Lekplatsetikett

Idag var det värsta "Solsidan" på lekplatsen där vi brukar hänga. Föräldrarna kom antingen i Odd Molly tröjor eller i retrokläder som gått i arv i flera generationer och alla hade med sig "mellis" som de givmilt delade ut till de stackars barn vars föräldrar "egentligen inte skulle vara här, men stannade en stund för att Olle hade sett så bedjande ut" och därmed inte hade med sig mellanmål. Jag brukar strunta i dessa föräldrar och komma tjoande efter mitt vilddjur i mjukis och osminkad, men idag var det så illa att till och med jag var besvärad. För det första var det krig i sandlådan, där alla slet i varandras saker. Helt okej, förutom när Sienna inte fick låna en spade trots att ungjäveln som spaden tillhörde satt med både Siennas spade, hennes hink och kratta. Och ingen förälder i syne som sa till. Sedan lät föräldrarna sina barn krypa fram till rutchkanan med en hastighet som fått sniglar att slå näven i pannan, men när Sienna försiktigt (jag höll noga koll) gick förbi suckade de och blängde på mig. Dessutom råkade jag tjuvlyssna när ett par mammor diskuterade om barnen får låna varandras saker utan att fråga. Tydligen var det en hemsk moder som hade låtit barnet låna en hink med orden "du får säkert låna den bara du inte lämnar sandlådan", vilket ju var ren TABU! Man måste fråga! Eh, va? De kunde lika gärna citerat mig. Jag låter Sienna låna andras saker hej vilt utan att leta upp de mobiltalande föräldrarna till den lilla ägaren, så länge hon inte springer iväg med grejerna eller ägaren vill använda dem. Och jag lånar mer än gärna ut alla Siennas grejer så länge de inte tar med dem därifrån. Jag tycker det är ett mycket bra sätt att lära barnen dela med sig och samsas. Och det gäller sandlådesaker och bollar här, inte deras älskade snuttefiltar eller dockor. Men tydligen är det hemskt och fel och jag borde skjutas. För att inte tala om vilken hemsk människa min dotter kommer att bli. Fängelse, minst. Jag och Sienna gick från lekplatsen efter mindre än en timme. Hur sjutton ska man veta alla oskrivna regler när alla har olika? Och vad är det för fel på att lära barnen komma överrens, samsas och ta hänsyn?

Kommentarer
Postat av: mamma/mormor Lena

På med "Solsidan-brillorna" och betrakta tanterna som ett skämt:)Reta dom gärna lite till, det kan bli riktigt roligt, hahahaha! Finns det nåt värre än när folk diskuterar högt så att man SÄKERT ska förstå att det är en själv det handlar om? Man borde gå fram o fråga "talking´about me?"

Svar: Haha men det sjuka var att de inte pratade om mig!! Jag hade inte sagt så till Sienna idag.
Lisa

2013-07-10 @ 18:51:41
Postat av: mamma/mormor Lena

Klart att ungarna ska lära sej att låna ut sina grejor- till dem som också lånar ut. De andra får man sätta tvärstopp för- även om deras mor/far har 500 akademiska poäng och Odd Molly ;)

2013-07-10 @ 20:33:52
Postat av: Elin

Haha, vilken lekplats var det? Den bör man kanske akta sig för, eftersom Hugo föredrar att leka med alla sandsaker utom sina egna, oavsett vad vi släpar med oss till lekplatsen.

2013-07-10 @ 20:51:58
URL: http://pysselochpaket.blogspot.com
Postat av: Thilde

Du skulle fotat så vi kunde ha identifierat dem och skickat roliga "vett och etikett" broschyrer till dem ;)
Jag hade kokat, och startat en diskussion som hette duga och sen hade jag snubblat på vägen där ifrån och börjat gråta i ren frustration :p dumma jäkla människor de finns. Det är de där jäkla 70-talist morsorna som väntat med o skaffa barn! Man ska akta sig för dem.. ;)

2013-07-10 @ 21:32:31
URL: http://thiilde.blogg.se
Postat av: Fru Cissi

Blä för sånt... Nästa gång passa på att retas och provocera lite lagom finns inget roligare än det. Hade några riktiga "skryt-jag vet bäst mammor" i bekantskapskretsen... Så kul att spela på och överdriva då!

2013-07-10 @ 22:30:01
URL: http://nastanperfekt.blogg.se
Postat av: Elina

Nej men fy17, där hade inte vi heller blivit långrandade. Och det är inge fel alls, det låter mest vettigt tycker jag! :)

2013-07-11 @ 08:29:30
URL: http://www.volanen.blogg%2Cse
Postat av: Camilla ♥ 130510

Håller helt med dig. Usch för såna tråkmånsar!
Och har du sett dom stackars barnen som kommer till lekplatsen i märkeskläder som absolut INTE får smutsa ner sig? Dom tycker jag riktigt synd om...
Det är BARN, låt dom leka.

2013-07-11 @ 08:41:32
URL: http://mirabilibus.blogg.se
Postat av: terese

ush vilket jobbigt lekplatssällskap! tycker inte det e fel med att låta barn låna av varandra. råkar de gå iväg med en annans saker, sen för att ta med sej hem kan väll föräldern till barnet ingripa och lämna tillbaks den bara?!
jag håller mej helt o hållet till Sienna-filosofin. Låna av varandra. Väldigt bra sätt att ta kontakt också.
Men dessa odd-molly mammor. När jag jobbade i förskola var det personal i klackar o finkläder. Tror du de gick till sandlådan och hjälpte barnen gunga o ha sej? Ibland blir jag fascinerad av hur olika hjärnceller det finns som cirkulerar omkring

2013-07-11 @ 14:50:53
URL: http://tesslashes.blogspot.com
Postat av: Natalie

Alltså, seriöst, vilka bitches! Fy, sådana människor gillas inte.

2013-07-11 @ 16:08:17
URL: http://nataliepettersson.blogspot.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0