Supermanhörsel!

Ens sinnen ändras och utvecklas och tacklas ner hela livet. Mitt smaksinne har ändrats så att jag numera kan äta broccoli, även om det tog 25 år av övning, medan min syn verkar vara lite av ett sjunkande skepp. Sedan Sienna föddes har dock hörseln utvecklats. Och inte bara så att jag kan höra skillnad på hennes skrik gentemot andra bebisars, eller hennes jag är förbannad skrik gentemot det där gjorde faktiskt ont-skiket, utan på en långt mer avancerad nivå. Häromdagen låg jag i soffan och läste medan Kim "hade koll" på Sienna på golvet. Och trots att jag inte såg henne märkte jag när det vara fara på g, eftersom hennes tystnad hade gått från lugn och ro till bustyst. Jag varnade Kim som bit för bit kunde plocka ur räkningen ur hennes mun. Ett annat exempel på superhörseln är mina nattproblem. De senaste nätterna har varit lite skumma. Först hade Sienna två nätter där hon vaknade och skrek en gång i timmen då vem som helst utom Kim och min morfar hade vaknat, men efter de har två hanterbara nätter följt. Sienna har bara skrikit en gång per natt (konstigt för att vara henne, men det är väl någon omställning på gång) vilket ju inte hade varit något problem om de inte föregåtts av joller. Vi har ett helt vardagsrum mellan sovrummen, och Sienna är inte högljudd när hon är vaken och leker på natten. Men med min superhörsel vaknar jag av jollret. Och ligger vaken och väntar på skriket som kommer när Sienna lekt klart och vill ha tillbaka nappen som hon slängt alldeles för långt bort och en omstoppning. Och sedan vaknar jag av att Kim pratar lite med mig i sömne. Senast var det om Simba som stod i hallen och som han var tvungen att sparka på smalbenen. Och sedan lyssnar jag på grannen som fortfarande har tv:n igång. Och på hissen när brevbäraren kommer. Och sedan börjar någon att jollra igen. Jag hade varit lite nöjd med min hörsel om den fungerat bättre i vanliga fall också, men jag måste fortfarande ha text på svenska TV:program och Kim skriker fortfarande "hör du med r***n eller?!" när jag har va:at hans fråga ett tiotal gånger. Så på det stora hela tycker jag att sinnena kan sluta utvecklas. Så himla nyttigt är inte broccli att det är värt det, linser är rätt dyrt och det hade varit skönt att få sova. Eller att tro att Sienna faktiskt bara leker lugnt och tyst och inte har gett sig på "viktiga-papper-lådan".

Kommentarer
Postat av: lena karlberg

Var glad för att hörseln år så finslipad, Sienna är väldigt beroende av den:) Människokroppen är fantastisk- hört den förr ;)?

2013-01-30 @ 10:57:05
Postat av: Bella - Levis mamma

Sv: Ja det är ju sant hehe :) jadå det har den men det är plast med tyg runt om. Min kompis son stod i den så det ska allt gå :). Jag tror de är rätt dyra att köpa helt nya men man kan hitta på blocket för ett bra pris ibland har jag sett :)

2013-01-30 @ 11:35:01
URL: http://www.gabriellaonnelind.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0