Det jäkla kompromissandet

Jag och Sienna fortsätter att kämpa med hennes sovstunder. Som bekant tycker hon att det fungerar grymt bra att somna om två timmar efter uppstigning, för att sova djupt i tre timmar och sedan skrika resten av dagen, medan enformiga jag hade föredragit lite vakenhet på förmiddagen och en tupplur efter lunch istället. Boooring, tycker Sienna och satsar på lite spänning i vardagen genom att ibland däcka så att jag tvingas ändra dagsschemat för att klämma in ytterliggare en sovstund. Och sedan ändå vara trött och skrika. Idag var dock Elin här och minglade, så då kunde Sienna sträcka sig till att följa mitt förslag. Ätandet går det också lite upp och ner med. Just för tillfället går det jäkligt bra faktiskt, men eftersom hon vägrade att äta allt förra veckan så antar jag att det är övergående. Hon kanske kör en sorts diet där hon laddar upp varannan vecka och svälter sig varannan? Ge-mamma-magsår-dieten heter den i så fall. Idag slukades både två stora flaskor välling, spaghetti och köttfärssås på burk och hemmalagad fisk med potatis samt mellanmål vid två tillfällen. Det kan också vara så att hon faktiskt insåg hur tråkigt det var att inte äta mat under en hel dag och därför är nöjd med det mesta. I söndags när jag och Kim var på Ullared fick hon nämligen bestämma helt själv vad hon skulle äta eftersom "hon pekar ju på exakt vad hon vill ha" (sagt med Östergötsk dialekt!), och då blev det bara fruktpuré och gröt. Sedan dess har hon alltså slukat allt i sin väg. Och jag tackar och tar emot. Till och med jag hade varit tveksam till den hemmalagade fisken, men Sienna slurpade den i sig. Duktig flicka. Och duktig mormor som visade barnet hur dåligt omdöme hon har. (Inte mormorn då, utan bebisen)
 
Tittut i badet!

Kommentarer
Postat av: lena karlberg

Hahahahaha- "inget ont som inte för nåt gott med sej" :) Jag tror hon är en periodare o laddar upp för att sedan svälta sej :)Jäkla busunge! Men söt o rolig är hon :)

Svar: Haha ja, söt och roligt och helt knäpp!
Lisa

2013-03-29 @ 08:33:31
Postat av: terese

sån fisk har loke oxå. han älskar den. först va han rädd för den i ett halvår, för den kunde fisa o kissa men nu är de buddies! hur kom ni på namnet sienna förresten?

2013-03-30 @ 09:39:59
URL: http://tesslashes.blogspot.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0