Min lilla minilama är för liten

Idag smet jag in på bvc och smygvägde Sienna. Trots att man inte får vara där förutom när man har bokat tid eller på den öppna mottagningen/kaostimmen på onsdagar så tänkte jag att ingen vågade stoppa mig när jag skabbig traskade in osminkad, i mjukis och med otvättat hår. De gjorde de inte heller. Däremot var en sköterska vänlig nog att hjälpa mig när jag skulle mäta Sienna. Och när det visade sig att min lilla flicka inte ökat i längd och faktiskt minskat i vikt såg sköterskan paniken i mina ögon och hämtade vår riktiga sköterska. Så där fick jag i all min smutsiga skam och tidslös traska in på hennes rum för att skämmas och boka ett riktigt möte nästa vecka så vi kan kolla upp om något är fel. Jag ska verkligen kämpa denna veckan för att få i Sienna mer mat. Sånger vid bordet så att hon i chock öppnar munnen en gång extra, rapsolja i burkmaten trots att den redan är fet, lite mumsbitar mellan maten osv. Jag började direkt när vi kom hem genom att låta Sienna äta gröt själv. Trots att hon inte var hungrig slank ett par tuggor ner bara för att det var roligt. En miss var dock att ha gröten i en porslinsskål. En som jag faktiskt var rädd om. Notera att jag skriver var. Den är inte med oss längre.
 
 9 månader på söndag. 6850g & 67,3 cm

Kommentarer
Postat av: Thilde

Heja heja heja! Och rip skålen

2013-01-18 @ 15:29:37
URL: http://Thiilde.blogg.se
Postat av: Lovisa

Ja mata på, men inte är det något fel på henne inte. Om du har tur så förblir hon så där liten och söt resten av livet;)

2013-01-18 @ 17:17:56
URL: http://vintagemamman.blogspot.com
Postat av: Anonym

Börja mata på natten igen? :/

Svar: Sienna har alltid varit svår med maten, och det var först när vi slutade nattamma som vvi såg en klar förbättring. Och viktökning! Så det vågar jag inte riskera att sabba. Dessutom sover Sienna som en sten mellan 19 och 05-06. Att väcka henne då för att försöka tvinga i henne mat verkar ju inte vettigt?
Lisa

2013-01-18 @ 17:50:18
Postat av: Lina

Hon är så fin som hon är lilla Sienna. Men jag förstår verkligen att det gör ont i mammahjärtat ändå.
Har hon alltid varit liten?

Kram

2013-01-18 @ 18:09:19
URL: http://Bubblanochjag.blogg.se
Postat av: renatas.blogg.se

Men lilla vännen.. Men hon mår ju BRA och det är ju det viktigaste! Hon var ju dessutom magsjuk precis ju! =)

2013-01-18 @ 19:24:54
URL: http://renatas.blogg.se/
Postat av: Renata

Förresten, tjockar du till hennes mat? Spetsa allt med flytande margarin/olja tom gröten! Så gjorde jag med iris ett tag :)

2013-01-18 @ 22:44:20
URL: http://renatas.blogg.se
Postat av: natalie niska

HEJ! Har följt din blogg ett tag. Hittade den när Yohanna länkade, du vann en tavla - inte sant?
iaf, du har ju en super söt dotter och hon må va liten men jag tror inte att du bör oroa dig. Som du beskriver det så verkar hon ju må bra och utvecklas som hon ska och det är nog det man ska följa, alla barn är ju olika (min tjej är 5 månader och hon väger ca 9 kg, lååångt över medel och hon må vara tjock men hon mår också bra så jag kör på så länge det funkar)
Lycka till med din underbart söta och fina tjej :-)
Kram

2013-01-19 @ 08:21:19
URL: http://natalieniska.blogg.se
Postat av: Carolina

Hoppas du får bra tips från BVC! Äter hon välling? Det brukar de ju kunna äta upp sig rätt bra på har jag hört.. :-)

2013-01-19 @ 14:56:30
URL: http://carolinas.webblogg.se
Postat av: Daniela

Vad jobbigt att oroa sig för att ens lille inte ökar i vikt...

Min kille är en ganska rund kille och ett tag var han väldigt rund, då var jag orolig åt andra hållet. Att han fick för mkt mat och varför var han jämt hungrig?

Kramar

2013-01-19 @ 19:54:15
URL: http://panylund.blogspot.se
Postat av: Pernilla

Astrid är också mini mini men jag har slutat bekymra mig. Hon är en liten tjej men följer sin kurva väl. Vissa perioder äter hon mindre och andra mer. Nu på femmånaderskontrollen vägde hon 5515 och sköterskan tyckte att uppgången sen sist var jättebra med tanke på att Astrid aldrig är stilla. Kanske Sienna också rör sig mer?

2013-01-20 @ 19:03:51
URL: http://www.storiesbyp.blogspot.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0