månaders bebisar inte riktigt passar. Vi har kämpat nu en vecka, och igår kulminerade det när ungen vägrade att äta alls eftersom "det kanske kunde gömma sig en klump i maten". Rätt smart tänkt, eftersom jag faktiskt hade gömt klumpar i maten tidigare Tänkte att det kunde vara schysst att blanda sex- och åttamånadersmat så att hon fick vänja sig gradvis. Det var det inte, tyckte Sienna. Så nu är vi tillbaka på burkmat för sex månaders ungar. Inga problem för mig. Så länge hon tar flaska på morgon och kväll ett tag till så är jag villig att mosa hennes mat tills hon blir 18.
 

Kommentarer
Postat av: Amanda

Skönt att hon äter mat, så småningom kommer hon att inse att alla coola ungar i skolan käkar omosad mat så då lär väl hon också hänka på trenden!:-)

2013-01-11 @ 17:06:24
URL: http://aochmflyttarin.blogg.se
Postat av: lena karlberg

Åååå vilket kul/sött foto :D! Och låt henne kränga bebis-mat, hon är säkert mogen för klumpar om ett par veckor.

Svar: Igår ville hon inte äta alls. Så idag testade vi att inte ställa fram efterrätt på bordet.. och tjoff- så åkte en hel burk ner. Så vettisjutton om det var klumparna. Men vi testar klumpfritt ett par veckor i alla fall.
Lisa

2013-01-11 @ 17:32:17
Postat av: renatas.blogg.se

Klockren bild!! Iris gillar inte heller klumpar men de vänjer väl sig till slut =) Annars får vi mosa tills de är 18 som du säger, bara de äter!!

2013-01-11 @ 20:00:59
URL: http://renatas.blogg.se/
Postat av: Renata

Så typiskt! Men vi hade en sån period också, hon ville bara ha efterrätt så hon fick ingen på ett tag haha så nu äter hon maten igen :) hoppas det vänder snart!

2013-01-11 @ 21:35:08
URL: http://renatas.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0