Human Planet- Arktis

Jag och Kim har börjat se lite ströavsnitt av serien Human Planet. Idag handlade det om Arktis och hur invånarna lever på olika ställen där. Dels är det ju helt sjukt hur man kan leva på ställen där solen faktiskt inte syns på två månader, där man måste plocka musslor UNDER isen medan tidvattnet är 15 minuter bort och där man bara har plusgrader två månader om året, men det var ett ställe som fascinerade mig av ytterliggare en anledning. I Churchill, Kanada, finns det en isbjörnspatrull. Say what?! Varje höst passerar där nämligen runt 300 isbjörnar genom staden i jakt på bättre jaktmarker. När folk går längs med gågatan måste de vara uppmärksamma, för mitt i shoppingen kan de stå öga mot öga mot en isbjörn och som alla vet så är isbjörnar inte så charmiga djur. I alla fall inte när man träffar på dem i vilt tillstånd, när de är hungriga. Tänk att komma ut från HM eller ica och se en isbjörn traska förbi. Invånarna där berättade att de vägrar leva i skräck, och försöker leva som vanligt och gå till puben eller trick or treating med ungarna på Halloween. Herregud, om vi hade bott där hade jag låst in och hemskolat Sienna. Hon hade jäklar inte fått vara ute och trick or treata själv i alla fall. Om hon inte varit utklädd till mini-isbjörn. Då hade hon kanske skonats. Fast är det inte isbjörnar som äter sina ungar också? Invånarna i Chuchill kanske inte lever i skräck, men det är lugnt för jag är rädd nog för deras skull.
 
Hemskt coola och fina djur är de dock, och det är hemskt hur deras antal bara minskar och minskar i takt med den globala uppvärmningen.

Kommentarer
Postat av: Frida

Usch vad läskigt!

http://www.youtube.com/watch?v=8wGbCNDw-m0&feature=youtube_gdata_player

Också läskigt.

Svar: Men vad sjutton! Hur kan man hoppa över två staket för att komma tillräckligt nära "för att få en bra bild"? Vilken idiot! Jobbigt att kolla på dock.
Lisa

2013-03-15 @ 00:14:03

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0